sean70 Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Cat despre compararea unei ,,vietati,, precum salata cu ursul din padure.... Speechless! La cat de mult timp liber au unii nu m-ar mira sa apara si asociatiile de protectie a salatei. Deci pana la urma in viziunea voastra nu faptul in sine e condamnabil ci doar motivatia?? Urs nu vanez pentru ca nu mananc dar porc sau mistret da (au aceeasi privire in ochi cand sunt impuscati sau injunghiati) - in cazul asta ma incadrez cat de cat in sabloanele voastre morale? Nu e bine sa generalizezi si sa arunci anatema pe intreaga tagma a vanatorilor,nici un om normal la cap nu se bucura cand ia o viata,indiferent cu ce motivatie. 1 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Nu e bine sa generalizezi si sa arunci anatema pe intreaga tagma a vanatorilor,nici un om normal la cap nu se bucura cand ia o viata,indiferent cu ce motivatie. asa este, cred ca aveti o privire tare trista imediat dupa... va stralucesc ochii de la lacrimile retinute... offf, ce greu trebuie sa va fie ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDI OPREA Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Incercati sa ucideti cu cutitul,nu cu arma. In felul acesta ar avea si animalul o sansa. 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_pajero Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 (editat) Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Nu e bine sa generalizezi si sa arunci anatema pe intreaga tagma a vanatorilor,nici un om normal la cap nu se bucura cand ia o viata,indiferent cu ce motivatie. Daca te referi la mine... eu nu am generalizat, ba chiar am scris intr-un post mai sus ca daca vanezi pentru a-ti asigura hrana nu cred ca cineva normal la cap va avea ceva de obiectat. La cat de mult timp liber au unii nu m-ar mira sa apara si asociatiile de protectie a salatei. Am facut referire la salata (am considerat-o planta) in urma celor spuse de tine... no ofence Si iubitorii de animale se indoapa cu chestii care au avut odata viata,plante sau animale nici un om normal la cap nu se bucura cand ia o viata,indiferent cu ce motivatie. Si totusi unii se bucura, ba chiar asociaza adrenalina produsa de uciderea unui animal cu adrenalina produsa de sporturile extreme. Adrenalina din timpul vanatorii ...ASTA SE URMARESTE, adrenalina care poate fi obtinuta in numeraose alte feluri...unii o fac pe sosele conducand masini puternice sau motociclete, altii pe teren accidentat etc. Toate au plusuri si minusuri, dar daca nu intelegi ceva, este mult mai bine sa te documentezi inainte de a lansa cuvinte prea grele si total gratuite. Soimule, sunt sigur ca tarzy s-a exprimat gresit si sigur nu a vrut ca cineva sa simta acele vorbe ca fiind grele, dar incearca tu sa te documentezi si spune-ne si noua de ce sunt ,,oameni,, care simt placere atunci cand ucid oameni si spune-me si noua daca-i poti intelegi. Editat August 6, 2013 de alex_pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici plcerea de aucide este una si vanatoarea (in intregul ei ) este altceva. E greu sa le diferentiezi pentru ca privesti superficial fenomenul. A ucide luat dispersat din context este cu totul altceva decat activitatea de vanatoare in general. Se incheie cu uciderea unui animal...aici este punctul comun, dar activitatea in sine este mult mai complexa si are cu totul alte valori . A face o asemenea "rezumare" ar fi ca si cum ai spune ca cineva practica artele martiale doar sa bata oameni din jurul lui. E o idiotenie... care fie este datirita unei superficialitati in a privi problema fie este rauvoitoare. Ambele sunt condamnabile daca sunt exprimate. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_pajero Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Cred ca aici te-ai exprimat destul de clar si ca am inteles ceea ce inseamna pentru un vanator, vanatoarea (banuiesc ca esti vanator si ai spus asta din punctul tau de vedere) Adrenalina din timpul vanatorii ...ASTA SE URMARESTE Daca da incearca totusi sa sculti si sfatul lui EDI OPREA, eu nu sunt vanator, dar cred ca adrenalina va fi maxima. Incercati sa ucideti cu cutitul,nu cu arma. In felul acesta ar avea si animalul o sansa. Sper ca nu te-am deranjat cu nepriceperea mea in ale vanatoriei, si te asigur ca nu este vorba de rea vointa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDI OPREA Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Nici eu nu mi-am propus sa deranjez pe nimeni. Pur si simplu mi-am exprimat opinia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici plcerea de aucide este una si vanatoarea (in intregul ei ) este altceva. E greu sa le diferentiezi pentru ca privesti superficial fenomenul. A ucide luat dispersat din context este cu totul altceva decat activitatea de vanatoare in general. Se incheie cu uciderea unui animal...aici este punctul comun, dar activitatea in sine este mult mai complexa si are cu totul alte valori . Inteleg. Vanatoarea este un cumul de activitati. Oare daca ati desfasura acea suita de activitati fara a ucide animalul, ati mai fi atatia vanatori ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici oare daca ar fi interzis sa iesi in teren (aiurea) ar mai fi atatia offroaderi? Sau doar distrugerea naturii face placere? Nu e completa dar e asemanatoare comparatia. La fel de "urat" se poate interpreta si scopul final al offroadului cum se poate interpreta si finalul vanatorii. Raspuns NU, fara final, parcursul nu mai are sens. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici multumesc pentru sinceritate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Ati omis motivul principal pentru care anumite pers se apuca de braconaj, bani multi si usor de castigat. ei, asta e alta poveste si acolo nu exista scuze. Apreciez pe cei din africa, care mai nou trag fara somatie in braconieri. Braconierii sunt o categorie aparte, nu as putea s ale spun oameni pentru ca ar insemna sa ma jignesc pe mine. Un braconier este exact opusul vanatorului, nu are etica si nu respecta nimic. El impusca cat poate de mult, fara discernamant, omoara caprioara (de multe ori cu pui cu tot sau gestanta), omoara toate caprioarele intr-o noapte daca ele nu pleaca, omoara scroafa cu purcei, omoara absolut tot pentru carne. Eu anul acesta mi-am permis o autorizatie la caprior...am iesit de 12 ori in teren si am cautat si pandit... nu am vazut nici unul la care sa trag in siguranta....NU AM TRAS si a expirat autorizatia cu tot cu prelungire, am pierdut banii. Am avut in fata armei 2 scroafe cu purcei (aia erau in iarba), si nu am tras, am avut si un vier mare la 3 metrii de mine...nu am tras, eu aveam autorizatie la caprior...selectie (asta inseamna ca trebuiau impuscati doar capriorii batrani sau cu defecte). am fost insotit de un prieten cu aparatul foto http://i1095.photobucket.com/albums/i478/Cristian_Soimosan/DSC00859_zps5e0c3ea5.jpg http://i1095.photobucket.com/albums/i478/Cristian_Soimosan/DSC00858_zpsbd368da3.jpg http://i1095.photobucket.com/albums/i478/Cristian_Soimosan/DSC00857_zpsc27487f2.jpg http://i1095.photobucket.com/albums/i478/Cristian_Soimosan/DSC00847_zps1d6b4b55.jpg forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici ei, asta e alta poveste si acolo nu exista scuze. Apreciez pe cei din africa, care mai nou trag fara somatie in braconieri. Braconierii sunt o categorie aparte, nu as putea s ale spun oameni pentru ca ar insemna sa ma jignesc pe mine. Un braconier este exact opusul vanatorului, nu are etica si nu respecta nimic. El impusca cat poate de mult, fara discernamant, omoara caprioara (de multe ori cu pui cu tot sau gestanta), omoara toate caprioarele intr-o noapte daca ele nu pleaca, omoara scroafa cu purcei, omoara absolut tot pentru carne. Eu anul acesta mi-am permis o autorizatie la caprior...am iesit de 12 ori in teren si am cautat si pandit... nu am vazut nici unul la care sa trag in siguranta....NU AM TRAS si a expirat autorizatia cu tot cu prelungire, am pierdut banii. Am avut in fata armei 2 scroafe cu purcei (aia erau in iarba), si nu am tras, am avut si un vier mare la 3 metrii de mine...nu am tras, eu aveam autorizatie la caprior...selectie (asta inseamna ca trebuiau impuscati doar capriorii batrani sau cu defecte). .... ciudat .... cum cineva care omoara un animal ptr beneficii materiale este mai putin om decat cineva care plateste ca sa omoare .... toata stima ca in maritimea ta ai lasat in viata scroafele si vieru' .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici ciudat .... cum cineva care omoara un animal ptr beneficii materiale este mai putin om decat cineva care plateste ca sa omoare .... toata stima ca in maritimea ta ai lasat in viata scroafele si vieru' .... poate mai trebuie sa repet o data on topic...sa inteleaga chiar toti pentru ca sa fie vanat trebuie administrat fondul. pentru ca sa se administreze bine fondul...trebuie bani. Cu banii se platesc paznicii care sa nu ii lase pe braconieri sa impuste TOT, cu bani se cumpara mancare si motorina sa se hraneasca animalele iarna cand zapada e prea mare sau se duce apa cu cisterna sa nu moara de sete cand e seceta (ca anul trecut), cu bani se plateste REDEVENTA la stat... ca nimic nu e gratis. Statul OBLIGA adminsitratorii de fond sa IMPUSTE (ei sau altii care isi cumpara dreptul, dar este OBLIGATIE si NU DREPT) o "cota de recolta". Daca nu o impusca, VA FI AMENDAT si risca sa piarda fondul de vanatoare pentru proasta gestionare. pentru vierul impuscat este o tragedie...moare, dar pentru specie, este un mare succes ca un fond bine administrat pot sa fie pana la 500% din vanatul care ar supravietui din sustenabilitate naturala a fondului. Iar pentru ironie, tarzy tata, chiar aveam o parere buna despre tine, user vechi cu care am vorbit multesi m-am inteles ...zi ceu bine... dar se pare ca m-am inselat. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costinell Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici la mistreti poate, dar la ursi nu cred ca este nevoie atit de tare sa ii imputinezi... cum zicea scotianul ala care are poza pe fb cu ursul acela monument al naturii: "sunteti o tara saraca cu politicieni corupti si va meritati soarta" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici poate mai trebuie sa repet o data on topic...sa inteleaga chiar toti pentru ca sa fie vanat trebuie administrat fondul. pentru ca sa se administreze bine fondul...trebuie bani. Cu banii se platesc paznicii care sa nu ii lase pe braconieri sa impuste TOT, cu bani se cumpara mancare si motorina sa se hraneasca animalele iarna cand zapada e prea mare sau se duce apa cu cisterna sa nu moara de sete cand e seceta (ca anul trecut), cu bani se plateste REDEVENTA la stat... ca nimic nu e gratis. Statul OBLIGA adminsitratorii de fond sa IMPUSTE (ei sau altii care isi cumpara dreptul, dar este OBLIGATIE si NU DREPT) o "cota de recolta". Daca nu o impusca, VA FI AMENDAT si risca sa piarda fondul de vanatoare pentru proasta gestionare. pentru vierul impuscat este o tragedie...moare, dar pentru specie, este un mare succes ca un fond bine administrat pot sa fie pana la 500% din vanatul care ar supravietui din sustenabilitate naturala a fondului. Iar pentru ironie, tarzy tata, chiar aveam o parere buna despre tine, user vechi cu care am vorbit multesi m-am inteles ...zi ceu bine... dar se pare ca m-am inselat. mda .... si ciocolata tot in staniol se invelea .... oare ce-a fost mai intai ? oul sau gaina? vanatul sau "administrarea fondului de vanatoare" ? hai sa-ti spun un secret .... stiu ca-ti va rasturna total sistemul de valori .... natura lasata in voia ei va gasi o cale cu mult mai buna decat orice "administrare" ... natura face ceva cu bolta pe paznici, mancarea si motorina falfaita de tine ca sa justifici pasiunea de ASASIN. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costinell Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 (editat) Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici impuscarea este justificata la unele specii care tind sa se inmulteasca excesiv: fazani, mistret Sunt SIGUR ca la ursi nu este cazul, iar banii PE care ii platesc pentru un trofeu, 2-3000 euro sunt o mizerie Editat Septembrie 29, 2014 de Astral .....PE care.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Nu am citit toate cele 5 pagini dar observ ca este vorba de vanatoare de urs organizata iar vanatorii sunt luati la .....Stiti voi cum sunt ''gestionati'' ursii ce vin pe langa satele argesene si mananca mere din livada taranului?Poate unii stiti poate altii nu.Sunt gestionati cu laturi din cablu metalic, pungi unse cu untura si alte cacaturi din astea de moare anumalul in chinuri groaznice.Cand se prinde unul mai mare in lat si nu moare cheama vanatorul, politia etc si o baga pe aia ca este prins accidental in sarma de la gard. Pe nenorocitii care prefera sa arunce merele in loc sa duca 2-3 saci in padure sa nu mai vina ursul la ei in livada CINE-i mai trage la raspundere mai ales ca ursul nu vine din fond de vanatoare, politistul din sat.....ala se face ca ploua si gata. Deci.... Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 (editat) Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Am si eu 5 ha de padure... undeva la 10 km de mine cineva face garduri sa-si faca un domeniu de vanatoare... In afara de gard costuri intretinere anuala.. alea alea, merita sa faci asta??? padurea creste oricum... :grin: Editat Septembrie 29, 2014 de Astral MERITA, NU "se merita" !!...http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631 Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 (editat) Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici 1. asa cum SA DOVEDIT atunci cand discutia era la debut, anuntul respectiv ESTE FALS, sa folosit nume fals, identiate falsa iar poza este cu un urs grizly si este din Alaska. 2. fondurile de vanatoare sunt compuse din paduri, teren arabi, pasuni si teren neproductiv (din punct de vedere cinegetic, gen drumri, balasiere, etc). Fondul respectiv are o capacitate de sustinere limitata, in functie de zona si flora. Niciodata nu ar fi posibil sa sustina un numar de vanat atat de mare cat sustine cu o administrare normala (nu buna, ca atnci discutam de pana la 500% din capacitate). Asta inseamna ca tot vanatul are tot anul un supliment alimentar iar in perioadele grele de iarna, (atunci cand vanatul moare de foame), se hraneste exclusiv din plsl adus de paznicii de vanatoare . Tot atnci pentru usrarea deplasarilor se creaza partii in zapada troienita, etc. Daca nu se administreaza...INTODEAUNA se gasesc "oameni intreprinzatori si descrcareti" care braconeaza. Asa ca o administrare este necesara si intodeana benefica daca este facuta normal cel putin. 3. Daca aapare o sprapopulare naturala, natra are mecanisme de reglare... dar care sunt mai drasnice si intodeana mai paguboase pentru toti. Pe la jumatatea anilor 90, datorita unor ierni foarte blande si unui numar foarte mare de terenuri nelucrate a crescut foarte mult numarul de mistreti. Pana intr-o in primavara cand au murit aproximativ 75% din efectivul de mistreti datorita pestei porcine. Ce a ramas a fost muuult mai putin decat era numarul optim de vanat care ramanea in urma unui sezon de vanatoare normal. Daca nu era o suprapopulare infectia nu se intindea. Acelasi lucru este si la carnivore unde turbarea face ravagii. Ursii se vaneaza rar si pe bani foarte foarte multi si sunt foarte putine autorizatii pentru ei... foarte putini isi permit sa cumpere una. In zone cu urs se spune la inceputul vanatorii de mistret " mare atentie sa nu trageti fara sa vedeti clar ce vanat este, ai impuscat ursul lasi masina la noi". La goana la mistret daca apare ursul nu ai dreptul sa tragi nici daca esti atacat decat daca te-a atins... si se respecta acest lucru. Este mai bine sa ne informam inainte sa punem etichete... uneori marcheaza mai mult pe cel care le pune decat pe cel care sunt puse... cel putin in cazul de fata Editat Septembrie 29, 2014 de soimu` forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Suprapopulatie... bla bla... bla bla bla Va ascundeti in spatele cuvintelor, curajosilor! La fel cum va ascundeti in spatele lunetelor. Adevarul e ca va place sa ucideti. Punct. in extenso, cu suprapopulatia umana tot asa intentionati sa faceti? Ce discurs ne veti tine atunci, care va va fi argumentatia? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici @ caphonne tie personal ti-a mancat vreodata ursul o vaca din cele 2 pe care le ai si cu care iti cresti cei 5 copii ? daca da atunci e justificat tot ce spui tu daca nu atunci nu judeca pe altii care vad ursul la ei in gradina nu la tv ca si noi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici E o vorba, cica in oala acoperita nu intra mizerie. Solutii exista, doar buna-vointa sa existe. O sa-ti dau un exemplu. Aici fermierii isi lasa animalele pe camp, inclusiv noaptea. Exista insa si o lege prin care fermierii sunt obligati sa aiba grija de animalele lor, iar pedepsele sunt drastice. Asa ca zonele de pasunat sunt protejate cu un mijloc extrem de ieftin, raportat la suprafata asigurata: gardul electric. Ei, sa nu crezi ca astia pe aici sunt mult mai diferiti... unora le e tarse sa bage gardul in priza, sa schimbe bateria sau sa inchida contactul. Si atunci animalele de prada au acces la vite. Ei, acum ce crezi, daca intra lupul la oi sau la vite, cine este vinovat conform legii? Si nu as vrea ca discutia sa devieze in zona gardurilor electrice, era doar un exemplu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 (editat) Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Ho, Care va bagati la o vanatoare DE nemernici ...respectiv niste bizoni (marfa multa - aici e suprapopulatie nene ...da bizoni daia cu doua picioare)? PS ...momentan eu sunt vanator de ...tastatura mi-am predat temporar arsenalu ...m-au gasit astia cu sechele iremediabile ...:ha: ...da' las ca ma fac eu mare si dau cu gipu peste ei ...! :ha: Lasand la o parte glumele ...DA, e ok ...sa se vaneze atat cat padurile sau suprapopulate ...dar stati ...CE PADURI, ca astea sunt in curs de taiere ...? :grin: Editat Septembrie 29, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 (editat) Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Cei care protejati asa de mult ursii va recomand sa stati noapte de noapte de veghe langa ferma ca sa va protejati ferma si intr-o noapte tot o patiti , ( gard electric ...... a urcat intr-un copac si a trecut peste gardul electric coborand pe partea cealalata + am 3 caini care pazesc ) . Intamplarea este din iunie 2014 cu toate semnaturile si necropsii ( platit tot de pagubas ) facute de DJVPS nici acum nu am primit acceptul de despagubire . Ferma este in Brasov la 10 minute de centru in zona turistica numita Belvedere ( Drumul spre Poiana Brasov) Tipa de la mediu mi-a zis ca fata de o populatie normala de 4500 ursi pentru Romania numarul real este de 10000 si numai in primele 3-4 luni in zona Brasov au avut zeci de atacuri la septel . Paguba mea : 1 scroafa gestanta 200 kg , 1 scroafa in repaus la 140 kg , un castrat la 100 kg , 25 gaste adulte Vizionare placuta PS. Ca sa te enervezi si mai tare :Cei de la mediu au program de lucru de luni-vineri 8-16 daca patesti ceva si nu ai cunoscuti trebuie sa tii animalele ucise pana vin sa-ti faca constatare altfel nu poti depune cerere de despagubire Editat Septembrie 30, 2014 de Unimog 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
meffy Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Re: Vanatoare de ursi in Romania - o afacere facuta de niste nemernici Suprapopulatie... bla bla... bla bla bla Va ascundeti in spatele cuvintelor, curajosilor! La fel cum va ascundeti in spatele lunetelor. Adevarul e ca va place sa ucideti. Punct. Pentru mine cel putin, raspunsul este: imi place vanatoare, imi place plimbatul prin padure, si da imi place sentimentul care il am cand dobor un caprior la 280m, si poate ca imi place sa omor... in extenso, cu suprapopulatia umana tot asa intentionati sa faceti? Ce discurs ne veti tine atunci, care va va fi argumentatia? Cu riscul de a "suna" xenofob, poate ca nu este un plan chiar rau... Ce ma enerveaza pe mine este urmatorul fapt: O gramada de persoane care nu au habar despre ce inseamna vanatoarea, administrarea unui fond, e.t.c., isi dau cu parerea, cunosc adevaruri supreme, si ce este mai rau fac marea confuzie intre vanator si braconier. Si pentru cine considera ca natura se descurca singura in ziua de azi, nu pot decat sa zic ca este naiv... 1 SSangYong Korando 2.3i GPL Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate