Max Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Vânarea animalelor protejate în România este strict interzisă, cu câteva excepţii. Cu toate astea, România este un rai pentru vânătorii străini, care vin la noi în ţară să îşi satisfacă pofta de a ucide speciile protejate, profitând de legislaţia slabă şi de corupţie. Un astfel de caz a fost semnalat de o româncă, pe reţelele de socializare. După ce Anca. T a aflat că există firme străine care vânează urşi bruni la noi în ţară, i-a scris reprezentantului unei astfel de companii să îl întrebe de ce ne omoară animalele. Anca T. i-a scris lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd. următorul mesaj: "Vă rog nu ne ucideţi urşii. Trebuie să faceţi asta neapărat? Asta este singura modalitate prin care vă puteţi bucura de viaţă?". Răspunsul lui George Richmond Elliott este şocant şi revoltător, pentru toţi românii: "Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii. Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi". Pentru că autorităţile române permit acest lucru, strâinii îşi bat joc de ţara noastră. În România se află circa 40% din populaţia de urs brun din Europa. Întrucât specia a dispărut din alte ţări, vânătorii şi braconierii străini vin la noi în ţară, profitând de legislaţia slabă şi de corupţie, şi ne vânează animalele. Costul unei excursii de vânătoare de urşi bruni în România este în jur de 4.500 de euro, potrivit ofertei Hunting and Sporting Scotland Ltd. Alte firme străine organizează şi vânătoare de cerbi, carpe negre, şi lupi, deşi sunt specii protejate prin lege. Potrivit legii, vânarea animalelor protejate este strict interzisă, cu excepţia celor care "pun în pericol" oamenii şi cu excepţia "recoltării", adică împuşcarea unui număr stabilit de animale, procedeu folosit pentru "controlul" populaţiei de urşi bruni, lupi şi pisici sălbatice. Până anul acesta, recoltarea se făcea şi la râşi. Din păcate, nu se ştie numărul exact al exemplarelor din aceste specii, întrucât nu a existat o inventariere ştiinţifică, ci doar o numărătoare făcută de paznicii de vânătoare. Acesta este individul: Acesta este anuntul lui: Hunting Offer For Brown Bear In Romania. Only 4500 Euro For A 550 CIC Points Brown Bear In October 2013. Guaranteed. The price includes: full board accommodation in a quality lodgement, transportation from/to the airport, insurance and hunting permits. No Trophy Fee.One In A Life Time Opportunity. Please Contact By Email At: contact@huntingandsportingltd.com Cine sunt oare partenerii lui din Romania? Pt ca e clar ca exista. Nu vine el de capul lui aici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 (editat) Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Salutam! daca intradevar individul a dat acel raspuns esteun TICALOS FARA SCRUPULE SI ONOARE . Pina in urma cu doi ani am facut parte din rindul vinatorilor ( am fost vinator din 1992) si am avut ocazia sa vad prea multe ticalosii , pe care din lasitate sau neputinta sau ignoranta , m-a facut sa nu iau atitudine . Dar acest lucru s-a incheiat anul trecut cind am decis sa devin aparator al animalelor salbatice si pe cit cu putinta sa repar ce se mai poate repara . Nu sunt absurd sa pic in latura fanatismului si nici nu cred ca practicarea vinatorii trebuie interzisa , dar incerc ca prin aportul meu si prin cunostintele mele sa semnalez cit mai mult posibil cazuri de braconaj sau abuzuri . Asa cum exista zicala " pestele de la cap se impute" pot sa zic si eu ca legea proasta este o prima cauza a multor abuzuri . Editat Iulie 31, 2013 de a DY 1 Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Cateva link-uri utile: http://spanac.eu/george-richmond-elliott-can-kiss-my-ass/ https://www.facebook.com/notes/anca-t/salvati-ursul-brun/10151423132655346 Asta chiar merita sa i se "organizeze" o vanatoare... la care el sa fie vanatul:dr3:hw It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici cand vin pe la noi...ca l-as lua pe nea asta in catarea pustii...asa de control...intai cu alice si dupa aceea sa-l i-au cu brisca ....sa-i scot plumbii ps...din pacate are dreptate...avem o tara cu conducatori de cacat....indiferent de culoarea lor politica Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici se poate posta o copie a acelui raspuns? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Cateva link-uri utile: http://spanac.eu/george-richmond-elliott-can-kiss-my-ass/ https://www.facebook.com/notes/anca-t/salvati-ursul-brun/10151423132655346 Asta chiar merita sa i se "organizeze" o vanatoare... la care el sa fie vanatul:dr3:hw Ma bag si eu la vanatoarea asta! Cretinoidul ala nu are nici o legatura cu vanatoarea,cel putin in poza aia cu cerbii e un macel si ma indoiesc de autenticitatea ei,atatia cerbi nu impusti nici intr-un tarc. Un urs de 550 puncte C.I.C. e raritate,e megatrofeu si costa in jur de 20000 euro. In tara asta exista o lege a vanatorii acceptabila,problema principala e cum este ea aplicata si respectata de catre oameni. Sunt vanator dar nu am mers la cerb sau la urs si nici nu cred ca voi merge vreodata,sunt animale maiestoase si consider ca locul lor e in padure. Braconajul si coruptia sunt probleme reale si nu cred ca rezolvarea lor se face pe retele sociale. Vanatori straini am cunoscut (nemti si danezi), pot spune ca sunt educati si au discernamant in comparatie cu marea majoritate a vanatorilor romani. Anuntul respectiv este o tzeapa pregatita de un marlan pentru cei ca el,inflamatiile pe acest subiect sunt gratuite (parerea mea). Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Răspunsul lui George Richmond Elliott este şocant şi revoltător, pentru toţi românii: "Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii. Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi". Dar asta este adevarul... nu comentez asupra vanatorii, parerea mea cred ca e cunoscuta si radicala, dar el nu face decat sa profite de imbecilitatea noastra, ca natie. Daca cineva ne spune adevarul, fara mofturi, asta este socant si revoltator? Dar noi traim in alta tara, nu stim cum suntem ? Sau stim, dar nu da bine sa spunem lucrurilor pe nume... Am reusit, prin prostie, incultura, parvenitism si sete fara margini de inavutire rapida sa ducem pana aproape de distrugere o tara, de ce ar fi animalele salbatice o exceptie ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici se poate posta o copie a acelui raspuns? :10 si mie imi vine greu sa cred ca raspunsul a fost atat de elaborat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 (editat) Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici se poate posta o copie a acelui raspuns? Poza cu pricina... si ceva in plus... LE: pun si link-ul, sa se poata citi còmentariile la cea de sus: http://spanac.eu/wp-content/uploads/2013/07/urs-2.jpg Editat Iulie 31, 2013 de teddybear It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
seklerbowhunter Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici daca raspunsul a fost atata de deplasat si se poate dovedi autencititate raspunsului atucni omul nostru este un cretin si nu un vanator care respecta vanatul , fauna si colegii de vanatoare.Sunt destul de suspicios in cazuri in care adepti PETA si vanatoarii sunt in conflict (fiind vanator) dar un lucru este cert si pentru noi: autorizatiile pentru specii ca ursul brun, lupi, ras, pisica salbatica, cocos de munte, capra neagra etc...ar trebuii controlate si ca numar mult reduse. apropo legat de poza cu cerbi mie mi se pare mai degraba macel decat o prezentare a vanatului recoltat (exista un anumit mod de a aseza vanatul ) fiind vb si de exemplare foarte tinere impuscate in aceasta partida, deci nu ma-si mira nici de faptul daca raspunsul se dovedeste ca este autentic. "If you think adventure is dangerous, try routine; it is lethal." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
seklerbowhunter Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici totodat si cateva discutii si detlaii despre aceasta firma..... http://www.thestalkingdirectory.co.uk/showthread.php/67474-Hunting-And-Sporting-Scotland-Ltd/page2? "If you think adventure is dangerous, try routine; it is lethal." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici da, cineva (eu suspectez un pusti de vreo 16 ani) a luat o fotografie veche si a gasit un nume de vanator (care nici nu avea cont pe facebook) si a inventat un dialog din care noi roamanii sa iesim sifonati. Ursii CAND NU SUNT BRACONATI DE TARANI CU LATUL SI FURCA, SAU CU FOLIE DE NAILON UNS CU SEU (al doilea caz este incredibil de chinuitor, ursul mananca folia si apoi face hemoragie intestinala si 3 zile sangereaza groaznic ...timp in care taranul roman il urmareste cu cainii si asteapta sa moara) sunt foooarte profitabile pentru fondurile de vanatoare. mai putin de 10% din vanatorii roamani isi permit sa vaneze un urs, vorba in zonele cu urs este "impusti ursul lasi masina". Cota este strict data (se atribuie o cota in functie de numarul de exemplare de pe fond si in functie de sporul natural si de posibilitatea de sustinere a terenului, adica cat poate sa hraneasca respectivul fond de vanatoare...sa nu fie vanatul prea mult si sa fie flamand, caz in care se indreapta spre stane si sate). Asa ca...nu mai huliti, este un scandal artificial, si de cand s-au privatizat fondurile de vanatoare, ACOLO UNDE SE VREA, vanatul a sporit extraordinar de mult. In Judetl Arad stiu cateva fonduri care au fost luate pe 0 vanat si acum foarte mult si foarte variat, sigur, cu cheltuiala si efort, nu "la profit". Asta a fost partea foarte buna (cred ca singura) din ultimii 10 ani in Romania. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici ar trebui verificata autenticitatea mesajului, daca exista firma si persoana de contact, si apoi putem sa comentam. daca acest caz se dovedeste adevarat atunci se pot lua masuri, de exemplu prin consulat ( e totusi insultat statul roman ca de popor ma indoiesc ca se deranjeaza cineva) sau poate fi pur si simplu atacat electronic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici nimeni intreg la cap din tara aia care cnduce o afacere si incearca sa faca ceva in RO nu s-ar comporta asa. Sau sunt eu mult prea credul.... Sigur la mijloc este ceva putred...... valuri pe face-buci , reclama anti vinatori -ucigasi,prin spate se intimpla ceva politic....ceva gaze de sist su alte chestii....se voteza rapid ceva,la urgenta.... Eu cred ca doar ne este distrasa atentia in mod grosolan.parerea mea. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici distragerea sau nedistragerea atentiei.....vanatori de genul asta se fac pe la noi..... una peste alta ...nu stim sa ne vindem...cedam pe bani de nimic ce altii dau pe bani grei....sa mai continui? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici distragerea sau nedistragerea atentiei.....vanatori de genul asta se fac pe la noi..... una peste alta ...nu stim sa ne vindem...cedam pe bani de nimic ce altii dau pe bani grei....sa mai continui? La Valea Prahovei nu mai poti face o drumetie nici macar pina la banala Cota 1400 fara sa dai de ursi. Tata a facut Armata pe vremuri la Sinaia si zicea ca pe atunci nimeni nu a vazut ursu in toate patrrularile alea pe muntii de acolo....Eu sunt sigur ca acum sunt mai multi in RRO decit in anii 60-70.......si atunci care e problema?..... http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 (editat) Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici nu a stiut unde sa caute ursii..ca erau si atunci...destui....in Busteni...pe Caraiman...dupa ce veneam noi ...piticii din padure....venea si ursu pe la cotete.....plus ca merg pe munte de vreo 38 de ani....si nu a fost vara sa nu ne impiedicam de ei daca ursi sunt multi....si trebuiesc impuscati ...asa d-amboulea....la cati bipezi sunt in tara asta...de ce n-am incepe cu ei? Editat Iulie 31, 2013 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici E o lege a naturii....daca sunt conditii...specia se perpetueaza (nu are importanta care specie). Cum conditii propice au fost (hrana abundenta la ghena), logic ca in zona s-au inmultit... Erau si pe vremuri ursi, insa daca ai observat, s-au invatat sa vina la ghenele de gunoi (hrana usoara). Inainte la ghena nu prea era nimic de aruncat - hrana era putina. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici EU nu am zis ca trebuie sa-i impuscam, doar remarcam ca in ciuda povestilor gen moartea caprioarei de la inceput, ursii fuck bine merci si numarul lor sporeste, deci Vanatoarea de urs nu e chiar un fenomen scapat de sub control.......ci doar povestea e o virala de feibuci....pentru cei care prizeaza asta... http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 (editat) Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici ... pe atunci nimeni nu a vazut ursu in toate patrrularile alea pe muntii de acolo... Asta din cauza ca pe vremuri habitatul lor era in bune conditii, si nu aveau nevoie sa coboare dupa hrana. Dar dupa defrisarile masive din ultimii ani, si poluare, incep sa nu mai aiba ce manca pe munte, in plus, autoritatile nu se mai ocupa cu hranirea lor pe munte "ca nu-s bani". Astfel ca au ajuns sa vina la vale sa caute mancare. Nu vin doar pt ca le place shaorma... Si nici pt ca nu mai au loc intre ei de multi ce sunt, pe munte. Editat Iulie 31, 2013 de Optimus 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici EU nu am zis ca trebuie sa-i impuscam, doar remarcam ca in ciuda povestilor gen moartea caprioarei de la inceput, ursii fuck bine merci si numarul lor sporeste, deci Vanatoarea de urs nu e chiar un fenomen scapat de sub control.......ci doar povestea e o virala de feibuci....pentru cei care prizeaza asta... Sarcasmul tau nu cred ca-si are locul. Se braconeaza la greu in Ro, chiar daca sunt putini care recunosc. Si ESTE un fenomen scapat de sub control. Si daca vanatoarea ti se pare amuzanta si izvor de mistocareala de 2 lei nu pot decat sa iti doresc sa simti fiorul vanatorii ... din postura de vanat. Sa fii asa, un pic, amuzamentul unora... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Daca omul tot e asa de incantat de Romania, ar merita sa beneficieze de o primire d-aia neaosa, sa ii treaca si lui si clientilor lui sa mai vina pe aici. Daca noi avem parte uneori de scanduri cu cuie in drum, de localnici care ne alearga cu coasa/toporul sau alte surpize de astea, ei de ce ar fi scutiti? Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici incep sa se autosesizeze si unele din autoritati http://www.emaramures.ro/stiri/85657/VANATOARE-MINISTERUL-MEDIULUI-Organizarea-de-sesiuni-propriu-zise-de-vanatoare-in-Romania-de-catre-firme-este-ilegala- tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici poate nu sa inteles ceea ce am scris si eu si alt coleg - anuntul e o facatura - cineva a luat un nume a unei persoane reale care nu are cont pe facebook si la folosit in povestea asta - poza nu este din Romania si nu apare in ea persoana a carui nume este folosit - pretul afisat NU poate fi corect, un urs de valoare nu se vinde cu doar 4500 euro, darmite toata organizarea. totul este un scandal fals care imi miroase a 2 copii de liceu care au avut timp prea mult in vacanta. Nu mai continuati supozitiile despre anunt. Intradevar, pe unele fonduri, mai ales cele ale AJVPS si cele primite prin atribuire directa ( proprietarii a peste 50% din terenul pe care e fondul de vanatoare au si fond de vanatoare), inca se braconeaza LA GREU ...dar de ai nostri, cu arma sau latul ori alte metode inventive. Acestia sunt adevarata problema. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
seklerbowhunter Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici din pacate trebuie sa sustin cee ce spune si dl Soimu! vb de cineva a carui nume poate a fost murdarit sau poate cineva ,,antivanator" a gasit o metoda buna de a distruge o afacare. cazul cel mai posibil catva pustani au chef de glume proaste cu numele altora. "If you think adventure is dangerous, try routine; it is lethal." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate