Yonutz Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 (editat) Se iau urmatoarele doua cazuri: A Masina pe care se adauga urmatoarele: -suspensie -roti -troliu -mici adaugiri constructive gen heblu, centuri, bari fata-spate, praguri etc -mici "perii" pe la motor, turbina, evacuare, admisie etc B Masinii i se taie caroseria si se face "tubulara" sau ceva similar celei de mai sus producandu-se schimbari majore constructive. Dupa opinia voastra ...care ar fi solutia optima ptr o astfel de masina ptr a merge atat in offroad cat si pe strada si de ce? Lasand la o parte ca varianta optima e ceea care si-o permite fiecare... La masina modificata moderat eu am gasit urmatoarele avantaje: -poti circula cu ea si pe strada deci costurile unei iesiri sunt cat de cat domestice -poti circula cu ea ca si masina de zi cu zi -dpdv mecanic mergand pe modificari minime vei avea si ceva performante, pastrand cat de cat ideea producatorului -se pot deplasa cu masina minim 4 persoane daca pastrezi bancheta spate -spatiu de incarcare este MAXIM daca folosesti masina si la alte aplicatii nu neaparat distractie La masina modificata masiv eu am gasit urmatoarle dezavanataje: -pana vei echilibra masina, se vor rupe unele chestii si deci bugetul se va duce in sus, asta fiind de regula o chestie de durata ...minim 6 luni ...maxim ...nu se stie -nu vei putea sa o folosesti zilnic ca si masina de zi cu zi -vei fi intotdeauna conditionat de transportul acesteia pe platforma -de prelungit ITP-ul nici nu mai vorbesc ca nu are rost Se poate numi atat prima cat si a doua ... masina de offroad? Poti face cu prima ce faci si cu a doua? Ati ghicit :h5. Sunt subiectiv :wink:. Astept sa ma completati si sa ma contraziceti cu argumente pro si contra. :wink: Editat Septembrie 16, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 (editat) Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? e ca si cum am discuta de masinile de extrem pe de o parte si masinile de standard spre open! daca vrem adrenalina varianta masiv e mai buna ,daca vrem plimbari,prietenesti,iarba verde mergem pe standard dar cateodata vrem mai mult sau ma rog ne plictisim de ea si incepem sa o machiem sa o demachiem si tot asa pana ramane ciunta , ca si parere merg pe varianta masiv desi nu mai am ce cauta pe strada cu ea dar parca ma simt mai in siguranta pe dealuri cu tevi in ea:off Editat Septembrie 15, 2013 de marx5 Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Marx, Cred ca ai inteles gresit ...STANDARD intre cele doua variante nu exista ...asa cum nu exista nici OPEN si nici EXTREM. Nu vorbim aici de competitii ...sau oricum vorbim de alt fel de competitii ...sa zicem metaforic "competitia cu tine insuti" ...:wink: Adrenalina, poti sa o gusti din orice masina, indiferent de dotari ...precum si atingerea unui (punct) scop se poate face doar cautand cateva minute, ore, zile, saptamani, luni in plus...calea corecta! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 (editat) Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Eu cred ca tine de cat de dispus este fiecare sa-si rupa m..a (sa citez un clasic in viata). O masina de extrem nu o faci sa te duci pe forestier cu ea, e clar ca ai ceva intentii serioase care implica si riscuri pe masura. Intr-un fel, in strafundul sufletului, cand apuci drumul extremului stii ca exista pe langa satisfactii si riscul de a te intoarce acasa intre "4 blane"....este pe aproape.... Dilema mea ar fi urmatoarea: la iesirile astea dure (unde nu as avea OO sa ma duc) oare cate gesturi/urcari/coborari se fac in numele ADRENALINEI SI SATISFACTIEI PERSONALE si cate se fac pentru A ARATA ALTORA CINE SUNT EU CA AM URCAT/COBORAT/TRECUT PE ACOLO ????? Cine-mi poate lamuri dilema ??? PS. Sper sa nu fie cu suparare cele postate de mine...asta gandesc la ora asta....si in general... Editat Septembrie 15, 2013 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Masina modificata major devine nelegala pe drumurile publice , deci automat o folosesti doar in offroad , care poate fi de la soft la extrem sau la actiuni de interventie/salvare cand politia te va solicita si eventual insoti ( si pe urma te uita si te scuipa ... ) . Masina modificata major la mecanica sub caroserie e aproximativ legala , poate trece neobservata de majoritatea ( exceptand cei cativa cunoscatori , din care eu nu stiu nici unul care sa aiba rele intentii si sa faca probleme posesorului - mai degraba cerceteaza cu ochii unui pasionat ) . Cata vreme nu bate major la ochi , poate avea rollcage , triangulatie , perne suplimentare , motor in portbagaj .... paote ca va fi aproape la fel de capabila in off ca una modificata , dar in cazul asta e o prolema de intretinerea caroseriei in mod curent , de cele mai multe ori prin inlocuire - masina trebuie sa arate curat , mai ales daca e folosita intr-un oras mai rasarit si nu esti chiar nepotul primarului . In principiu , raspunsul corect ar fi : nu face una ce face alta , si nu poti sa le ai pe amundoua intr-una singura - sau cel putin nu pentru mult timp , ca mai devreme sau mai tarziu offroadul o va transforma si o va mutila pe aia 'inocenta'. Daca e 'extremista' nu poate fi si 'street legal' ( adica nu la noi in tara ) ... deci , totul e sa stii ce vrei sa faci cu masina inainte sa te apuci sa ingropi in ea saispe banite cu galbeni . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Sper sa gresesc si sa nu fie asa,dar ma tem ca aceasta discutie va semana galceava... Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 (editat) Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Galceava , zici ? Nu , daca exista respect pentru opinia celuilalt . Daemonuse ... nu-i nici o dilema ...totul depinde de om . Unii trebuie sa-si demonstreze doar lor si se trag singuratici sau in grup restrans spre minim, spre bucuria ochilor lor si a sufletului propriu ... , iar altii trebuie sa demostreze lumii intregi ... Si unii , si altii sa fie sanatosi , si sa se bucure de masina . Care masina chiar nu conteaza cat de ultramodificata e , nu va fi nicodata suficienta - si la unii , si la ailaltii ... Editat Septembrie 15, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2013 (editat) Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Dilema mea ar fi urmatoarea: la iesirile astea dure (unde nu as avea OO sa ma duc) oare cate gesturi/urcari/coborari se fac in numele ADRENALINEI SI SATISFACTIEI PERSONALE si cate se fac pentru A ARATA ALTORA CINE SUNT EU CA AM URCAT/COBORAT/TRECUT PE ACOLO ????? Interesanta optica ... Sunt de parere ca in offroad (ca in toate domeniile de altfel) exista mandrie, prostie, aroganta si in egala masura inconstienta. Cu cat reusesti sa ti in frau aceste stari cu atat reusesti sa eviti ...situatiile din care mai in toate cazurile "iesi DOAR pe minus"! In trecut, un nene imi zicea: "Ba, io daca in offroad vad o balta ma uit pe unde sa o ocolesc!" sau alta "Nu este important cand ajungi acolo ci e mai important cum ajungi acolo!" Nu intelegeam mare lucru, deh, muschii creierului erau maxim de umflati, acum odata cu aparitia firelor albe am inceput sa ma bunghesc cum e cu asta. Cand am inceput sa folosesc masina de offroad si la alte aplicatii, unele in conditii greu de descris, nu doar distractie am inteles de ce starea tehnica trebuie sa aiba intotdeauna prioritate oricarei modificari aduse masinii. Argumente ar fi multe si pro si contra ...dar tragand o linie dupa cativa ani, am constatat ca odata ce fierul l-ai facut sa mearga asa cum mergea acum douazeci de ani (poate chiar mai bine, aducandu-i unele imbunatatiri) cand l-a fatat masa si ai grija ca sa conservi aceasta stare prin adaugiri si verificari periodice peste care nu treci orice s-ar intampla, am ramas uluit cat de ...ieftin este de fapt acest hobby. LE In mod cert s-ar rezolva multe necunoscute si s-ar ingropa multe inainte de a se naste daca ar exista respect ptr parerile celorlalti ... :h5 Editat Septembrie 15, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? totul e sa stii ce vrei sa faci cu masina inainte sa te apuci sa ingropi in ea saispe banite cu galbeni . Asta e de baza la inceputul oricarui drum si ar trebui sa fie scrisa pe prima pagina in primul paragraf in "manualul incepatorului" in offroad ! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Galceava , zici ? Nu , daca exista respect pentru opinia celuilalt . Daemonuse ... nu-i nici o dilema ...totul depinde de om . Unii trebuie sa-si demonstreze doar lor si se trag singuratici sau in grup restrans spre minim, spre bucuria ochilor lor si a sufletului propriu ... , iar altii trebuie sa demostreze lumii intregi ... Si unii , si altii sa fie sanatosi , si sa se bucure de masina . Care masina chiar nu conteaza cat de ultramodificata e , nu va fi nicodata suficienta - si la unii , si la ailaltii ... @cos mestere...stii ca te-am batut la ureche si creieri cu telefonul de 10010101010 de ori. Stii ca-ti respect opinia si-ti pretuiesc sfatul. Dar crede-ma...cunosc cativa (nu conteaza cine sunt aceia) care au impresia ca daca si-au pus simex "treizaci si " vor arata comunitatii cat "poate muschii lor". Opinia mea ....genul asta sunt predominanti. Treaba mai nasoala este ca in vartejul lor atrag destui....si se lasa cu daune de cele mai multe ori (din fericire pierderi de vieti/mutilari inca nu am cunostinta de ele)....si mai nasol de atat...este ca multi se lasa astrasi de mreaja falsei glorii si autenticei nebunii....si consecintele devin nefaste. Si asta o spun din experienta proprie, caci si eu am fost atras la randu-mi de asemenea specimene... Pe de alta parte...fiecare-si cauta fericirea acolo unde cred de cuviinta...unii in offroad, altii la femei, unii in droguri, altii in jocuri de noroc....in fond...nu toti suntem la fel.....si mai presus...suntem multi ..... :) Si daca tot a ajuns discutia aici....un personaj disparut prea devreme dintre noi avea o vorba...."Extremul tau nu-i extremul lui....". NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? :D esti haios Yonutz, la unele gasesti numai avantaje si la altele numai dezavantaje ?... chiar ca esti subiectiv :D eu sunt adeptul celor modificate cat mai putin - alealalte te-ndeamna la prea multe nebunii :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? @u2_2 Intentionat am facut asa (am scris mai sus). Sper ca prin aceasta discutie sa ne (re)descoperim sau sa ne identificam scopul si de ce nu chiar si motivatia ptr care am modifica aceste acareturi. De justete nu poate fi vorba, ptr ca tot ce e hobby atata timp cat nu are nici un pic de crema de tip business, adica nu e generator de profit ...e doar gaura in buget, no way back si asta o stim si o recunoastem cu totii. Ideea este sa vedem unde pot duce neuronii din capul fiecarui pasionat de fiare, adrenalina si ...altele. Care e limita? Interesante sunt ideile (optica)...fiecaruia si de ce nu de luat sau nu in calcul la modificarea propriilor acareturi in viitor. In mod cert un constructor ar spune ca masina modificata la maxim e mama lor, asta iar stim cu totii ...sa vedem insa ce vor spune utilizatorii acestor acareturi, care le-ar fi motivatia ...sa modifice aceste acareturi. A, si inca un lucru ...Elvetia este intradevar...o tara foarte frumoasa, neutra si independenta din toate punctele de vedere fata de restul tarilor din Europa...dar din pacate, noi suntem romani si traim tot din pacate ...doar in Romania. :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Eu am masina cam la fel la exterior , numai sa nu te dai mai aproape , ca daca o inconjori putintel cu privirea duce la intrebari .Pe dedesubt nu prea mai e nimic la fel din ce era . In curand nici sub capota .... o sa-i inlocuiesc scaunele de fata si cam la anul viitor in primavara o vopsesc , si fac un rollcage de bun simt , interior ... , si altele ... O folosesc zilnic , si la munca si la nunta , asa indoita cum e pe ic-pe-colo , cu manerele infundate de frecatul de copaci iubareti cu care s-a pupat si s-a frecat . M-am dus cu idei cuminti de familist convins la plimbare cu familia si de fiecare data s-a complicat treaba , fapt care a dus invariabil la promisiuni solemne pe multi decibeli din partea consoartei ca din momentu' ala ea se duce acasa cu trenul . Am poze care dupa un timp ajungeau pe sceensaver la munca , cele mai multe cu fiica noastra in natura si care erau facute in zone greu accesibile - urmarea e ca le arata si alte poze din 'concediu' , si colegii o convingeau ca e paranoica , si ca daca a ajuns acasa cu bine nu e cazul sa faca atata taraboi ca putini ajung sa se bucure de frumusetea naturii in locuri izolate , nestricate de munti de gunoaie . Am de gand sa nu vand masina prea devreme , iar daca se strica rau treba dpdv legal sau cu taxele , s-o las intr-o boxa inchiriata din beciul unei pensiuni din Apuseni , alaturi de doua biciclete , si sa ma trag cu ea pe la munte ... fie vara fie iarna ... ...vrusei parerea si ideea mea ... No , o ai , asta e ! ... si apropo ... urcarea de la Cascada Cailor s-a stricat de tot pe la jumatea drumului dinspre cariera ... am renuntat dupa trei trolieri la deal pe vaioaga aia curva cracanata pe stanga in urcare abrupta ca incepea sa ploua si ora se facuse de sase-jumate seara ... Am ajuns pe o pozitie sigura dupa cinci trolieri la vale - nici nu prea sunt puncte de ancorare , numai conifere cam mici si tre' sa faci prea multe sforarii . ... ca sa ai idee de ce sunt adeptul rezervorului de 170 de litri ....si , pe unde si ce fac cu masina ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Se iau urmatoarele doua cazuri: A Masina pe care se adauga urmatoarele: -suspensie -roti -troliu -mici adaugiri constructive gen heblu, centuri, bari fata-spate, praguri etc -mici "perii" pe la motor, turbina, evacuare, admisie etc B Masinii i se taie caroseria si se face "tubulara" sau ceva similar celei de mai sus producandu-se schimbari majore constructive. Dupa opinia voastra ...care ar fi solutia optima ptr o astfel de masina ptr a merge atat in offroad cat si pe strada si de ce? Lasand la o parte ca varianta optima e ceea care si-o permite fiecare... La masina modificata moderat eu am gasit urmatoarele avantaje: .......... La masina modificata masiv eu am gasit urmatoarle dezavanataje: ....... Se poate numi atat prima cat si a doua ... masina de offroad? Poti face cu prima ce faci si cu a doua? Ati ghicit :h5. Sunt subiectiv :wink:. Astept sa ma completati si sa ma contraziceti cu argumente pro si contra. :wink: "Care e mai buna ?" Cum vine asta ??? Fiecare dintre ele este buna pentru scopul pe care si l-a dorit proprietarul, nu asta e prima intrebare pe care o recomandam celor care intreaba ce sa-si modifice la o masina pe care de-abia si-au luat-o si e prima lor masina 4x4 ?!? Deci, de ce sa comparam mere cu pere......? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Marx, Cred ca ai inteles gresit ...STANDARD intre cele doua variante nu exista ...asa cum nu exista nici OPEN si nici EXTREM. Nu vorbim aici de competitii ...sau oricum vorbim de alt fel de competitii ...sa zicem metaforic "competitia cu tine insuti" ...:wink: Adrenalina, poti sa o gusti din orice masina, indiferent de dotari ...precum si atingerea unui (punct) scop se poate face doar cautand cateva minute, ore, zile, saptamani, luni in plus...calea corecta! am folosit cuvintele in contextul extrem=masiv si standard=moderat sa nu ma intelegi gresit Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oube_la Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Ideal ar fi sa ai una de fiecare Eu am una de fiecare si intradevar cand vrei sa pleci cu prieteni, familia, etc la o iarba verde in pădure, la un weekend de "confort"etc, intradevar mergi cu aia puțin modificata, poți cara tot ce vrei, inclusiv bagaj, nume ploua, nu ti frig, nu mananci" chiftele" (noroi care e aruncat de roti), insa dacă vrei sa te antreneze sa urci ăla care nu ai putut cu masina "standard" etc, atunci va trebui sa mergi cu masina foarte modificata, si dacă mergi singur( singur înseamnă cel puțin cu încă o masina) eu zic ca cei care fac offroad singur, nu prea au tot întreg la cap, pentru ca bucuria si satisfactie este si sa treci locuri unde nu au putut toți, sa ajungi in locuri unde foarte puțin sunt "abilitati" sa treacă, asta e p condiție pe care le avem ca "human" întotdeauna vrem puțin mai mult Asta e părea mea despre mașinii. Dacă cumva nu poți sa le ai pe amandoua atunci vorba aia, alegeți masina care va va da mai multe senzatia, si care se va potriveste mai mult, fiecare stie care i Land Rover 90- 3.9 V8 L.R.Discovery I V8 Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Daca topicul asta ar fi fost fara " - care e mai buna?" atunci era o discutie interesanta. Observand mersul forumului in timp, am avut si eu o idee sa deschid un topic despre "de ce facem offroad", ceva de genul, care implica si conditia masinilor. O astfel de discutie poate ajuta incepatorii sa-si formeze o opinie despre "activitatea" asta si apoi sa se poata plasa undeva in schema asta, si sa-si aleaga mai usor o masina, si solutiile de modificare a ei, in functie de necesitati. Si eu sunt de parere ca nici una nu e mai buna decat alta, ci doar raspunde fiecare mai bine unor necesitati personale concrete. Pe de o parte ma bucar ca nu am avut banii necesari din prima, si astfel am avut timp suficient sa ma gandesc ce vreau exact de la masina mea, astfel incat apoi am adus cateva modificari care au imbunatatit considerabil comportamentul masinii in principal in offroad, fara sa afecteze major comportamentul initial din onroad. Si in plus arata si foarte bine... :grin: (Am aflat recent ca are si cativa fani...) Subscriu ideii cu extremul fiecaruia, care este diferit, tocmai de aia nu se poate spune "care e mai buna". In aceste momente se produce montarea troliului, care incheie prima etapa de "imbunatatire" a masinii mele, pentru nevoile actuale. Nevoi care vor fi acoperite pentru o perioada lunga de timp de acum incolo... Pacat ca nu o folosesc la maximul capacitatii ei zilnic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2013 (editat) Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Prin "care e mai buna" am vrut sa intreb de fapt care este masina potrivita ptr offroad in opinia fiecaruia? :grin: Analizand din toate punctele de vedere. Acum, perceptia de extrem, masiv sau cum io spune fiecare e diferita in functie de stadiul in care se afla fiecare...Daca iei unul care sa da jos direct dintr-o masina asfaltica si il sui intr-un 4x4 veritabil si il dai o tura, chiar si pe un drum forestier cu siguranta i se va parea extrem ...Daca deja il duci pe carari de munte, prin varf de munte iar i se va parea extrem de... extrem. De asemenea concepul de offroad acopera cam toate drumurile sau campurile care sunt in afara carosabilului (drumurilor publice). Rascolind in trecut eu sunt de parere ca masina modificata moderat si conform unui plan bine stabilit initial, la fiabilitate, va fi peste masina de teren modificata masiv. Si ca tot ridicasi mingea la fileu, nene Astral ...care ar fi scopul modificarii unei masini 4x4 intr-o masinarie de offroad? Facem asta ca sa fie mai tapana? Mai fioroasa in trafic? Mai altfel decat celelalte? Nu comparam mere cu pere ...intrebarea este mancam mere sau mancam pere? :grin: Editat Septembrie 16, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? in opinia mea masina "moderat" modificata e cea mai buna alegere ca randament sau eficienta a utilizarii. de ce am pus ghilimele? pt ca moderatul asta e subiectiv si tine de proprietar. modificari moderate considerate de mine necesare ca sa te dai totusi prin padure si nu numai pe forestiere: minim MT(dar preferabil SIMEX) , troliu OBLIGATORIU , suspension lift , praguri HD-scuturi pe dedesupt-bara fata spate pt protectia masinii ,eventual snorkel. eu personal am schimbat si reductia in cutia de transfer si visez deja la un blocant fata!! desi acestea doua din urma sint modificari "moderate" cred eu,sint foarte costisitoare si cresc MULT capabilitatile masinii in teren dar fara a o transforma in masina de "extrem". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2013 (editat) Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? @dansoare De ce visezi la blocantul fata? Doresti mai mult de la acaretul tau? Sau asta te face sa te simti mai in siguranta pe urcari (coborari)? Masina ta e pregatita moderat de offroad si din cate imi amintesc a facut fata cam la toate situatiile prin care a trecut. Oare dorinta de a evolua este rezultatul unei experiente capatate deja? Sau doza de adrenalina pe care doresti sa ti-o iei nu mai e suficienta? :grin: Oricum fierul e fier. Mare majoritate stiu (constientizeaza) ca fierul tine pana la un punct. Dupa aia cedeaza ... LE @Optimus am schimbat titlul topicului. :h5 Editat Septembrie 16, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 (editat) Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e mai buna? Urmaresc forumul zilnic.Din cind in cond mai apare un topic de genul. Nu o sa duca nicaieri.Sunt prea multe chestii personale si de punctuale. Daca la Vilcea-salut baietii de la X3M pe aceasta cale-, iesi cu feliata :grin: din curte pe poarta din spate, la bucuresti iesi cu ea investind in platfoma ,in sofer sau in masina si platforma proprie....oricum mai mult .Automat investitia este mai mare. Unii vor adrenalina, altii nu.... Parerea mea- subiect fara sfirsit,.... si doi, ii dau dreptate lui Perdo- cine-si permite ( o alta mare necunoscuta si influenta) are doua. Parerea personala-daca mi-as permite- una taiata si facuta caracatita pentru concursuri si una normala-intacta pentru plimbari. Parerea mea personala este ca o caracatita nu-si prea are locul in padure asa,de capul ei cu prietenii injectati,da eu sunt un pic ecologist. si aceleasi sticaciuni le poate face si o masina normala cu un sofer iresponsabil..... O sa fiu injurat si judecat dar asta-i adevarul-sintem diferiti in gindire si valori,dar asta-i un forum si ne dam cu parerea.Nu va schimb eu poate doar sa mai inteleaga citiva "destupati"ca o ciumpavita nu-i totul si orice rabla 4x4 cu rollcage sudat din inox sau teva de gaze nu-i masina 4x4.....desi in stadiul ala nu-i mai invata nimeni mimic-eu si altii ca mine sunt fraierii ei sunt aia superiori..... _si pentru ca de aici a plecat noul topic....cum PLM sa iesi in padure cu feliata, fara sa ai de unde unde sa te legi-tragi?!? un punct de ancorare? Oho, si daca nu ai, cum PLM sa tipe unu la tine de 15 ori in toate filmele BAH>>>>de JOS,dega mai de jos>>BAH..nu de acolo...>>> zici ca mina vaci, nu tu ai facut masina aia?Nu tu ai gindit-o? experienta nu-ti spune ca nu te legi de rollcage sa te tragi din noroi? Ca daca nu merge cu troliu din prima, pui un scripete?.....ca? ca? ca? ca? Si nu exista o tehica, un scripete... o sufa care sa nu sara rupta sa-ti sparga capul..... ASTA este OFFROAD pt ca esti JECHER si ai masina TAIATA?!? JENA MAXIMA. Nu vreau injuraturi sau aplauze.Cine poate sa gindeasca.Cine nu,sa se abtina. PE: am editat ca am scris din viteza cu greseli jenante....nu pt ca am ceva de scuzat/ascuns. Editat Septembrie 16, 2013 de RZV 1 Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e potrivita? @rzv Stai linistit ca nu te injura nimeni, poate pe mine ca m-a mancat sa deschid topicul asta ...dar ...pot sa injure cat vor ...n-am nici un stres si sunt pregatit sa supravietuiesc in continuare! :h5 Topicul e sigur fara sfarsit. Dar, prin el ajungand la niste concluzii, subiective clar la un moment dat in functie de cei care vor scrie aici, probabil ca informatia din el ii va ajuta pe multi care se gandesc sa-si construiasca de acum inainte masini de offroad, mai ales acum in conditiile in care fiecare doreste sa nu investeasca vreun leu pe langa ...:wink: Ptr mine offroad si provocare, acum, inseamna sa ma duc cu o masina modificata cat mai putin, ocolind baltile si gropile in exact acelasi punct in care in mod normal nu ajungi decat cu o masina ultramodificata si ultrapregatita. Sigur, avand in vedere ca nu am nimic de demonstrat nimanui si nu sunt in competitie cu nimeni, timpul necesar parcurgerii distantei si trasei pana la destinatie se modifica asa cum am eu chef. La final, dupa "damage raport" ...daca nu trag destule liniute cu "de reparat" inseamna ca ori masina pe care o am este exact ceea ce mi-am dorit eu sa fie, ori am invatat sa conduc, in sfarsit, o masina de offroad ...ori poate, ar zice rautaciosii traseul ales a fost prea usor. Dar pana la urma conteaza pe ce traseu mergi? Sau conteaza ...doar destinatia atinsa? :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e potrivita? @Yonutz, te rog defineste masina... . . . eu am o gramada de vehicule de transport tehnice sau militare, (este drept, mai mici, dar sunt la scara ...:wink: ) pe care cei mici (...!) cand le vad exclama fascinati "ce masinute tari". (dar asta ... pt ca sunt mici, si copiii si masinutele) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e potrivita? Cred ca trebuie luata in calcul si placerea de a-ti construi masina, cu cat faci ceva mai deosebit cu atat satisfactia e mai mare. Cel putin in cazul meu, placerea de a lucra la masina egala cel putin pe cea de a o conduce. An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e potrivita? ai deschis cutia Pandorei :ha: eu cred ca o masina modificata astfel in cit sa fie inca legala este mai potrivita pentru mine, pentru ca nu depind de locul de intrare si de iesire din traseu. de dat, ma dau cum ma taie capul si pe unde vreau. e posibil sa intru si in rahat si sa rup ceva, normal. dar asa inveti si data viitoare nu mai rupi. sau nu tot acolo :grin: daca insa ma refer strict la offroad, fa tu ca in filmul de mai jos cu un patrol Y61 cu motor de 2.8; nici nu ai cum sa compari o masina cu 400cp dintr-un motor de peste 5000cmc benzina, cu punti dana 70 sau rockwell, cu gume de 42 sau peste, cu dual Tcase, directie asistata hidraulic - cu un pajero sau un patrol dizal. http://www.youtube.com/watch?v=OJltrzYif6Q deci, despre ce vorbim? :ca The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate