Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nou posesor de Disco 2

TractoRila

Postări Recomandate

Salutare tuturor,

Iata ca am ajuns si eu in randul posesorilor de "autobuze londoneze" si asa cum este datina trebuie sa fac si prezentarea :grin:

Dupa ceva cautari si documentari am zis sa incerc si aceasta marca sperand sa nu ma dezamageasca. Avand acasa o japoneza am vrut tot o japoneaza dar mai lunga, familia urmand sa capete un membru de baza pentru batranetea noastra, dar nu am gasit ceva pe plac iar din romanica nu iau nimic daca nu are garantie si asa am ajuns in germanica nu cu gand de furat ci doar de cumparat un Disco 2 in mintile lui si care sa nu ma supere pana acasa. Asa ca l-am gasit la un proprietar acasa, masina statea si astepta cumintita in garaj si am zis hai sa risc. Ajuns de dimineata la 5.30 am stat la o cafea in benzinarie apoi a venit neamtul si m-a luat acasa la el la un mic dejun urmat de 1L de cafea ca eram mort de oboseala. Dupa ce am facut actele si am luat numere la 10.30 am plecat spre tara si zambiluta m-a dus fara probleme acasa. Doar m-am uitat sub ea sa nu planga si n-am gasit un strop, abia trecuse TUV-ul cu o luna in urma.

So, masina este fabricatie '99, Td5, echipare ES, hidramata si cu un tuning box bonus. sa punem vreo doua poze:

352894022_(KGrHqF!pEFEWCiKRBRuuPNYuhQ48_1.JPG.651d134bfab25a7dc68174418ef4ef55.JPG1682424402_(KGrHqN!nsFG0QgK01(BRuuQNofRg48_1.JPG.f00d94b3499e15f1fef811522551bac1.JPG1111841921_T2eC16dHJFwFFZtvEZVrBRuuPo1dYw48_1.JPG.38f3b6d0aa51847d72f8476808cc01e3.JPG

Ps: sper sa nu va suparati daca va voi deranja cu ceva intrebarute legate de intretinere, desi am citit forumul tot mai sunt neclaritati asa ca nu "dadea" :tk:h5

''Viata trebuie savurata, nu suportata''
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Nou posesor de Disco 2

Sa o folosesti sanato ssi sa-ti aduca numai bucurii.Spre un Disco2 tintesc si eu ca fiind urmatorul meu 4x4.Cel mai important.Cum faci cu inmatricularea???Partaj,autoutilitara sau BG?

Multumesc,te invidiez e foarte frumos!

In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII !
Link spre comentariu

S-o stapanesti sanatos si sa te poarte pe unde vrei!

Fiind din '99, necesita unele "mici corectii" estetice si functionale (eu as renunta in primul rand la "caloriferele" alea:grin:) si, cu o intretinere atenta si corecta, te va purta multa vreme.

Una din primele investitii pe care le-as face eu este un tester dedicat LR pentru rezolvarea rapida si fara costuri exagerate a posibilelor probleme.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Welcome to the club:grin: ...s-o stapanesti sanatos si nu te speria la prima problema, intrebi aici inainte sa mergi pe la nustiuce service si vei vedea ca e cea ma ieftin de reparat masina de teren(ca piese ca la manopera e relativ:wink:) . Bafta

apropo, daca nu ai vazut pana acum citeste aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru urari:tk

@Jurjut Ovidiu - ai pm

@ursuletz_82 - pentru ca am venit val vartej din Germania si inca mai aveam energie, ca dupa un drum dus cu autocarul ca altceva nu ma lasa la om in orasel (ca sfat masinile bune in Germania se gasesc in orasele mici din zone de deal sau de munte, nu in orasele mari si in nici un caz in parcuri) si un drum intors cu multa cafea si energizat de mancam asfalt pe paine (traiasca tempomatul) am reusit in doua zile sa fac rarul si partajul si am inmatriculat autobuzul. Dupa aceste episoade mi-am luat a treia zi liber si am baut de fericire ca am terminat ca sincer nu mai puteam.

@teddybear - caloriferul clar dispare ca va intra o bara tapana cu troliu dar cred ca las intai sa treaca iarna. In rest ca estetic, vopseaua arata incredibil pentru '99, eu initial am zis ca omul a tinut-o numai in ceruiala, doar trapele necesita inlocuire ca desteptul de dinaintea celui de la care am luat masina, in loc sa cumpere chedere a pus mastic de parbriz la trapa fata si doar cu ciocanul mai deschizi. Am luat deja legatura cu cei ce fabrica Nanocom-ul si urmeaza sa achizitionez unul si apoi ma voi pune si eu la discpozitia dvs daca aveti nevoie, cu mare placere.

@sierrafery - nu ma sparii eu prea usor, am avut Renault :ha: Ma bucur ca pot apela la oameni cu experienta in LR si o voi face negresit. Toata ziua am lecturat, mai ales ca maine plec in concediu si cand vin vreau sa fiu un parinte bun pentru zambilica.

@bus74 - iti multumesc pentru urare si ma bucur ca ne-am auzit si la telefon, poate ne vom si vedea cu ocazia asta.

@marx5- multumesc

Si acum ca prima intrebare si cea mai importanta pentru mine - unde gasesc un service bun!? nu reprezentanta,nu ca ar fi o problema, dar am primit niste preturi la piese de m-a parasit de tot parul si as vrea sa o invat cu un singur mecanic asa cum fac cu toate masinile mele. Vreau sa-i fac revizie totala la zemuri si filtre si avand cutie automata nu m-as duce oriunde si la reprezentanta am primit fabuloasa suma de 2645 ron pentru aceasta revizie. In ultima instanta apelez si la reprezentanta dar am zis ca poate aveti pe cineva de incredere si unde va duceti si voi utilajele. Din ce am citit la Cioplani nu mai este valabil?

Inca o data va multumesc tuturor :h5

Link spre comentariu

ai PM

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Si acum ca prima intrebare si cea mai importanta pentru mine - unde gasesc un service bun!?

Pentru D2 ar mai fi ceva variante, ai PM:wink:

Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie, cred ca e din serie cu a mea, tot 99, tot Germania,roti pe 18 dar manuala. Nu stiu daca ai un caiet service, sa intrebi la service-ul respectiv daca i-au schimbat(sau dat cu Loctite) surubul de la pinionul pompei de ulei, asta e urgenta nr.1. Fiind din Ploiesti ai sansa sa gasesti in Bucuresti mecanic bun, dar pentru piese, sfatul meu, incearca sa cumperi de afara ce e scump sau important si de aici doar consumabile (nu stiu daca vei scapa fara sa fii indrumat catre un anume vanzator de piese...). "Caloliferul", vorba unui prieten, trebuie sa dispara, n-am vrut sa fiu eu primul care zice asta, mai era un Defender pe aici cu aceeasi dotare...

Unii multumesc lui D-zeu ca au scapat de Disco 2, dar majoritatea le iubim!

PS. Teddy, care's problemele la modelul 99? ca eu unul nu stiu sa se fi reparat ceva dupa anul asta (inclusiv Defenderul din 2005 are aceleasi probleme).

Editat de flay

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

PS. Teddy, care's problemele la modelul 99? ca eu unul nu stiu sa se fi reparat ceva dupa anul asta (inclusiv Defenderul din 2005 are aceleasi probleme).

Ma refeream la lipsa comenzii manuale pentru blocantul central:wink:

Link spre comentariu

Bine mai arata ... ma faci ( putin ) invidos ...

Mie mi-a iesit asa :711310842_P1080989(Medium).JPG.f21cea5024b6386defd0ee0760f75e1b.JPG670800117_P1080996(Medium).JPG.0982e091af8cf9f80bb50dbb59320cc2.JPG928468831_P1080999(Medium).JPG.8318bf86027bf61fbc69ee51fe99ac99.JPG

Bine ca n-ai carligul clasic ala hidos .

Felicitari , sa te bucuri de masina , e ochioasa foc . Caloriferu' e inutil , poate doar ca element de stil .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Sa reinviem putin acest post si cu cateva intrebari sperand sa fiu cat mai coerent in idei dar sunt la birou si sunt multe de facut dar am zis sa scriu totusi ca nu mai apuc :grin:

Acum ceva timp zambiluta a primit revizie completa (ulei si filtru cutie viteze, zemuri in punti si cutie transfer, ulei si filtre motor, zemurile de la directie, frana si ace, schimbat preventiv cablaj injectoare si curatat mufa de la ecu, verificat pinion pompa ulei care era cam slabut si am pus Loctite 243 si strans bine, garniturile de rigoare la capac si baie, tester la reprezentanta fara nici o eroare), s-a gresat ce se putea pe sub ea, a primit incaltari de iarna Dunlop M3 265/60/R18 care ii vin perfect si mai am de verificat frana de mana care se pare ca nu tine si la o anumita turatie ceva vibreaza pe partea dreapta si dupa multa lectura pe forumuri tind sa cred ca de acolo este deoarece se simte si in maneta.

Masina merge perfect, a iesit pe forestiere sa nu zica "pai numai asfalt?" dar acum vreau sa ma apuc de modificat. Am gasit kit-ul de la Terrafirma ProSport cu amortizoare de 3'' dar la capitolul roti am multe neclaritati: nu stiu ce sa aleg la jante si la anvelope.

Am gasit jante 8x16 cu ET +25 dar si cu ET -20. Din ce am vazut ar mai fi si cu +6 dar nu pe la noi. La anvelope as merge pe MT 285/75/R16, cele de 265 mi s-au parut cam inguste urmand sa schimb rapoartele la 4.11 de la Aschroft si planetare later on ca nu fac catarari. Sunt convins ca la offset negativ sigur va trebui sa tai ceva din caroserie, dar cat de mult?

Asa ca intrebarea mea ar fi daca este cineva care foloseste offset negativ si imi poate da mai multe detalii!?

Daca se poate si are cineva si poze cu ambele dimensinui de anvelope si cu jante ca sa ma pot lamuri as aprecia foarte mult.

In speranta ca nu deranjez prea mult astept raspunsurile voastre.

Cu stima

Rares

Link spre comentariu

Cateva idei:

• O inaltare de mai mult de 2" presupune ceva mai multe modificari atent facute (cu cheltuielile de rigoare). Ca idee, uita-te tot pe site la Terrafirma si vezi ce presupune un kit complet de suspensie, fie ca e +2", fie ca e +5" :wink:
  • Daca inalti masina, e indicat sa folosesti jante cu ET negativ (-20 ar fi minimul, recomandat ar fi -30)
  • Gumele foarte late (si de diametru mare), presupun un stres suplimentar deloc de neglijat asupra directiei, in special asupra casetei de directie. Ai in vedere si "amanuntul" asta cand le cumperi. Personal, as merge pe maxim 255 (10"), dar e numai parerea mea. (As merge si mai departe si as recomanda si gasirea unui amotizor de directie de tip RTC, Terrafirma are asa ceva numai pentru Defender)

Cat despre poze, majoritatea Disco 2 din Bucuresti sunt inaltate cu 2" si au gume de 245-265 latime, cu un pic de cautare gasesti destule poze in prezentarile lor :wink:

Spor la treaba.

Link spre comentariu

Salut, la modificari de tip off-road nu ma pricep, la jante si mai putin dar pot sa-ti spun ca la asemenea "lifting" agresiv de +3" si la rotile alea zic eu gigantice pt. D2 ai nevoie neaparat de o remapare, cu tuning boxul numai ii dai managementul peste cap si pe langa ca nu va avea "cojones" o sa ai si un consum mare cu fum negru cat casa.... se mai poate ca fiind automata sa apara un dezechilibru intre turatia motorului si viteza(semnalul VSS) si sa dea erori pe CAN de la cutia automata, s-a mai intamplat, de aceea e nevoie de remapare profesionista prin OBD cu adaptare la noile inputuri de viteza/turatie, asta implica un alt ECU de tip NNN remapabil si nu stiu cine ar face in Romania. Nu imi dau seama din poza ce barca ai dar daca ajunge si aia cu peridoc cu tot la vreo o tona nu o sa mai poti urca vreo panta mai serioasa cu ea doar cu reductorul...totodata la rotile alea iti recomand sa iti pui frana de mana X-brake ca asta de fabrica nu tine(fiind bratul fortei mai mare), oricum asta de fabrica e de KKT din start, un neajuns al D2 pe care trebuie sa-l recunosatem...imi scapa mie cu peridocul + barca(cam 1 tona) pe panta de max 30* atunci cand voiam sa lansez/scot barca din apa (cu saboti noi reglata perfect si rotile std. de 255/65/16)....ma gandesc ca te-ai gandit si la furtunele de frana care trebuie alea mai lungi.

m-am uitat pe un comparator si da o diferenta de turatie 16.6% ceea ce e enorm pentru management...aici intervine si SLABS ECU in sensul ca ABS-ul, EBD-ul si TC-ul vor lucra in alti parametrii, despre HDC nici nu mai vorbesc

punctul doi, daca sa presupunem faci remaparea profesionista, o sa ai nevoie de planetare HD ca alea originale se vor rupe foarte usor in caz ca o iei pe forestiere... nu incerc sa fac reclama doar iti spun ca din alea am eu de vanzare aproape noi la juma de pret:grin:

Nu vreau sa fiu cu gura spurcata sau panicard, masina va merge si cu managementul original dar nu cred ca vei fi multumit de ea, eu ti-am adus la cunostinta doar riscurile care exista despre care am citit pe diferite forumuri si modul de a o aduce la o functionare care sa-ti dea si ceva satisfactii pe langa cea de a privi drumul de mai sus:grin::wink:

ca sfat, orice gume alegi parerea mea e sa mergi pe 16" ca pe alea pe 18" le cam hulesc baietii din UK

Bafta si intelepciune

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Fiind la capitolul anvelope ma gandesc sa le iau o data si sa nu le mai schimb (adica sa iau 265 si sa constat ca nu-mi plac greu le mai vand sa trec la 285). Autobuzul se deplaseaza doar in weekenduri si am zis sa iau anvelopele apoi in viitorul foarte apropiat sa-i schimb rapoartele si sa-i schimb planetarele. Imi place aspectul mai de tanculet la acest tip de masina si in timp vreau sa o intaresc pe unde trebuie.

Kit-ul pro sport are amortizoare de 3'' cu arcuri medium de 2'' iar lift-ul total va fi un real de 2''. Pentru un lift de 3'' nu as merge pe arcuri si distantiere ci as merge pe arcurile de D1 de la OME (mai urmeaza ceva greutati in plus pe masina)

Jante de -30 nu am vazut pentru D2, pentru D1 da, gasesti. Cele de pe masina au +57, daca pun -20 ar insemna ca janta sa iasa cu 7,7cm mai in afara. Aici vine intrebarea mea, cam cat de grav ar fi si cam cat ar fi de taiat?

Pun cateva poze gasite pe net sa vedeti cam ce as vrea. Ultima poza e cu anvelope pe 265 dar nu-mi dau seama ce offset-uri sunt. Ochiometric as zice -20 dar nu stiu .

wheel-d2.jpg.32dce17fc3ba0bce2fe77e864c764a8e.jpg 533922_277100385705165_802850184_n.jpg.22ab6650715b26b98088dacc1044f824.jpg551760_3931361563982_2017401100_n.jpg.39e21b00b164f091733bf2267c1b419e.jpg

Link spre comentariu

Salut, la modificari de tip off-road nu ma pricep, la jante si mai putin dar pot sa-ti spun ca la asemenea "lifting" agresiv de +3" si la rotile alea zic eu gigantice pt. D2 ai nevoie neaparat de o remapare, cu tuning boxul numai ii dai managementul peste cap si pe langa ca nu va avea "cojones" o sa ai si un consum mare cu fum negru cat casa.... se mai poate ca fiind automata sa apara un dezechilibru intre turatia motorului si viteza(semnalul VSS) si sa dea erori pe CAN de la cutia automata, s-a mai intamplat, de aceea e nevoie de remapare profesionista prin OBD cu adaptare la noile inputuri de viteza/turatie, asta implica un alt ECU de tip NNN remapabil si nu stiu cine ar face in Romania. Nu imi dau seama din poza ce barca ai dar daca ajunge si aia cu peridoc cu tot la vreo o tona nu o sa mai poti urca vreo panta mai serioasa cu ea doar cu reductorul...totodata la rotile alea iti recomand sa iti pui frana de mana X-brake ca asta de fabrica nu tine(fiind bratul fortei mai mare), oricum asta de fabrica e de KKT din start, un neajuns al D2 pe care trebuie sa-l recunosatem...imi scapa mie cu peridocul + barca(cam 1 tona) pe panta de max 30* atunci cand voiam sa lansez/scot barca din apa (cu saboti noi reglata perfect si rotile std. de 255/65/16)....ma gandesc ca te-ai gandit si la furtunele de frana care trebuie alea mai lungi.

m-am uitat pe un comparator si da o diferenta de turatie 16.6% ceea ce e enorm pentru management...aici intervine si SLABS ECU in sensul ca ABS-ul, EBD-ul si TC-ul vor lucra in alti parametrii, despre HDC nici nu mai vorbesc

punctul doi, daca sa presupunem faci remaparea profesionista, o sa ai nevoie de planetare HD ca alea originale se vor rupe foarte usor in caz ca o iei pe forestiere... nu incerc sa fac reclama doar iti spun ca din alea am eu de vanzare aproape noi la juma de pret:grin:

Nu vreau sa fiu cu gura spurcata sau panicard, masina va merge si cu managementul original dar nu cred ca vei fi multumit de ea, eu ti-am adus la cunostinta doar riscurile care exista despre care am citit pe diferite forumuri si modul de a o aduce la o functionare care sa-ti dea si ceva satisfactii pe langa cea de a privi drumul de mai sus:grin::wink:

ca sfat, orice gume alegi parerea mea e sa mergi pe 16" ca pe alea pe 18" le cam hulesc baietii din UK

Bafta si intelepciune

Salut si multumesc de sfaturi, chiar m-am gandit ca ar mai implica ceva pe la calculatorase. Pentru planetare ne auzim pe pm.

Nu sunt eu cel cu barca, nu e masina mea, era doar de exemplificare din partea unui coleg :grin:

Link spre comentariu

Pun cateva poze gasite pe net sa vedeti cam ce as vrea. Ultima poza e cu anvelope pe 265 dar nu-mi dau seama ce offset-uri sunt. Ochiometric as zice -20 dar nu stiu .

[ATTACH=CONFIG]193644[/ATTACH]

Cele din poza par a fi BullFace Modular care se produc in doar doua variante pe negru:

7x16 cu ET 0

8x16 cu ET-20

Se mai fac si cu ET-15 da pe alb

Evident, mai este si varianta flanselor, personal nu o recomand.

http://www.promyges.com/index.php/noticias/show/id_noticia/23/symfony/9b539u5rb7nlqnr17m8e8p7mf5

Link spre comentariu

Sper ca nu vei considera opinia mea drept una descurajatoare. Gandeste-te atent ce vrei sa faci cu masina: va fi dedicata circulatiei preponderent pe sosea, sau preponderent in afara ei si daca inclini spre off-road, pt ce nivel de ,,dificultate" vrei sa o pregatesti. Liftarea nu inseamna numai arcuri si amortizoare inlocuite si marirea corespunzatoare a ecatamentului. Un lift de 2" ar fi cam maximul fara modificari majore. Un lift mai mare presupune mult mai mult, printre altele corectarea unghiurilor axei fata (fiind necesare in prima faza bucse de corectie la prinderea tendoanelor de punte, apoi la liftarile agresive alte tendoane), bara Panhard reglabila, cardanele vor lucra la unghiuri mari (vibratiile si viata scurta a crucilor fiind numai doua neajunsuri) si multe, multe altele. Multe din neajunsuri au fost semnalate de Teddybear si Sierrafery mai inainte. Important de retinut e si faptul ca o latire agresiva va scurta si viata rulmentilor (in cazul D2 a butucilor). Gasesti informatie garla referitoare la ce presupune orice liftare, sunt cateva proiecte interesante si aici pe forum, analizeaza atent si decide in consecinta si in deplina cunostinta de cauza. Succes!:wink:

Referitor la roti, nici eu nu sunt adeptul anvelopelor f. late. Subscriu opiniei cu max. 255... Eu tocmai am trecut inapoi pe 16"! :h5

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

Sper ca nu vei considera opinia mea drept una descurajatoare. Gandeste-te atent ce vrei sa faci cu masina: va fi dedicata circulatiei preponderent pe sosea, sau preponderent in afara ei si daca inclini spre off-road, pt ce nivel de ,,dificultate" vrei sa o pregatesti. Liftarea nu inseamna numai arcuri si amortizoare inlocuite si marirea corespunzatoare a ecatamentului. Un lift de 2" ar fi cam maximul fara modificari majore. Un lift mai mare presupune mult mai mult, printre altele corectarea unghiurilor axei fata (fiind necesare in prima faza bucse de corectie la prinderea tendoanelor de punte, apoi la liftarile agresive alte tendoane), bara Panhard reglabila, cardanele vor lucra la unghiuri mari (vibratiile si viata scurta a crucilor fiind numai doua neajunsuri) si multe altele. Multe din neajunsuri au fost semnalate de Teddybear si Sierrafery mai inainte. Important de retinut e si faptul ca o latire agresiva va scurta si viata rulmentilor (in cazul D2 a butucilor). Gasesti informatie garla referitoare la ce presupune orice liftare, sunt cateva proiecte interesante si aici pe forum, analizeaza atent si decide in consecinta si in deplina cunostinta de cauza. Succes!:wink:

Multumesc! Nimic din ce spuneti nu este descurajator, din contra, de aceea apelez la voi ca sa ma pot lamuri. Si daca adun informatiile si constat ca nu e bine ce vreau sa fac nu pot decat sa va multumesc. Am o lista ceva consistenta cu radius arms, cardane tom woods, bucsaraie and so on. Pentru inceput merg pe 2'' cu acest kit urmand sa aleg incaltarile. Daca aleg sa merg pe 285 este posibil sa ma ridic la 3'', daca nu, pot ramane la 265 (dimensiuni pe 16) si atunci scapt de restul modificarilor. Toate pe parcurs in functie de comportamnet. Nu stiu sa fac un procentaj de on/off road stiu doar ca daca ies de pe asfalt sa fiu pregatit pentru orice :tk

Editat de TractoRila
Link spre comentariu

... daca ies de pe asfalt sa fiu pregatit pentru orice :tk

Fraza asta poate deveni extrem de costisitoare daca te apuci s-o pui in aplicare:wink:

Ti-as recomanda sa studiezi cu atentie doua topicuri:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37002-Proiect-Troian-Mugur

In acesta este vorba de un Disco 1, "pregatit pentru orice". Poti chiar sa-ti faci un calcul la ceea ce inseamna din punct de vedere financiar si ca munca acel "orice".

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58481-Proiect-Thor

In acesta este vorba de un Disco 2, mai "cuminte" ca primul, (alta motorizare insa decat al tau). Insa, este foarte atent preparat si tot ce este pus pe el este extrem de util.

Spor la citit!

Link spre comentariu

Fraza asta poate deveni extrem de costisitoare daca te apuci s-o pui in aplicare:wink:

Ti-as recomanda sa studiezi cu atentie doua topicuri:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37002-Proiect-Troian-Mugur

In acesta este vorba de un Disco 1, "pregatit pentru orice". Poti chiar sa-ti faci un calcul la ceea ce inseamna din punct de vedere financiar si ca munca acel "orice".

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58481-Proiect-Thor

In acesta este vorba de un Disco 2, mai "cuminte" ca primul, (alta motorizare insa decat al tau). Insa, este foarte atent preparat si tot ce este pus pe el este extrem de util.

Spor la citit!

Foarte corect! Daca dupa lectura te musca microbul modificarilor, incepe progresiv, un 2" pentru inceput, facut ca la carte! Obisnuieste-te cu masina in noua configuratie, vezi ce poate, care-i sunt limitele (extrem de important) si dupa aceea decide-te daca vrei mai mult! Cele doua exemple sunt cu adevarat deosebite, realizate de oameni cu multa pasiune si dedicatie, oameni ce au pus mult suflet in proiectele lor! :br Succes!:wink:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare