Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cardan cu bile sau cu cruce

radusin

Postări Recomandate

Buna,

am un GC din 2001, motoirzare 2.7, cutie de transfer 247. As vrea sa schimb cardanul fata, care este cu bile pe un cardan cu cruci atat in fata cat si in spate ( diferential fata- cutie transfer). Vreau sa intreb daca cineva a mai facut asta, sau daca se poate si ce ar presupune ca si modficari majore, gen sunet, stabilitate etc.

Multumesc, Radu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: cardan cu bile sau cu cruce

Salut,

Ca punct de plecare recomand Tom Wood's (http://4xshaft.com/) - le fac custom pentru fiecare masina in parte, deci va trebui sa le dai dimensiunile sau Iron Rock Offroad (IRO).

In ambele cazuri cred ca ai nevoie de o flansa adptoare care vine montata la iesirea de pe cutia de transfer.

M-am interesat si la Compa Sibiu dar se pare ca acolo le e mai usor sa ti le comande dintr-un catalog de-al lor de al alti furnizori la preturi destul de mari (si nu prea merita). Pentru ca, iarasi se pare, ca le e cam greu sa construiasca de la zero desi au sectie specializata... (Pacat)

In functie de cat de mult vrei sa inalti masina poti opta pentru crdane cu cruci simple sau duble, la unul sau la ambele capete.

Ii las, totusi, pe colegii care au Jeep si care se pricep mai bine decat mine ca sa iti spuna daca e mai bine cu cardan sau sa ramai la varianta originala.

Daca ai cum sa iti aduci unul din America, astfel incat sa nu ajunga pretul dublu cu transport si vama, si eu sunt interesat.

:h5

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare