Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diferential blocabil spate - dilema

seklerbowhunter

Postări Recomandate

buna ziua

Vreau sa va cer parerea despre un diferential (manual) blocabil care a si vrea sa montez pe o masina de Mk 2 din 92/2,5 dizel raport 4625.intrebarea mea ar fi daca cel din fabrica este mai buna sau unu ARB? tot am cautat si se pare la alte producatori ca si Detroit nu comercializeza pentru aceste tip de masini blocabil pe spate.multumesc pentru raspunsuri.

"If you think adventure is dangerous, try routine; it is lethal."
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: difflock spate dilema

Daca masina ta are deja blocant pe spate, lasa-l pe ala, e mai bun decat cel de la ARB.[/quote

problema si dilema mea provine din faptul ca nu am blocant pe masina :) masinuta este chel , cu reductor numai.

Link spre comentariu

Re: Diferential blocabil spate - dilema

Aha, pai in cazul asta, poti cauta un blocant de MK2 din dezmembrari, mai bine. Mi-au spus mai multi ca blocantele Mitsubishi sunt mai bune decat ARB. In plus, iesi mult mai ieftin. ARB merge doar daca nu ai nici o alternativa "pe original" la masina.

Si eu sunt in cautarea unei solutii pentru masina mea, si am vorbit cu unii mesteri. Din pacate la mine e mai complicat, trebuie sa schimb toata puntea spate pentru planetare, dar inca nu stiu cum vor mai functiona senzorii de ABS, daca suspensia spate va mai lucra corespunzator daca schimb puntea, etc... Si mi-e teama sa nu ajung la ARB...

In cazul tau este mult mai simplu, poti merge pe original fara batai de cap.

Link spre comentariu

pretul pentru unu din fabrica este mult mai ieftin , acest lucru este clar si pentru mine. Totodata nu asi vrea sa schim si puntea daca nu este necsear din cauze evidente (nu stiu cat de uzat este) iar daca gasesc si pe cineva care este serios si se pricepe a si incheia cu el afacerea.Despre blocantele ARB am auzit mult si bine, dar si aprecieri mai putin pozitive...asa ca tind sa raman la unul din fabrica cu un compresor bun (de ex de la ARB) sau similar si ramane de vazut cum va iesi figura.Oricum voi posta ulterior daca a meritat sau nu investitia.

Link spre comentariu

Atunci e posibil dar trebuie studiata cu atenție uzura si starea tehnica.

Este totuși destula munca si manopera ca sa pui un lucru vechi si sa fii nevoit sa îl schimbi sau repari sau mai rău sa te lase când ai nevoie de el.

Mircea,
Link spre comentariu

Cred ca ai fi surprins de cate masini nu au cuplat blocantul nicodata si el ( blocantul ) a ramas in stare foarte buna . Un domn de pe forum mi-a dat un blocant SH in stare excelenta cu doar 200 euro , plus ceva marunti pentru compresor . Deci ... ( nu pot estima cheltuielile colaterale si manopera , dar sper s-o nimeresc cumva ) cu ceva organizare si negociere ai putea s-o scoti pe la 350 euro . Chiar daca e mai mult , , tot merita instalat unul de origine pentru viitor e mult mai indicat dpdv al exploatarii si intretinerii ulterioare . Discutam strict de Mitsu , nu pareri paralele ...

ARB e bun , indiscutabil , mai bun decat originalul , dar nu cred ca ai ajungi sa-l dobori nici pe originalu' , care e exact ce trebuie - necesar si suficient .

Fiind mai rezistent decat originalul , ARB ar fi mai indicat pentru exploatare mai dura ( asta nu inseamna ca nu-l poti beli si un ARB ... ba poti , fie si din cauza uleiului contaminat cu span provenit din uzura diferentialului ) . Daca ajungi in punctul in care chiar vei avea nevoie de un ARB atunci sigur ai ajuns sa ai si experienta dobandita pana atunci . Si cred ca ar fi mult mai rentabil sa ajungi cu doua blocante SH de origine distruse , mult mai avantajos decat un ARB ... ( nu mai sunt la curent cu preturile dar un compresor mai rasarit de la ARB costa mai mult decat un blocant SH original in stare buna spre foarte buna ) . Asta presupunand ca inca ti-ai schimbat parerile ( daca te si dai cu masina , sigur se mai aseaza opiniile ... ma rog , fiecare cu stilul lui - dar asta e aproape axiomatic ... ) .

Inainte de toate indentifica exact tipul de punte care este pe masina , sa n-ai surprize la instalare ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cred ca ai fi surprins de cate masini nu au cuplat blocantul nicodata si el ( blocantul ) a ramas in stare foarte buna . Un domn de pe forum mi-a dat un blocant SH in stare excelenta cu doar 200 euro , plus ceva marunti pentru compresor . Deci ... ( nu pot estima cheltuielile colaterale si manopera , dar sper s-o nimeresc cumva ) cu ceva organizare si negociere ai putea s-o scoti pe la 350 euro . Chiar daca e mai mult , , tot merita instalat unul de origine pentru viitor e mult mai indicat dpdv al exploatarii si intretinerii ulterioare . Discutam strict de Mitsu , nu pareri paralele ...

ARB e bun , indiscutabil , mai bun decat originalul , dar nu cred ca ai ajungi sa-l dobori nici pe originalu' , care e exact ce trebuie - necesar si suficient .

Fiind mai rezistent decat originalul , ARB ar fi mai indicat pentru exploatare mai dura ( asta nu inseamna ca nu-l poti beli si un ARB ... ba poti , fie si din cauza uleiului contaminat cu span provenit din uzura diferentialului ) . Daca ajungi in punctul in care chiar vei avea nevoie de un ARB atunci sigur ai ajuns sa ai si experienta dobandita pana atunci . Si cred ca ar fi mult mai rentabil sa ajungi cu doua blocante SH de origine distruse , mult mai avantajos decat un ARB ... ( nu mai sunt la curent cu preturile dar un compresor mai rasarit de la ARB costa mai mult decat un blocant SH original in stare buna spre foarte buna ) . Asta presupunand ca inca ti-ai schimbat parerile ( daca te si dai cu masina , sigur se mai aseaza opiniile ... ma rog , fiecare cu stilul lui - dar asta e aproape axiomatic ... ) .

Inainte de toate indentifica exact tipul de punte care este pe masina , sa n-ai surprize la instalare ...

iti dau perfecta dreptate, si cred ca ma voi orienta catre un SH difflock manual.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

va sal eu personal am un mk2 cu blocant din fabrica , vreau sa spun ca ajuta foarte mult daca am inteles bine al tau este mk1 ??? eu cred ca poti sa pui si puntea cu totul de la un mk2 doar ca vine ceva furtune pentru vacum care cupleaza si decupleaza diferentialul . spori la treaba

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare