Irod Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 (editat) Povestea incepe in urma cu vreun an. Atunci am observat ca luand mainile de pe volan masina refuza sa mearga drept, dar nu numai atat nu mergea drept nici 10 metrii ci foarte repede incepea sa traga dreapta. Asta se intampla indiferent de cum era inclinatia drumului. Nu i-am dat mare atentie. Am dus-o la geometrie. Dupa asta am fost ocupat si nu am apucat sa verific ce facusera baietii. Peste vreo luna am observat abea ca treaba era neschimbata. Am fost foarte furios. Am du-o din nou la geometrie dar din pacate dupa aceasta noua interventie lucrurile s-au schimbat foarte putin. Cel de acolo zicea ca el a facut tot ce poate si asta este. Dupa asta am montat pe masina niste jante cu ET -30. Cu noile jante directia era si mai varza. Adica nu stiu cum sa va explic: daca eu tin volanul fest masina merge perfect in linie dreapta la infinit. Problema este ca trebuie sa depun efort pentru a tine volanul pe pozitie. Cum il las liber el face automat 10 grade dreapta. La un moment dat acum vreo trei luni m-am infuriat si am dus-o la un amic sa o ia la bani marunti. El a descoperit urmatoarele defecte: 3 capete de bara erau cu joc, un pivot de brat superior , pivot brat inferior pe ambele parti, bucsi brat superior pe ambele parti , bucsi tirant roata fata dr. Vazand atatea piese cu probleme mi-am zis ca dupa inlocuire treba va fi buna. Surpriza a fost mai ok dar tot tragea. Datorita jentilor cu et- rotile din fata statea cracanate cea ce producea uzura cauciucurilor pe exterior . Pentru a corecta unghiul de cadere , s-au introdus niste saibe intre sasiu si locul de prindere al bratului superior al basculei. Acum nu stiu la ce sa ma mai gandesc si ce ar trebui facut sa am comfort. Daca cineva are vreo idee va rog sa ma ajutati. Editat Septembrie 29, 2013 de Irod Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Re: Ajutor geometrie In primul rind, nu te mai duce la cei care ti-au facut unghiurile.Ei trebuiau sa observe defectiunile semnalate de prietenul tau. Povestea incepe in urma cu vreun an. Atunci am observat ca luand mainile de pe volan masina refuza sa mearga drept, dar nu numai atat nu mergea drept nici 10 metrii ci foarte repede incepea sa traga dreapta. Asta se intampla indiferent de cum era inclinatia drumului. Nu i-am dat mare atentie. Am dus-o la geometrie. Dupa asta am fost ocupat si nu am apucat sa verific ce facusera baietii. Peste vreo luna am observat abea ca treaba era neschimbata. Am fost foarte furios. Am du-o din nou la geometrie dar din pacate dupa aceasta noua interventie lucrurile s-au schimbat foarte putin. Cel de acolo zicea ca el a facut tot ce poate si asta este. Dupa asta am montat pe masina niste jante cu ET -30. Cu noile jante directia era si mai varza. Adica nu stiu cum sa va explic: daca eu tin volanul fest masina merge perfect in linie dreapta la infinit. Problema este ca trebuie sa depun efort pentru a tine volanul pe pozitie. Cum il las liber el face automat 10 grade dreapta. La un moment dat acum vreo trei luni m-am infuriat si am dus-o la un amic sa o ia la bani marunti. El a descoperit urmatoarele defecte: 3 capete de bara erau cu joc, un pivot de brat superior , pivot brat inferior pe ambele parti, bucsi brat superior pe ambele parti , bucsi tirant roata fata dr. Vazand atatea piese cu probleme mi-am zis ca dupa inlocuire treba va fi buna. Surpriza a fost mai ok dar tot tragea. Datorita jentilor cu et- rotile din fata statea cracanate cea ce producea uzura cauciucurilor pe exterior . Pentru a corecta unghiul de cadere , s-au introdus niste saibe intre sasiu si locul de prindere al bratului superior al basculei. Acum nu stiu la ce sa ma mai gandesc si ce ar trebui facut sa am comfort. Daca cineva are vreo idee va rog sa ma ajutati. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 (editat) Re: Ajutor geometrie In primul rind, nu te mai duce la cei care ti-au facut unghiurile.Ei trebuiau sa observe defectiunile semnalate de prietenul tau. Subscriu acestei pareri! Reglarea geometiei unei axe se face numai dupa ce toate articulatiile axei respective au fost verificate si eventualele jocuri au fost eliminate. Deasemenea unii ,,meseriasi" se rezuma la verificarea sumara a convergentei si poate a unghiului de cadere al rotilor, ignorand celelalte unghiuri complet fie din nestiinta, din comoditate sau lipsa de dotare. Cred deasemenea ca ai eliminat posibilitatea ca problema sa fi aparut din cauza vreunui cauciuc. Pe aceeasi axa cauciucurile trebuie sa fie acelasi model si acelasi grad de uzura! Incearca sa le schimbi (macar intre ele) si vezi daca se schimba ceva. Verifica deasemenea pe teren drept distanta de la caroserie la sol stanga/dreapta, o suspensie cu probleme gen arc/bara de torsiune calcata sau rupta uneori duc spre acest simptom. Un etrier de frana ce blocheaza poate produce aceeasi problema. Dupa un rulaj scurt verifica temperatura rotilor stg/dr si daca sunt diferente cauta cauza. Deasemeni etrierul poate fi bun, dar discul uzat cu grosime sub limita minim admisa. In acest caz pistonasele etrierului lucreaza la capat de cursa revenind greu sau inclinandu-se, producand franarea rotii in cauza. Un MRL care nu deblocheaza ar putea fi o alta cauza. Cam atat imi vine in minte acum. Oricare din aceste cauze sau mai multe combinate pot crea neajunsul de care vorbesti! Succes in rezolvarea problemei! Editat Septembrie 30, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: Ajutor geometrie Imposibil sa nu se poata rezolva problema ta .Daca ai chef te astept intr-o zi la mine .Suna-ma inainte :0744394934. ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate