Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e potrivita?

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e potrivita?

Edy,

Daca luam etalon filmul de mai jos:

1.Eu cu o masina aproape standard pot merge pe acolo

2.Eu cu o masina aproape standard consum mai putine resurse sa ajung tot acolo

3.Eu cu o masina aproape standard dupa ce ies de acolo merg pe strada fara probleme

Singurul aspect unde vad eu un "minus" - la durata parcurgerii traseului.

Offroadul este un hobby deci elementele "graba sau repede" nu isi au locul. Corect? Atunci ...mingea e la tine! :wink:

Luam alta situatie unde sa zicem nu pot ajunge la o destinatie, ptr ca nu ma ajuta masina, chiar folosind "utilitatile" din dotare: troliu, plasma, cablu, sufe, ocheti, scripeti etc completate de skilul meu de a conduce...Merg cu masina aproape de locul cu pricina, dupa care, perpedes. Atat teoretic cat si practic ...pot ajunge acolo. :grin: Deci ...iar mingea e la tine. :wink:

Ca si cheie la problema eu vad asa:

1.Sa-ti contruiesti masina ptr situatiile prin care te gandesti ca poti trece folosindu-te atat de experienta ta cat si a altora

2.Sa iti cunosti masina foarte bine si sa stii cat poate si sa incerci sa nu treci peste acea linie

3.Sa reusesti sa-ti infraneze adrenalina si tendintele "sinucigase"

Si cam atat ...Restul e cancan! :grin:

@bogdan_g

Masina nu se poate defini ...poate fi orice 4x4 ,,,Mercedes, Nissan, Toyota, Suzuki, Mitsubishi, Land Rover, Isuzu, Jeep, Aro etc. Depinde asta de fiecare si de preferintele lui.

Eu spre exemplu am folosit ca si utilitare Toyota LC80, LC90, Nissan Patrol, Isuzu Trooper la un moment dat ...in niste aplicatii. Niciuna nu m-a dezamagit ...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: Masina modificata masiv vs. masina modificata moderat in offoad - care e potrivita?

atunci fa asta:

vezi, un subiect extrem de subiectiv :grin:

si cea mai extrema pe care am vazut-o:

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

:grin: Masina din link-ul lui Edi este un utilaj grozav.......

Eu sincer iti doresc sa ajungi sa ai una,daca asta vrei.

Si pe urma iti doresc sa ajungi cu ea pe roti la Comarnic sa faci o mica ieseala in Baiului, la 40 grade C, dupa masa sa te ploua si sa fie 12C, si seara sa ajungi la Bucuresti fara sa maninci toti tintarii de pe drum fortat si fara sa faci muci a doua zi. :ha:......mai vorbim pe urma.

Toti ne dorim sa avam o masina care sa poata face asa ceva....din pacate cred ca-i prea mare ca dimensiuni si pentru campionat....dar ai prins ideea.

Este super masina, si din pacate ramine in curte la nenea ala,care are ceva gen ocol silvic pentru monsti de gen- RACE TRACK-...

Inutila maxim,dupa parerea mea si dupa standardul meu,dar mega buna de ingropat bani si amuzament.

Street legal nici la americani nu cred.

Din ce vedem in film ai unde ascunde 25-30000 Euro linistit.....

Din pacate la capitolul asta un nene cu Samurai, simex si troliu,cu vointa maxima si sale bune te bate mar,ca nu apuci sa treci de Ploiesti fara dosar penal :grin:

Eu cred ca despre asta vorbim noi,bucurestenii,cel putin.

Daca totusi tii mortis sa megi cu caracuda monstruasa,iti iei platforma-caz in care mai ai nevoie si de masina sa o traga si mai important,de timp sa te intorci la locul unde te asteapta, nu sa iesi cu amicii intr-o bucla la Azuga.....Nu?:grin:

Sau ai un buzunar permisiv care insemana ca ia sofer si te ia de unde vrei tu....caz in care joci in alta liga si noi nu stim si vorbim degeaba.

Credeam ca topicul se refera la oameni normali cu bugete relative.......

Iti urez sa ai masina asta,doar asta, banii si disponibilitatea sa ajungi in Africa- macar Maroc cu masina asta....:grin:

Exagerez un pic dar eu asa vad.Intr-un cuvint nu merita.si sigur daca ai asa ceva mai ai si un alt 4x4 pentru picnic cu copii si nevasta....deci am dreptate ......

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

:grin: asa, ca sa ma citez singur: "eu cred ca o masina modificata astfel in cit sa fie inca legala este mai potrivita pentru mine, pentru ca nu depind de locul de intrare si de iesire din traseu."

@RZV: multam, sa fie, dea domnu' :grin:

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Stiu, si eu gindesc la fel....jur ca as dezmembra-o incepind de miine in maxim o luna :ha::ha:

Nu mai risc sa mor ca prostul ca masina poate mai mult ca mine....

Nu mai risc sa o vind la 1/4 din valoarea reala dupa 3-4 etape sau iesiri cind toti cred ca-i varza.....

Si daca as fi asa potent financiar,dupa 2-3 iesiri in care m-am convins ca nu-i ce trebuie, as da la fecare etapa ca sponsorizare ceva din ea: punti, suspensie,roti+jante ,motor....si restul la fier vechi......ajunge pentru un an de campionat in care ma-as distra copios fiind sponsor fara interes ,doar sustinator al fenomenului- vad/gust atmosfera,tragem o bauta,o poveste, un pic in traseu la CP cu 1 bere ,relax .......

Din pacate nici eu nu joc in liga aia :ha:

Am uitat.... datorita ligii in care joc tot miine mi-as cumpara o Toy 105 :grin:

Hai noroc!!!1

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Link spre comentariu

Cred ca ma regasesc in cele enumerate mai sus - imi construiesc masina singur , folosind experienta celorlati si punerea in practica dupa minta mea creata

- cunosc absolut fiecare elememt din masina mea , stock sau custom , ceea ce duce la

- ratiune aplicata direct in offroad , stiu bine ce poate sa faca masina si cand se plafoneaza -> adica gestionez puerea in functie de boost ( daca n-ai degeaba impingi ca disperatu' in acceleratie in cap de panta fara sa retrogradezi ) si stiu pe unde raman suspendat si cat poate suporta tendonul inferior de la puntea spate ( de fapt tendonul rezista fara probleme oricum , dar fara probleme la viteza mica , la abuz nesimtit se mucifica urechea de pe punte ...) .

Ca sa fie clar , fac offroad de placere in limita timpului si a banilor . Masina e un instrument care ma ajuta sa privesc lumea departe de supermarket prin lentilele ochelarilor mei dezarticulati , facuti din trei rame separate .

Ca sa fie clar , sunt facuti din trei rame ,pentru ca-mi place sa mesteresc , si cel mai mult imi place sa mesteresc la masina . Si fac asta de placere , in limita .... cam fara limita logica . Am investit in masina multi bani si mult timp . Si mult mai va ...

Mi-e clar ca ma incadrez binisor la pasionati , care nu vor participa niciodata in competitii - prea multa agitatie , prea mult spirit de competitie ... pentru mine . Anul viitor ma duc intr-o calatorie tematica - lacuri montane izolate . Mai am zece luni de zile sa reusesc inocularea ideii in familie ... ( anul asta a fost nasol .. am plecat din Galati la ora 18:30 , cu destinatia Slanic Moldova , dar ... la ora 22:30 trageam fermoarele la Piatra Neamt , pe malul lacului Pangarati , cu pretul a doar zece minute de besteleala - record absolut in ceea ce ma priveste . La intrebarea cheie de la miezu' noptii : si de fapt unde mergem noi ? ... am zis scurt : la cimitir ! Vreau sa-i duc lu' ma-ta poze de la Sapanta , sa aiba de unde alege . Hai ... noapte buna , ca maine ne trezim devreme .

Niciodata in drumetii nu m-am trezit devreme .... ) .

Dupa ceva km si timp in masina si pe sub masina , realizez ca de fapt pentru drumetii si offrodeala de placere nu ai nevoie decat de masina potrivita ( stock fiind ) cu gume bune si cu troliu ca un lux suprem . Masinile 'extreme' sunt pentru si la extrema cealalta . Poti face drumetii si cu o 'extrema' , dar chiar iti doresti asta ?

Poti face extreme si cu o 'normala stock imbunatatita' , dar chiar iti doresti asta ?

...ie fiecare cu destinatia ei ... luata ca si masina .... dar ... regula e intoarsa pe toate partile ....de factorul uman ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

inca 2 filmulete:

http://www.youtube.com/watch?v=QIp9wG5p8gE

cred ca si la noi se poate face cam la fel.

Editat de air_wolf

Link spre comentariu

Baieti cum spuneam mai sus, Elvetia e o tara frumoasa ...dar traim in Romania, ce mama masii ... :ha:

Hopa, lucreaza subconstientu, e bineee ... "nu risc"! :wink:

105-ul e o masina foarte misto. Am avut ocazia sa conduc la un moment dat asa ceva. Desi nu m-a impresionat in mod deosebit ...e unul din drivetesturile care le-am tinut minte ...:h5

Eu m-as rezuma la acaretu din dotare, am schimbat multe fiare ...dar parca totusi ...asta ar fi ceea ce imi doream sa am! Desi poate intr-o zi, se strica rotitele din creier ... si vreau altceva! Nu exclud aceasta posibilitata ptr daca iau toata gramada asta dacilea de unde ne strangem noi zi de zi, unul nu e ...normal, asa ca eu, de ce as fi altfel? :ha:

Si pan' la urma ...nu discutam de mai multe masini 4x4 desi multi dintre noi si-ar dori sa aiba una ptr fiecare zi din luna. Altii saracii, si-ar dori macar una ...daca se poate!

Vorbim aici doar de o singura masina de teren, de ce am alege in raport cu buzunaru si cu posibilitatile din Romania.

Ori pere, ori mere ...nu merge amandoua ca ne stricam la burta ... :ha:

LE - aia care sar cu masinile doar ca sa sara ...sincer ...daca ar fi sa o judecam logic i-as cataloga in categoria idioti!

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

LE - aia care sar cu masinile doar ca sa sara ...sincer ...daca ar fi sa o judecam logic i-as cataloga in categoria idioti!

cind drascu te-ai uitat la 2 filme?! :daisazacaji5: ia uita-te la ele si zi-mi dupa ce parere ai. :banana

Link spre comentariu

Pe bune , drumuri nasparlii am calarit si eu ( sa zicem urcarea de la Cheile Rametului , aia din spatele bisericii ... are niste bolovani simpatici cat porcu' in serpentine , exact pe partea dreapta la exterior unde nu-i poti vedea in urcare in serpentina stransa la dreapta ) si pot spune ca e cam maximul de drum abordabil pe care-l intalnesti pe la noi in tara - daca nu te dai in competitii unde traseele sunt mai diferite .

In rest , ce sa faci taica cu avioanele americane pe la noi ? ... Concurezi singur la o clasa proprie , dar ai nevoie sa importi un traseu pe masura , ca nu prea se practica la romania catarare pe chetroaie cu masini la scara 1:1 ...

Si asa cum spunea flacau' fumosu' insurat RZV ... banii , banii , banii ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@air_wolf, daca imi dai voie, orice vehicul proiectat, cu propulsia si capacitatea de trecere necesare pt aplicatii cum ai prezentat ...(este vorba despre forte si marimi fizice, care se pot masura/calcua)... poate trece/merge pe acolo.

in cazul respectiv problema este alta ... si anume faptul ca pt evitarea obstacolelor este nevoie de cele mai multe ori sa depasesti niste legi/principii ale fizicii, ajungand intr-o zona de incertitudine (vezi legea a 2 a, a lui newton) cum este echilibrul... si de aici nu mai este in discutie vehiculul, ci doar conducatorul lui. (se rasturna la fiecare incercare daca nu accelera puternic inapoi pana cand nu atinge o trasa optima pt aderenta)

@Yonutz, sunt de acord cu tine (...urmand o tema prezenta pe meleaguri mioritice, "esti frumoasa dar nu prea"), dar te contrazic ... :). se poate defini cumva, macar si prin clasificare sau modul de constructie. doar tu ai spus 4x4 sau mercedes sau roti cu cauciuc ori 12 airbag-uri si audio hi-fi...

ma rog ...

ideea este ca o masina inseamna mai mult decat 4 roti si un motor.

Link spre comentariu

Eu unul as vrea sa le am pe amandoua :), si eventual pe a 3-a cu care sa car platforma.

Pana atunci am ramas la 2:

- patrol lung - care se poate pleca la plimbare (mai lunga sau mai scurta), masina avand totusi blocant spate, troliu si niste mt-uri - 32". Si care poate trage lejer o platforma dupa (trebuie sa mai rezolv eu cu permisul dar asta e alta poveste)

- mitsubishi pajero - cu roll-cage exterior, care inca arata a masina... cu timpul insa am mutat rezervorul in portbagaj si acum urmeaza sa primeasca un blocant fata... si totusi ma intreb de ce :) iar singurul raspuns care mi vine in minte este... din inertie, caci tot timpul vrem ceva mai bun, mai al "dreaq" decat aveam si mai cu mot decat al vecinului !

Momentan mitsu se plimba cu ITP de la vecini, dar cat de curand sper sa se plimbe pe platforma caci e cam dubios sa mergi pe simecsi eventual cu 300kg de noroi in plus prin masina, asta ca sa nu mai vorbim de aspectul ala urat... si anume cand rupi ceva pe la masina si ori abia se taraie ori pleci acasa cu ... colegu'

Asadar eu zic ca e destul de simplu:

- Masina modificata moderat (roti, suspensie, bari, troliu, si tot ce se poate pune fara flex) - poate fi considerata si masina de zi cu zi / poate merge pe asfalt

- restul... aduc adrenalina & co, dar nu pe asfalt...

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Pah pricipiul suntem Romani, hai sa ne facem viata usoara,am renuntat la bunatate de Patrol y60 dupa ceva bani buni investiti,

si masina foate ok, pentru ca devanise maximul la care puteam ajunge cu masina si nu mai facea serviciu pentru ce ma interesa pe mine- 80% asfalt si oras....

Acum ,privind si lafaindu-ma in reversul medaliei am 80% asfalt in conditii de 120km/h aproape rezon,siguranta cu airbaguri,scaune calde si piele,clima,nu AC si multi senzori- si ma dau pe forestier maxim.....dar asta era si este nevoia mea......mai putin senzorii:ha:

Plus ca merg cu 8% in loc de 12% .in oras nu calculez ca nu are rost.....

Cine are o singura masina si o transforma radical o face ca sa para interesant nu pentru ca s-ar da cu ea intradevar.....

Si uite asa ajungem la partea cealalta

Latura umana- unii ca amicul Cos,disparutul Lipoveanu care se numesc Pasionati si altii care vor sa fie vedete la ei pe strada-sa nu spunem in sat,ca deja-i jignim si nu au nevoie de confirmare si de la noi.

Sunt Oameni care refuleaza in offroad stresul zilnic-au masina, prepara la ea, ies,se intorc cu nervii relaxati dupa doua zile de alergat prin padure, un rollcage este o necesitate, nu o fita....si care au alte 1-2-3 masini .Pentru ei este un hobby, sunt pasionati de fenomen si il practica dupa cum cred ei si dupa posibilitati.la fel cei ce ies de placere cu masina stock sau neechipata, fara tam-tam si fara confirmari o fac pentru ei si placerea proprie -jos palaria

Sint alti oameni care au nevoie de confirmare, de tevi de inox la rollcage ,sa fie lucioase, de jante portocalii,scoase in afara, sa fie, fara un temei tehnic obligatoriu, de un samy de 1300kg taiat sa aiba 1150kg....si cu amortizoare stock de niva...,fara bara si fara troliu,altii cu o vitara cu un rollcage de 200kg din teava de gaz se plimba prin Bucuresti ,inaltata din BL cu 7cm si cu roti de abia le invirte pe asfalt,masina nu a vazut niciodata Sinaia,este prea departe.....sau un nissan cu gume de 44'...pe care le invite, dar ....DEGEABA.la fel de bine -rectific-mult mai bine mergea cu maxim 35.....fara stres ,munca si bani aruncati....de ce?

ca sa avem noi ce discuta in dupamasa asta.

Este mult prea mare discutia pentru topicul asta.mult prea mare.

Si poate cindva,cineva, fara ranchiuna sau rautati o sa vrea sa inteleaga.Sau nu,am vazut ca depinde de cine-l inoculeaza....:grin: Si daca tot am trecut la chestii gen si am dezgropat mortii-chestii gen "Rupe-i pir...."stiti voi ce, nu mai tin....te apuci de enduro ca offroadul este prea scump si nu-ti da satisfactii cu masina intreaga si nici sa o tai nu vrei, nici sa bagi in ea 10000E nu-ti permiti....cazul altui amic care nu mai este pe forum aici dar aste activ pe al lui....

Din pacate totul vine din experienta.Cind eram mici si prosti acum 3-4 ani ne injuram citeodata, ne impacam si ne mistocaream.Acum , dupa virsta si fire albe, intelegem in sfirsit cite ceva.cind explicam si la altii suntem timpiti.Sau saraci.Sau ne este frica.....

• Like 2

Link spre comentariu

@RZV: adevar graiesti. si parca acum citiva ani nu ne interesa DOT-ul de la gume (khumo alea de le-am luat de la tine au mers pe 60, au trecut apoi pe un 70 si au sfirsit pe un patrol :ha: ), nu ne interesau roll-cage-urile prea mult, se mergea cu aceeasi masina si pe trasee de "open" si pe strada si pe forestier. exo-cage stiam ce e dar nu erau multi cu ele. trolii existau, dar nu foarte multe si nu avea multi. dar lumea iesea si iar iesea.

in fine, eu stiu ce sa-i fac si i-am facut fix ce spuneam: gume, troliu, urmeaza blocantii. masina se poate folosi pe strada fara probleme si trece si itp-ul. daca vreodata voi vrea mai mult decit imi poate oferi si o sa-mi permit, o sa fie SAS, 40", un V8 si o platforma. pina atunci, cind o fi gata, vreau sa ma dau cu ea, nu sa bag banii in modificari care vor cere alte modificari si alte investitii si la final, la prima talpa, sa rup ceva.

:2dr

ideea filmelor era urmatoarea: cu bani putini te poti distra maxim.

@bogdan_g: evident, soferul conteaza intr-o proportie mare, cel putin in offroad.

Editat de air_wolf

Link spre comentariu

@Rzv-ule nu-i frumos sa-i judecam pe altii de ce cale au ales. Si nici corect. Fiecare pe banii lui (sau ai lu tacsu si ai lu masa :grin:) face exact ce doreste. Atata timp cat ii are...sau are de unde sa-i ia! :wink:

Important este ca din topicuri de genul asta noii veniti sa invete ceva. De unde sa inceapa, cum sa continuie si mai ales cand sa puna frana.

Desi poate unora voi poza drept ipocrit sau poate va voi parea ca ma dau rotund (stati linistiti mai e mult pana sa ma declar atotstiutor cum am fost catalogat de cateva ori), offroadul nu se invata doar in padure. Ptr a face offroad, trebuie sa ai cunostintele necesare constructiei masinii, trebuie sa respecti acea masina, trebuie sa inveti sa ii asculti, intelegi si sa-i rezolvi problemele inainte de a te apuca sa o "imbunatatesti" si sa o pregatesti ptr "carnagiu".

Patrolul ...meu consuma uimitor de putin. 9-10litri/100km pe asfalt si maxim 12 in oras in conditiile in care este echipata "moderat", adica am bari fata-spate, troliu, roti nu prea mari (33-uri) si nici talpa prea grea.

La un moment dat ...acel Patrol care a ajuns la tine, trebuia sa ajunga la mine ...si stii ceva, nu mi-a parut rau ptr ca tot ce ai facut tu la masina aia i-as fi facut si eu! :grin:

In materie de Patrol, intotdeauna m-a fascinat Lipoveanu ptr. care recunosc, am tot respectul...ptr ca el intotdeauna vedea in orice fier ruginit, dupa zeci de ore de munca ...o cauza ...nu tocmai pierduta.

N-am inteles de ce trebuie sa-ti faci masina mare si fioroasa ptr ca ea va merge absolut la fel ...si in unele cazuri chiar mai rau decat la inceput.

Si aici, acum, in seara asta ...tocmai s-a nascut vs.-ul dintre pasionati si hingheritorii de masini. Am dreptate?

Link spre comentariu

N-am inteles de ce trebuie sa-ti faci masina mare si fioroasa ptr ca ea va merge absolut la fel ...si in unele cazuri chiar mai rau decat la inceput.

Pai un Patrol sau un LC e oricum ''mare si fioros'' suit pe 35''....:)))

Inca odata sustin ca masina trebuie preparata /modificata in functie de scop/nevoi/relief etc....

Si on toppic...referitor la titlu...oricine vrea sa faca diferenta sa iasa in teren si cu una si cu alta si sa decida.Chiar daca se compara mere cu pere ...mai e o chestie...sa decidem ce ne place...marul sau para...si sa stim ce vrem sa mancam, ca de foame tin ambele; adica...ambele tipuri de masina specificate sunt potrivite unui anume tip de off-road...doar sa va decideti care va place, parerea mea.

P.S.No acu' suna ca o reclama...:))))

Link spre comentariu

P.S.No acu' suna ca o reclama...:))))

reclama la palinca sau la ce? :2dr ca ori de mere, ori de pere, da' daca le amesteci poate sa iasa :bleah

@Yonutz: "tocmai s-a nascut vs.-ul dintre pasionati si hingheritorii de masini." a mai fost unul care a dat in asa ceva, cel cu pretul real. faza nasoala e ca traim in romania tara unde piesele sint mai scumpe decit manopera.

ia, uite, tu esti fan patrol. ti-ar place sa ai asa ceva la 5750$ + transport? patrol 1967

nu merita asta 7000$? - eu am bagat in toyota cu 400$ mai putin decit asta! tare, nu?

hai ca pina la urma despre bani vorbim. cred ca la banii astia sint destui care ar tine 2 masini. cind dau 500 eur pe amortizoare cind ele sint 160$ - 260$ deja am o problema. punti rockwell gasesti perechea la 1000-1200$, ori aici gasesti punti normale la mii de EUR.

asa ca: daca iesi ieftin la vopsea, poti avea si 2-3-4 masini, dar daca iesi scump, si una poate fi prea mult.

Link spre comentariu

reclama la palinca sau la ce? :2dr ca ori de mere, ori de pere, da' daca le amesteci poate sa iasa :bleah

Ma refeream strict la exprimarea mea...si daca am inteles eu bine ce vrei sa zici e faptul ca nu poti avea mixtul dintre cele doua tipuri...ca o sa cauzeze rau, si aici perfect de acord..:)

Edit...poti defini pasionatii si hingheritorii?...(fara misto)

Editat de gnok
Link spre comentariu

:off domnilor:cati dintre dvs care ati scris in acet topic aveti masini masiv modificate?si v as propune ceva :haideti sa facem o iesie "offroad"undeva in cetrul tarii sa ne spunem parerile pe viu si cu ce avem fiecare!scuzati inca odata de :off

Editat de marx5

Transsylvania Off Road Club

"ELEFANTUL"

Link spre comentariu

:off domnilor:cati dintre dvs care ati scris in acet topic aveti masini masiv modificate?si v as propune ceva :haideti sa facem o iesie "offroad"undeva in cetrul tarii sa ne spunem parerile pe viu si cu ce avem fiecare!scuzati inca odata de :off

sa reeditam o Sighisoara? ce zici Max? :grin:

@marx: cred ca unii am asistat la nasterea unor astfel de masini... ca ne-am si plimbat un pic cu ele, mai in dreapta sau mai in stinga volanului, partea a doua. daca te iei de sintagma "strugurii sint acri", sa stii ca e fumata de mult pe aici :grin:

Yonutz, ar fi poate mai bine sa faci si un poll?

Editat de air_wolf

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

probabil ...unul dintre cele mai interesante si folositoare topicuri !

stima maxxima !!!

Iancu

0722 249 770 / 0785 33 63 43
Link spre comentariu

:wink: nu e interesant. interesante sint cele cu modificari. asta e chat, ca ne e lene sa ne vedem la o bere :x

Link spre comentariu

:wink: nu e interesant. interesante sint cele cu modificari. asta e chat, ca ne e lene sa ne vedem la o bere :x

Pune si tu o poza cu masina in stuatie extrema...extreul tau desigur...masina modificata sau nu...aici vb de off road nu de cel mai tare din urcare...sau cu nasu in rau...parerea mea.

Link spre comentariu

Domnilor,

Usurel nu va inflamati. Dupa cum scrie in titlu aici vorbim DE MASINI si nu de tipul terenului/traseului abordat. Faceti abstractie

Discutia speram sa fie constuctiva in sensul in care, cei noi, in fericitul caz in care le-ar place lectura si ar da peste ea si ar citi-o ar stii spre ce sa se orienteze fara sa bajbaie prea mult. Ca orientatul asta dpdv financiar este al naibii de costisitor (stim cu totii lucrul asta) pana sa-ti dai seama de fapt ceea ce vei face cu masina si mai ales la ce sa te astepti de la masina respectiva.

Haideti sa construim niste "balustrade" discutiei noastre ...balustrade de care sa ne tinem cand argumentam.

De ce imi modific pana la urma masina ...

Ptr ca imi place cum arata?

Ptr ca asa am vazut la altii?

Ptr ca asa ma simt mai in siguranta in masina?

Ptr ca sunt mai "respectat" in trafic?

Ptr ca masina constructiv are niste defecte pe care sper sa le corectez?

Ptr ca modificarile pe care le fac le consider utile?

+alte motive care le astept de la voi.

Nu doresc nici polemici si nici mistouri din continuarea acestei discutii. Daca doriti sa construim impreuna ceva ptr cei noi, scrieti, daca insa aveti alte ganduri ...schimbati topicul va rog. Multumesc.

Link spre comentariu

Domnilor,

Haideti sa construim niste "balustrade" discutiei noastre ...balustrade de care sa ne tinem cand argumentam.

De ce imi modific pana la urma masina ...

Ptr ca imi place cum arata?

Ptr ca asa am vazut la altii?

Ptr ca asa ma simt mai in siguranta in masina?

Ptr ca sunt mai "respectat" in trafic?

Ptr ca masina constructiv are niste defecte pe care sper sa le corectez?

Ptr ca modificarile pe care le fac le consider utile?

+alte motive care le astept de la voi.

Ptr ca modificarile pe care le fac le consider utile?- utile la ce? mall sau urcare de taf prin padure? fiecare are scopul sau,bine definit chiar daca nimeni nu recunoaste.

Restul de enumerari sunt fara cap si coada si daca tinzi spre directia aia ai pierdut tot ce putea iesi bun din topicul asta......

Demonstrezi ca toti noii offroaderi pornesc gresit si au niste valori cel putin gresite care nu pupa cu ideea de offroad in esenta ei.Sau cum o inteleg unii mai vechi.

Uite doua exemple simple si la indemina:

Sunt nuante si nuante.daca mergi cu un rollcage prin oras sa te simti in siguranta,esti .......cum te consideri tu.aia de merg cu bicicleta linga tine, cum ar trebui sa se considere? victime sigure sau donatori?sau sa te considere pericol? nuante....

Daca mergi cu acelasi rollcage prin padure este o asigurare in plus ca ai mai multe sanse sa vii inapoi la copilasi intreg.Este o diferenta....unii o sesizeaza, altii nu.mai conteaza si cit de profi este rollcage ala.Ca daca-i din inox si iti trece prin cap la prima tumba,iar nu te ajuta, dar asta este alta nuanta...:old

Modifici masina cind are un scop sigur-offroad si atit.si o folosesti pentru scopul ala si atit.Nu te duci si la mall,si la nunta si la peste, si la offroad cu aceeasi masina cu rollcage.

Exemplul este unul nefericit probabil, dar sare in ochi maxim.nu suntin ca nu poti imbunatati performate cu o suspensie pe o masina de zi cu zi.dar imbunatatiri extreme-un amic vechi-Niros- merge inghesuit in niste scaune scoica si centuri in 4 puncte prin Bucuresti de-i ia 10 minute pregatitul de plecare sau coboritul din masina....pentru ca,cindva el a hotarit ca asta-i trebuie la masina de zi cu zi, modificari,roti,bodylift,volan momo minuscul,scaune scoica, troliu.....nu a mai iesit.... ..a uitat de cind,dar masina arata ca o sorcova acum si face naveta zilnica....troliul ala nu s-a invirtit de 1-2 ani, probabil.Useless ca folosire dar Doamne,ce impunator....

Iarasi exemplu nefericit, dar domnilor, cit de adevarat.....

pt userii noi,pe care se pine accentul cu invatatul-cititul NU FACETI ASTA, va descalifica de multe, multe,calitati pe care poate le aveti dar se vad dupa un timp....

Parerea unui fraier,de altfel...

PS: astept pietrele prin geamuri

Editat de RZV

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare