Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici

Max

Postări Recomandate

• Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici

Facatura de troll de feisbuc de la o posta...

Ma tot "borfaie" revolte din astea cam zilnic si ignor (astea si invitatiile la candy crush saga...) la fel de autentica cum a fost si aia cu bentita tricolora sau fel si fel de pagini. Un mod cinstit pentru un licean istet sa faca un ban.

Oricum raspunsul (fals de altfel) e pe masura emailului trimis de "protectoarea naturii" = tamp.

Nu sunt vanator dar nu degeaba sunt atatia vanatori in tara ca sa mai impuste cate ceva (in afara de cocalarii care stiu sa traga cum stiu aia din balci in cutiile de bere) dar e super masculin sa ai pusca si sa mai si tragi cu ea prin paduri.

"A bon entendeur, salut!"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai nu are nimeni putin timp sa scrie firmei respective pentru confirmare? sau data catre un post TV pentru verificare.....si ne lamurim imediat....

Putina reclama TV pentru firma respectiva cu ceva pedepse....si le piere pofta de adrenalina...daca ar fi adevarat...

Companiile mari stiu niste reguli.....si nu ar scrie asa ceva pe email catre un necunoscut....

Link spre comentariu

pai au raspuns

"Yes, indeed George Richmond Elliot is working for us, but he is specialized in hunting werewolves and vampires in Romania. He is now away, hunting chupacabras in South America (Argentina and Peru). We are not hunting brown bears, this kind of game is just too easy for us, and we are searching for a more challenging type of prey, like undead, shifters and fairies. By our accounts, there are only werewolves and vampires in Romania. I will answer to all your questions by points.

1. The offer is not real, we posted the offer with a photo of a GRIZZLY bear from Alaska, and we tried to lure in one or two werewolves with it. We only attracted very stupid people so far, ex. The fang banger Mihai Moraar.

2. We can guarantee even a 900 CIC Points Brown Bear, too bad it doesn’t exist.

3. We have a contract with many hunting associations from Romania; most of them are secret, like the Templars and the Priory of Sion.

4. Yes, George is working for this company, but he is in South America right now, hunting Chupacabra. (We offer 350 CIC points Chupacabra, guaranteed)

5. George wrote the email indeed, but at the time he was possessed by the spirit of past girlfriends, he was not himself, he was actually possessed by a fat girl he had an affaire a while ago.

6. We have been organizing hunts in Romania from the times of the Romans, 117 AD, to be more accurate, we hunted chimera on those times, unfortunately now extinct (because of the Romanian peasant poachers (in winter times, the wings of the chimera got frozen, so they were unable to fly, easy prey for the peasants).

I would gladly assist you with any other questions you might have.

Best Regards

George Richmond Elliot (not quite himself)

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

:ha::ha::ha::ha:

mihai morar -cu litere mici- a inghitit gogoasa cu smoala?!?! nu pot sa cred.

cine a scos asta?!? mai exact de unde ai citat raspunsul asta halucinant?!?

ciupacabra :ha::ha:

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

:ha:mi a placut enorm acest raspuns deoarece intradevar pe poza cu vanatoarea de urs intradevar este un grizzly!:ha:

"If you think adventure is dangerous, try routine; it is lethal."
Link spre comentariu

pai este raspunsul celor care au lansat anuntul initial

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Ok.

Am inteles ca totul a fost o manipulare si ca am muscat-o multi dintre noi. Ce nu inteleg este scopul acestei manipulari.

S-a dat exemplu cu manipularea creeata de profesoara in greva foamei care a fost aleasa in parlament ulterior datorita povestii inventate.

In cazul acesta despre ce e vorba? Elliot asta candideaza pe la noi? :grin:

în România sunt nişte reguli foarte clare, iar fenomenul acesta al străinilor aventurieri care vin în grupuri să vâneze ilegal în România este o prostie, nu există aşa ceva”.

Din punctul meu de vedere asta e o prostie si o manipulare. Nu poate nimeni sa ma convinga ca nu exista braconaj in Romania.

Am intalnit destui vanatori prin paduri, in perioadele in care era interzisa vanatoarea. Am intalnit inclusiv un vanator singuratic venit special din Italia pt vanatoare, si care, cu un ATV si cu o arbaleta performanta (ca sa nu faca zgomot) vana in padurile de la noi.

Dintr-o data nu mai exista braconieri, nu mai exista paznici de fonduri de vanatoare care fac bani organizindu-le strainilor vanatori ilegale la noi, dintr-o data se respecta numarul de animale care trebuiesc impuscate etc...?

Dintr-o data suntem cei mai cinstiti si mai corecti?

Imi vine sa rad. :ha:

Sunt de acord ca manipularea exista si ca putem fi facuti sa credem toate prostiile dar astea nu inseamna ca nu exista si anumite realitati clare in Romania. E clar ca avem o tara corupta cu oameni corupti in toate domeniile.

• Like 1
Link spre comentariu

asa, si ?

faptul ca povestea asta este o facatura reduce cu ceva braconajul? rezolva problemele legate de coruptie? ne face cumva frumosi si destepti, dintr-o data?

bagatelizarea problemei si mistocareala aferenta duce la incetarea existentei ei, sau ne trimite frumusel inapoi la somnic si la televizor ?...

ar trebui sa ne simtim usurati, sau ramanem aceiasi tara corupta si ieftina, cum bine scria in raspunsul ala?

• Like 1
Link spre comentariu

max, nimeni nu spune ca nu mai sunt braconieri deloc. Aceia vor exista permanent, dar sunt tot mai putni. Cei mai mlti sunt localnici care cunosc persoane importante si care, desi prinsi in repetate randuri, sistemul judiciar i-a facut scapati definitiv de fiecare data ...asa ca nu are sens sa se cuminteasca.

ideia buna este ca pe fondurile private braconajul sa diminuat extraordinar de mult si cu efecte vizibile.

Fondurile sunt extraordinar de bine gestionate (inclusiv populari masive cu vanat mare si mic), cu hranire si adapare aproape tot timpul anului, cu dotare foarte buna a paznicilor de vanatoare, platiti cu salar bun si cu premii pentru fiecare braconier prins.

Asa se face treaba, si vanatul in aceste fonduri sa inzecit. Sunt si fonduri (in special cele primite cadou tot de AJVPS urile comuniste, dar nu numai), unde treaba nu sa schimbat. Sefu` are dreptul sa meraga la vanat unde doreste...mai are si zone rezervate, toti membrii grupei primesc aprobare tacita sa mearga sa isi vaneze ce vor si cand vor... in fapt oricum paznicii de vanatoare primesc pe hartie un salariu minim (si in mana nimic)...si nu merg sa pazeasca (nici nu au cu ce, maisina luata pe asociatie o foloseste sefu` sa se plimbe prin oras) si daca merge pe teren...merge sa isi "ia salarul in natura".

Din fericire fondurile astea ( asa erau toate pana acum 5 ani), sunt mai putin de jumatate si or sa fie mai putine daca nu reuseste in demers domnul parlamentar selaru.... grangure vechi AJVPS care vrea sa intoarca roata iar pentru ei...cei vechi.

Pana atunci, merge spere foarte bine si sper sa se mentina asa. Asta o spune unul care e proaspat vanator si care daca nu vedea fondurile noi NU SE FACEA vanator. Asa, platesc o taxa, stiu cum este cheltuita, vad cum creste numarul vanatului pe fondul nostru, vanez legal si cu etica vanatoreasca si la sfarsitul sezonului, mai avem pe fond un vanat execedentar.

Putini inteleg ca vanatorul este cel care nu face doar rau, face si bine daca totul merge corect. Daca se reduce numarul prradatorilor (cotofenele, cel mai important pentru vanatul mic, ciorile grive, vulpile, cainii si pisicile hoinare, care nu au ce cauta intr-un fond de vanatoare), vanatul se inmulteste foarte bine (daca are apa, mancare si liniste cat au pui). La inceputul sezonului exista atunci un mare mare excedent de vanat. Daca nu se impusca cocosii de fazan, anul viitor numarul puilor va scadea, pentru ca ei trebuie sa contorleze un teritoriu, daca sunt 2 sau mai multi, se vor bate in loc sa atraga gainile. Cu iepurii este mai grav, un excedent de iepuri duce intodeauna la aparita bolilor care va reduce apoi numarul mault mai mult decat o fac vanatorii. Cu vanatul mare sunt alte discutii, dar si acolo vanatorul are un rol bine stabilit... dar incepand cu combaterea daunatorilor din fond.

sper ca nu am plictisit pe nimeni

• Like 1
Link spre comentariu

Bine zis!

Max,ai sunat la 112 cand l-ai vazut pe ala cu arbaleta - se alegea cu un dosar penal,amenda babana,confiscat atv si arma.

Lege exista si in majoritatea cazurilor se aplica.

Nu cred ca mai merge careva la braconaj dupa ce a platit 800 de euro pe un fazan sau 1200 euro pe un iepure sau 40000 euro pe un urs si s-a ales cu un inceput de parnaie,fara masina si arme.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Sincer nu vad unde este placerea in a ucide un animal, fie el mic, cu pene, sau mare cu labe si colti..

Daca te folosesti si de o pusca cu luneta si tragi de la sute de metri mi se pare chiar lasitate, nu dai animalului nici macar sansa sa te simta, d-apoi sa se apere, sa fuga. Mi-ar placea sa vad un vanator din asta faimos intalnindu-se cu mos martin la vreo cativa metri in fata lui, sa vad la ce da drumul mai intai, la glontz sau la kk:-P

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"
Link spre comentariu

Dar sa fiu sincer, nu stiu daca ar fi facut vreo diferenta daca ar fi sunat la 112. O sa zica ca trebuie sa ii prinda in flagrant, o sa treaca pe acolo 15 minute sa patruleze sa vada daca e cineva (in alta zi) si dupa gata.

Administratorul de la blocul meu a sunat odata la 112 sa reclame un eveniment la care era martor. Acum se jura ca in viata lui nu va mai suna indiferent ce se va intampla si va vedea. Pentru ca l-au frecat vreo 6 luni apoi cu mers la militie si dat declaratii peste declaratii, si cu stresul in coaste. Si e un domn respectabil, acum pensionar, si genul de om hotarat si infipt, nu fraierica.

Sistemul e facut ca sa-l determine pe individ sa nu vada si sa nu auda nimic. Asta e realitatea.

Daca treaba e foarte nasoala, tot de la militie vor afla banditii cine i-a turnat, si sa vezi apoi distractie.

Link spre comentariu

Sunt de acord ca manipularea exista si ca putem fi facuti sa credem toate prostiile dar astea nu inseamna ca nu exista si anumite realitati clare in Romania. E clar ca avem o tara corupta cu oameni corupti in toate domeniile.

In Romania coruptia incepe de la cel care ridica gunoiul menajer, pe care il mituim sa ia si molozul rezultat din modernizarea baii, se duce pana la privatizarea CFR Marfa - sa zicem..., dar nu poate fi vorba de curuptie printre vanatori, mai ales printre vanatorii de ursi. :ha: Zic vanatori pentru ca si cei care dau autorizatiile sunt vanatori, si cei de la Arme si Munitie din Politie sunt vanatori... in general cam toti cei cu "frigiderele pline", sunt vanatori.

Eu, in prostia mea, inca mai sper ca va veni vremea cand animalele ii vor vana pe vanatori, daca tot trebuie sa intervina cineva la bunul mers in natura.

• Like 1

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Zic vanatori pentru ca si cei care dau autorizatiile sunt vanatori, si cei de la Arme si Munitie din Politie sunt vanatori... in general cam toti cei cu "frigiderele pline", sunt vanatori.

.

Ia, uite aici, au fost arestati 3 straini si 6 romani. Cine sunt romanii ?

http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=braconaj%20italieni%20ialomita&source=web&cd=3&cad=rja&sqi=2&ved=0CEAQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.mediafax.ro%2Fsocial%2Fitalieni-cercetati-pentru-braconaj-2000-de-cartuse-si-peste-180-de-ciocarlii-gasite-in-hotelul-unde-stateau-10250896&ei=zCYAUtPLE4nMOfvKgDg&usg=AFQjCNGtwK4fGWvEdjUcjdv8VjbDMlpZrw

• Like 1
Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Eu, in prostia mea, inca mai sper ca va veni vremea cand animalele ii vor vana pe vanatori, daca tot trebuie sa intervina cineva la bunul mers in natura.

Ai grija ce-ti doresti pentru ca s-ar putea sa se indeplineasca - vremea aia va veni mai devreme sau mai tarziu si atunci ai doar doua optiuni:vanator sau vanat.

Cat despre polemica vanatoare-drepturile animalelor nu cred ca e locul ei aici.

Si iubitorii de animale se indoapa cu chestii care au avut odata viata,plante sau animale,dar nu au curajul sa recunoasca faptul ca atunci cand au cumparat de la 'mec' un mec-kkt sau de la supermarket o halca (pe care sa o sfaraie pe gratar) au condamnat la moarte un animal care spre deosebire de vanat nu a avut nici o sansa.

Vanatoarea de la multe sute de metri e posibila in general in filme - in viata reala cred ca mai putin de 1% dintre vanatori au cunostiintele,antrenamentul si sculele necesare ca sa se intinda peste 250-300 de metri.

Tot ce are viata vaneaza intr-un fel sau altul,asa e de cand lumea si asa va fi atat timp cat exista viata,fie ca unora le place sau nu.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Administratorul de la blocul meu a sunat odata la 112 sa reclame un eveniment la care era martor. Acum se jura ca in viata lui nu va mai suna indiferent ce se va intampla si va vedea. Pentru ca l-au frecat vreo 6 luni apoi cu mers la militie si dat declaratii peste declaratii, si cu stresul in coaste. Si e un domn respectabil, acum pensionar, si genul de om hotarat si infipt, nu fraierica.

Sistemul e facut ca sa-l determine pe individ sa nu vada si sa nu auda nimic. Asta e realitatea.

Daca treaba e foarte nasoala, tot de la militie vor afla banditii cine i-a turnat, si sa vezi apoi distractie.

bun, si care este concluzia ta, ca sistemul este mai tare decat cetateanul si pe cale de consecinta ar trebui sa intelegem toti ca nu are sens sa mai sesizam la 112 nimic?

Nu frate, ai vazut ...suni. Ai problema cu organul, il reclami pe cale administrativa.

Nu tot stai sa se intample ceva bun dar tu sa fi doar spectator.

Daca nu se ia atitudine o sa trebuiasca sa faci cerere undeva sa ti se permita sa iesi la ABC sa iei painea.

Link spre comentariu

Si iubitorii de animale se indoapa cu chestii care au avut odata viata,plante sau animale,dar nu au curajul sa recunoasca faptul ca atunci cand au cumparat de la 'mec' un mec-kkt sau de la supermarket o halca (pe care sa o sfaraie pe gratar) au condamnat la moarte un animal care spre deosebire de vanat nu a avut nici o sansa.

Intr-un fel ai si tu dreptatea ta, dar nu, nu poti compara situatia in care eu imi injunghii porcul meu din curtea mea crescut de mine pentru a-mi asigura hrana familiei cu situatia in care tu sau alt vanator ucide un urs (monument al naturii in viziunea mea) doar pentru a se simtii mai barbat, cum se prea intampla pe la noi. Aaaa, daca locuiesti in padurile din Alaska si vanezi un urs care iti da lovitura la afumatoare seara de seara, iar pe langa faptul ca treaba asta iti limitaza pierderile de hrana iti si asigura hrana familiei pentru a iesii din iarna, atunci nu cred ca va obiecta nimeni nimik.

Cat despre compararea unei ,,vietati,, precum salata cu ursul din padure.... Speechless!

• Like 1
Link spre comentariu

care este la un moment dat diferenta intre omul care isi tine porcul in cotet si este al lui, are el scroafa care la fatat, si apoi la ingrijit si la hranit si la sfarsit il sacrifica si administratorul de fond care face acelasi lucru in "ograda lui" adica fondul lui, pe care plateste zeci de mii de euro pe an la stat ca si taxa?

Acelasi lucru il face si el, are grija sa fure nimeni scroafa, sa aibe de mancare atat din ograda cat si sa suplimenteze, sa aibe apa la dispozitie (in judetul Arad sunt multe fonduri care vara NU au apa, asa ca se duce cu cisterna zilnic in anumite puncte).

Ba mai mult, iarna, cand este zapada mare, pentru ca sa poata circula vanatul se duce cu plugul si face partii pe care vanatul circula fara efort spre locurile de hranire.

Cam care este diferenta intre cele doua? Si daca administratorul de fond, are dreptul (dat de guvern nominal), in functie de ce a facut si de populatia vanatului din fondul lui, sa impste n numar din vanatul x si isi vinde acest drept unui vanator, de aici sau strain...e ceva imoral in asta?

Link spre comentariu

care este la un moment dat diferenta intre omul care isi tine porcul in cotet si este al lui, are el scroafa care la fatat, si apoi la ingrijit si la hranit si la sfarsit il sacrifica si administratorul de fond care face acelasi lucru in "ograda lui" adica fondul lui, pe care plateste zeci de mii de euro pe an la stat ca si taxa?

Acelasi lucru il face si el, are grija sa fure nimeni scroafa, sa aibe de mancare atat din ograda cat si sa suplimenteze, sa aibe apa la dispozitie (in judetul Arad sunt multe fonduri care vara NU au apa, asa ca se duce cu cisterna zilnic in anumite puncte).

Ba mai mult, iarna, cand este zapada mare, pentru ca sa poata circula vanatul se duce cu plugul si face partii pe care vanatul circula fara efort spre locurile de hranire.

Cam care este diferenta intre cele doua? Si daca administratorul de fond, are dreptul (dat de guvern nominal), in functie de ce a facut si de populatia vanatului din fondul lui, sa impste n numar din vanatul x si isi vinde acest drept unui vanator, de aici sau strain...e ceva imoral in asta?

Diferenta e FOARTE MARE, depinde bineinteles din ce punct de vedere o priveste

Cel care taie porcul ca sa-l manace o face pentru a-si indeplini o necesitate de baza .... aia de a se hrani, pe cand vanatorul "sportiv" ucide pentru motive un pic mai diferite, si dupa umila mea parere de nespecialist sunt de nivelul patologicului, implica "bucuria" la vederea suferintei, foarte probabil asemanatoare cu cea a violatorului de copii .... ala de "se simte bine" pe seama suferintei unor fiinte care nu se pot apara

• Like 2
Link spre comentariu

1. Soimule, aici e vorba despre ursi, nu despre porci.

2. Nu inteleg, cel ce duce apa cu cisterna, cu pusca cand da ? Inainte, dupa sau in timp ce animalele beau apa ?

Nu de alta, dar am vazut prin paduri ca in preajma hranitorilor este si un foisor, destul de inalt, ca mistretii nervosi sa nu-l poata prinde pe vanator de pantaloni. :grin:

3. Sa inteleg ca macelar = vanator ? Amandoi se "ocupa" cu animalele, nu?

Cer iertare pentru offtopic. Oricum mi-o iau eu de la Soimu', cand ne-om intalni...:F

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

tarzy, gresesti

omul are in firea lui adanc ancorata vanatoarea. Am fost de 1000 ori mai mult timp vanatori - culegatori decat agricultori, si asta numai de cand am devenit specia de azi.

Asta nu dispare, poate fi estompata doar la unele exemplare.

A privi vanatoarea ca un mijloc de a produce (si vedea) suferinta este atat de gresit ca si cum am spune ca iubitorii de offroad sunt cocalarii care vor sa distruga totul in calea lor, sa injoseasca natura si sa isi arunce gunoaiele cat mai departe de civilizatie.

Etica vanatoreasca impune ca vanatorul sa se ingrijeasca ca lovitura aplicata vanatului sa porduca moartea cat mai rapida. Exista si in legislatie prevederi clare ca la fiecare vanat sa se foloseasca numai calibre suficient de eficiente ca sa omoare vanatul respectiv pe loc, sa nu chinuie. Tot etica vanatoareasca impune ca sa nu tragi decat la mascul si in anumita perioada iar lovitura sa fie sigura, nu probabila, adica la distanta optima si faa obturatii de vegetatie sau altceva.

Adrenalina din timpul vanatorii ...ASTA SE URMARESTE, adrenalina care poate fi obtinuta in numeraose alte feluri...unii o fac pe sosele conducand masini puternice sau motociclete, altii pe teren accidentat etc. Toate au plusuri si minusuri, dar daca nu intelegi ceva, este mult mai bine sa te documentezi inainte de a lansa cuvinte prea grele si total gratuite.

Link spre comentariu

tarzy, gresesti

Adrenalina din timpul vanatorii ...ASTA SE URMARESTE, adrenalina care poate fi obtinuta in numeraose alte feluri...unii o fac pe sosele conducand masini puternice sau motociclete, altii pe teren accidentat etc. Toate au plusuri si minusuri, dar daca nu intelegi ceva, este mult mai bine sa te documentezi inainte de a lansa cuvinte prea grele si total gratuite.

Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, dar intre a ucide din placere, ma rog, pentru adrenalina (cand o poti face sarind de pe un pod, fara coarda elastica, cred ca adrenalina ar fi ceva ma mare) si au ucide un porc, o gaina sau chiar o salata,pentru a-ti asigura hrana, eu cred ca este o diferenta de mentalitate, una chiar foarte mare... dar este doar parerea mea si nu tin sa mi-o impartaseasca nimeni, am vrut doar sa o spun.

Link spre comentariu

Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, dar intre a ucide din placere, ma rog, pentru adrenalina (cand o poti face sarind de pe un pod, fara coarda elastica, cred ca adrenalina ar fi ceva ma mare) si au ucide un porc, o gaina sau chiar o salata,pentru a-ti asigura hrana, eu cred ca este o diferenta de mentalitate, una chiar foarte mare... dar este doar parerea mea si nu tin sa mi-o impartaseasca nimeni, am vrut doar sa o spun.

Alex, nu uita ca si vanatorii sunt de mai multe feluri ca si pescarii: la cei din urma unii cauta doar adrenalina drill-ului si practica C&R, altii cauta sa puna ceva pe masa familiei... si alta categorie o formeaza braconierii:wink:

(P.S. nu sunt si n-am fost vanator, e prea scump sportul asta pentru mine:grin:)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare