Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Valoarea unei masini 4x4 modificate

JurasikMan

Postări Recomandate

Re: Valoarea unei masini 4x4 modificate

@dxx

Nu, nu incurca nici un comentariu ... :h5

I-am pus Iron Man ptr ca suspensia veche ...era veche ... (o am si pe asta, e functionala) si in momentul ala oferta a fost buna decat daca i-as fi cumparat o suspensie standard noua...I-am pus flanse (am latit-o) ptr ca am inaltat-o si am vrut sa se echilibreze ...

Masina asta e pe pivoti/bari de torsiune fata ...adica nu are punte rigida ... si d-aia am zis ca o recomand ca o masina de strada hai si de un mers pe un forestier dar nu ceva grav... Poate ca unii au alta scala de comparatie ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

@air_wolf

Sa nu fiu inteles gresit ...oglinzile sunt rabatabile electric ...adica prin apasarea unui buton se strang langa masina ...e dotare de fabrica la Isuzu ...iar proiectoarele sunt tot cele din fabrica ...nu e modificat nimic pe instalatie ...:wink: ...

Link spre comentariu

@dxx

Nu, nu incurca nici un comentariu ... :h5

I-am pus Iron Man ptr ca suspensia veche ...era veche ... (o am si pe asta, e functionala) si in momentul ala oferta a fost buna decat daca i-as fi cumparat o suspensie standard noua...I-am pus flanse (am latit-o) ptr ca am inaltat-o si am vrut sa se echilibreze ...

Masina asta e pe pivoti/bari de torsiune fata ...adica nu are punte rigida ... si d-aia am zis ca o recomand ca o masina de strada hai si de un mers pe un forestier dar nu ceva grav... Poate ca unii au alta scala de comparatie ...

ok Yonutz

comentariile mele se vor folosi de anuntul tau pentru a argumenta ideea obiectiva de UTILITATE.

vezi, eu nu sunt asa priceput in masini offroad. desigur tu ai facut modificarile pentru a iti face masina cat mai utila.

daca explici rationamentul tau vei impune posibilului client cel putin impresia unor utilitati suplimentare.

de aici o intreaga teorie, din pacate tot economica. si revenim la ce am spus prima data. cu cat arati mai multa utilitate cu atit ai sanse mai mari sa vinzi masina la un pret bun.

A nu se intelege utilitatea doar prin cea intrinseca.

exemplific pe materialul clientului:

Uo = utilitatea intrinseca ( nevoia de masina offroad, de strada)

U1 = culoarea verde ( pentru mine foarte mica, dar ppentru un vanator , foarte mare)

U2 = flanse ( pentru cine nu stie de ce au fost puse utilitatea e foarte mica, dar ea poate fi foarte mare pentru unul care stie, sau poate pentru unul care doar vrea sa dea bine la gagica cu care s-a vazut cu o seara inainte)

U3= bulgaria ( nu mai discutam)

U4 = etc

cu cat functia asta de utilitate e mai mare pentru cumparator, cu atat \\\yonutz va vinde mai bine masina

de asemenea si din punct de vedere a cumparatorului exista o functie de utilitate.

exemplificam

U 0 = nevoiaa de bani

U 1= nevoia de spatiu

U2= nevoia de a nu mai investi

U3= se apropie anul si va trebui asigurare si itp, deci alte costuri pe care mai bine nu le mai faci, ca nu mai ai bani sau nu mai vrei sa investesti

U4 = etc.

Observati ca nu am discutat nimic de costuri.

Editat de DXX
DXX
Link spre comentariu

@air_wolf

Sa nu fiu inteles gresit ...oglinzile sunt rabatabile electric ...adica prin apasarea unui buton se strang langa masina ...e dotare de fabrica la Isuzu ...iar proiectoarele sunt tot cele din fabrica ...nu e modificat nimic pe instalatie ...:wink: ...

aha. atunci are plus plus, pentru ca nu le pierzi in teren si sint si confortabile pe sosea.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

aha. atunci are plus plus, pentru ca nu le pierzi in teren si sint si confortabile pe sosea.

depinde. poate pentru tine. eu oricum le-as uita deschise si probabil le-as rupe. dupa care dai si cauta. poate pentru unul grijuliu ar fi ok

Apropos. o faza comica petrecuta la un dealer Renault care incerca sa imi prezinte noul Captur. imi arata ditai display ul si dupa ce intelege ca nu ma intereseaza multa electronica, imi da argumentul suprem : nu are torpedou, areSERTAR. Aici se face diferenta intre vanzatori.

Editat de DXX
DXX
Link spre comentariu

Experimentul ...meu ...se traduce simplu: nu pretul, in cazul de fata mult sub valoarea masinii, vinde... :wink:

Sau poate ca peste o saptamana, ne vom intalni aici ...sa va spun ca poate m-am inselat ... cine stie ... :grin:

Link spre comentariu

Ma bag si eu in vorba, doar teoric, avand in spate pregatirea mea ( economist).

Un nene care a luat si un Nobel pe economie, al carui nume nu mi-l amintesc, a emis o teorie conform careia pretul nu este o functie de costuri ci o functie matematica de utilitati.

Mai concret, nu conteaza cat au costat ce punem noi in utilaj. ce e bun pentru noi nu e bun pentru altul.

Degeaba pun faianta in baie si cer pretul pe ea, ca nu ii voi obtine decat daca voi gasi cumparatorul caruia sa ii placa modelul, chitul, pozitonarea etc.

Un alt exemplu este berea. dam 2.5 lei pe o bere de la Careffour si tot noi dam 10 lei pe aceeasi bere in Centrul Istoric, costurile pentru bere fiind aproximativ aceleasi. diferenta este de posibilitatea vanzatorului de a ne induce diferite tipuri de utilitati pentru produsul respectiv.

De la Carrefour luam berea singuri, se incalzeste pina acasa, o punem la frigider, asteptam, dupa care o bem, probabil de sete.

in centru o gasim deja rece, o bem cu prietenii, servita de o chelnerita cu fusta scurta etc. Toate astea sunt utilitati.

pretul se va apropia de valoarea masinii atunci cand vom gasi cumparatorul care sa gaseasca in masina pe care o vinzi aceeasi utilitate pe care ai gasit-o in momentul in care ai produs-o/ modificat-o.

Am zis

:1:g

Felicitari pt. explicatie.

Daca si acum mai exista persoane care nu au priceput...:hw

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

de priceput a priceput toata lumea...nu suntem chiar asa prosti cum parem

doar ca teoria si practica....in cazul acestor masini nu se prea intalnesc

poate pricep si altii treaba asta...mai destepti :grin:

Link spre comentariu

Prea putin ma intereseaza durabak-ul tau si ca sa nu te mai ambalezi degeaba uitate in topicuri ..ce mi-ai dat tu sunt masini originale suta la suta ...de aici si pretul ....cerut dar masina in discutia nu mai este nici 50 % originala zic eu.ca

In orice caz daca tu consideri ca este o afacere sa bagi 20000 in masina + valoarea ei de rabla apoi sa o vinzi cu 15000 atunci ...no comment.

Link spre comentariu

Prea putin ma intereseaza durabak-ul tau si ca sa nu te mai ambalezi degeaba uitate in topicuri ..ce mi-ai dat tu sunt masini originale suta la suta ...de aici si pretul ....cerut dar masina in discutia nu mai este nici 50 % originala zic eu.ca

In orice caz daca tu consideri ca este o afacere sa bagi 20000 in masina + valoarea ei de rabla apoi sa o vinzi cu 15000 atunci ...no comment.

:ha: daca ai stii cit de cit putina engleza, ai putea citi si intelege urmatoarele (asta la 100% originale, da?):

"1976 Toyota Land Cruiser FJ40 4X4 Hardtop - Chevy 350 V8 Restomod - Automatic - A/C - Custom Classic - Very Clean - Only 25K Mi!!

One of a kind 1976 FJ 40. Off Frame Restoration performed in the mid-1990's and restored/modified to a V8 with automatic transmission. Get all the retro looks with modern day drivability. Modern day amenities include: Power V8 (all dressed in chrome with looks that kill), Transmission (with retro shifter), Vintage A/C System. The engine runs super cool thanks to an oversized Aluminum radiator. All new tank and fuel lines. Vintage radio with blue tooth. Full sound dampening installed throughout body to cut down on road noise. Black Walnut bed liner with high gloss finish. Vintage seat covers, including jump seats, on and on... This thing has a ton of eyeball.

1976 Toyota Land Cruiser FJ40 2dr Hardtop SUV 4WD (5.7L 8cyl 3A) with Spring Green Exterior, Black Interior. Loaded with Chevy 350 5.7L V8 Engine, 3-Speed Automatic Transmission, Vinyl Seats, Rear Jump Seats, Carpeted Floor Covering, Wood Bedliner, Rear Moonroof, Custom Center Console, Vintage Radio w/Bluetooth, Pioneer Speakers, Air Conditioning, Tubular Front Bumper, Tubular Rear Bumper w/Tow Hitch, WARN Power Winch, Dual Exhaust, Rancho Shocks, Full-Size Spare Tire and Wheel, BF Goodrich Mud Terrain Tires, 15 Inch Steel Wheels and more.

Engine:

- 350 Chevy Engine

- Headers

- March Serpentine Belt pulley system.

- Chrome Engine Dress kit

- Edelbrock Intake and Carburetor.

- Aluminum Radiator

- HEI High Energy Distributor.

- New Engine Mounts

- New Exhaust system with Catalytic Converter.

Extras:

- Body insulated with dyna mat to cut down on heat and road noise.

- Vintage Air conditioning added.

- Vintage Stewart Warner Tachometer

- New Fuel Tank and lines.

- Vintage Radio with Blue Tooth

- New Carpet and Black Walnut rear flooring added.

- New Tires and OEM Wheels

- New Rancho Shocks

- Optima Battery"

tocmai asta e: pentru proprietarul care baga banii nu este o afacere. daca tii cont ca n-ai decit o singura viata, cred ca daca iti permiti sa faci asa ceva, merita din plin.

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

(...) daca tii cont ca n-ai decit o singura viata, cred ca daca iti permiti sa faci asa ceva, merita din plin.

poate pentru tine... aici e vorba despre emotional deja. Eu de exemplu de banii aia as prefera sa dardai intr-un cort pe Himalaia, oare care din noi doi are dreptate ? :ha:

Link spre comentariu

poate pentru tine... aici e vorba despre emotional deja. Eu de exemplu de banii aia as prefera sa dardai intr-un cort pe Himalaia, oare care din noi doi are dreptate ? :ha:

amindoi :2dr

Link spre comentariu

Experimentul ...meu ...se traduce simplu: nu pretul, in cazul de fata mult sub valoarea masinii, vinde... :wink:

Sau poate ca peste o saptamana, ne vom intalni aici ...sa va spun ca poate m-am inselat ... cine stie ... :grin:

am inteles ca s-a vandut. da-ne detalii sa concluzionam rezultatele experimentului...............

DXX
Link spre comentariu

Reteta urmareste uneori situatiile: se ia un mecanic/tinichigiu/"dezmembrator" de utilaj 4x4.

Se incepe un proces de resuscitare descris indeaproape in paginile platformei club4x4.

Masina incepe sa prinda forma si sa functioneze dupa o munca asidua (descrisa sau nu prin imagini descriptive).

Se fac poze cu masina prin vreo doua balti sau intr-un sant plus o revizuire a parametrilor dupa primele "ture" sau unele ajustari. Modificari la: suspensie, contracararea ruginei, bara tip ARB, simecsi, jante etc toate vopsite in culori tipatoare.

De regula relatia dintre proprietar si masina se transforma din dragostea pana in panzele albe din prima parte in...anuntul de vanzare.

Motivele vanzarii in randul vanzatorilor profesionisti mai mult sau mai putin autorizati: prea multe proiecte si nu le pot sustine financiar, m-am plictisit de proiect si se face loc pentru un altul, nunta, etc (inspirat dintr-un topic amuzant din forumul de 4x4 si aventura in acelasi timp)

Concluzie: Valoarea unei masinii 4x4 modificate este data si de "greutatea" vanzatorului in comunitate si impacarea cumparatorului la gandul "numelui" din cartea de identitate.

O masina veche are valoarea unei masini...vechi. Exceptie fac modelele clasice refacute. Sunt firme specializate "dincolo" care asta fac: pregatesc masini vechi pentru diferite tari/aplicatii.

"A bon entendeur, salut!"
Link spre comentariu

am inteles ca s-a vandut. da-ne detalii sa concluzionam rezultatele experimentului...............

Da, asa este s-a vandut.

Concluzia mea este urmatoarea: pe o piata de auto, moarta si ingropata se pare ca pretul este suveran. Este singurul element care conteaza ACUM.

Toate elementele enumerate de mai sus de un coleg, elemente antivanzare gen ...

-SUV

-inmatriculata BG

-motor mare

-electronica

-motor rar si complicat

...se pare ca nu au stat in calea pretului excelent.

Din toata povestea asta ... eu sunt multumit, chiar daca pretul a fost mult sub cel de achizitie ptr ca ma pot apuca de alt proiect, cumparatorul cred ca este si el multumit de noua achizitie "chilipir" ...so ...ce ar mai fi de zis? Nimic.

Cu masina veche si pretul de masina veche ...e discutabila treaba ...

O masina veche poate valora ORICAT. Valoarea ei intotdeauna se va invarti necontenit pe scala ...NEPRETUIT ...PRET FINAL DE VANZARE ... :h5

Link spre comentariu

Ca si concluzie: valoarea unei masini modificate este valoare la care proprietarul este dispus sa se desparta de ea. Poti sa ai noroc si sa iei masina cu 5 trolii si 4 blocanti la pret de aro 10 ruginit.

Editat de atar

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare