Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Range Rover P38, 1996-1998

mariusoi

Postări Recomandate

Va salut , marius ma numesc sunt dim giurgiu , nascut in 83, printre altele ma ocup si de albine si am ajuns la dv pe forum pt a va cere ajutorul.

doresc sa achizitionez o masina de teren care sa tracteze 3,5 t (sa pot muta albinele) sa pot merge la un pescuit fara sa imi fie frica ca nu mai ies din padure sau raman impotmolit acum la bugetul care il am m-am gandit ca un range rover ar fi ok sa o folosesc si la transport albine , si sa ma duca si pe mine in fiecare zi pe unde am nevoie .

acum daca va puteti da cu parerea daca am ales o masina care se preteaza la ceea ce fac , pun mai jos niste linkuri cu masinile pe care le am gasit pe net la bugetul meu si mi-ati fi de mare ajutor daca m-ati ajuta sa aleg una.

va multumesc anticipat

595422498_Image0002.thumb.jpg.6a83b4f469a7c97f4f8ddae128585ac1.jpg1619857487_Image0003.jpg.03ae62b08b46390a90307b33d7c67f50.jpg1385542780_Image0004.jpg.e7e84d75f679ed9b5f3210b714573015.jpg897479872_Image0005.jpg.f95f1629ccf6cdc28e10931b0bda284b.jpg2071944758_Image0006.jpg.f24594001958ea3b3dc869ababb09d20.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie Range Rover 1998

Pentru ce vrei tu mai potrivit e un Discovery 1 sau daca exista buget,2.

P38-ul pe care te-ai axat e o masina cu o electronica stufoasa si are renumele ca e stricacioasa.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Range Rover P38, 1996-1998

Salut, bine ai venit, Nu sunt masini rele, problemele cele mai comune sunt la suspensia pneumatica si la BECM, pentru care se gasesc solutii ieftine pe ebay(ma refer la interfetele de diagnoza)... totusi aceste masini necesita o profunda cunoastere a sistemelor si managementului si accesul la un service cu mecanici iscusiti. D.p.d.v. al fiabilitatii si eu sustin ca un Discovery 1 ar fi mai potrivit, ca D2 nu gasesti la pretul ala dar atunci ai renuntat la confortul oferit de P38, apoi decat sa te apuci sa convertesti P38-ul pe arcuri mai bine iei D1 din start. Deci daca vrei si confort si siguranta(ma refer la siguranta de a nu ramane uitandu-te la ea fara sa stii ce sa faci) ia P38 dar ia-ti din start si syncmate si softul de resetare EAS si apuca-te de citit serios pe forumuri sau in RAVE sa cunosti bine cu ce se mananca, daca vrei siguranta maxima, intretinere simpla si mai ieftina dar confort mai redus mergi mai bine pe D1....totodata daca e vorba de tractat nu as merge pe automata...dar aici s-ar putea sa fiu subiectiv.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

sunteti de aur, va multumesc pt promptitudine.

eu am inclinat spre p38 ca este mai luxos un pic cu toate ca este vechi si ma ajuta sa si tractez un 3,5t deci nu imi trebuie 2 masina una de strada si alta sa car cu ea ,si mai trebuie sa iesi si in oras cu o gagica si parca la capitolu asta e mai bun p38 ul.

Acum din masinile expuse de mine puteti sa faceti o ierarhie.

M am uitat si pe mobile dar acolo sunt mai scumpe decat aici si cu adusul mai pui 500 plus inmatricularea 500 la bg unde ajung?sau ziceti mi opinia voastra si in legatura cu masinile din germania.va salut.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

sunteti de aur, va multumesc pt promptitudine.

eu am inclinat spre p38 ca este mai luxos un pic cu toate ca este vechi si ma ajuta sa si tractez un 3,5t deci nu imi trebuie 2 masina una de strada si alta sa car cu ea ,si mai trebuie sa iesi si in oras cu o gagica si parca la capitolu asta e mai bun p38 ul.

Acum din masinile expuse de mine puteti sa faceti o ierarhie.

M am uitat si pe mobile dar acolo sunt mai scumpe decat aici si cu adusul mai pui 500 plus inmatricularea 500 la bg unde ajung?sau ziceti mi opinia voastra si in legatura cu masinile din germania.va salut.

fugi de p 38 sunt trompete de masini,cad cutiile,pompa injectie,convertizoru suspensie de 2 lei ,am dat 4000 pe una si am mai bagat inca pe atat si acum iar mi a luat o pompa pe aratura si s a dus si calculatoru de motor .e la mecanic acum si o ma fac o sngura data si daca se strica iar ii dau foc si pun video aici cea mai de rahat masina

Link spre comentariu

fugi de p 38 sunt trompete de masini,cad cutiile,pompa injectie,convertizoru convertizorul suspensie de 2 lei deci ieftin de schimbat ,am dat 4000 pe una si am mai bagat inca pe atat si acum iar mi a foloseste cratima "-" luat o pompa pe aratura si s a dus si calculatoru de motor .e la mecanic acum si o ma fac o sngura data si daca se strica iar ii dau foc sa inteleg ca i-ai mai dat foc odata? si pun video aici cea mai de rahat masina

Pai inseamna ca ai luat-o doar sa iei si tu o masina.... ori exploatarea ta a masinii lasa de dorit ,deoarece este imposibil daca era perfecta cand ai cumparat-o sa schimbi atatea intr-o utilizare normala a ei !

In alta ordine de idei am vazut ca preturile pe care colegul le vehiculeaza sunt 2-3 mii euro, la banii astia inainte sa vb de trompete,acordeoane si timpane.. As sugera si eu ca si fery sa se orienteze catre un discoovery 1 din morive evidente : ii bun la pescuit ....trage albinele .... si intretinerea e foarte ieftina daca nu ma crezi cere parerea posesorilor de discovery 1!

P.S sa stii ca intentiile piromane au si ele un substrat! si este foarte frumos sa iti expui parerea fie ea pozitiva fie negativa intr-un mod corect si demn de civilizatie!

Editat de Mate Andrei Vlad M.D.
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

fugi de p 38 sunt trompete de masini,cad cutiile,pompa injectie,convertizoru suspensie de 2 lei ,am dat 4000 pe una si am mai bagat inca pe atat si acum iar mi a luat o pompa pe aratura si s a dus si calculatoru de motor .e la mecanic acum si o ma fac o sngura data si daca se strica iar ii dau foc si pun video aici cea mai de rahat masina

Daca tot este trompeta,mai baga niste bani pe ea si decat sa-i dai foc,mi-o vinzi mie cu pret de dezmembrari.

Eu am trei bucati si daca pica ceva la pret bun,mai cumpar.

Trompeta ta nu cumva e una verde,cu interiorul maro,suspensie pe arcuri si improvizatii facute cu picioarele?

Parca am fost la tine sa o cumpar,dar atunci o laudai tare.

(daca se intampla sa gresesc destinatarul imi cer scuze)

Editat de Mardar
Link spre comentariu

In alta ordine de idei,dupa cum spunea si @sierrafery,confortul din P38,este unul deosebit.

Cu toate ca suspensia pneumatica,este o motivatie care descurajeaza achizitia unui P38,eu unul nu renunt la pernele de aer niciodata.

Pentru mine personal,cutia de viteze valabila,ramane cutia manuala.

In ceea ce priveste BECM-ul,incearca sa faci rost din timp de codul EKA(daca vrei iti povestesc mai multe)

Mai fac ceva probleme pe la incalzire,dar usor rezolvabile.

Daca te vei plimba cu un P38,nu cu o trompeta,vei descoperi ce inseamna o masina,vei simti ca esti stapanul drumurilor,vei descoperi o masina vie si plina de personalitate,numai cei ce conduc Land Rover sunt impliniti,dar numai cei ce conduc Land Rover Range Rover P38 cunosc implinirea deplina.

• Like 2
Link spre comentariu

numai cei ce conduc Land Rover sunt impliniti,dar numai cei ce conduc Land Rover Range Rover P38 cunosc implinirea deplina.

Buna asta, de retinut.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

cine ma poate ajuta cu un consum real la un p38 2.5 diesel?

Un consum real la P38 drum relativ intins,viteza maxima 100 Km/h - 9%

oras cu frecus mult - 12-13%

drum intins cu viteza mare 160-170 Km/h -12-14

off road 18-20%

Fara off road si o exploatare normala combinata 10-11%,o exploatare mai "sportiva"11-12%

Cutie manuala

Editat de Mardar
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Consum P38:

Koln - Nadlag (~1500km) 9,4l/100km viteza Germania medie 109km/h

Nadlag - Ploiesti (~500km) 10,5l/100km viteza Romania noaptea 70km/h

Oras; 14l/100km

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare