stefan.hrg Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Poate ma ajuta cineva in rezolvarea unei probleme ale carei cauze inca nu o cunosc. Este vorba despre un Wrangler YJ din 1992, 4.0 la care atunci cand cuplez 4x4 high sau low franeaza rotile. Stie cineva care este cauza. Doar cu tractiune spate masina merge normal, iar in momentul in care e cuplat pe 4x4 parca o tine ceva in loc. Mentionez ca nu este vorba de frecare suplimentara din cauza ca trage si fata; sigur sunt rotile franate si nu stiu de ce. orice idee sau parere ar fi de folos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Re: Problema Roti infranate Jeep YJ M-as gandi la doua chestii: grupul fata sa aiba alt raport decat grupul spate rotile sa nu fie absolut identice (ca profil, dimensiuni si grad de uzura) Or mai fi si alte posibilitati, dar nu-mi vin acum in minte...:old It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Re: Problema Roti infranate Jeep YJ incearca sa suspenzi fata si sa invarti cardanul si fiecare roata in parte sa vezi daca strang cumva Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Re: Problema Roti infranate Jeep YJ si eu cred ca sunt rapoartele diferite. suspend-o si vezi la o tura de cardan daca sunt diferente de rotatie a rotilor fata - spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Re: Problema Roti infranate Jeep YJ cand face asa...cand cuplezi pe asfalt? daca face asa ceva pe asfalt uscat...e normal daca face asa si in teren...ai ceva probleme... daca face urat si in teren..suspenda puntea fata....si vezi cum se manifesta cand invarti roata.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefan.hrg Postat August 3, 2013 Autor Partajează Postat August 3, 2013 Re: Problema Roti infranate Jeep YJ am sa incerc sa o suspend sa vad daca au aceleasi rapoarte puntile. ciudat este ca daca merg doar pe 2h totul e ok. dupa ce dau 4h sau 4L, merg un metru, o scot din viteza si tot este franata. chiar daca o dau pe N la reductor, tot franata ramane. deci nu se manifesta doar cand trage. ca sa revina totul la normal, tre sa cuplez inapoi 2h. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Re: Problema Roti infranate Jeep YJ Ori a fost schimbata puntea/grupul fata,ori nu ai cauciucuri la fel fata cu spatele.(sau diferenta de uzura foarte mare) Pe asfalt daca sunt rotile drepte,nu tb.sa faca figuri,de-abia la viraje se infraneaza. Poti sa o verifici simplu-o pui pe drept,pe asfalt,si tragi in partea de sus a cauciucrilor fata/spate o linie verticala cu creta,sau marker alb,ceva.Te deplasezi 2-3 m in fata,si vezi daca semnele vor fi tot pe verticala la oprire. la cum zici tu,ar trebui sa se vada diferente de aliniere dupa prima rotatie completa a rotilor. Daca gumele sunt identice,si la dimensiune si uzura,inseamna ca a fost puntea/grupul schimbate,si puse unele sa fie acolo,sa mearga masina,fara sa se respecte rapoartele. Acum ai 2 solutii 1-schimbi puntea spate sau fata 2-Pui gume mai mici pe fata sau spate (unde cere),ca la tractoare.Asta daca diferenta e mica,sa zicem max 5 cm/rotatie,pentru ca daca e mai mare se vede diferenta la ochi si nu da bine. ] 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mitsu3.5v6 Postat August 15, 2013 Partajează Postat August 15, 2013 Re: Problema Roti infranate Jeep YJ pana la urma se pare ca YJul despre care vorbim are rapoarte diferite, 3.07 puntea fata 3.55 puntea spate. stie cineva care ar fi raportul standard la YJ 4.0 manual (dana 35 spate, dana 30 high pinion fata)? pe net am gasit ceva ca ar fi 3.55. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristiblondu Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Re: Problema Roti infranate Jeep YJ Eu pe al meu aveam 3.55 Fara poezie,viata e pustiu ! KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Re: Problema Roti infranate Jeep YJ 3.07 este tot un raport de fabrica dar echipeaza doar TJ-ul,YJ are 3.55,poti schimba pe oricare dintre ele,dar iti recomand 3.55 pentru ca 3.07 este foarte scump,costa dublu si ceva fata de oricare alt raport. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate