Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vitara versus Jimny

Turtureanu Dan

Postări Recomandate

Salutare,

Stiu ca exista o multime de discutii care compara cele doua modele (scuze ca deschid iar acest subiect), dar as incerca sa pun niste intrebari pentru care inca nu am gasit raspunsuri.

Tin sa mentionez ca nu am experienta in off-road si nici nu am avut o masina personala de acest gen. Am lucrat insa in domeniul forestier (monitorizare) pe un Jimny aproape nou (era in 2009). Acum voi avea insa nevoie de o astfel de masina personala pentru drumuri forestiere (intermediare, dar unde nu as putea face fata sa zicem cu un Sx4 sau Ford Fusion). Ar fi: drumuri de macadam, principale de vai montane, uneori drumuri de pamant. M-am hotarat la un Jimny/Vitara din motive de taxe si preturi initiale de cumparare. Intrebarile ar fi:

- Vitara: am vazut multe din anii '90 si mi-am pus problema daca nu sunt prea vechi si cat m-as putea folosi de o astfel de masina? Am citit si auzit mult despre problema ruginii, de exemplu.

- Jimny: avand in vedere ca voi avea nevoie de masina sa mearga fara probleme dese in intervalul de sezon (mai-sept), ma intreb daca in cazul unui Jimny nu am de asteptat prea mult dupa piese din import. In 2009 stiu ca stateam pentru orice comanda destul de mult (2-3 sapt. uneori). Piese din dezmembrari am auzit ca nu se gasesc. Locuiesc in Cluj Napoca.

- am vazut Jimny din 2000-2001, cu 120-150.000 km. La ce ma pot astepta in cazul acesta - cat "duce"? E foarte posibil sa fiu nevoit sa pun des piese noi pe ea? (tinand cand ca nu prea se gasesc decat noi?)

Cu scuzele de rigoare ale unui incepator,

Dan

Editat de Turtureanu Dan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vitara versus Jimny

Salutare,

Stiu ca exista o multime de discutii care compara cele doua modele (scuze ca deschid iar acest subiect), dar as incerca sa pun niste intrebari pentru care inca nu am gasit raspunsuri.

Tin sa mentionez ca nu am experienta in off-road si nici nu am avut o masina personala de acest gen. Am lucrat insa in domeniul forestier (monitorizare) pe un Jimny aproape nou (era in 2009). Acum voi avea insa nevoie de o astfel de masina personala pentru drumuri forestiere (intermediare, dar unde nu as putea face fata sa zicem cu un Sx4 sau Ford Fusion). Ar fi: drumuri de macadam, principale de vai montane, uneori drumuri de pamant. M-am hotarat la un Jimny/Vitara din motive de taxe si preturi initiale de cumparare. Intrebarile ar fi:

- Vitara: am vazut multe din anii '90 si mi-am pus problema daca nu sunt prea vechi si cat m-as putea folosi de o astfel de masina? Am citit si auzit mult despre problema ruginii, de exemplu.

- Jimny: avand in vedere ca voi avea nevoie de masina sa mearga fara probleme dese in intervalul de sezon (mai-sept), ma intreb daca in cazul unui Jimny nu am de asteptat prea mult dupa piese din import. In 2009 stiu ca stateam pentru orice comanda destul de mult (2-3 sapt. uneori). Piese din dezmembrari am auzit ca nu se gasesc. Locuiesc in Cluj Napoca.

- am vazut Jimny din 2000-2001, cu 120-150.000 km. La ce ma pot astepta in cazul acesta - cat "duce"? E foarte posibil sa fiu nevoit sa pun des piese noi pe ea? (tinand cand ca nu prea se gasesc decat noi?)

Cu scuzele de rigoare ale unui incepator,

Dan

Pe scurt pentru o masina in mintile ei:

buget mai mic: vitara (pret redus de schizitie; gasesti piese ieftin dar atentie la planetare si grup fata - se rup destul de usor)

buget mai mare: jimny (pret mai mare de achizitie; piese mai scumpe si mai greu de gasit; mult mai fiabil daca e in mintile lui.)

Amandoua fac fata la drumurile pe care le vrei.

Eu am jimny de 4 ani (fabricatie 2003 - deci are 10 anisori :)) am facut 50000 Km si nu am bagat decat consumabile.

• Like 1

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

Pe scurt pentru o masina in mintile ei:

buget mai mic: vitara (pret redus de schizitie; gasesti piese ieftin dar atentie la planetare si grup fata - se rup destul de usor)

buget mai mare: jimny (pret mai mare de achizitie; piese mai scumpe si mai greu de gasit; mult mai fiabil daca e in mintile lui.)

Amandoua fac fata la drumurile pe care le vrei.

Eu am jimny de 4 ani (fabricatie 2003 - deci are 10 anisori :)) am facut 50000 Km si nu am bagat decat consumabile.

cum zicea alex ambele variante sunt bune, depinde de tine la ce te hotarasti

in ultima perioada au fost inmatriculate o gramada de jimny. sunt convins ca deja au aparut si piese second.

in ceea ce priveste achizitionarea unui jimny, depinde si de norocul tau (deja am vazut cateva exemplare cu rugina)

eu am vitara si iti zic din experienta proprie ca 80% au problema ruginii.

grupul pe fata si planetarele la nu e ceva de speriat, nu se rup asa usor pe cum cred unii. doar cei care cred ca vitara e atv au reusit sa le rupa. eu, am reusit doar am rupt doar burdufele de la planetara

citeste sectiunea dedicata suzuki si sigur vei gasi raspuns la multe din intrebarile tale

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

- Jimny: avand in vedere ca voi avea nevoie de masina sa mearga fara probleme dese in intervalul de sezon (mai-sept), ma intreb daca in cazul unui Jimny nu am de asteptat prea mult dupa piese din import. In 2009 stiu ca stateam pentru orice comanda destul de mult (2-3 sapt. uneori). Piese din dezmembrari am auzit ca nu se gasesc.

piesele originale de jimny comandate pe filiera oficiala, vin in citeva zile, cele aftermarket sunt disponibile de pe o zi pe alta.

exceptand componentele de caroserie, piesele de jimny sunt foarte ok la pret si mult mai ieftine decit cele pt masini europene.

dezmembrari gasesti la rm. valcea, sebes, harghita si covasna, orastie.

eu am un jimny din 2000 care are 200.000km si merg f bine. masina daca este exploatata corespunzator duce mult.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare