Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Se blocheaza rotile spate cand dau in marsarier!

Postări Recomandate

Buna seara!

Am un Grand Vitara 2.0 TD, 86 cp, din 2000, la care de ceva vreme am o problema cu frana spate.

Cand lasam frana de mana si vroiam sa merg cu spatele mi se bloceau sabotii si reuseam sa ies foarte greu. La plecarea inainte calcam frana de serviciu o data sau de doua ori si pleca lin fara a avea probleme ulterior. De ieri am acesta problema si la plecarea inainte trebuind sa treg frana de mana in gol de 2-3 ori si sa o calc ulterior pe cea de serviciu pentru a debloca sabotii si a putea merge cu masina fara a fi infranata.

A mai patit cineva asa ceva? Sa fie cablul de la frana de mana, cu toate ca merge usor si prinde foarte bine sa fie ceva din sitemul principal de frana, gen repartitor etc.

Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra!

Suzuki Vitara my offroader!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Se blocheaza rotile spate cand dau in marsarier!

Multumesc @adammoga80!

Problema a fost reglajul automat, care era desfacut la maxim iar siguranta era sarita. Am reglat distanta intre saboti am pus siguranta de la autoreglaj la loc, si am aerisit frana. Am rezolvat problema acum masina merge ca un vis. :br

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Problema a revenit dupa 2 sapt autoreglajul s-a desfacut si masina mergea infranata, iar in marsarier se blocau franele. Am desfacut iarasi franele spate, totul parea ok am reglat franele, dar la testarea la rece am observat ca nu lucreaza ok, iar la franare usoara se auzea un clantanit. Am desfacut din nou si am observat ca sabotii se miscau destul de usor, motivul fiind sigurantele (clemele care tin sabotii). Am largit acele cleme, iar acum sabotii stau fix, nu mai au joc, de 6 sapt problema nu a mai aparut, iar la franare brusca folosind frana de serviciu sau cea de ajutor nu se mai aude nimic.

Problema rezolvata!!!

Link spre comentariu

Salut,

Bine ca ai rezolvat-o. O alta posibila cauza ar fi putut fi marimea inorectea a sabotilor (lungime / raza de curbura). La masina mea (Vitara) am schimbat la Unix 4 tipuri de saboti pana mi i-au adus pe cei care trebuie (lor din program le daea codurile alea, totusi).

:h5

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare