Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

HELP - probleme RAR

Laurentiu L

Postări Recomandate

Salut,

am fost azi la prea scumpul RAR. Din prima mi s-a spus ca masina nu are omologare europeana (ea avand acte de Germania) si ca ar trebui sa platesc 850 in loc de 450 ron. ok am spus daca trebuie trebuie. teste frana -ok, bucsaraie pivoti , intinsa si latita in toate directiile - ok , noxe mi-a dat putin peste, tubulatura neetansa si s-au luat de lipsa manerului de deschis usa din interior de la sofer ( il astept de la ancuta-laurentiu, multumesc) toate defecte majore. asteptand dupa dosarul de revenire, ma cheama doamna de la ghiseu ca trebuie consiliere sa se vada ce norma euro e masina si in ce an este fabricata, i-am spus ca ma inotrc cu ea cand remediez problemele si facem atunci. Precizez ca e suzuki vitara jlx cabrio 1.6 16v g16b cu bord rotunjit facut de santana (spania- europa) si ei nu au numar de omologare. problema e ca intradevar dupa VIN nu gasesc anul de fabricatie, toate decoderele imi spun ca e VIN-ul gresit, dar in 2011 am mai avut o Vitara din 1995 tot cabrio 1.6 16v, la fel Santana, si la ala aveam aceeasi problema cu VIN-ul, dar avea carte, nr de omologare tot tacamul, seriile sunt asemanatoare diferenta fiind ultimile 5 cifre. ce ma sfatuiti sa fac??

problema cu noxele si cu tubulatura le-am rezolvat la un service, refacut noxe, parfum, manerul ajunge maine deci defectele sunt remediate.

VIN-ul masinii : VSEETV02C01108231

VIN-ul fostei : VSEETV02C01100796 - nr omologare: AESV141111J78E2/1995

Va rog care mai are Veverita facuta de Santana la voi difera numarul de omologare? e facuta omologare tip?

Multumesc anticipat!

you can go faster .. but i can go everywhere
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: HELP - probleme RAR

Salut,

Nici la mine nu gaseau cei de la Suzuki Sibiu masina in programul lor dupa vin. Ca cica astea de Spania nu la au pe toate...

Nu cred, totusi, sa aiba omologare tip. Daca imi poate sune cineva unde sa ma uit in cartea masinii ca sa pot confirma, am sa ma uit.

Ce-i drept, eu am cumparat masina de la,cineva din Alba si nu din strainatate.

:h5

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Salut.Eu am inmatriculat veverita pe 20 august anul acesta si este tot Santana.Am platit la RAR 859 de lei si pe factura scrie “omologare“ iar pe cartea de identitate are o stampila pe care scrie “omologari individuale“.A mea este 1,6 carburator cu motor g16a din 1991 (le–a iesit lor).Seria de caroserie este VSEOSJJ5C00021727, iar numarul de omologare este AESV141111J97E0|1991.Sper sa te ajute cu ceva.Bafta.

NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU!
Link spre comentariu

Salut.Eu am inmatriculat veverita pe 20 august anul acesta si este tot Santana.Am platit la RAR 859 de lei si pe factura scrie “omologare“ iar pe cartea de identitate are o stampila pe care scrie “omologari individuale“.A mea este 1,6 carburator cu motor g16a din 1991 (le–a iesit lor).Seria de caroserie este VSEOSJJ5C00021727, iar numarul de omologare este AESV141111J97E0|1991.Sper sa te ajute cu ceva.Bafta.

salut si multumesc pt raspuns, eu nu am comentat fata de pretul impus de ei, desi nu ma scot banii din casa, m-am uitat crucis cand mi-au spus ca nu stiu ce an e si ce incadrare la poluare sa ii faca. Si atunci mi-a sarit tandara cum mama dracului imi dai revenire la noxe daca tu nu stii daca e non euro sau euro1 sau 2. mi-au spus ca mai trebuie sa fac testul la poluare si consiliere. ce mama dracului inseamna consilierea aia nu stiu. grrrr. vad maine si vin cu raspunsuri sper si cu carte

Link spre comentariu

salut, in carte ai deasupra seriei de sasiu numar omologare care se termina cu un /199x aia e. merci

Salve,

La mine numarul de omologare este AESV141111J78E2/1997. Vad ca doar anul difera fata de al tau!?

VIN: VSEETVO2CO12O3O88

Omologarea este "individuala pentru circulatie" (aici e pusa si stampila). La "omologare tip" campurile sunt goale.

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Intradevar si mie pe toate decodoarele de serii (si crede-ma am destule, unele pe bani) ...imi da acelasi lucru ...serie gresita.

Exista urmatoarele posibilitati:

1.manevra pe serie, dar atata timp cat nu ti-a blocato in RAR ... cred ca e doar o greseala

2.exista varianta ca aceasta masina sa se fi omologat initial sub alta denumire (nu suzuki)

In orice caz eu te-as sfatui sa te adresezi unei reprezentante Suzuki zonale (de preferinta Spania) sau chiar in Romania daca nu ai alte posibilitati...ptr a obtine de la ei o hartie/comunicare in acest sens. Ca daca stai dupa RAR s-ar putea sa stai mult si bine ...

Cred ca mai exista o varianta ...sa dai RAR-ul si serviciul inmatriculari in judecata ...si cred ca pe durata procesului o sa ai parte de numere provizorii ...Dar ptr aceasta varianta cel mai bine ar fi sa te adresezi unui jurist.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

http://www.vindecoder.net/?vin=VSEETV02C01108231&submit=Decode

aici il vede, partial. eram doar curios :2dr

alta chestie interesanta legata de VIN-uri (si tuici): World Manufacturer Identifier

http://www.vinguard.org/vin.htm

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

salut,

tocmai ce am ajuns acasa dupa o alergatura de 9 ore, cozi si bani dati. am scapat de RAR am carte, itp tot ce trebuie ciudat e ca pe langa 195/80/15, 205/70/15 mi-au trecut si masa maxima admisa de 2900 kg si anvelope 255/60/15... nice ( asta cred ca au trecut din cauza certurilor pe acolo si cred ca erau prin brief :ha: ), nr de omologare AESV141111J78E2/1996 deci mi-a iesit si anul, fiscul e facut , anaf-ul se pare ca e mai smecher, au trebuit traduceri legalizate la toate actele din Germania... deh nimeni nu iti cere ...doar astia :uameni dar asta e Romania. Astept acum pana luni dupa decizia de taxa.

P.S. multumesc celor care au raspuns si sper sa ne vedem pe maidane :)

Editat de Laurentiu L
Link spre comentariu

Ma bucur ca ai terminat cu bine. ANAF nu stie limbi straine, stie doar alt fel de limbi, in toata tara se cheltuieste pe traduceri dedicate doar lor, pentru ca ei sunt anti-europeni. Sau xenofobi? Xenoafoni.

Samurai incepator
Link spre comentariu

P.S. multumesc celor care au raspuns si sper sa ne vedem pe maidane :)

cozi stim, dar cat bani?

te-as ruga sa tii o evidenta a banilor cheltuiti cu inmatricularea, sa ne facem si noi ceva calcule

PS cu anvelope 255/60/15 in mod sigur nu ne vedem pe maidane!:ha:poate pe dorobanti....

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

cozi stim, dar cat bani?

te-as ruga sa tii o evidenta a banilor cheltuiti cu inmatricularea, sa ne facem si noi ceva calcule

PS cu anvelope 255/60/15 in mod sigur nu ne vedem pe maidane!:ha:poate pe dorobanti....

:)) am avut 255 pe cealalta, cu siguranta nu mai incalt veverita cu asa ceva de data asta mt-uri. De dimensiunea omologata spuneam asa ca fapt divers.

Cat despre bani cheltuiti numai cu inmatricularea voi veni cu update la sfarsit.

Link spre comentariu

Felicitari pentru reusita si nu in ultimul rand pentru rabdare!

:1 i-ai dovedit

da, multumesc!

In alta ordine de idei, pana in momentul de fata (numere provizorii, RAR, Taxe si impozite si ANAF )

Pt numere provizorii ( scoase de intermediar):

-brief mare/mic germania + copie brief mare

-cv germania + copie

-buletin + copie

-chitanta CEC

-chitanta posta

costuri :

-taxa cec 12 ron parca

-taxa posta 8 ron parca

-taxa numere 40 ron

La RAR (acte):

-brief mare/mic germania

-buletin

-cerere

Costuri: aprox 850 ron ( omologare, civ, itp si autentificare)

35 ron ( revenire noxe)

Atentii: 0 (zero) ron :ha:

La Taxe si impozite (acte):

-civ romania + copie

-contract vanzare/cumparare ro + copie

-buletin + copie

-fiscal vanzator ro + copie

-fisa inmatriculare stampilata de la vanzator

-cerere pentru luare in evidenta ( tabel completat)

raman numai copii la ei

Costuri: 21 ron (calculat pana la finele anului) + copiile actelor ( putin)

atentii: 0 ron

La ANAF (acte):

-civ romania + copie

-buletin + copie

-cv romania + copie

-cv germania + copie

-cv germania tradus + copie

-brief mare + copie

-brief mare tradus ( ramane originalul la ei)

-cerere

-declaratie cu cati km are masina

-si un tabel mic de completat ( nu stiu cum naiba se numeste)

-timbru fiscal 2 ron

costuri:

-traducerea briefului si cv-ului din germania in regim de urgenta 110 ron

-cereri (luate de la xerox + copii) - nu mai tin minte putin oricum

-timbru 3 ron ( luate de la un tip care vindea in curte :-P sa nu mai fug la posta)

atentii: 0(zero) - dap sunt chitra :ha:

momentan astept dupa decizia taxei de timbru dar din ce stiu eu ar mai trebui sa coste:

-taxa timbru aprox 640 euro

-asigurare de la 280 ron la nu se mai termina ( pe 6 luni )

-taxa de inmatriculare aprox 50 ron

-taxa talon aprox 37 ron

-taxa numere 40 sau 85 ron (la rand sau pref)

acte fara numar :uameni

Editat de Laurentiu L
Link spre comentariu

Si cand te gandesti ca toata treaba asta in germania ti-ar lua vreo doua ore si vreo doua sute de euro ... Si nu te trimit in "nspe" locuri pentru ca ei sunt incompetenti si inutil centralizati, unde atotputernicul este tatal lui Dorel din reclama Unirea ...

Editat de Astral
VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

@Darkrider :

Pentru perioada in care ai numerele provizorii ai uitat de RCA care pentru 1 luna este de aprox.70-80 lei......

Stiu sigur asta pentru ca am scos si eu numere rosii si toata distractia era in total de vreo 140-150 lei pentru 1 luna......

Later edit :

Topicul acesta nefiind unul cu informatii tehnice sau de prezentare a masinii a fost mutat la Juridic.

Editat de Astral
Link spre comentariu

@Darkrider :

Pentru perioada in care ai numerele provizorii ai uitat de RCA care pentru 1 luna este de aprox.70-80 lei......

Stiu sigur asta pentru ca am scos si eu numere rosii si toata distractia era in total de vreo 140-150 lei pentru 1 luna......

Later edit :

Topicul acesta nefiind unul cu informatii tehnice sau de prezentare a masinii a fost mutat la Juridic.

Da, uitasem de asigurarea pe o luna. La cate sunt.....

Nici o problema in legatura cu mutarea topicului. ;) Sper sa ajute.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare