machine Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Salutare, ceva mi-a mancat bateria complet, se pare ca cd-playerul din spusele electricianului, iar imo s-a activat si imi apare mesajul "engine disabled" si "Keycode lockout" . M-a mai lasat bateria acum cateva luni, s-a intamplat la fel dar am introdus codul cu cheia si s-a deblocat. Acum nu mai merge nici cu EKA, pe ecran imi mai apare "fuse 10 failed" aveti vre-o idee sau cunoasteti nr de tel al vreunui electrician priceput la Land Rover. Multumesc frumos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 (editat) Re: Nu se mai dblocheaza IMO nici cu EKA desi nu prea ma pricep o pista care trebuie incercata ar fi gasirea in panoul de sigurante acea siguranta 10 "fuse 10 failed" fuse= siguranta failed=esec dedci incearca sa inlocuiesti cu una noua si vezi apoi! apoi vezi de ce s-a ars poate ca i-a venit timpul sau poate ai ceva scurt undeva pe circuitul unde este amplasata acea siguranta 10! Ce model de range rover e? daca e p38 atunci aceasta siguranta la modelul cu volan pe dreapta controleaza electrica din scaune! poate ai ceva scurt pe acolo si pierzi curent. Ori ce e mai grav putin problema interna a BECM body electrical control module un fel de cutie neagra a tot ce e electric pe masina! Verifica totusi si cablurile de la baterie sa fie curate contactele ! iti vine sa crezi sau nu si cel mai mic strat de coroziune poate afecta! In special cablul de pamantare ! Alte simptome nu ai observat ? gen luminile nu se aprid cand trebuie nu iti actioneaza stergatoarele ...oglinzile se misca aiurea? Daca te pricepi si la engleza uitate pe aici http://www.carelect.demon.co.uk/rrbecm.html Editat August 14, 2013 de Mate Andrei Vlad M.D. Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
machine Postat August 14, 2013 Autor Partajează Postat August 14, 2013 Re: Nu se mai dblocheaza IMO nici cu EKA Scuze ca n-am specificat ce model e : P38 2,5 DSE din 1998, volan pe stanga, am verificat siguranta 10 si e ok Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 Re: Nu se mai dblocheaza IMO nici cu EKA M-am mai documentat putin si se pare ca mai exact controleaza(siguranta 10) incalzirea din scaunul din dreapta! Dar ea primeste si de la siguranta principala nr 5 dar cum tu nu ai mesaje de la celelalte sigurante pe care aceasta din urma le leaga .... apoi aici nu mai stiu! Siguranta principala nr 5 controleaza si 8,9,10,20,22 Inspecteaza firele de sub scaunul din dreapta sa vezi poate is deteriorate vizibil si s-ar putea sa gasesti sursa pe unde se pierde curent si iti da alerta! In rest vezi ce pareri mai au colegii de pe forum! Numai bine! Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 (editat) Re: Nu se mai dblocheaza IMO nici cu EKA am vazut treaba asta de nenumarate ori citind prin diferite forumuri...nu am aprofundat-o ca nu am P38 si e mult de citit, stiu ca sunt ceva trick-uri cu bagat cheia in usa si apasat si pe unlock asa, decuplat bateria etc... cel mai sigur mi se pare ca din cauza ca s-a descarcat bateria BECM a pierdut sincronizarea cu cheia si trebuie resincronizata... e o chestie pe care si englezii o categorisesc ca "nightmare": despre chestioa asta este info aici, mai in josul paginii: http://www.rangerovers.net/repairdetails/becm/alarm.html ia si citeste astea, poate te ajuta vreuna din "smecherii"...daca nu va trebui sa resincronizezi BECM cu tester dedicat http://www.rangerovers.net/forum/7-range-rover-mark-ii-p38/48899-engine-disabled-keycode-lockout.html http://www.landyzone.co.uk/lz/f10/1999-p38-immobiliser-eka-key-fob-alarm-serious-problem-139291.html e FOARTE important ca bateria sa fie BINE incarcata altfel iti poate face tot felul de figuri Bafta Editat August 14, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan lr Postat August 15, 2013 Partajează Postat August 15, 2013 Re: Nu se mai dblocheaza IMO nici cu EKA Salutare, ceva mi-a mancat bateria complet, se pare ca cd-playerul din spusele electricianului, iar imo s-a activat si imi apare mesajul "engine disabled" si "Keycode lockout" . M-a mai lasat bateria acum cateva luni, s-a intamplat la fel dar am introdus codul cu cheia si s-a deblocat. Acum nu mai merge nici cu EKA, pe ecran imi mai apare "fuse 10 failed" aveti vre-o idee sau cunoasteti nr de tel al vreunui electrician priceput la Land Rover. Multumesc frumos In mecanismul usii de la sofer sunt trei microcontacte; unul dintre ele este pentru pozitia inchis/deschis a usii ( aprinde plafoniera si afiseaza pe bord mesajul de usa deschisa iar din combinatia de stari a celorlalte doua se comunica becm-ului satarea de incuiat/descuiat precum si pozitia butucului incuietorii. Pe scurt, din combinatiile lor se transmite EKA. Daca unul dintre acestea nu functioneaza ( cama uzata sau contact prost ) nu se poate introduce EKA. In aceasta situatie sunt doua solutii: cea dureroasa, inlocuirea mecanismului sau cea complicata, demontarea fetei de usa si conectarea a doua fire in paralel cu microcontactul nr.2 cu ajutorul carora sa introduci EKA. Sau reset cu ajutorul unui tester specializat, reprezentanta, Anglocars sau colegi de suferinta de pe forum. Bafta. Vom fi iarasi ce-am fost si mai mult decit atit!... Numai sa punem osu' si mintea la treaba! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
machine Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 Re: Nu se mai dblocheaza IMO nici cu EKA S-a rezolvat, bateria s-a descarcat atat de mult incat BECM a pierdut sincronizarea cu cheia, am rezolvat pb la service in Rahova, printr-o resoftare; cred ca o sa-i fac totusi IMO-OFF ca sa evit alte situatii de genul asta, Multumesc baieti pt sfaturi si informatii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate