Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Patrol y61 swb 1999

Ionnul

Postări Recomandate

Re: Patrol y61 swb 1999

Ca sa fi fericit si a treia oara ...se gaseste in dotare un acuator de Toyota ...daca ai un acuator belit ... se poate imprumuta ptr probe! (nu se vinde ca il tinem de rezerva si pe el si pe fracsu ptr cotetele noastre :grin:)

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok ...s-a notat.

Cred ca saptamana viitoare am timp sa o verific, incepe concediul si plec fro cateva zile la mare. Dupa aceea sa ma ocup de masina ca sa pot pune cortul si familionul in ea...

Ionut

Hmmm, .....Patrol....ceva deosebit!
Link spre comentariu

Daaa...nu se duce nimic pe fata? Blocantul se activeaza cand o treci in high si din cate am citit pe forum, asta nu se face pe drum cu aderenta buna (asfalt)..cred ca mai indicat este pe pietris, pamant, nisip.....etc.

Bre ...pe fata nu ai blocant ... ai doar tractiune daca evident o activezi de la maneta le H sau L ...altfel, nu iti trage decat spatele ...

Principiul tractiunii fata e urmatorul ...pe fiecare roata ai un MRL automat cu doua pozitii de lucru... lock si auto ...In mod normal il lasi pe auto ... Si se activeaza singur cand te joci la maneta de la reductor.

Principiu e urmatorul (lantul turbaciunilor) - comanda (maneta) - cutie de transfer - cardan -grup - planetare - MRL

MRL = mecanism roata libera.

Daca pui pe lock MRL-ul manual (cu cheia de tubulara de 17) ...si masina e in 2H (adica trage spatele) atunci planetarele tale fata vor fi blocate si se vor invarti prin inertia rotii fara se se miste cardul sau grupul fata. Lucru nerecomandat de altfel.

Asta este la MRL-urile automate ...

Mai exista si varianta de MRL manual ... adica de fiecare data cand cuplezi din cabina 4x4 te dai jos, invarti de ele ...avand doar doua pozitii lock si free. La decuplat la fel, iar jos din cabina ...decuplezi ...Pe piata le gasesti denumite sugestiv "AVM" manuale ...Exista si alte branduri de mrl-uri ...dar asta este cel mai raspandit pe piata romaneasca.

Ca si intretinere ...pe puntea fata ...cauta in sectiunea de Nissan ...la Y61 si o sa gasesti topicuri intregi cu asa ceva...de la cum sa demontezi/montezi pana la coduri de piese ...

Din fericire ...puntea fata, daca este atent intretinuta ...nu prea cade ...

Link spre comentariu

@yonutz...."Daca pui pe lock MRL-ul manual (cu cheia de tubulara de 17) ...si masina e in 2H (adica trage spatele) atunci planetarele tale fata vor fi blocate si se vor invarti prin inertia rotii fara se se miste cardul sau grupul fata. Lucru nerecomandat de altfel.".....zici tu ca daca MRL-urile sunt in pozitia LOCK, si masina e in 2H, diferentialul fata nu este actionat? Cine intrerupe fluxul de putere de la roata catre diferential, cand MRL-ul e blocat? (asa o fi la y60...nu ma pricep, doar intreb:P)

Editat de adrianudeanu
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

In curs de rezolvare problemele semnalate.

Acum mi-a venit alte idee...ca sa nu mai scartaie usa spate, sa mut roata de rezerva pe roof-rack. Dar o sa se vada masina urat, fara terminatie.

Imi aduc aminte, ca prin cautarile mele pe net,depre Patrol bineinteles, am gasit un fel de rezervor extern, apa...combustibil, nu mai stiu ce. Avea forma rotii de rezerva, se monta la fel, numai ca era mult mai usor....stiti de asa ceva ca am intors netu' si nu am mai gasit nimic despre asa ceva.

Multumesc,

Ionut

Editat de Ionnul
Link spre comentariu

Sa nu mai scartie usa ...schimbi balamalele sau eventual bagi vaselina ...si eventual ceva chedere noi ...dar o sa constati ca tot va scartai ... Acum tizule, nu te poti astepta la o asa coscogeamite turbinca ...sa nu scartie, sa nu paraie, sa nu maraie ...Obisnuieste-te cu sunetele ... fac parte din muzica masinii ... :grin:

Ideea cu roata de rezerva e una minunata ... dar un roofrack adaugat + rotina pusa closca deasupra inseama gabarit marit :wink:...acum depinde pe unde umbli cu masineta ... :grin:

Link spre comentariu

Tizule,

Nu scartie, troncane.... mai nimic la masina. Decat usa spate are un zgomot, scartait.. Daca o rezolv, nu o sa mai am nici un greieras. Sper sa o rezolv.

Roof rack am la masina, ramane sa pun roata sus.. Pentru drumuri forestiere..adica un soft spre medium.(deocamdata)...nu cred sa ma afecteze asa tare ca masina este mai inalta si implicit centrul de greutate este mai sus..

Beleua este ca nu gasesc nimic sa pun in locul ei..:(

Link spre comentariu

Poti pune capace de plastic , in gaurile filetate ramase libere . E suficient .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

In sfarsit m-am lamurit. Chestia "bulita" de care mi-au zis cei de la reprezentanta este bara stabilizatoare...nu blocantul asa cum credeam pana acum. Uffffff..ce bine.

Mi-am dat seama astazi cand am fost cu masina sa-i schimb placutele si fiind sus pe elevator am vazut ca bara stabilizatoare iesise din nuca. Acolo unde-i dispozitivul ala care o blocheaza si deblocheaza :) (habar nu am cum ii zice).

Acum, cum se remediaza problema... Cumpar dispozitivul ala, cumpar bara in sine sau pe amandoua? Sau se poate repara?.

Multumesc,

Ionut

Link spre comentariu

Salve,

In functie de ce vrei sa faci cu masina poti sa demontezi bara stabilizaoare spate cu totul sau sa cauti din dezmembrai alt dispozitiv de blocare a barii. Fara el nu e grav - mai ales daca te obisnuiesti un pic ca sa iei curbele mai incet prin oras. Cred ca sunt multi colegi pe forum care merg fara. De exemplu, stiu sigur ca la Daemonous se rupsese in partea dreapta spate si a mers destul de mult fara ea (nu stiu sigur nici acum daca a reparat-o). Eu, la fel, pe fata o am desfacuta si merg asa cu ea din primavara.

Nou - cred ca o sa coste cat nu face!

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

daca renunti la bara sabilizatoare se poate stinge cumva becul din bord?

fara demontarea bordului si scoaterea becului?

Ce treaba are bara stabi cu becul stabi on/of din bord?

Practic de acolo ...reglezi electromagnetul... bieletei de pe partea dreapta care cupleaza/decupleaza ...

Deci scoate barile linistit ...ca becul tot in stare initiala iti va ramane ... :grin:

LE - bieleta decuplabila ramane pe pozitie ca nu te incurca ...sau eventual o razi cu flexul ...sa nu iti atarne puleasca in jos ...

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

ma ionica cum le ghicesti tu pe toate....

Cum se zice ...apreciez ...aprecierile ...celor care ...apreciaza ... :grin: ...Restul lasa-i sa umble cu fire, mufe ... sa se curenteze ... face bine curentu la reumatism ... :ha:

Link spre comentariu

Si ce apreciati ca eu tot nu m-am lamurit.

Vreau sa o pun la loc pentru ca masina va merge mai mult pe sosea si off-road o sa vada soft, spre mediu cateodata. Deci cred ca este necesara.

Si nu stiu daca se poate repara sau sa o inlocuiesc pe bucati.

Astept aprecieri :). Multumesc.

Ionut

Link spre comentariu

yonut !:

ia mai lamureste lumea inca odata :

daca in loc de gaselnita asta cu bieleta electromagnetica montam una normala , tractorul este apt numai de sosea?

si la mine sta aprins becul

iar daca ai timp si stii sau ai desfacut spune ne cum functioneaza pt ca am inteles ca are si motorase... electromagneti...s a kk turi!!

sa stiu daca merita sa ma mai iau de el!:ha:

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Cum zicea @V1tara, eu nu mai am bara stabilizatoarea pe spate si nici nu-i duc dorul sa fiu sincer. Eu insa sunt norocos fiindca mecanismul cuplare/decuplare functioneaza si l-am lasat pe pozitie, doar bara am dat-o jos. In teren comportamentul este super OK, iar pe strasse tine doar de tine ca sofer sa te obisnuiesti.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

ca sa fie tacamul complet mecanismul meu e blocat pe off deci pe spate decuplata iar pe fata mi s-au rupt ambele bielete ale barii stabilizatoare cam de 3 mii de km deci nici pe fata nu actioneaza bara stabilizatoare, (nu sunt inconstient si promit ca o sa le schimb) acum consider ca patrocle e o masina destul de greu de rasturnat si cei care il rastoarna pe sosea chiar fac eforturi deosebite in acest sens .

Link spre comentariu

In spiritul vorbei stramosesti- las-o bah ... ca merge asa ... azi aproape am belit-o ....

Nu am acum bare stabi pe masina , dar se va intampla in curand .Am mai putin de patru ore de cand am experimentat 'evitarea elanului' - cam juma' de banda de eschiva brusca la stanga cu revenire brusca pe banda proprie , ca veneau din contrasens ... pe la 65-70 la ora ( cel din fata mea a decis sa intre brusc pe o strada laterala la dreapta , franand violent , fara semnalizare ).

La o viteza putintel mai mare - probabil 80 kmh - e posibil sa nu mai poti redresa in siguranta . De rasturnat , poate nu ... dar tot iese cu belea ...

Concluzia mea : nu poti spera la infinit ca nu se va intampla nici o surpriza daca conduci binisor-incetisor cu toata prudenta . Cand se intampla e foarte necesar orice ajutor , orice detaliu , orice procent ....

Mentionez ca masina e 260 LWB cu greutate adaugata destula , 130 KG pe plafon , puntile sunt de Y61 cu elicoidale , suspensia pe fata cu dropbox , pe spate cu triangulatie , fara nici o bara stabi . Cred ca e prima data cand apreciez cu adevarat ca amortizoarele sunt duble pe fata

In viitorul foarte apropiat voi monta barele stabi , fiecare cu bieleta decuplabila , hidraulica .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

yonut !:

ia mai lamureste lumea inca odata :

daca in loc de gaselnita asta cu bieleta electromagnetica montam una normala , tractorul este apt numai de sosea?

si la mine sta aprins becul

iar daca ai timp si stii sau ai desfacut spune ne cum functioneaza pt ca am inteles ca are si motorase... electromagneti...s a kk turi!!

sa stiu daca merita sa ma mai iau de el!:ha:

Teo, te salut cu respect ...

Da, se poate pune una normala ...dar trebuie sa-i faci un soi de suport in forma de U de care sa se prinda si suportul sa-l fixezi cumva de sasiu ... Masina va fi apta atat pe asfalt cat si in teren ...

De functionat bieleta aia functioneaza asa ...apesi butonul din bord si iti apare martorul galben "stabi off" atunci cursa motorasului permite o culisare a bieleltei de aproximativ 2-3cm ...adica spunem ca puntea spate ...flexeaza mai mult cu 2-3 cm.

Apesi pe revenire ...se stinge martorul din bord ...bieleta functioneaza exact ca una normala ...

Personal am mers fara bari stabilizatoare destul de mult timp si distante lungi (am minimizat oarecum efectul alegand o suspensie mai rigida)...daca nu ii dai in goarna ...esti linistit, conduci defensiv atunci nu e nici un pericol... Daca insa esti usor mai agresiv, iti parte sa mirosi basinile celui din fata ...atunci, da ...ESTE MUSAI NECESARA!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare