pit ciprian Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Salutare domnilor:h5 dupa o indelungata cugetare si asteptare am hotarat ca dragul meu Mitshu merita o inbunatatire, sa creasca si el putin, sa nu-l mai rada lumea:wink: asa ca dupa studierea cu deosebita atentie a mai multur topicuri dedicate am hotarat sa achizitionez un kit Ironman 4cm compus din patru telescoape Nitrogas, arcuri si bari de torsiune. Am luat legatura cu Alec si dupa o scurta consiliere tehnica am batut palma, produsele ajungand in scurt timp la mine iar prin amabilitatea stimabilului Peter Erno iata-le si montate pe dragul meu Mithu:banana Primul lucru observat la Peter in atelier cand am mers sa receptionez lucrarea a fost ca masina s-a inaltat in mod evident, pe spate peste 8cm iar pe fata cam tot asa, oricum aici am ridicat-o usor din barile de torsiune. Toate bune si frumoase dar cum se comporta la drum noua suspensie? Foarte bine, in primul rand in viraje sta mult mai bine, nu mai am senzatia de barca si nici senzatia ca ies in decor la un viraj mai strans. Prima senzatie simtita pe un drum asfaltat dar prin de gropi a fost de fermitate si confort, senzatie pe care in masina mea nu am mai avut-o pana acum, deh suspensia imbatranita:grin: Cel mai bine se simte diferenta pe un drum pietruit si destul de gaurit unde se poate rula in conditii de confort si siguranta si la viteze superioare. Acum urmeaza un binemeritat concediu de 7 zile in munte unde suspensia mea ce noua o sa dovedeasca daca a meritat sau nu investitia. Pana atunci nu pot spune decat ca sunt foarte multumit de ea si diferenta fata de suspensia originala este mare. Am sa revin si cu poze maine , pana atunci toate bune:h5 Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanpop Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 Concediu placut! Asteptam poze! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
coltalb Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 cat a costat suspensia? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Noiembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 http://img4.imageshack.us/img4/7950/kgum.jpg Dupa un timp mult mai lung decat se cuvenea:sr revin cu cateva fotografii dar si si cu concluzii dupa prima mie de km din care mai bine de 700 in offroad. Pana acum suspensia se comporta impecabil , dupa o zi in care am facut in munte 136 km seara cand am pus cheile in cui nu ma simteam obosit comparativ cu o zi facuta cu vechea suspensie iar acest lucru este foarte important pt mine deoarece seara mai trebuie sa si bem si sa gatim ceva:x:grin: In imaginele de pe munte masina-i cu rezervorul plin si butelia plina, 60 l,cat si cu bagaje pana sus in plafon, cine merge cu nevasta la munte intelege ce inseamna pana sus:h5 arcurile si telescoapele au lucrat foarte bine si in aceste conditii. In concluzie sunt foarte multumit de suspensie! Am sa revin cu alte considerente si dupa inca o mie de km pe care o sa-i fac repede deoarece acum am mai mult timp:wink: Uploaded with ImageShack.us http://img9.imageshack.us/img9/3210/5hll.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img18.imageshack.us/img18/6481/o5ab.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img62.imageshack.us/img62/7324/ocnj.jpg Uploaded with ImageShack.us Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 Chiar fain! La roti ai mai facut ceva? Gen flanse. Sau au ramas cum erau inainte. Fiind masina mai scurta, sunt curios cum o simti dupa inaltare, la viteza mai mare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Noiembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 http://img29.imageshack.us/img29/5585/ztq5.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img822.imageshack.us/img822/4136/gsku.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img9.imageshack.us/img9/2932/ryf7.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img809.imageshack.us/img809/1963/v469.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img850.imageshack.us/img850/7998/ca5z.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img850.imageshack.us/img850/1796/urdo.jpg Uploaded with ImageShack.us Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Noiembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 Nimic nu am mai facut la roti, doar ca am alte gume, tot 33-uri, masina nu mai imi da impresia ca se rupe toata la 60 km pe un forestier, acum parca merg cu o barca pe acel forestier:wink: Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin wsp Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 Salut super masina ! jantele sunt 9j? mersi mult Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Februarie 21, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 Da, j 9, stau bine gumele de 33 -12,5 pe ele:h5 Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 Sustin ce scrie Ciprian. Pentru 12.5 9J este cea mai fericita alegere Pentru 10.5 7J lafel Riscul de dejantare este foarte mic si janta este protejata in cazul loviturilor laterale care i-ar putea stramba buza si de aici, pana e iminenta. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 (editat) Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 Sustin ce scrie Ciprian. Pentru 12.5 9J este cea mai fericita alegere Pentru 10.5 7J lafel Riscul de dejantare este foarte mic si janta este protejata in cazul loviturilor laterale care i-ar putea stramba buza si de aici, pana e iminenta. Salut, sustii gresit.omul spune ca la masina lui gumele stau bine pe jante de 9J-stau bine , arata frumos, iii place cum se aseaza la drum,etc. Tu vii si dai un verdict gratuit .Doar pentru ca tu crezi,ai auzit sau ai asa ceva sustii o chestie ce nu-i adevarata si este interpretabila de la caz la caz. cu 9j si 12,5 latime ,gume BFG MT am dejantat.Si 9J sunt foarte rare jantele ,gasesti 8j sau 10J in mod normal.la 10 arata super bine dar daca te manca, dejantezi fara probleme. dupa ce am schimbat jantele de 9 cu unele originale de 7J, am indopat 12,5 pe ele cu greu, dar de atunci nu am mai avut probleme,pana am vindut masina. poti sa mergi la fel cu jante 8J pe gume de 10,5 si sa nu fortezi norocul si sa nu dejantezi niciodata-am facut si asta cam 3 ani tot cu gume BFG MT.... Oricum suntem off topic, dar sa nu inducem cititorii in eroare cu declaratii asa categorice ,doar pentru ca ne place ce spunem,nu? :old LE: bonus omul are jante de aliaj,la lovituri majore astea se rup/sparg.Pana sa ajungi sa indoi buza jantei,ai taiat de mult guma, de obicei.....si aici nu conteaza jmic, este preferabil unul mare, sa cedeze usor si te alegi cu dejnatare de 1 ora in padure curs de jantatac u benzina, nu cu o guma BFG de 800 lei buna de aruncat, de exemplu.... Ideea este aceeasi-nu mai dati decrete din astea, nu ajuta.si oricum offtopic... Editat Februarie 21, 2014 de RZV Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 (editat) Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 Ai dreptate partial RZV, De dragul argumentului Am jante de 7j si 33x10.5 bfg. Nu am dejantat niciodata. Am mers cu 1.6 - 1.4 bar in ele in teren. Singurul lucru pe care l-am patit a fost ca in momentul cand ma "manca" si ii dadeam in gusa sa fac cerculete, am prins brusc aderenta si s-a invartit guma pe janta lasand sa iasa aer pana la 0.8 bar. Am umflat-o la 2.4 si nu a mai scapat, acum le am la loc la 2.0 bar. Prieten bun cu care ies are 12.5 pe jante de 10j si nu a dejantat niciodata, insa buza jantei e destul de expusa. 9j eu cred ca este mai bine, iar daca la 10j nu a dejantat, la 9j cu siguranta nu. Cand pui o anvelopa de 12.5 pe o janta de 8j riscul sa rupi anvelopa la montaj e destul de mare, trebuie mare atentie. App. un BFG 33" e spre 1000 lei :grin: Uite cum arata 11.5 pe 10j care lafel nu a dejantat niciodata si merge cu 0.8 bar in teren Si cum arata 10.5 pe 7J Consider ca luand toate aspectele in considerare, ce am scris mai devreme 12.5 cu 9j si 10.5 cu 7j este compromisul cel mai bun. Este parerea mea personala nu o axioma si nu m-ai convins ca nu am dreptate, de asemenea, nu consider ca eu detin adevarul absolut. De asemenea, pot fi contrat si mai soft, nu trebuie sa fii neaparat acid in exprimare. :h5 Legat de jantele de aluminiu, pentru masinile unde greutatea rotii conteaza mult, in speta mitubishi, o roata mai usoara ajuta la menajarea altor componente, eu sunt pro si la acest capitol, deji eu am jante de tabla. O singura conditie insa, jante de aliaj de o foarte buna calitate. OnTopic: De mult ma documentez ce suspensie sa pun pe toroapa mea si cred ca Ironman-ul este cea mai echilibrata varianta pret/rezultat O voi instala si eu cand da un pic caldura si voi reveni si eu cu impresii Editat Februarie 21, 2014 de koais Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 Eu am 33x12.5 cu 8j am mers in teren cu 0.8 si nu am dejantat, este vorba de coopere, care cred ca sun mia tari in perete fata de altele. 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 Koais- era vorba de suspensie nu de experienta proprie cu gumele.Nu urmaream sa te conving de nimic,poti sa-ti pui la masina personala orice vrei tu. Acid nu am fost deloc, doar te-am atentionat ca spui ceva ce nu trebuie unde nu trebuie si cind nu trebuie. M-ai pus poze cu "cum arata" jante plus gume....discutam de dejantat sau de cum arata?Ca de aratat frumos pe asfalt sau oriunde vrei sa compari sigur 10J cu 12,5 este super gigea si da bine la ochi.... Dar la offroad,pietre si sphan se schimba situatia....ce-i bine pentru tine nu-i bine si pentru ala de sta cu muntele in spate si nu vede asfalt....de aici ideile cu axioma si declaratia..... ce-i bun pentru tine, fa-o la tine si nu mai da sfaturi- asta era substratul deloc acid, era chiar prietenesc. Am dejantat de doua ori de curand un samurai pe drum drept cu gumele perfecte,din talon fata de j-de tabla original....pt ca sunt resapate si tari ,la 1,3-1,5 atmosfere si pietre zboara imediat....si-s date de fabricant asa, unu de pe un forum a cumparat simex resapat si a auzit ca in teren se merge cu 1,2 presiune....rezultatul, in padure,ca pe asfalt ce mandrete de cotetz:ha: Am avut jante aliaj,originale, usoare 7J ,offset -15 cu gume 33 cu 12,5-BFG KM 1 pentru premianti. dupa 3 ani inca se pot admira fain frumos impecabile pe masina acum la alt proprietar. Am avut si jante 8J cu -30 offset ,jante Dotz la gumele de mai sus,am dejantat, eu personal.... Si am avut ocazia sa prind un betiv de vulcanizator care mi-a busit buza la o guma BFG de 10,5 ce trebuia pusa pe jantele Dotz de mai sus....si un meserias ce a infipt guma 12,5 in jantele de 7j aliaj, chestie ce nu credeam ca se poate pana atunci. Deci experienta fiecare si-o masoara in unitati proprii.Si pretul la gume la fel. Sfaturile si concluziile personale in schimb sunt lucruri care se dau cind se cer nu oricum cind vine vorba si asa la liber sa le vada oricine.-sunt unii care devin zice-se acizi, unii care fac ca tine si nu-s multumiti,unii care cheltuie sa fie frumos-da bine- se vede bine - si raman in padure..... Acum ai inteles ? incercam sa ajut sau chiar sa fiu prietenos....ia situatia cum vrei. DAR Aici nimeni nu ti-a cerut sfatul.omul la masina lui spune ca jantele stau bine pe gumele alea- pentru el si ce-i trebuie lui, pe topicul lui pe care noi il poluam acum. As ruga un moderator dupa ce confirma domul Koais ca a citit punctul de vedere prietenos sa curete topicul de aberatii . Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adisan77ro Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 Asa arata ale mele 31*10.5*15 puse pe jante 8,5J -35ET. Merg in teren cu 1,6 si parca as vrea sa las mai jos, insa sincer ma cam tem ca voi dejanta. ce parere aveti? incaltarile sunt INSA TURBO deci resapate. : Si mai jos cum arata31*10.5*15 cand erau puse pe jante de 7J cu ET +10 cred: Editat Decembrie 1, 2015 de adisan77ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Re: Suspensie Ironman pe Pajero mk2 Salut Sunt off-topic dar: Ma suna clienti si imi cer jante de 10j, iar eu ii intreb ce anvelope vor sa puna pe jante de 10j? De cele mai multe ori, proprietarii nu stiu cu ce se "mananaca" treaba aceasta si vor niste jante late, sa arate bine. Long story, short! Cu cat janta e mai ingusta cu atat mai bine! Janta ingusta, beadlock-ul "saracului" E adevarat ca pe o janta mai ingusta montezi mai greu o anvelope mai mare (mai lata), dar cu atentie, odata montata acolo ramane, scade posibilitatea de dejantare, deci poti merge in teren cu o presiune scazuta (asta cautam, nu? sa avem tractiune cat mai buna, presiune mica=tractiune mai buna, anvelopa va prelua denivelarile din teren, pe cand o anvelope cu o presiune mai mare, NU la fel) ! Deci jante late pentru "Pimp My Ride", si la cafenea duminica, iar in offroad jante inguste :wink: "Numa zic" Editat Decembrie 2, 2015 de autoclinic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate