Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Toaleta portabila "Designed & Handmade by Vio"

Postări Recomandate

:hi

Toate bune si frumoase. La mine problema in prima expeditie, nu a fost bagatul in mine ci scosul... . Adica atiti voi, stai pe vine, dimineata in padure, mai in panta, mai urzici, etc. Eu sint cu genunchii destul de subrezi( 2 operatii de menisc, sechelele handbalului din liceu) si-mi si place sa stau mult, asa ca la intoarcere din expeditie m-am pus pe studiat tema si sa ma informez ce exista in domeniul asta. Bun Toaleta de camping nu intra in discutie din cauza volumului. Apoi exista ceva din carton (Cactustoilette de la firma Cactus), pliabila,cu pungi, dar care trebuie sa ai grija sa nu ajunga la umezeala (roua, timp ploios, etc) ca risti sa se moaie sub tine. ar trebui sa ai mai multe cu tine si iar se aduna volum. Cel mai mult mi-a placut Klapp-Toiletta aia alba ca un scaun pliant, dar costa 135€+pungile care sint "speciale"( in ce fel, habar n-am...), si-s si alea "scumpute", daca socotesti 4 saptamini x7 zile x 3 persoane. Asa ca m-am hotarit sa-mi fac una ("Designet & Handmade by Vio") exact pt. cerintele mele.

Adica:

1. Volum mic (mai mic decit originalul)

2. Greutate redusa (cel putin sub 2.3Kg cit are originalul)

3. Confort cel putin = cu originalul

4. Sa pot folosi orice fel de pungi

A fost una dintre cele mai grozave inbunatatiri aduse confortului nostru in al doilea an, fata de primul, as zice chiar CEA MAI BUNA!

De-acuma nu mai plec la drum fara "buda de campanie".

:ypu

http://img204.imageshack.us/img204/781/budamea.jpg

Editat de Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: oare mai trebuie ceva pt iesiri uzuale?

:bannana

Dimensiuni "Buda" pliata:

46,5 x 40 x 3cm

Inaltime "Buda ready to KK":

36cm

Greutate "Buda" (inainte de folosire, ca dupa..., depinde de "producator" :ha: ):

1,9Kg

:ypu

Link spre comentariu

:grin:

Iar pt. afaceri nici nu ne-am dus in padure, ci in cortul ala albastru din spatele meu. Pungile "garnisite" si legate la gura, le adunam intr-un sac mai mare de plastic, plasat intr-un tufis si pe care la plecare il aruncam la gunoiul menajer de pe locul de campare.

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Bravo @patrolator!!!! iti admiram "operele". Cort pentru dush unde ai reusit sa gasesti, sau l-ai facut si pe asta? Am cauttat peste tot in bucuresti si toti se uita ciudat la mine cand ii intreb :ha: :ha:

L-am gasit intimplator pe e-Bay la o firma franceza,si daca nu-l gaseam, ma gindisem deja la ceva prins de roof rack, cu niste "spite" care sa stea de-a lungul tevii portbagajului si sa se "deschida" gen evantai intr-un semicerc si de cae sa pot agata o perdea de dus. Practic stai pe buda cu spatele la masina si esti "ingradit de-a roata de perdea. La firmele germane, gasesti doar din acelea cu tije, ce le asamblezi din bucati, ca pe corturile igluu "obisnuite".

PATROLATOR

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 4 ani mai târziu...

Un accesoriu fabricat in Texas, merge la cei care au tow hitch de ala patrat 2x2inch: http://www.bumperdumper.com/index.htm

Si cum zic astia pe site-ul de mai sus, God Bless America :ha:

965191080_bumperdumper2.jpg.ba7b05eb66c6bedfbfe708f96cb7789c.jpg

503455692_bumperdumper.jpg.705888636ace1f9cb0a9b26766649202.jpg

Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim...
Link spre comentariu

Frate, numa' americanii sunt in stare sa se cace in punga! :ha::ha::ha:

Crezi? Vezi postul #39/#40 :wink:

...si e grozav sa nu trebuiasca sa stai pe vine în boscheti. :wink:

:h5

Link spre comentariu

Toaleta in outdoor

Cred ca "treaba" asta merita o discutie separata: Cum ne facem "treburile" in natura, si de ce ne trebuie obligatoriu o lopata/cazma/sapa la orice iesire.

Ok, acum ca v-ati oprit (poate) din ris :ha: :ha: :ha: ginditi-va: V-ati confruntat vreodata macar cu una din problemele urmatoare: WC inexistent/inchis/in care ti-e scirba sa intri; locuri de campare "inrahatite"; hirtie de WC plutind prin peisaj; boli parazitice (Giardia, Cryptosporidium) sau virale (hepatita!) dupa baut apa de piriu?

Poate ar trebui sa atacam problema direct, asa cum au facut in alte parti: de exemplu un bestseller in US si in tarile de limba engleza a fost: how-to-shit-in-the-woods.thumb.jpg.e9d919ea3225b6170d3cbe46e096de67.jpg

3 editii, 2.5 milioane de carti vindute! Dedicata educarii celor ce umbla prin natura, si scrisa clar si la subiect, dovada titlul: "Cum ne cacam in padure - o perspectiva ecologica asupra unei arte pierdute". Cartea asta a facut mai mult pentru igiena mediului decit 50kg de tratate stiintifice cu denumiri pompoase!

Na ca am terminat cu introducerea!

Deci, foarte pe scurt, minimum recomandat: minim 50m distanta de ape curgatoare, sapa, hirtie de WC, bricheta. Sapam o mica groapa, "producem", folosim hirtia, o punem tot ij groapa, dam foc, acoperim la loc de nimeni nu stie ce am "insamintat"!

Daca se mira cineva: asta cu datul foc e pentru ca diverse animale (e.g. dingo aici) cu mare placere dezgroapa ce am ingropat noi. Arsul hirtiei (in afara de distrugerea hirtiei) da miros de foc care la animale nu le place.

Si apropo de animale: pusul gunoiului frumos si ordonat in saci de plastic lasati linga lada de gunoi (ca e plina si nu mai incape) e pierdere de vreme - odata ce pleaca ultimul om (si de obicei inainte de asta) apar animale, pasari etc si in 10 minute sacul e spart si gunoiul pretutindeni!!!! Luati sacul in masina, ca doar e al Dv, si aruncati-l cu gunoiul menajer, acasa!

Acu cine se mira... Da, recunosc, lucrez in igiena mediului la primaria locala asa ca ma pasioneaza chestiile astea :grin:

• Like 2
Link spre comentariu

Re: Toaleta in outdoor

problema dezbatuta pe larg si rezolvata ingenios si de Patrolator cu ceva vreme in urma...

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

o umbrelă-cort și o toaletă portabilă rezolvă problema elegant, pentru toți membrii familiei, indiferent de locul unde te oprești pentru o noapte sau mai multe...

bugetul pleacă de la 400 de lei pentru această facilitate

• Like 1
Link spre comentariu

Toalete WC - portabile, ecologice, cu rezervor reziduuri și rezervor de apă care se trage (întocmai ca la wc-ul de acasă) am văzut la Lidl săptămâna asta, la 225 lei/buc. Pe lângă vas, vă mai trebuie apă, pentru rezervorul de sus și o soluție dezinfectantă/descompunătoare a materiilor rezultate. Este Identic cu WC-urile pentru rulote. Și problema s-a rezolvat elegant și igienic.:h5

Numai bine!

• Like 1
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Eu lucrez in silvicultura si suntem acreditati FSC (http://www.certificareforestiera.ro/pag/fsc.htm) si ei ne recomanda sa obligam muncitorii forestieri sa-si faca buda si sa nu-i lasam sa se cace aiurea in padure. Bineinteles la inceput ne-a pufnit rasul si am intrebat de ce?

Gandeam ca e ingrasamant,biodegradabil,mancare pt. diverse animale etc etc.

Raspunsul lor a fost ca daca unul are viermi la stomac sau alta boala poate imbolnavi un intreg ecosistem. Si le dau dreptate.(desi n-o sa umblu veci cu buda dupa mine)

• Like 2

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu

o singura chestie nu o inteleg, sau sa zicem ca nu sunt de acord la buzile astea portabile: sacula ala in care te caci, e biodegradabil sau nu? k daca te caci in punga de nylon si apoi o lasi acolo, ai facut mai mult rau padurii decat te-ai cacat imprastiat si ai lasat hartie de buda pe post de funda... serios, pungile alea sunt hartie cerata sau ce? in cat timp se descompun? io n-am stresuri de unde eliberez "sputnik"-ul, da' sa zicem ca ptr nevasta-mea as face un efort sa iau o buda de asta....

ce zice @suvi mai sus (aia cu viermii intestinali) mi se pare de bun simt si logic...da' parca nici sa umblu cu punga cu kaka dupa mine s-o arunc numa in tomberon sau in wc nu'sh pe unde nu-mi vine... e solutia data de @TudorTanase mai sus, aia cu lopata hartia, dat foc si astupat, care mi se pare rezonabila....oricum, suna tare.... dai foc la rahat ....pe bune, nu metaforic...:ha: oricum si asta e cu risc, ca manci ceva ardei iuti sau alte de astea si te trezesti dreaq ca dai foc la padure... parca si vad la ProsTV interviu cu "incendiatorul: " n-am vrut doamna, m-am dus sa ma cac, i-am dat foc, si n-am mai reusit sa sting focul..." ...solutia, mergi la cacare cu hartie + bricheta + extinctorul din dotarea masinii...

Editat de l_stoian79

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

...si lopata ...ca ai uitat-o. :grin:

...decat sa apara nu stiu cate incendii de padure din cauza kkciosilor de padure, mai bine fara incendiere....doar ingropi comoara si atat....mai ales daca in padure este strat gros de frunze .

...referitor la viermii intestinali...:ha: chiar nu stiam ca omul perturba ecosistemul cu limbrici...eu auzisem ceva de oi ...chiar asa plini de viermi om fi ?:shock: poate sunt ceva cazuri izolate pe la ciobani...pe la sate...dar nu cred ca omul contemporan are limbrici...avem noi altele....la cate E -uri mancam ma intreb daca nu cumva ar trebui sa ne interzica mediul sa ne kkam in padure :ha:

Editat de mesterX
mesterX este pe drumul cel bun :j
Link spre comentariu

@lstoian - Eu vorbeam despre așa ceva.

Toaleta-ecologica-portabila-THETFORD-PORTA-POTTI-345-600x600.jpg.bed1c29728303cfd1dbdcbd8d1102f7c.jpg

ATENȚIE - Nu fac reclamă la niciun produs anume, imaginile și filmul sunt exemplificative!

Am cumpărat una în genul ăsta, pentru rulota părinților mei, acum câțiva ani (50 euro). Și acum am văzut și la Lidl cu 225 lei. Bineînțeles că noi, băieții:grin:, ne descurcăm, dar soțiile, copiii, mai ales când se stă cu cortul mai multe zile, au nevoie de un minimum de confort. O spun din experiență, am folosit așa ceva și chiar merită. Nu se compară cu sacii ăia ... al căror transport, odată utilizați, e greu și ... cel puțin riscant. Aceste toalete portabile, dacă sunt folosite împreună cu soluțiile recomandate (pentru igienizare și "topirea/dizolvarea" materiilor conținute) sunt la îndemâna oricui.

Eu cred că, dacă poți să ajuți la protejarea mediului inconjurător și în același timp îți poți oferi un minimum confort, fără un prea mare efort (financiar) este foarte normal s-o faci.

Încă câteva detalii pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest tip de obiecte sanitare portabile, foarte ingenios proiectate și construite:

Toaleta-ecologica-portabila-THETFORD-PORTA-POTTI-345-rezervor-apa.jpg.7b0fad5e9b8f66eede1780e9ca18c4ff.jpg

Toaleta-ecologica-portabila-THETFORD-PORTA-POTTI-345-rezervor-reziduuri.jpg.104ff7618eb5cefbab92216d0b529ecb.jpg

și un filmuleț de prezentare - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=w0lJ6FbmdCM#at=12

"Caracteristici ale produsului din pozele atașate (există produse de diferite dimensiuni și volume, mai mari sau mai mici)

Volum rezervor apa: 15 litri

Volum rezervor rezidual: 12 litri

Dimensiuni: 338 x 379 x 419 mm

Actionare jet apa: manual, pompa cu piston

CU indicator nivel rezervor fecal

Calitatile produsului

material plastic de inalta calitate, durabil si usor de curatat

scaun confortabil, din plastic turnat

ecologice; descompunerea biologica a deseurilor datorita solutiilor de igienizare

solutiile de igienizare sunt placut mirositoare si cu actiune de descompunere puternica pentru a pastra rezervorul curat

jet de apa sigur si fara intreruperi

indicator de nivel pentru deseuri (doar la anumite modele)

usor de golit

Curatare

Ca in cazul toaletei dumneavoastră de acasă, este foarte important să curăţaţi toaleta portabilă in mod regulat. Astfel veţi preveni depunerile de piatră si veţi asigura o igienă optimă. Curăţaţi interiorul si exteriorul toaletei cu produse speciale de curăţare pentru toalete portabile.

A nu se folosi niciodată produse normale de curăţare in cazul curăţării toaletei portabile. Acestea pot cauza deteriorări ireversibile sigiliilor si altor componente.

Pentru o folosire eficienta se recomanda folosirea lichidelor de descompunere si odorizare dedicate: Free Life Camping, Thetford, etc. Este interzisa folosirea produselor de curatare disponibile pe piata (gen Domestos si altele) deoarece deterioreaza produsul!"

Numai bine!

Editat de mita31
  • Like 2
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

@alex_pajero: corect cu ursul, dar macar nu foloseste hirtie igienica si nu se scapa de predilectie in jurul parcarilor si locurilor de campare :wink:

@l_stoian79: ai dreptate, eu odata era sa dau foc la peisaj ca era seceta (cum numai in outback poate fi) si a inceput sa arda iarba din jur!!! Noroc ca am avut o sticla de apa pe aproape!

@mita31: sint bune toaletele astea portabile dar atentie unde arunci continutul: chimicalele alea folosite sint foarte agresive (trebuie sa fie, ca sa faca fata la material:grin:). Daca le arunci in sisteme de epurare mici gen tanc septic sau chiar latrina omori bacteriile care le fac sa functioneze. E recomandat de golit ori la locuri speciale (care banui ca nu sint raspindite inca in Romania) sau intr-o retea mare (urbana) de canalizare. Sau daca nu este disponibil, se recomanda... sapat o groapa departe de ape curgatoare si desertat in groapa!

recreation-camping-photo1.jpg.e804860546532a92fb9e7f1b1038f648.jpg

@JurasikMan: ai dreptate despre cum se proceda acum 400 de ani, dar si durata medie de viata era de cit? 35-40 de ani? Mai o ciuma, mai o holera :banana Si in plus macar nu se folosea hirtie igienica, frunza de brusture fiind mai aspectuoasa si degradindu-se MULT mai repede ca hirtia :grin:

Despre viermi si alti paraziti: asa e, si animalele au, de aceea e greu/imposibil de gasit apa de suprafata care se poate bea fara a o trata in prealabil. Si inainte sa-mi spuna cineva ca acum citeva sute de ani toti beam din riu: Da, dar ori aveam imunitate ceva mai buna (ca nu beam doar apa sterila la PET), ori aveam si noi viermi din plin... si mai bagam si cite o holera sau hepatita asa ca sa nu avem parte de bolile batrinetii :ha:

Asa in general: sigur ca toaletele portabile de toate tipurile sint bune, dar nu e practic sa cari asa ceva dupa tine tot timpul. Dar o lopata tot avem la noi ca sintem offroaderi :wink:

• Like 1
Link spre comentariu

Hai sa ne kkm pe noi ! Voi de stejar falnic si frunza de brusture nu ati auzitara ?

Cu riscul sa par ...omul din Jurasik :grin: , va informez ca suntem niste primate ceva mai evoluate , care ne-am kkt in mijlocul drumului pana acum vreo 400 de ani . La japonezi era sarbatoare. Taranii veneau si strangeau totul cu grija , pentru ca alt ingrasamant nu prea aveau . Englezii din amonte se kku in Tamisa si aceasta ducea bucuria spre aval , unde oamenii mai saraci se imbaiau.

Deci , lasati fitzele si cand va scapa , mergeti intr-un desis , intr-o padurice mai deasa, in liniste , in loc de verdeata , si cu'un "look" inexpresiv , goliti tubul digestiv.

Asta o fi din capitolul : " dezbatere aprinsa pe teme tehnice " .....:ha:

Ai foarte mare dreptate. Dar acum 400 de ani înca nu se inventasera operatiile de menisc. Îti doresc, ca tu sa poti sta pe vine ca stejarul falnic si peste 100 de ani si sa nu ai nevoie de nici un "ajutor tehnic" (egal ca e buda, ochelari, cîrje, scutece, plombe dentare, aparat de auzit, rotula de titan sau mai stiu eu ce gadget-uri) pt. a trai în rînd cu semenii tai, însa nu uita ca exista si oameni care trebuie sa inventeze o buda ca sa se poata caca.

Peace!

Link spre comentariu

Re: Toaleta portabila "Designed & Handmade by Vio"

cind bateam coclaurii pe acasa ma suiam intr-un copac cu o craca mai orizontala ma asezam comfortabil de obicei cu inca un amic sa dezbatem planul de zi si faceam cacatul praf la propriu. acum nu ne mai cacam decit ambalat.

chiar imi lipsesc chestiile astea

E într-adevar o alternativa foarte buna; ...cu conditia sa gasesti un copac care sa încapa în masina ca sa-l poti lua cu tine pe coclauri :ha:

atacama-wste-san-pedro.thumb.jpg.5e9b924a1a26e667c70c12d4e3ea2999.jpg Everest_North_Face_toward_Base_Camp_Tibet_Luca_Galuzzi_2006.jpg.c61b23c1d5f495d340327438f120495d.jpg 02-arktis-popup.jpg.cd04d8203231d3f76b08e136d304b752.jpg DSCF2894.jpg.708806efbf825c9bb9ef35747c0d9afa.jpg

• Like 1

Link spre comentariu

Re: Toaleta portabila "Designed & Handmade by Vio"

:off 1:

Da, din pacate forumul asta nu mai e ce a fost o data; tot mai multe topicuri tehnice sînt poluate cu labareala offtopic, de persoane pe care subiectul de fapt nici nu le intereseaza, si posteaza doar ca se se afle în treaba, sa-si adune postari pt. a putea vinde ceva sau pur si simplu de plictiseala. Este foarte greu pt. cei care într-adevar sînt interesati, sa mai aiba o privire de ansamblu asupra discutiei, în 30 de pagini din care 25 sînt doar cu caterinca.

Citirea si raspunsul topicurilor nu sînt obligatorii, asadar îi rog pe cei care nu sînt interesati de subiectul "buda de campanie", nu au propuneri, critici sau nelamuriri pe tema discutaiei, sa se abtina. Nu ca parerile lor nu ar fi interesante, dar nu îsi au locul aici. Eventual ar putea deschide topicuri proprii despre tehnici de cacare în spatele stejarului si stergerea cu brusture, sau cacarea din copac (astea sînt doar exemple si nu au caracter personal :h5), care precis se vor bucura de o audienta mare în rîndurile celor interesati.

:off 2:

Celor care li se pare ca s-a discutat prea mult despre KK, si ca KK e un lucru minor, le sugerez sa se documenteze putin despre Londra si dependenta ei de sistemul de camalizare :wink:.

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare