geo_jimny Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 La ora actuală Jimny-ul meu are SL de 5 cm (distanţiere la arcuri), telescoape cu cursa mai lungă (+5 cm) de la Roly care mă satisfac şi anvelope BGF 215/75/15. După iesirea ultima iesire pe care am făcut-o mă gândesc să trec pe anvelope 235/75/15. Nu am vazut pe forum această dimensiune la Jimny şi nu prea ştiu ce am de facut, cât costă modificarea şi mai ales dacă este o alegere buna această dimensiune de anvelopa pentru Jimny. Ceea ce ştiu este că nu vreau să tai din aripi şi că vreau un BL corespunzător (dar nu ştiu de câţi cm.) Orice indicaţii, păreri, critici sau postări de genul :g:id:bleah:bl:bi:off:care sunt bine venite. Multumesc tuturor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 ca si cea mai mare problema care o vei avea la jimny cu 235/75/15 mai ales daca va fi ceva mai agresiv,va fi forta trebuie sa te gandesti serios atunci sa pui kit de reductie ca si body lift un 50 mm ar cam trebui,care aduce dupa el alte modificari suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 La ora actuală Jimny-ul meu are SL de 5 cm (distanţiere la arcuri), telescoape cu cursa mai lungă (+5 cm) de la Roly care mă satisfac şi anvelope BGF 215/75/15. După iesirea ultima iesire pe care am făcut-o mă gândesc să trec pe anvelope 235/75/15. Nu am vazut pe forum această dimensiune la Jimny şi nu prea ştiu ce am de facut, cât costă modificarea şi mai ales dacă este o alegere buna această dimensiune de anvelopa pentru Jimny. Ceea ce ştiu este că nu vreau să tai din aripi şi că vreau un BL corespunzător (dar nu ştiu de câţi cm.) Orice indicaţii, păreri, critici sau postări de genul :g:id:bleah:bl:bi:off:care sunt bine venite. Multumesc tuturor. La capitolul :bi raspunsul este PATROL cu 35-uri pentru tine si lasa Jimny-ul la locul lui : la doamna la naveta . Daca tot vrei sa vezi cu i se sta cu 235-uri hai pana la mine cu Jimny si cu familia:hi ,am gume si jenti care le poti monta de proba ca sa vezi ca @adammoga are dreptate . ALIN :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 La ora actuală Jimny-ul meu are SL de 5 cm (distanţiere la arcuri), telescoape cu cursa mai lungă (+5 cm) de la Roly care mă satisfac şi anvelope BGF 215/75/15. După iesirea ultima iesire pe care am făcut-o mă gândesc să trec pe anvelope 235/75/15. Nu am vazut pe forum această dimensiune la Jimny şi nu prea ştiu ce am de facut, cât costă modificarea şi mai ales dacă este o alegere buna această dimensiune de anvelopa pentru Jimny. Ceea ce ştiu este că nu vreau să tai din aripi şi că vreau un BL corespunzător (dar nu ştiu de câţi cm.) Orice indicaţii, păreri, critici sau postări de genul :g:id:bleah:bl:bi:off:care sunt bine venite. Multumesc tuturor. ca sa imi continui idea,mai ai nevoie de alte rapoarte in punti, si ca sa fie si ceva de capul masinutei sa castigi un pic de putere un blocant spate..... suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat August 4, 2013 Autor Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 Pentru putere este kit-ul de reductie care este pe la 700EURO (+/- ceva). Mai este varianta low cost cu pinioane facute la Cugir sau varinata cu reductor de SJ 410 cu schimbarea cardanelor. Daca vor fi bani voi opta pentru pinioane la reductor. In ceea ce priveste raportele din punti nu stiu sa fie kituri. Avand in vedere faptul ca am motorizarea G13BB este posibil (dar nu stiu) ca puntile de la motorizarea VVT de 1328 cmc sa aiba rapoarte mai bune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 Pentru putere este kit-ul de reductie care este pe la 700EURO (+/- ceva). Mai este varianta low cost cu pinioane facute la Cugir sau varinata cu reductor de SJ 410 cu schimbarea cardanelor. Daca vor fi bani voi opta pentru pinioane la reductor. In ceea ce priveste raportele din punti nu stiu sa fie kituri. Avand in vedere faptul ca am motorizarea G13BB este posibil (dar nu stiu) ca puntile de la motorizarea VVT de 1328 cmc sa aiba rapoarte mai bune. Jimny-urile cu motoare VVT au 4,3 : 1 raport in punti, dar insuficient dupa parerea mea. Jimny 1.3 i. SOHC 80 cv 3.909 : 1 2.145 / 1.520 Jimny 1.3 VVT 84 cv 4.300 : 1 2.002 / 1.00 Jimny 1.5 TD K9K 65 cv 3.416 : 1 2.002 / 1.00 lasa masina in pace ca merge bine si cu 215. nu poti sa ai de la un Jimny pretentii de Samurai. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 varianta cu reductor de sj 410 nu te ajuta de loc,nu este cu mult mai buna,cea mai buna varianta este kitul de reductor pentru rapoarte in punti mai sunt variante,cu sau fara mici modificari,raportul de care vorbesc este de 5,1,fata de ce ai acum(4,1 daca nu ma insel) si nu cred ca scapi nici de decuparea aripilor,caci la flexari nu va fi spatiu suficient suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 varianta cu reductor de sj 410 nu te ajuta de loc,nu este cu mult mai buna,cea mai buna varianta este kitul de reductor pentru rapoarte in punti mai sunt variante,cu sau fara mici modificari,raportul de care vorbesc este de 5,1,fata de ce ai acum(4,1 daca nu ma insel) si nu cred ca scapi nici de decuparea aripilor,caci la flexari nu va fi spatiu suficient acum are 3,9 ca are motor g13bb. raportul de 5,12, daca te referi la cel de vitara, nu incape in diferentialul fata (care este high pinion) si mai mic dimensional decit cel din spate. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 dupa cum am zis,cu mici sau mai mari modificari se poate face suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 cu mici sau mai mari modificari se poate face daca nu este un secret, zi-le p'alea mici. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 Domnul meu, treaba cu "nu vreau sa tai din aripi", nu intra la categoria optiuni pentru varianta de anvelope aleasa. Sper ca experienta mea sa-ti fie de ajutor: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79495-Jimny-Next-Stage Bafta multa si spor la treaba :dr3:wink: :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 daca nu este un secret, zi-le p'alea mici. se foloseste pinion si coroana fata de vitara,daca nu incape in carcasa se ajusteaza carcasa grupului,se mai taie si se mai adauga un de trebuie suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 cu un kit de reductie de 4.16.1 de la lowranger nu ai nevoie de pinioane si coroane schimbate le duce 235 de zici ca sunt 205,toata treaba este ca trebuie sa decupezi aripile,am testat eu cu reductor modificat 4.16.1 cu anvelope simex 235.70.16 si unde urcam cu a 4 pe mic cu anvelope 195.80.15 simex,cu 235.70.16 urcam cu a 2 pe mic,eu pe fata nu am avut aripi,si pe spate am taiat din ele un pic,de stricat am stricat un cap de planetara fata care sa rupt cand am urcat pe niste bolovani,am uitata sa zic ca aveam si autoblocant spate spartan locker. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 se foloseste pinion si coroana fata de vitara,daca nu incape in carcasa se ajusteaza carcasa grupului,se mai taie si se mai adauga un de trebuie coroana de vitara/samurai este prinsa de carrier cu 10 suruburi, cea de jimny are 8 suruburi... 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 coroana de vitara/samurai este prinsa de carrier cu 10 suruburi, cea de jimny are 8 suruburi... se schimba si aceea,daca omu vrea ceva atunci isi asuma niste chestii suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 unde urcam cu a 4 pe mic cu anvelope 195.80.15 simex,cu 235.70.16 urcam cu a 2 pe mic Unde urcai tu cu a4a fratica?:wink: ....... ce offroad faceti voi manca' ???........ Sa-ti spuna si @minitehnicusro (daca nu ma crezi) ca noi avem niste trasee pe la Stefesti,Schiulesti,Bertea,Valea Doftanei unde cu veveritele urcam cu a2a MAXIM......sa nu ma zic ca sunt zone unde trebuie a1a peste 4000. Deabia cand se domoleste dam a3a...... si asta in gol alpin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat August 5, 2013 Autor Partajează Postat August 5, 2013 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 Problema mare taiatul aripilor. Masina este a sotiei de luni pana vineri si a mea de vineri pana luni. Deci trecand peste probleme tehnice, financiare, trecerea unui Jimny pe 235 implica si probleme familiale.slp Totusi nu abandonez ideea de a avea gume mai mari. Decuparea aripilor trebuie fata - spate sau numai fata? Concluzie: Un SL de 5 cm + BL de 5 cm, un kit reductie grup si un flex ar fi primele cerinte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TibiB Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 Problema mare taiatul aripilor. Masina este a sotiei de luni pana vineri si a mea de vineri pana luni. Deci trecand peste probleme tehnice, financiare, trecerea unui Jimny pe 235 implica si probleme familiale.slp Totusi nu abandonez ideea de a avea gume mai mari. Decuparea aripilor trebuie fata - spate sau numai fata? Concluzie: Un SL de 5 cm + BL de 5 cm, un kit reductie grup si un flex ar fi primele cerinte. Khitul de pinioane din reductor cumparal originale si de la persoane serioase nu sa patesti ca mine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 ai cumparat doar pinioanele pentru reductor,sunt cele standard sau sunt mai reduse,daca sunt standard pinionul cel mic care are dinti rupti am eu unul si ti-l dau daca ai nevoie de el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 Problema mare taiatul aripilor. Masina este a sotiei de luni pana vineri si a mea de vineri pana luni. Deci trecand peste probleme tehnice, financiare, trecerea unui Jimny pe 235 implica si probleme familiale.slp Totusi nu abandonez ideea de a avea gume mai mari. Decuparea aripilor trebuie fata - spate sau numai fata? Concluzie: Un SL de 5 cm + BL de 5 cm, un kit reductie grup si un flex ar fi primele cerinte. Aici poti vedea si studia cel mai bine modificarile ce le-am adus ptr. a folosi 215/75 R15 pe Jimny: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?82524-Vand-Jimny-2004&p=933892&viewfull=1#post933892 Sper sa nu se considere reclama! Dar aici se poate vedea exact cat am taiat din aripi (fata/spate), ce reductii am pus ptr. a duce anvelopele alea, etc. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TibiB Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 ai cumparat doar pinioanele pentru reductor,sunt cele standard sau sunt mai reduse,daca sunt standard pinionul cel mic care are dinti rupti am eu unul si ti-l dau daca ai nevoie de el. sunt pinioane reduse cel mic are 3 dinti mai putin nu a fost tratat de sa rupt . am dat comanda la cineva cunoscut pentru altele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 am auzit si eu de pinioane reduse dar am inteles ca se fac la cugir si nu sunt rezistente. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TibiB Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 am auzit si eu de pinioane reduse dar am inteles ca se fac la cugir si nu sunt rezistente. ai auzit bine la cugir au fost facute si ale mele si ai vazut cum s-au rupt am dat 1400 lei "teapa" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onofrei mircea Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 Geo_jimny la anvelopele 215/75/15 ai mai avut si alte modificari sau doar SL de 5? Si nu freca nicaieri? Si eu am SL de 5 si vreau anvelope 215/75/15 si mi-e frica sa nu frece(binenteles ne-reesapate) Multu 1 Dusmanul binelui e foarte binele.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Noiembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 Re: Pregatire Jimny pentru anvelope 235/75/15 Geo_jimny la anvelopele 215/75/15 ai mai avut si alte modificari sau doar SL de 5? Si nu freca nicaieri? Si eu am SL de 5 si vreau anvelope 215/75/15 si mi-e frica sa nu frece(binenteles ne-reesapate) Multu La mine nu freaca nicăieri si nu am alte modificări dar sunt importante şi jantele. Eu am BFG pe jante cu J 5,5 ET -5, originale Jimny. Recomand şi telescop ci cursa mai mare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate