Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Patrol y61 swb 1999

Ionnul

Postări Recomandate

Tocmai mi-am luat un patrol, y61, swb, 2.8...si ma gandesc ca are ceva.

Este normal ca masina sa nu traga in panta sub 2000 ture? Asta mi s-a intamplat si in a doua si in a treia..dupa 2000 ture masina trage si accelereaza foarte bine.

Pe drum drept, merge bine, trage...dar in panta, nu vrea si pace. De exemplu, daca am schimbat in a treia si are 1800 ture, masina nu accelereaza si sunt cu acceleratia la podea. Trebuie sa dau viteza inferioara pt ca sa simt ca masina are forta.

Consumul mi-a iesit in jur de 10-11 la suta, combinat

Nu am mai mers cu nici un jeep ca sa am termen de comparatie, de aceea vreau sa ma lamuresc.

Saptamana viitoare este programata la schimbul de ulei, filtre..si o testare generala a masinii si sunt curios daca o sa se modifice ceva.

Astept parerile voastre si sfaturile sunt binevenite.

Multumesc

Hmmm, .....Patrol....ceva deosebit!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol y61 swb 1999

Este normal, daca folosesti reductorul vei vedea ca nu mai este atat de accentuata diferenta, ideal este sa o tii in zona de cuplu maxim. In lipsa unor MRL-uri manuale nu folosi reductorul pe asfalt uscat.

Consumul este normal.

2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0
Link spre comentariu

Este normal ca masina sa nu traga in panta sub 2000 ture? Asta mi s-a intamplat si in a doua si in a treia..dupa 2000 ture masina trage si accelereaza foarte bine.

Pe drum drept, merge bine, trage...dar in panta, nu vrea si pace. De exemplu, daca am schimbat in a treia si are 1800 ture, masina nu accelereaza si sunt cu acceleratia la podea. Trebuie sa dau viteza inferioara pt ca sa simt ca masina are forta.

Nu am mai mers cu nici un jeep ca sa am termen de comparatie, de aceea vreau sa ma lamuresc.

Saptamana viitoare este programata la schimbul de ulei, filtre..si o testare generala a masinii si sunt curios daca o sa se modifice ceva.

Multumesc

Salut,

Si patrolul meu face la fel. Daca prinde panta sub 2000 nu mai creste in turatie... dar depinde depre ce treapta de viteza vorbim.

Oricum, vezi si aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79770-s-a-lenevit-patrolu-trage-si-se-tureaza-foarte-greu&p=901034#post901034

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Multumesc

Salut,

Si patrolul meu face la fel. Daca prinde panta sub 2000 nu mai creste in turatie... dar depinde depre ce treapta de viteza vorbim.

Oricum, vezi si aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79770-s-a-lenevit-patrolu-trage-si-se-tureaza-foarte-greu&p=901034#post901034

Sorin

Scuze de off: cred ca va referiti amandoi la urcari... deci vobim de rampa

On topic: am vazut mai multe Patroale cu motorizarea asta care cam "gafaiau" pe urcari daca nu prindeau regimul de turatie corect...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Aha, incep sa ma lamuresc. Deci trebuie sa verific turbina si sa vad egr-ul daca este de curatat.

Curios este ca astazi, am pus mana pe jante si cea din stanga spate era mult mai calda (spre fierbinte) fata de celelalte, care erau la fel de calde.

Se poate sa fie infranata si de aceea masina sa traga bine dupa 2000 ture.

Eu ma gandeam ca fiind pe motorina, are cuplu de la 1000 si ceva de ture si trage bine..de aceea si semnele de intrebare.

Andrei, vad ca esti din Ploiesti. Ne vedem intr-o zi sa mergi cu masina mea sa vezi daca este diferenta intre ea si a ta. Ca daca nu este nici una, inseamna ca sunt dus cu capu'.

Ionut

Editat de Ionnul
Link spre comentariu

Ionut,ia legatura cu userul @Yonutz, de aici de pe forum.Sigur va incerca sa te ajute.Ai si avantajul de a nu fi departe de el ...

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Scuze de off: cred ca va referiti amandoi la urcari... deci vobim de rampa

On topic: am vazut mai multe Patroale cu motorizarea asta care cam "gafaiau" pe urcari daca nu prindeau regimul de turatie corect...

Da, corect. Este vorba de rampa.

Roata infranata este pe fata sau pe spate? Pe fata exista niste saibe (speciale, cu gauri) de blocare a piulitei ce strang rulmentii de la roata (eng. Locknut washer). Daca una din piulitele respective este stransa prea mult e posibil ca sa se incalzeasca si vreun rulment pe acolo => se scuge vaselina => se incalzeste si mai tare => pana la urma se strica.

Sau, lama lui Occam (cea mai simpla explicatie este de preferat); poate sa fie roata infranata, caz in care trebuie vazuti eteierii, etc.

Sorin

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

Andrei, vad ca esti din Ploiesti. Ne vedem intr-o zi sa mergi cu masina mea sa vezi daca este diferenta intre ea si a ta. Ca daca nu este nici una, inseamna ca sunt dus cu capu'.

Ionut

Sigur ca da, pana marti nu sunt in tara, iti dau un PM dupa ce ma intorc sa vedem cum ne intalnim.

2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0
Link spre comentariu

roata infranata este stanga spate...

Salut,

Si pe spate sunt niste piulite pentru strangerea rulmentilor, dar alea se strang la forte mult mai mari decat pe fata, asa ca e f.f. putin probabil ca sa fie asta cauza. Mai degraba vezi sistemul de franare.

Daca nu ai manualul poti sa il iei de aici. Vezi acolo sectiunile RA6 - RA11 (RA = Rear Axle).

Sorin

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

salut! te referi desigur la rampele de pe asfalt cind nu ai cuplat reductorul. da,e foarte puturoasa sub 2000,trebuie sa o tii in 2500-3000. ce vrei,cuplul nu e mare-250nm la 2000,cai putini-129 si greutate mare-2150 stock. asta e! in teren se mai schimba treaba ca ai reductie dar eu o consider insuficienta pe cea de fabrica si de aceea mi-am pus GEARMASTER 2.86/1 fata de 2/1. e o schimbare radicala ce chiar se simte!

Link spre comentariu

eu zic sa ii dai un pic de debit din pompa si o sa ai cuplu si la turatie mai mica

eu am roti pe 35 si cu trailerul incarcat plecam greu de pe loc mai ales in rampa , am dat un pic in fata avansul la pompa si am marit debitul si acum ma declar foarte multumit am putere si la turatii mai mici, pot merge pe drum cu a 5-a la 1200-1500 de ture si am consum decent .

Link spre comentariu

da asa e si la terrano cu motor de 2,7 D sub 2000 ture pot fi cu pedala in podea in rampa si nu creste viteza.

Eu cred ca e normal pentru aceste motorizari cu aceste mase. Peste 2 mii intra si turbo daca nu ma insel si atunci mai castigi in putere.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Adevarat, sub 2000 tancurile astea sunt un pic cam submotorizate.Asta din partea unui fan al marcii.

Am mers pina si cu 2,7 de terrano,app....la fel.

In schimb, pentru cei ce chiar vor sa incerce si obisnuinta nu-i invata sa stea peste 2200ture :grin: cu rezultate chiar imbucuratoare se recomanda ceva produs pt cresterea cifrei cetanice la diesel,un cetane booster produs de firme cu renume....eventual alimentati o cantiatate suficienta pt incercari din motorina aia scumpa de la statii....acolo unde sunteti siguri ca ce scrie pe pompa si este in pompa.

Am folosit aproape 2 ani asa ceva cu rezultate super ok la consum ,putere, ardere-fum si injectoare pt Y60, LWB si citeodata si 7 persoane la drum lung.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Multumesc. M-am lamurit acum.

Am fost si cu masina la reprezentanta nissan pt o verificare mecanica si diagnoza, schimb ulei ...si a fost totul ok. Surprinzator egr-ul nu era incarcat deloc :).

A ramas sa vad roata care incalzea, care probabil s-a reparat de la sine ca nu mai incalzeste.

In rest, sunt fascinat de masina si-mi place din ce in ce mai mult.

Off-topic: unde gasesc si eu un y61 de dezmembrat pentru ca vreau niste plastice din el...

Va multumesc la toti,

Ionut

Link spre comentariu

Multumesc. M-am lamurit acum.

Am fost si cu masina la reprezentanta nissan pt o verificare mecanica si diagnoza, schimb ulei ...si a fost totul ok. Surprinzator egr-ul nu era incarcat deloc :).

A ramas sa vad roata care incalzea, care probabil s-a reparat de la sine ca nu mai incalzeste.

In rest, sunt fascinat de masina si-mi place din ce in ce mai mult.

Off-topic: unde gasesc si eu un y61 de dezmembrat pentru ca vreau niste plastice din el...

Va multumesc la toti,

Ionut

aici pe forum la rubrica demembrari sau deschide un topic cu ce vrei sa cumperi !

Transsylvania Off Road Club

"ELEFANTUL"

Link spre comentariu

Mai am o nelamurire...in urma verificarii mecanice de la reprezentanta mi-au spus ca trebuie sa schimb placutele, un amortizor spate si un repartitor (greutate)diferential blocabil spate.

Problema a aparut in momentul cand le-am cerut sa-mi faca devizul ca sa le schimb. In dreptul la repartitor mi-a aparut suma de app 4200 ron.

In primul rand schimba blocantul sau ... Al naibii de scump.

Ma gandesc sa cumpar piesa de la dezmembrari, dar nu stiu ce este si ce face...poate ma lamuriti voi...

Daca ajuta la ceva codul : 33250VB30A.

Un sfat de unde sa-l iau sau ce sa fac pe mai putini bani, ca sa nu dublez valoarea masinii :)

Ionut

Link spre comentariu

nene, ia de la dezmembrari

atatia bani pentru un repartitor....hai ca e culmea

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Clar ca de la dezmembrari..dar nu stiu ce este repartitorul asta, ce face, ce rol are...

Am cautat pe net dupa cod si am gasit ca este actuator assy-d. Din cate am inteles este cel care activeaza blocantul spate.

Curios este faptul ca pe bord imi apare martorul aprins cand activez blocantul. Ma gandesc ca dadea un semn ca nu merge ceva...clipea, nu ramanea aprins......

Oricum, aveti asa ceva sau stiti pe unde gasesc asa ceva second?

Ionut

Link spre comentariu

repartitorul, daca este cel de frana, are rolul de a permite actionarea etrilor spate in functie de incarcatura masinii.

cel de blocnat...nu stiu la ce se refera

daca e valva vaccumatica gasesti second

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Din pacate este actuatorul.

Am verificat din nou daca se blocheaza si nu :(.

Si senzorul de abs si cel de diff lock clipesc.

Ma puteti indruma unde sa-l gasesc sau aveti unul bun prin garaj?

Ionut

Link spre comentariu

Tizule,

Ca sa intelegi cum functioneaza treaba cu blocantu ...

Blocantul tau se compune din urmatoarele:

1.Comanda (comutator electric) care trimite odata cu rotirea lui comanda electrica in acuatorul de sub capota.

2.Acuatorii (ca ai doi) ...se gasesc sub capota ...montati in partea stanga in zona stergatoarelor...se prezinta ca doua ciuperci cu furtunase si papuci cu mufe. Odata ce li se livreaza comanda ei deschid niste supape care transmit vacumul prin furtune spre capsula vacumatica ce se gaseste pe puntea spate.

3.Traseul de vacum ...pleaca de la acuatori si se duc pana la capsula de vacum care iti comanda furca, ce se gaseste in punte

4.Capsula de vacum ...se gaseste pe partea din dreapta a puntii undeva pozitionata jos langa grup ...De obicei asta din cauza ruginii se beleste sau se strica membrana din ea ...

5.Furca de blocant ...se gaseste in punte si este comandata de capsula de vacum prin tragere / impingere pe baza de vacum

Am incercat sa-ti explic ...cat mai simplu sa intelegi sistemu...

Cum poti proba blocantul

1.Actionezi blocantul ...si iei un viraj maxim ...stanga sau dreapta ...roata care se afla pe pozitia opusa virajului trebuie sa tarsaie pe asfalt

Cum probezi acuatorii:

Te bagi sub capota si schimbi furtunele la ei...adica inversezi ... dupa care iar in masina si probezi ...vezi ce se intampla facand abstractie de ceea ce vezi la bord...

Acuatorii de Nissan sunt slabuti ...dar poti pune orice acuator in locul lor ...cu comanda electrica si actionare vacumatica ...Eu spre exemplu am folosit acuator de Toyota ...sau alti colegi au pus am inteles de Dacia Papuc.

Toate elementele le gasesti fie pe piata de nou, fie pe cea de SH dar ... nu vei ajunge la sume dastea astronomice.

Martorul de ABS e normal sa clipeasca ...ptr ca atata timp cat ai blocantul actionat ABS-ul nu functioneaza.

Martorul blocantului trebuie sa stea aprins fara sa clipeasca cand blocantul este functional.

IMPORTANT - ptr decuplarea blocantului ... dupa comanda electrica data pe OFF se da masina inapoi 0.5m pana o sa auzi un tacanit (altul decat cel de la volan) ...atunci blocantul se decupleaza ... si becul ar trebui sa se stinga.La fel si ABS-ul...

In mod normal e recomandat ca toate operatiunile cu maneta de la reductor si blocant sa le faci cu masina in pozitie statica (pe loc). De asemenea e recomandat ...ca maneta de viteze sa fie la punctul mort (pe neutral) cand te joci acolo la manete si butoane ...Ca fiecare face cum il taie capul ...asta e alta poveste ...service-uri sunt destule ...cu banii stam mai rau...

Toate instructiunile astea ar trebui sa fie si pe spatele parasolarului din dreptul soferului ...

Cam asta e treaba cu blocantul si manetele...succesuri iti dorim... si cat mai putine probleme. :grin:

Astalavista ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Tizule,

M-ai facut un om fericit :)..a doua oara :)..

Prima data am fost cand mi-am luat bijuteria :)si a doua oara cand vad ca exista oameni care explica la tot afonu' cu ce se manaca..

Multumesc,

Ionut

Daaa...nu se duce nimic pe fata? Blocantul se activeaza cand o treci in high si din cate am citit pe forum, asta nu se face pe drum cu aderenta buna (asfalt)..cred ca mai indicat este pe pietris, pamant, nisip.....etc.

Editat de Ionnul
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare