Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Restaurare instalatie electrica Y60 LWB 94

dsabau

Postări Recomandate

Datorita multiplelor probleme electrice aparute de-a lungul timpului si datorita faptului ca unele dintre ele au fost rezolvate prin improvizatii ma bate gandul sa ma apuc la modul serios si sistematic sa refac instalatia electrica.

Nu imi este clar insa cum ar fi mai bine sa o fac. Posibile variante (cel putin teoretic) ar fi:

- sa comand diferitele portiuni de cablaj si sa le inlocuiesc (probabil nu va fi rezonabil din pdv al costurilor)

- sa gasesc undeva (nu stiu inca unde) mufele necesare si sa 'construiesc' singur cablajele

- sa inlocuiesc doar firele si sa incerc sa refolosesc mufele

Mi-ar prinde bine un sfat de la cineva care a mai facut asa ceva. Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Restaurare instalatie electrica Y60 LWB 94

Sper sa nu se considere reclama http://www.galfiservco.ro/

Au multe tipuri de mufe auto. Eu am cautat la Focusul vandut in zeci de locatii si nu am gasit. Ei au avut la pret de nimic.

Au si elemente de fixare plasticaraia de pe masini.

Link spre comentariu

Eu cred ca nu exista nici o masina la care sa trebuiasca inlocuit vreodata cablajul electric original.

Nu ma refer la IMS-uri, sau la cablaje care au luat foc sau au fost taiate.

Cunosc bine masina ta si nu stiu sa se fi facut modificari ireversibile la instalatia electrica.

Pot fi probleme de lipsa de contact in conectorii exterioiori, dar cu rabdare se pot reconditiona.

Este o munca titanica sa te apuci sa schimbi portiuni de cablaj. Nici nu se justifica, pentru ca oricum defectul este in conectori.

Parera mea...

@vas_adam2000 - Link-ul este foarte util. :tk

Editat de yo2bt

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Inlocuirea cu cablaje home made intradevar dau batai de cap. Eu am refacut la o Skoda toata instalatia. Never again! Jumatate din podoaba capilara s-a facut de culoarea zapezii.

La Pajero-ul meu cablajele din portiere.

La Focusuri schimbate cate o mufa cu cabluri rupte in ele, picioruse rupte in urma incercare de dezoxidificare a conectorilor. Mai mult nu ma intind fara sa risc infarctul.

Link spre comentariu

@vas_adam_2000 - multumesc pentru link. Poate imi va fi de ajutor...

@yo2bt - Adi multumesc de incurajari. Nu spun ca inlocuirea este singura solutie. Dar pe termen lung probabil cea mai buna. Mai ales in situatia in care defectele sunt diferite si se manifesta aleator. De exemplu stopurile functioneaza cand doresc ele. Dupa treceri prin apa mai adanca sau daca se uda mocheta in interior nu mai functioneaza o perioada. Mi -as dori sa functioneze tot timpul...

Geamurile electrice am patit de cateva ori ca nu au mai vrut sa se inchida. Am desfacut usile le-am alimentat pe direct ca sa le inchid apoi au inceput din nou sa functioneze, pana cand iar nu vor mai vrea sa se ridice.

Pe sistemul de semnalizare banuiesc ca sunt modificari si nu se mai foloseste releul original. Ocazional a intrat si el in greva.

Am avut probleme cu inchiderea centralizata si un electrician a tras fire separate cu alimentare direct de pe baterie....

Avertizorul sonor pentru faruri aprinse nu functioneaza decat daca firul de la luminile de langa oglinda e in scurt.

Si daca mai stau un pic sa ma gandesc precis mai gasesc alte probleme pe care se le enumar.

Nu zic ca fiecare dintre ele nu poate fi rezolvata individual. Dar la cate sunt ma gandesc ca foarte probabil mai apar si altele...

Editat de dsabau
Link spre comentariu

Daca chiar vrei sa dormi linistit in fiecare noapte va trebui extirpata instalatia de pe masina , reparata , reinstalata - cel putin .

Eu as inlocui partial sectiunile avariate - de obicei cablajele care ies din caroserie spre semnalizarile spate imbatranesc si mufele se corodeaza , firul se reteaza chiar la sertizarea cu pinul de contact ; fascicolul de cable intre usi si caroserie se intrerupe din cauza flexarilor repetate la deschiderea/inchiderea usilor , si e un defect foarte parsiv ( functioneaza total aleator , la masurare poate sa rezulte ca are continuitate dar de fapt zona intrerupta doar sta in contact cap-in-cap cu conductorul , camasa izolatoare fiind aparent OK la exterior nu da nimic de banuit , pana intr-un glorios final cand nu mai conduce absolut deloc si poate fi indentificat ca fiind intrerupt pe bune .... )

Toate ( adica toate ) mufele de pe Y60 sunt servisabile , pinii de scot cu atentie din soclu , cu un ac ( sunt imobilizati de un capac de plastic sau de o mica clama din insusi corpul metalic al pinului ) . Daca inca mai sunt refolosibili ( si mufa , de asemenea ) , toate bune , daca nu ... nu ...

Eu am facut cateva sectiuni de cable pentru Y60 , folosind ca sablon instalatia originala . relativ mult de munca , migaleala , dar rezultatele sunt excelente . Conductor de 0,75mmp , si de 1,5 mmp ... totul preformat la coturi si protejat la final in banda torsadata .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare