doruc Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Buna ziua tuturor!! De curand am intrat in posesia unui Suzuki Samurai ,fabricat in Japonia in anul 1996,motor de 1,3 benzina de care sunt foarte atasat. Doresc sa va supun atentiei doua problema pe care le are masina si la care nu am raspuns: Prima problema pe care o intampin este urmatoarea: cand masina ajunge la viteza de 60/65 km la ora si cand sunt pe franare,simt o bataie foarte puternica in volan.Dupa ce am trecut de aceasta viteza totul revine la normal.Cateodata si in mers normal(cand nu sunt pe franare)apare aceeasi bataie.Mentionez faptul ca au fost echilibrate rotile si au fost masurate discurile de frana in vederea stabilirii daca sunt ovalizate si nu au fost probleme. A doua problema este legata de franare si anume cand franez roata din stanga fata franeaza(se blocheza)mai repede decat cea din dreapta. Astept parerile si solutiile voastre . Numai bine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: Probleme ..trepidatii Sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el 10000000 km. Esti sigur ca e japonez? Din 1995 parca s-au fabricat doar in Spania, sau sunt eu prost informat. Cat despre frane, se rezolva usor. Cumpara un kit de reparatii, desfa etrierul, schimba garniturile, unge culisantele si totul o sa mearga brici. Verifica si furtunele de frana poate sunt scoapte si s-au ingrosat pe interior. Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doruc Postat Octombrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: Probleme ..trepidatii Sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el 10000000 km. Esti sigur ca e japonez? Din 1995 parca s-au fabricat doar in Spania, sau sunt eu prost informat. Cat despre frane, se rezolva usor. Cumpara un kit de reparatii, desfa etrierul, schimba garniturile, unge culisantele si totul o sa mearga brici. Verifica si furtunele de frana poate sunt scoapte si s-au ingrosat pe interior. Placutele au fost schimbate ,etrierele curatate . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Re: Probleme ..trepidatii daca-ti vobleaza rotile: -verifica si corecteaza prestangerea din rulmentii king-pin. -verifica modificarile de unghiuri la punti, daca ai pus cercei lungi in fata. -verifica bucsele de la cercei -verifica si corecteaza prestangerea din rulmentii rotilor fata. -verifica starea simeringurilor si paslelor de la omocinetica. -verifica si inlocuieste amorizorul de directie. -verifica echilibrarea rotilor, multe ateliere nu-s in stare sa echilibreze corect rotile de samurai. Editat Octombrie 1, 2013 de minitehnicusro 1 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: Probleme ..trepidatii mai ai bara stabilizatoare pe ea ????? daca bate volanul in franare si la anumite viteze echilibrarea rotilor este de vina + ceva cauciucuri mancate aiurea. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate