Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Valoarea unei masini 4x4 modificate

JurasikMan

Postări Recomandate

Re: Valoarea unei masini 4x4 modificate

...dl.matake putea sa ceara si 25 de milioane de euro pe masina lui.nu e treaba nimanui cat cere si cat primeste...atat timp cat cei doi sunt multumiti,noi restul putem inghiti in sec si visa ca poate intr-o zi vom avea si noi puterea de a detine asa ceva...restul discutiilor vis a vis de anuntul repsectiv mi se par niste carcoteli in umbra unei invidii tipic romanesti...(vezi proverbul cu capra..)

Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

@dan: pune valoarea masinii licitate + transport + restul de piese de caroserie + restul de piese (multe aduse din america, inclusiv chedere si suruburi - din cite imi aduc aminte ca vorbeam cu matake despre furnizori pe care ii foloseam si eu pentru 60) + transport pentru piese + vama la unele piese + operatiunile de tinichigerie + zincatul + vopsitul (care e scump ca dracu ca sa iasa bine) + vopseaua (1l de vopsea custom buna este circa 300lei) + alte piese cum ar fi troliul + masina are si hard top (parca) + ... sa mai adaugam si ceva manopera? sint convins ca nu stiu multe din ce a facut matake acolo, astea mi-au venit acum in cap.

q.e.d. : nu poti aprecia masina "veche" a altuia.

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

@dan: pune valoarea masinii licitate + transport + restul de piese de caroserie + restul de piese (multe aduse din america, inclusiv chedere si suruburi - din cite imi aduc aminte ca vorbeam cu matake despre furnizori pe care ii foloseam si eu pentru 60) + transport pentru piese + vama la unele piese + operatiunile de tinichigerie + zincatul + vopsitul (care e scump ca dracu ca sa iasa bine) + vopseaua (1l de vopsea custom buna este circa 300lei) + alte piese cum ar fi troliul + masina are si hard top (parca) + ... sa mai adaugam si ceva manopera? sint convins ca nu stiu multe din ce a facut matake acolo, astea mi-au venit acum in cap.

de acord cu ce zici tu, stiu perfect ce zbucium e, dar nu vad logica punerii unui pret exorbitant, pt ca mai apoi sa negociezi pana la 10mii eur. O mie, doua mai dai jos, nu zic, dar 10000 e mult prea mult(acesti 10000 sunt cu siguranta peste un capac cert de vreo 3-4 mii eur, altfel nu ar fi vandut masina daca o vindea in pierdere)

cred ca omul a mizat f tare pe faptul ca unii fara timp dau banii astia doar pt ca vor o masina de colectie

P.S. am o masina la vanzare, si pt ca nu iau cat vreau pe ea, o voi tine pana ii va scadea atat de mult valoarea fizica incat sa se suprapuna cu pretul de pe piata. Pt ca e o masina functionala si intretinuta, si chiar nu vreau s-o vand la mult sub pretul ei

Editat de dan chiperi
:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

Cati dintre voi inteleg chestia asta? Cand un proiect de genul asta se termina sau ma rog ajunge la finalitate ...executantul isi pierde interesul ptr acel proiect ...si cauta alte provocari, si altele ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Cati dintre voi inteleg chestia asta? Cand un proiect de genul asta se termina sau ma rog ajunge la finalitate ...executantul isi pierde interesul ptr acel proiect ...si cauta alte provocari, si altele ...

deci e afacere(a negociat 10000 de coco pt ca in pret mai erau ascunsi inca vreo 5 mii de eur capac)

asta nu inseamna ca omul e isi vinde "halatul pt ca vrea unul mai mare", ci pur si simplu ar trebui sa eliminam notiunea de "pasionat" si sa denumim asta un om care are o afacere in a modifica masini 4x4 cu un profit rezonabil, pt oameni care nu au timp sa o faca singuri dar au cu ce-si cumpara produsul finit

Editat de dan chiperi
  • Like 1
:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

E vorba de pasiune: pentru exemplarul in sine sau pentru model/marca in general!!! Adica "chestia" aia care ii determina pe unii sa dea chiar si milioane (indiferent de moneda) pentru un timbru tiparit acum 150 de ani... sau pentru o sticla de vin care nu va fi desfacuta niciodata!

Iar pasiunea nu poate fi cuantificata decat de un alt pasionat de acelasi calibru! Cei care vad in masini doar un simplu mijloc de locomotie, nu vor pricepe "chestia" asta. No offence!

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

@Yonutz: putini.

@dan: pentru cei care gindesc ca tine, eu am un singur sfat - nu cumparati. puneti mina si faceti voi, dar facut corect, dupa regulile de restaurare. trageti linie la final si vedeti cit a costat.

btw, eu de 3 ani caut un radiator nou, care sa aibe 80 de ani... ciudat, nu? cam asta inseamna restaurare, nu rataurare (vine de la rat-road, pentru cine nu s-a prins) :pt

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

@Yonutz: putini.

@dan: pentru cei care gindesc ca tine, eu am un singur sfat - nu cumparati. puneti mina si faceti voi, dar facut corect, dupa regulile de restaurare. trageti linie la final si vedeti cit a costat.

btw, eu de 3 ani caut un radiator nou, care sa aibe 80 de ani... ciudat, nu? cam asta inseamna restaurare, nu rataurare (vine de la rat-road, pentru cine nu s-a prins) :pt

deviem de la subiect cred

era vorba de pretul pus. recunostinta mea pentru munca depusa, am spus ca stiu ce inseamna, si nu am nimic nici cu cel pasionat de model care da pretul.

numai ca la licitatia "timbrului" sau a"sticlei de vin"(mentionate mai sus), la mii si mii de euro, cand se face strigarea pretului la casa de licitatii, asa pentru cei care cunosc(nu asa ca mine), pretul creste , nici decum nu scade daca e lucru de calitate, iar daca nu pune botul vreun mare filatelist sau vreun mare degustator, acel timbru sau sticla nu se mai vinde, nicidecum ca ii scade pretul la jumatate ci va sta la vanzator pana cand cineva ii va recunoaste intradevar valoarea

Link spre comentariu

@air_wolf

cat despre atacurile la persoana, prefer sa las administratorii sa i-a masuri si sa ma retrag din aceasta discutie care deja a devenit partinitoare pt unii dintre voi si las pe cei care citesc sa decida cine si ce se apropie de adevarul acestui topic. Numai bine

Editat de dan chiperi
Link spre comentariu

@dan: nicidecum nu este un atac la persoana ceea ce am scris eu. imi mentin sfatul, pe care l-am mai dat si cu alte ocazii. din gura si pe banii altuia toti sintem zmei. fiti zmei pe banii vostri.

Link spre comentariu

Salut. Recunosc, n-am citit chiar tot topicul insa vreau sa punctez doua chestiuni:

Mi se pare cam mult 1000h de munca la o masina care nu prinde podiumuri. Cred ca e gresit sa spui ca ai muncit 40 de zile. NU poti pune orele tale de documentare, somn sau orele in care ai stricat aiurea pe la masina in acest calcul. NU poti factura educatia ta in domeniul auto-offroad in vanzarea unei masini. Iar munca de negru, aici in Romania este cam 5-6 ron pe ora. In plus, daca facturezi orele de munca, atunci cu siguranta trebuie sa oferi si o garantie de manopera.

Pretul unei masini reprezinta (pentru mine) contravaloarea la care-s dispus sa ma despart de ea. Eu nu sunt samsar. Eu nu mi-am cumparat masina asta pentru a castiga bani, mi-am cumparat-o pentru ca sa pierd bani si sa castig experiente. Atunci cand o vand, vand mai mult decat un fier, inchid o usa. Cel care doreste sa cumpere masina poate dori o afacere buna. Sau poate sa-si doreasca niste experiente deosebite

Asa, incet-incet intelegi de ce gasesti cateodata intr-un garaj undeva, uitata o epava. De ce nu a vandut-o domnule ?....

Link spre comentariu

@dan chiperi

N-am inteles cine te-a atacat ...si de ce ...ori poate sunt prea obosit ...sa-mi dau seama la ora asta ...

Faptul ca iti ataca unul o idee si iti mai aduce si argumente...nu cred ca e tocmai nociv sau neregulamentar... ce ar trebui sa dam cu toti din cap aprobatori ca budistii in fata statuii si a fumului sau ca aia care au parkinson?

Vezi tu ... unii au niste viziuni, valori in legatura cu acest hobby adica vad intr-un fel treaba...altii au alte preocupari si scara lor de valori si viizuni e cu totul ata ... fiecare face exact ceea ce doreste ...e dreptului lui. Nimeni nu ar fi de judecat ...ptr asta ... si nici chestii de genul grupa mica de la gradinita ..."gata, m-am suparat imi iau jucariile si plec" ...nu sunt tocmai cea mai buna solutie ...in acest caz...

@soso asta cu prinsul podiumurilor e tare ... :ha: Nu toti oamenii pregatesc masini ptr performanta in sportul motorizat...

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

@ Yonut: asa zic toti cei cu nissan :banana

Lasand gluma deoparte, in momentul in care vii si socotesti ore de munca la o masina pe care o vinzi, nu mai poti spune ca o faci din pasiune sau ca hobby. Ori esti precupet ori in cautarea performantei. Este posibil sa ma insel, dar acum asa intuiesc.

Link spre comentariu

Mai este si vorba aia: nu-i prost cine cere... In orice caz si conform zicalei, fiecare are dreptul sa-si exprime sudoarea, investitiile, prin pret. Au trecut vremurile cand preturile erau corecte si de bun simt, acum, vrem toti ca sa ne imbogatim peste noapte. Sunt doar curios, cati dintre vanzatorii de la noi au curaj sa ofere si o garantie direct proportionala cu pretul cerut....

Link spre comentariu

Discutia a deviat catre ...restaurari si prototipuri :grin: . Sigur ca valorile la astfel de masini se calculeaza putin altfel , dar si aici sunt oarecum absurde , pentru ca acest gen de masina are valoare doar pentru cel care o construieste ...pentru nimeni altcineva.

Eu ma refeream ,in special, la masini mai contemporane , care au o valoare destul de "nivelata " pe piata S-H si la care cu o investitie gen ( niste praguri manufacturate , un snorkel la oferta , niste jante mai late si cu multe culori prin ele - astea sunt cele mai grotesti dupa umila mea parere ... niste dungi pe caroserie care iti rup retina, in toate directiile ) ...dubleaza pretul cerut pe piata la o masina similara. Tot aici bag si masinile cu trilioane de km. Unii oameni parca se lauda ca masina are 250.000 - 350.000 km . O fi dom'le, masina lor ...dar totul pe masina aia are un rulaj aferent celor 350.000 km . La pret , sunt fete mari . La rulaje sunt stra-stra-stra-bunici. Eu cand vad peste 250.000 km ...stiu ca asta inseamna rulmenti , diferite pompe ( servo directie , servo ambreiaj , combustibil ) , mai toate articulatiile serioase ...si asta inseamna inca o data valoarea de piata a masinii.

Eu am vandut sute de masini in viata mea dar toate aveau un pret corect. Am negociat rau de tot la achizitionare , am investit putin ( pentru eram atent la ce cumparam ) si le-am vandut intr-o stare cel putin corecta pentru varsta si rulajul lor ...si de cele mai multe ori, putin sub pretul mediu al pietei pentru acel model - pentru a putea sa fiu atractiv ca si oferta pe piata .

Link spre comentariu

masini contemporane ptr offroad?

astea-s aiureli...nu se mai fac masini dedicate ptr offroad...cel putin in MUE

mult laudatul Amarock....mergea mai des in service la un rulaj de doar 15-25000 km decat o antica Toyota LandCruiser cu 600000 km la bord....ambele...masini in cadrul aceleiasi firme...sa vezi ce mistouri erau pe acolo...si ce draci pe fericitii posesori de Amarok

as vrea sa vad si eu un Nissan Y62...la vreo 400000 de mii de km....fac pariu pe orice ca va consuma mult mai multi bani cu intretinerea decat un Y60...stra stra strabunic la cap km

parca ati fi adunati aici o comunitate de contabili.......vreti ca pe un pachet de biscuiti sa o luati la regulat pe miss Univers....

asta-i pasiune...si pasiunile costa

sau vreti sa faceti valuri cu banii bagati in masina...?:grin:

mai bine va luati nepretuitele masini...si le scoateti la plimbare...ca-s cam scumpe....... la vedere :grin:

valoarea exacta a unei masini modificate poate fi greu cuantificata.....asa ca nu va mai stresati neuronii

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

...........

Eu am vandut sute de masini in viata mea dar toate aveau un pret corect. Am negociat rau de tot la achizitionare , am investit putin ( pentru eram atent la ce cumparam ) si le-am vandut intr-o stare cel putin corecta pentru varsta si rulajul lor ...si de cele mai multe ori, putin sub pretul mediu al pietei pentru acel model - pentru a putea sa fiu atractiv ca si oferta pe piata .

pai tocmai confirmi ceea ce zici ca nu intelegi...la masinile dumitale pretul era corect.....(!?!) din punctul tau sunt convins ca era corect dar cred ca mai exista si altii care gandesc ca si tine si criticau si analizau una din masinile vandute de tine si-si puneau problema corectitudinii dumitale.

sa stii ca am vazut masini cu 300000 de km care aratau si mergea mult mai bine decat altele la 80000.ca si vanzator de masini sunt convins ca stii ca nu conteaza neaparat nr de km facuti ci mai degraba felul in care s-au facut si modul de intretinere a masinii....

cu investitii minime ,profit maxim...oare nu toti vanzatorii doresc aceelasi lucru?

singurul judecator suprem e cumparatorul....iar marfa pusa la vanzare este direct proportionala cu cerintele cumparatorului....amu ca unii cer body lift iar altii suspension lift...e alta poveste si tine direct de informare si putere financiara.

Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu

Ma bag si eu in vorba, doar teoric, avand in spate pregatirea mea ( economist).

Un nene care a luat si un Nobel pe economie, al carui nume nu mi-l amintesc, a emis o teorie conform careia pretul nu este o functie de costuri ci o functie matematica de utilitati.

Mai concret, nu conteaza cat au costat ce punem noi in utilaj. ce e bun pentru noi nu e bun pentru altul.

Degeaba pun faianta in baie si cer pretul pe ea, ca nu ii voi obtine decat daca voi gasi cumparatorul caruia sa ii placa modelul, chitul, pozitonarea etc.

Un alt exemplu este berea. dam 2.5 lei pe o bere de la Careffour si tot noi dam 10 lei pe aceeasi bere in Centrul Istoric, costurile pentru bere fiind aproximativ aceleasi. diferenta este de posibilitatea vanzatorului de a ne induce diferite tipuri de utilitati pentru produsul respectiv.

De la Carrefour luam berea singuri, se incalzeste pina acasa, o punem la frigider, asteptam, dupa care o bem, probabil de sete.

in centru o gasim deja rece, o bem cu prietenii, servita de o chelnerita cu fusta scurta etc. Toate astea sunt utilitati.

pretul se va apropia de valoarea masinii atunci cand vom gasi cumparatorul care sa gaseasca in masina pe care o vinzi aceeasi utilitate pe care ai gasit-o in momentul in care ai produs-o/ modificat-o.

Am zis

• Like 5
DXX
Link spre comentariu

Hai sa fim seriosi sa lasam dracu pasiunea si dedicatia...omul a facut masina de vanzare clar .....si la 15000 de euro adica

fro" 70 000 de roni adica 700 000 000 lei...poate percepi altfel moneda. si a cerut initial 1 125 000 000 lei vechi si a facut discount de vreo 460 000 000 ...cu tot respectul rar asa samaritean... cred ca este mai clar asa.

A facea masina se plimba cu ea vreo 2-3 ani macar se bucura de ea ..da mai ziceam...dar din cate se vede business si atat.

Editat de sebasd
  • Like 1
Link spre comentariu

Lectii de economie sau nu, nu e nimic mai gresit sa consideri ca valoare = pret.

eu nu ma leg de samsari, sau mecanici, sau oameni care isi prepara masinile pentru ei sau pentru vanzare.

Spuneti mi va rog cat valoreaza un kilogram de vopsea roz metalizat pentru 90 la suta dintre noi daca dorim sa ne vopsim masina?

pentru mine valoreaza exact 5 % din pretul ei, oricare ar fi el. (probabil destul de piperat).

in schimb pentru vreo pitipoanca de pe Dorobanti sigur valoarea acestei vopsele este mai mare.

revenind la primul post al acestui topik, lasind la o parte uzura fizica si mai ales morala elementelor adaugate unei maini, valoarea unor jante "mai altfel" sau a unor geamuri fumurii este absolut discutabila de la o persoana la alta. de asemenea nici faptul ca arati factura de achizitie nu are vreo relevanta. decat poate pentru unii.

imi aduc aminte de o emisiune de pe History. era ceva de genul "gunoiul unuia, aurul altuia".

poate nu am inteles bine scopul topikului. daca e vorba sa ne luam de samsari, nasol, orice exista, exista pentru ca cineva are nevoie, pentru ca exista cerere, la care si noi contribuim. si sa nu spuneti ca nu contribuiti, ca nu va cred. intreaba orice roman deaca arunca tigara pe jos, si vezi ca nici unul nu face asta......si desigur toti au pungulite la ei sa-i stinga rahatul cainelui ....... da, da

daca suntem suparati ca bagam in masina mai multi bani decat ne luam pe ea cand o vindem, nasol,

VIATA_I GREA....... DAR TRECE

scuze daca incurc topikul. un moderator poate lua atitudine.

Editat de DXX
DXX
Link spre comentariu

Contabili, experti contabili,analisti financiari ...samd ...

Pai da ...

Daca un nene oarecare isi face o masina cu manuta lui ...dupa care se plictiseste de ea ...si o vinde ...dupa aia ...in profit sau in pierdere (problema lui si numai a lui, in nici un caz a noastra) ...ar fi de condamnat? Eu zic ca nu ...

Un alt nene oarecare daca isi cauta o masina, asa cum doreste dansul...si gaseste ca piata e sus, a naibii de sus, asteapta, asteapta si dupa aia isi cumpara pana la urma o masina ieftina ...sau pur si simplu convenabil la pret, munceste la ea ...si dupa aia ...ajunge in postura celui de mai sus ...de vanzator ...si o vinde in profit sau in pierdere (problema lui si numai a lui, in nici un caz a noastra) ...ar fi de condamnat? Eu zic ca nu ...

Pai si apoi de ce mama naibii vorbim noi aici ...ceapa cu orez, sau varza cu dulceata ...

Caz concret ...sa nu se considere reclama mascata ... e doar un experiment ...:grin:

Se ia topicul asta:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79830-Se-vinde-Isuzu-Trooper-3-0

Masina in topic costa ... 3800 euro (va asigur si va pot demonstra ca pretul de achizitie + munca bagata in masina asta + piesele/accesoriile montate depaseste cu mult pretul acela ...uitati-va aici sa va convingeti ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?74260-Sekta-4JX1-(odiseea-unui-Isuzu) )...se reduce pretul ptr o saptamana la ...1999 euro ...Eu sunt un om de cuvant ...daca va exista cumparator ptr acea suma masina se va vinde ... :wink:

Sa vedem ce se intampla ... :wink:

Ne revedem in acest topic ...fix peste o saptamana cu o concluzie din partea mea ... :grin:

Link spre comentariu

Hai sa fim seriosi sa lasam dracu pasiunea si dedicatia...omul a facut masina de vanzare clar .....si la 15000 de euro adica

fro" 70 000 de roni adica 700 000 000 lei...poate percepi altfel moneda. si a cerut initial 1 125 000 000 lei vechi si a facut discount de vreo 460 000 000 ...cu tot respectul rar asa samaritean... cred ca este mai clar asa.

A facea masina se plimba cu ea vreo 2-3 ani macar se bucura de ea ..da mai ziceam...dar din cate se vede business si atat.

ia de aici si taci din gura:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1976-TOYOTA-LAND-CRUISER-FJ40-4X4-V8-AC-RESTOMOD-25K-TEXAS-DIRECT-AUTO-/190874319676?pt=US_Cars_Trucks&hash=item2c70fefb3c

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1978-Toyota-Land-Cruiser-Manual-4WD-SUV-20k-Miles-Rebuilt-6-Cylinder-Blue-/261244595490?pt=US_Cars_Trucks&hash=item3cd3642d22#ht_5301wt_824

afla ce e durabak-ul si mai vorbim dupa aia.

Link spre comentariu

daca imi este permis voi analizza din punctul meu de vedere aceasta masina . Yonutz, vad ca e masina ta, deci daca scriu ceva care sa te incurce, ai permisiunea sa stergi respectivele pasaje.

deci sa presupunem ca m-ar interesa aceasta masina. eu nu comentez de ce are dotarile respective, asa le-a dorit proprietarul

in rosu comenatariile mele

"Dotari:

-aer conditionat (functional), foarte bun, presupunem ca si si funtioneaza corect deci PLUS

-tapiserie piele ventilata, nu ma simt bine pe tapiserie de piele, deci valoarea acestui tip de tapiserie este ZERO; desigur pentru altcineva poate fi un mare PLUS

-geamuri, oglinzi electrice, PLUS

-doua baterii PLUS

-proiectoare PLUS

Servisata filtre, uleiuri si curele.

Inmatriculata BG cu acte valabile 12/2013 cu posibilitate de prelungire.

De unde am plecat cu masina si ce s-a intamplat cu ea ...adica toata istoria ei de cand e la mine o gasiti aici:

http://forum.club4x4.ro/showthread.p...ea-unui-Isuzu)

Status actual: in stare de functionare ...

Masina este excelenta ptr mers pe strada si offroad usor.

Upgrade:

Suspensie IronMan +5 (pusa in urma cu un an) de ce imi trebuie asa ceva pentru strada si off usor ? desigur detinatorul poate le-a gasit o utilitate, dar daca as merge pe strada sau in off usor nu as plati pentru asa ceva.

Flanse H&R la roti Idem ca mai sus

Anvelope BFG MT KM2 235/85 R16

Motivul vanzarii: incerc sa fac loc in curte si completarea bugetului necesar ptr alt proiect.

Accept orice fel de test/proba."

total diferit sta situatia unuia care se ocupa de dezmembrari sau poate un confectioner de masini offroad.

poate lua masina pentru plimbare pe stada si off usor, si sa scoata flanse si restul sa le puna pe vreo caracatita. deci sa le gaseasca utilitate.

de asemenea si din motivul vanzarii dat de detinator reiese o anumita utilitate. pretul va fi influentat si de nevoia acestuia de a face loc in curte. probabil ca nu va tine de inca o suta de euro daca simte ca va scapa de ea. si discutam de aceeasi masina, cu toate cele pe ea, cu toate eforturile incluse.

Editat de DXX
DXX
Link spre comentariu

@soso: depinde. daca vrei un lucru custom, asta inseamna si research. ca multi nu spun asta pe fata cind fac un pret, crede-ma ca asa este. am lucrat de ambele parti ale baricadei in industria de software (client si producator). am avut cazuri in care au venit firme ca sa dezvoltam ERP cu 2000$. in conditiile in care cereau functionalitatile SAP-ului... care costa peste 40000$ o implementare + licentele

cam asa e si la masinile modificate. de asta sustin ca topicul este inutil.

@dxx: eu de exemplu consider asa:

oglinzi electrice - minus, se rup oricum prin padure

geamuri electrice - minus mare, se ard motorasele si behai dupa altele

piele - plus, se curata usor cu wap-ul dupa ce se usuca noroiul

proiectoare - minus, s-a umblat la electrica

suspensie ironman - plus

mt-uri - plus

flanse - minus, dar se pot vinde

Editat de air_wolf

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare