Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Caut inaltatoare de 4 cm pt amortizoare de Jimny

SOGO

Postări Recomandate

Salut

Intentionez sa montez niste inaltatoare de 4 cm pe Jiminy. Doresc sa modific in consecinta si prinderile amortizoarelor.

Va rog sa imi recomandati de unde pot sa cumpar cele 4 piese.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Caut inaltatoare de 4 cm pt amortizoare de Jimny

De la Roly distantiere arc, amortizoarele pe faţa nu ai cum să le prelungeşti sus cu doar 4cm, eventual in partea de jos, dar nu merita osteneala, că nu ai flex sa ajungi la capat de cursa cu inaltarea asta. Pe spate le confectionezi la orice mester, e bine ca partea de prindere pe punte sa o faci tot cu bucsa. Eu le-am facut la Dojo.

Nu uita să prelungeşti şi limitatorul de cursa al punţii spate, altfel puntea flexeaza în sus şi amortizorul ajunge la capăt de cursă. La strung faci un cilindru de 4cm cu filet interior în care să intre tamponul şi şurub exterior pentru prindere în şasiu.

Link spre comentariu

De la Roly distantiere arc, amortizoarele pe faţa nu ai cum să le prelungeşti sus cu doar 4cm, eventual in partea de jos, dar nu merita osteneala, că nu ai flex sa ajungi la capat de cursa cu inaltarea asta. Pe spate le confectionezi la orice mester, e bine ca partea de prindere pe punte sa o faci tot cu bucsa. Eu le-am facut la Dojo.

Nu uita să prelungeşti şi limitatorul de cursa al punţii spate, altfel puntea flexeaza în sus şi amortizorul ajunge la capăt de cursă. La strung faci un cilindru de 4cm cu filet interior în care să intre tamponul şi şurub exterior pentru prindere în şasiu.

Distantierele de la Roly intentionez sa le cumpar si eu dar mi-ar prinde bine un feed-back de la cineva care foloseste deja aceste produse.

Pentru restul pieselor - prinderi amortizoare si limitator cursa punte spate mai astept sugestii ... stiu ca nu sunt piese complexe dar nu am resursele pt a le fabrica personal. Prefer sa fie facute de cineva care stie despre ce este vorba. Pt. Dojo tot respectul, si eu prefer sa imi rezolv problemele la ei dar nu intotdeauna imi si permit.

Link spre comentariu

Distantierele de la Roly intentionez sa le cumpar si eu dar mi-ar prinde bine un feed-back de la cineva care foloseste deja aceste produse.

Pentru restul pieselor - prinderi amortizoare si limitator cursa punte spate mai astept sugestii ... stiu ca nu sunt piese complexe dar nu am resursele pt a le fabrica personal. Prefer sa fie facute de cineva care stie despre ce este vorba. Pt. Dojo tot respectul, si eu prefer sa imi rezolv problemele la ei dar nu intotdeauna imi si permit.

iti pot imprumuta 4 distantiere pentru arcuri. le probezi si ne poti da feed-back.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Păi eu din experienţa personală ţi-am povestit tot, nu din imaginaţie! Adică...nu de asta ai avut nevoie?

Pentru limitator punte spate, am fost la un strungar oarecare cu tamponul demontat in mana si i-am povestit cum vreau eu sa-l prelungesc.

Daca nu poti sa faci asta...mergi frumos in service si scoti banul, ca modificarea masinilor de teren nu e un sport ieftin.

Sunt cateva operatiuni simple, pe care le poti face singur si te salveaza de niste cheltuieli. La fel si un pic de studiu pe internet.

Editat de iulianul
Link spre comentariu

Păi eu din experienţa personală ţi-am povestit tot, nu din imaginaţie! Adică...nu de asta ai avut nevoie?

Pentru limitator punte spate, am fost la un strungar oarecare cu tamponul demontat in mana si i-am povestit cum vreau eu sa-l prelungesc.

Daca nu poti sa faci asta...mergi frumos in service si scoti banul, ca modificarea masinilor de teren nu e un sport ieftin.

Sunt cateva operatiuni simple, pe care le poti face singur si te salveaza de niste cheltuieli. La fel si un pic de studiu pe internet.

Am inteles ce mi-ai explicat - ca si modificari pe care le-ai facut tu.

Eu am cerut (suplimentar) si un feed-back pt. distantierele lui Roly. Din mesajul tau nu reiese ca tu le-ai luat de la el.

Daca folosesti distantierele de la Roly, atunci te rog sa imi spui de cand le-ai montat, cum s-au potrivit si cum s-au comportat pana acum.

Link spre comentariu

În trei ani de folosire nu am ce să le reproşez. Dacă nu montezi distanţiere la amortizoarele spate, vor bate la capăt de cursă. După montajul lor, maşina va merge din nou la fel ca suspensia stock. Să caut nişte poze, să vezi construcţia şi montajul pieselor.

Link spre comentariu

În trei ani de folosire nu am ce să le reproşez. Dacă nu montezi distanţiere la amortizoarele spate, vor bate la capăt de cursă. După montajul lor, maşina va merge din nou la fel ca suspensia stock. Să caut nişte poze, să vezi construcţia şi montajul pieselor.

Merci mult. Daca gasesti si poze e super. O sa cer si la Dojo o cotatie pt distantiere.

Asta e ideea - vreau sa raman cat mai aproape de suspensia si de consumul de carburant stock (pt ca merg mult pe strada) dar sa inghesui niste anvelope mai mari (maxim 215/75/15) pt a mari un pic garda la sol dar si pt aspect. O sa mai ranforsez si cu niste scuturi si protectii pe sub masina si ma declar multumit pt moment.

Link spre comentariu

Pentru prelungirea amortizoarelor spate se monteaza repozitionare prindere amortizor . ( am sa verific daca le mai am si iti spun )

http://www.jimnybits.co.uk/shop/jimny/suspension/jimny-rear-shock-repositioners-/-spacers/prod_5.html

Marius

Samurai mic dar puternic

In cap incap multe , dar putine raman !

Link spre comentariu

Pentru prelungirea amortizoarelor spate se monteaza repozitionare prindere amortizor . ( am sa verific daca le mai am si iti spun )

http://www.jimnybits.co.uk/shop/jimny/suspension/jimny-rear-shock-repositioners-/-spacers/prod_5.html

Marius

Ok Marius. Astea sunt piesele de care am nevoie. Daca le mai ai, as fi interesat. Multumesc.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Eu la Jimny am pus inaltatoare la arc de la Roly si am cumpărat 4 amortizoare de Jimny cu 4 cm mai lungi marca ITN si le am de 2 ani pe masina fara nici o problema.

De unde ai luat amortizoarele?

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Nu ar fi mai simplu sa pui un kit de inaltare? Zic si eu ...

Prelungirea amortizoarelor cu tija ...nu e ok ...ptr ca amortizorul nu iti lucreaza corect ... Asta cel putin e concluzia mea ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu ar fi mai simplu sa pui un kit de inaltare? Zic si eu ...

Prelungirea amortizoarelor cu tija ...nu e ok ...ptr ca amortizorul nu iti lucreaza corect ... Asta cel putin e concluzia mea ...

Sigur ca ar fi mai bine sa pun un kit de inaltare .... ;), si un troliu, si un snorkel, si un blocant, etc.

Am renuntat la ideea cu prelungitoare de amortizor fata. Compromisul ideal pt mine este:

- distantiere de arc 4cm

- amortizoare mai lungi (ramane de vazut de care)

- furtune de frana mai lungi

- poate bucse corectoare caster.

Deocamdata doar distantierele sunt la locul lor + repozitionare prindere amortizor spate(provizoriu)+ prelungitoare limitatoare cursa spate(provizoriu). Sunt multumit de litul obtinut astfel. Probabil voi ramane in configuratia asta pana la primavara.

Tot pana atunci trebuie sa ma lamuresc daca incap si AT 215/75/15 fara sa tai nimic, pentru ca in afara de estetica, cam asta ar fi scopul inaltarii. Sper sa gasesc pe cineva dispus sa ma ajute cu un set de roti echipate cu AT 215/75 pentru o proba.

Editat de SOGO
Link spre comentariu

Configuratia la Jimny meu este BFG MT KM2 215/75/15, distantiere de la Roly 4 cm, telescoape cu cursa mai lunga de la Roly (cca 450 lei dar care fac toti banii). Masina este mai putin stabila in curbe la viteza decat stok dar sunt multumit. Pe teren si la flexari este clar o imbunatatire a performantelor. in link se poate vedea cat flexează iar comentariile de la final sunt elocvente.

https://www.facebook.com/photo.php?v=408077845969848

Link spre comentariu

Configuratia la Jimny meu este BFG MT KM2 215/75/15, distantiere de la Roly 4 cm, telescoape cu cursa mai lunga de la Roly (cca 450 lei dar care fac toti banii). Masina este mai putin stabila in curbe la viteza decat stok dar sunt multumit. Pe teren si la flexari este clar o imbunatatire a performantelor. in link se poate vedea cat flexează iar comentariile de la final sunt elocvente.

https://www.facebook.com/photo.php?v=408077845969848

Foarte tare trecerea din filmulet ;). Sti sa imi spui ce marca si ce tip (gaz sau ulei) sunt amortizoarele? Eventual cod de piesa.

Cu furtunele de frana ce ai facut? Din plastice ai decupat?

Editat de SOGO
Link spre comentariu

Foarte tare trecerea din filmulet ;). Sti sa imi spui ce marca si ce tip (gaz sau ulei) sunt amortizoarele? Eventual cod de piesa.

Cu furtunele de frana ce ai facut? Din plastice ai decupat?

Nu cunosc nici marca, nici codul de la telescoape. Le-am luat de la Roly de pe form dar îţi poate da el mai multe detalii. Furtunele de frana sunt stok, nici măcar nu le-am întors cu 90 grade cum ar fi trebuit dar la flexare maximă sunt în tensiune. Nu am decupat absolut nimic dar cred ca daca as avea distanţiere sau ET negativ ar atinge.

Link spre comentariu

geo_jimny: Cum sint amortizoarele fata de stoc?Cind mi-am luat inaltatoarele de arcuri mi-a zis Roly de ele, dar nu am avut nici un feed-back?

Telescoapele sunt mai moi deci senzatia de "barca" este mai pronunţată pe asfalt, dar in teren sunt mai bune ca stoc. La flexari se simte cursa mai lunga şi faptul ca sunt telescoapele mai moi ajuta în teren.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Telescoapele sunt mai moi deci senzatia de "barca" este mai pronunţată pe asfalt, dar in teren sunt mai bune ca stoc. La flexari se simte cursa mai lunga şi faptul ca sunt telescoapele mai moi ajuta în teren.

Mie tocmai ce mi-a confirmat (roly) ca sunt pe gaz si sunt mai tari aceste amortizoare..... ce sa mai cred?! :2dr

Link spre comentariu

voi ati pus +4cm la limitatoarele puntii??:wink: Au si alea un rol foarte important chiar daca pare banala o inaltare de +4CM....

Am pus, pt ca prefer sa limitez flexul decat sa dau "cap de cursa" la amortizor ;)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare