Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

GHE-O Rescue

u2_2

Postări Recomandate

Re: GHE-O Rescue

cos , sunt absolut de acord cu ce spui tu , insa pentru a fi util un astfel de utilaj , are nevoie in primul rand de o viteza mare de deplasare si de o usurinta in localizarea ei la fata locului ( in caz de criza ) . DAca este asa mare pe langa un H1 , care este mare , este gabarit depasit. Mai lata decat camionul. Evident ca motorul este pe masura. Consuma cat doua H1 ( probabil ) care la randul lui consuma in draci .

Intrucat se vrea o masina de interventie , cum o muti la locul interventiei ? DAca o lasi singura pe sosele , probabil ca va avea o viteza de deplasare, o idee mai mare ca a unei combine .

Trece prin vaduri ? OK . Ce-i asa mare realizare ? Trece mai usor decat un pick-up modificat printr=un vad , dar se opreste in prima padurice ca e prea lata sa intre printre pomi . Unde sunt locatiile alea din Romania cu vaduri , departe de drumuri neamenajate ? Practic , cu o masina de teren putin modificata , ajungi unde vrei . Dar costurile pentru o astfel de masina sunt mult mai mici decat pentru colosul ala . Cred ca ar fi super-tare pentru un film . Acolo ar fi si utila si de succes. Pentru relieful Romaniei , cred ca este total inutila.

Cred ca Mad Max 6 sau 7 ar fi locul potrivit pentru ea , undeva prin desert. Dar musai cu o mica remorcuta in spate in care sa isi duca combustibilul .

Capacitatea de interventie a unui utilaj este strans legata de mobilitatea si adaptabilitatea utilajului .

Cred ....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 120
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu pot spune ca nu ai dreptate , dar cam 80% .

Masina poate avea baza acolo unde e nevoie de ea , deservind o zona aparte . Sa zicem Buzau-Ploiesti -... ( intodeauna in nevoie ). Ce te face sa crezi ca nu poate merge 100 Km ( desi .. e mult apreciat suta asta ...) cu ... ziii tu .... poate 100 kmh , poate 80 kmh , pana sa intre in teren ... No , cu ce-i mai desteapta o Feroza , Vitara & co ...? ...

Si daca iti pare aberant ca o masina sa duca dupa ea rezerva de combustibil ... mie - nu . Si chiar ma pregatesc pentru asta ... e al patrulea an cand m-am intors la limita pe propiile urme sa iau mai multa motorina , ca sa ajung unde-mi doream . Anul trecut am avut cam 80 litri suplimentari ( a doaua oara ... prima data mai putin si cam era s-o zbarcesc ) , plus o mica rezerva care nu era luata in considerare ... Si toate astea in Apuseni , si pe langa .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

cos , sunt absolut de acord cu ce spui tu , insa pentru a fi util un astfel de utilaj , are nevoie in primul rand de o viteza mare de deplasare si de o usurinta in localizarea ei la fata locului ( in caz de criza ) . DAca este asa mare pe langa un H1 , care este mare , este gabarit depasit. Mai lata decat camionul. Evident ca motorul este pe masura. Consuma cat doua H1 ( probabil ) care la randul lui consuma in draci .

Intrucat se vrea o masina de interventie , cum o muti la locul interventiei ? DAca o lasi singura pe sosele , probabil ca va avea o viteza de deplasare, o idee mai mare ca a unei combine .

Trece prin vaduri ? OK . Ce-i asa mare realizare ? Trece mai usor decat un pick-up modificat printr=un vad , dar se opreste in prima padurice ca e prea lata sa intre printre pomi . Unde sunt locatiile alea din Romania cu vaduri , departe de drumuri neamenajate ? Practic , cu o masina de teren putin modificata , ajungi unde vrei . Dar costurile pentru o astfel de masina sunt mult mai mici decat pentru colosul ala . Cred ca ar fi super-tare pentru un film . Acolo ar fi si utila si de succes. Pentru relieful Romaniei , cred ca este total inutila.

Cred ca Mad Max 6 sau 7 ar fi locul potrivit pentru ea , undeva prin desert. Dar musai cu o mica remorcuta in spate in care sa isi duca combustibilul .

Capacitatea de interventie a unui utilaj este strans legata de mobilitatea si adaptabilitatea utilajului .

Cred ....

Inca unu' care CREDE ca le stie pe toate.

Da de fapt stii cat consuma? Ai fost cu ea? Sau macar pe langa ea? Stii CLAR ceva despre masina asta, ceva real? Si nu din auzite si cam cum crezi tu ca e masina aia? Ca vad ca la taste merge treaba! Iar cu imaginatia... . (poate il pui si Schwarzy intr-o masina de-asta)

Bai, da sunt unii priceputi pe forumul asta, care parca nu au alta treaba dacat sa isi tot dea cu parerea, chiar si dupa ce li se spune ca sunt putin pe langa. Aproape nu este topic care sa nu beneficieze de prezenta atotstiutoare a cateunuia, care cu neceruta bunavointa ne lumineaza asupra a tot si toate! Or fi echivalenta la cei carora le place sa se auda?!

Si ca sa nu fiu offtopic, hai sa iti dau subiect de rumegat: Acus ceva anisori, Salvamontul de la Bihor a prins de veste ca in curte la Pompieri zace un Rover de interventie, cu motorul bulit, nefolosit de ceva vreme, gata de casare si care era gata de a fi dus la Remat. S-au gandit sa il ceara ei (pile, colaborare Salvamont-SMURD/POMPIERI).

Masina nu a putut fi recuperata, nu insir detalii.

Dar cerand relatii despre masina, motor, posibilitati de reparare, oricum am cam fost nauciti cand am aflat ca motorul respectiv consuma undeva la 40-60 litri/100km !!!

Si chiar daca pe noi ne-au speriat numerele alea (faceam atunci serviciu voluntar si uneori puneam benzina din buzunar la deplasari), cei de la Pompieri nu erau speriati de acel consum declarat.

Deci se pare ca nu intotdeauna un consum mare este ceva de speriat.

• Like 2

"Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski

Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP

Link spre comentariu

Doar am presupus . Nu am spus ca stiu ceva despre masina. Asa cum probabil nici tu nu stii mare lucru ( despre ea ) . As putea sa am aceeasi pozitie. De unde stii tu ca nu este cum zic eu ..daca nici tu nu stii mare lucru despre respectivul poriect ? :banana

Uite. Sa incercam sa trecem testul timpului. Lucrurile utile , isi fac pana la urma loc in viata noastra. DAca se va dovedi o mare gaselnita , o sa le vedem la interventii. Daca nu , ...probabil ca unii cu putere de decizie o sa o considere inutila. Si daca ai nostri vor fi orbi , probabil ca altcineva va cumpara proiectul siu il va dezvolta.

Daca insa, nimeni nu va dori sa investeasca ... ce zici , am avut dreptate ?

Editat de JurasikMan
Link spre comentariu

Trece prin vaduri ? OK . Ce-i asa mare realizare ? Trece mai usor decat un pick-up modificat printr=un vad , dar se opreste in prima padurice ca e prea lata sa intre printre pomi .

GHE-O n-are nevoie de drum. GHE-o si-l face! :wink: stii tu, din ciclul Ciac Norris... sau Ciuc... in fine, Yon e cu Ursusu'.

e o mare realizare pentru ca este un proiect romanesc. atita timp cit aia de la Petersen's 4Wheel&Offroad l-au pus pe lista de "vreau si eu unul", inseamna ca masina merita. padurile noastre sint destul de razlete. s-ar putea alea de salcim sa fie mai dese. dar daca intra o masina cu dana70 si 42"-uri, si intra, cred ca si GHE-O are sanse.

stii, citeodata este suficient sa ajungi la 200-300m de locul in care este nevoie, si e mult mai usor sa faci 300m pe jos decit citiva km de forestier cu sleauri de taf, care pot inghiti linistite jumatate de vitara sau chiar masini mai mari... sint momente in care ai dori sa porti peste 40". cine a facut masina asta stie el mai bine.

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Chestia asta o fi fost valabila in comunism . Acum , daca apare o idee care poate scoate bani , se paruiesc 10 firme straine sa o dezvolte.

Eu nu cred ca are cineva ceva cu romanii . Capitalistii vestici si cei de peste ocean ne-au jumulit si ne-au indatorat oricum .

Crezi ca va inabusi cineva din vest " Operatiunea Montru' " pentru ca este romaneasca ?

Crezi ca va investi cineva intr-o masina care stie se mearga prin vaduri ? Pai la fel de bine ar puta sa apara unul cu niste drujbe prinse pe o bara HD care sa isi faca loc prin paduri virgine ...la interventii .

Imi pare rau , dar capacitatile masimnii sunt prea specifice pentru a fi un succes.

Uite , daca in orice conditii , masina asta se va face in serie ... eu am gresit! Nu conteaza cum , furat proiectul sau cumparat ...doar sa se produca .

Am aici o bucata dintr-un interviu cu nenea asta :

„Automobilul nu şi-a atins scopul!“

Reporter .: Marii producători de automobile cum privesc invenţiile dumneavoastră revoluţionare?

Iustin .Capra .: Am primit chiar ameninţări de la unele fabrici de maşini din România care mi-au spus că e o mafie mare şi că e bine să-mi văd de treabă, asta cu câţiva ani în urmă. Mi s-a spus, de la fabricile noastre de automobile, că le-ar trebui doi ani pentru o linie tehnologică. Indiferent ce vom face, dezastrul este clar, nu îl putem evita, în vreo trei ani şi jumătate va fi un colaps ecologic: se vor opri maşinile, vapoarele, avioanele, n-o să mai circule nimic. Automobilul este o crimă. Automobilul nu şi-a atins scopul. Automobilul are scopul să ne transporte. Dar nu ne transportă pe noi, se transportă pe el. O mie de kile ca să transporte 70-80 de kile, şi dacă punem cap la cap toate conversiile, rezultă 2% randament şi 98% distrugerea atmosferei. Şi avionul la fel. Va trebui să ne apropiem de natură. Dacă nu ne apropiem de natură vom pieri, calendarul maiaş se opreşte la 2012.

Sincer , habar nu aveam cine este pana sa ii postezi tu numele . Nu auzisem de el . Am cautat pe net.

Link spre comentariu

Sincer , habar nu aveam cine este pana sa ii postezi tu numele . Nu auzisem de el . Am cautat pe net.

Faptul ca n-ai auzit de IUSTIN CAPRA spune multe ...

• Like 1
Link spre comentariu

Ho. Stop.

Lasati-mi ursusurile in pace ca nu mai am decat una si nu o impart cu nimeni.

Nu-si are rost polemica domnilor.

Motivul e unul simplu: sunt multe lucruri bune care se intampla in tara asta fara sa ajunga pe sticla sau sa li se faca in vreun fel publicitate. Si sa va mai spun ceva: e mai bine asa ...Ptr ca stiti cu totii lucrurile bune uneori deranjeaza oamenii care brusc printr-o calitate nativa - rautatea, cauta apoi cu inversunare sa le denigreze sau sa le distruga.

Va urez sa va doriti sa se intample lucruri bune in tara asta si in acelasi timp, in egala masura, sa nu va doriti a le vedea la televizor sau in presa.

Acum ma duc sa ma imprietenesc cu ultimul ursus... :x

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Si faptul ca tu ai auzit , la ce ti-a folosit ?

Bre, mie nu mi-a folosit la nimic, material vorbind.

Dar...

Iustin Capra a inventat sistemul autoportant de zbor individual.

Asa scrie pe prototip, la Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida.

Toata lumea a zis ca e nebun.

Iustin Capra a inventat o (hai sa zicem) tehnologie moderna, pentru vremea aceea, de alimentare a motorului cu combustie interna, pentru a reduce considerabil consumul de energie (vezi si ceea ce ai citat, "o mie de kile ca sa transporti 70-80 nu e bine"), folosind principiile fizicii la indemana (nu stiu ce gazodinamica a lui Marinescu etc.).

Iustin Capra a inventat si construit, acum vreo 30-40 ani, un autovehicul cu care a parcurs nu stiu cate sute de km cu un consum derizoriu (aprox 1-2 l/100 km, ma uit pe Descopery/World/Science, si vad ca mai exista baieti chinuiti de acest deziderat...care reiau ideile lui Iustin Capra).

Atat am reusit sa expun acum, din memoria-mi de peste, despre contemporanul Iustin Capra.

Mie nu mi-a folosit la nimic, material, faptul ca am auzit de Iustin Capra si despre NEBUNIA lui:grin:.

GHE-O este NEBUNIA lui Bogdan Oprea. N-o fi vreo inventie nemaivazuta, poate e o copie.

Dar el vrea sa-si exercite nebunia AICI.

Nu e nimic personal, unele idei ale matale sunt in regula. Dar nu toate.

p.s. Yoane, dai juma' de Ursus la schimb cu un spritz de vin alb, home made?

Cred ca se baga si Astral.

Editat de Astral

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Ba, unii sunteti cu capu', pe bune! In loc sa vedeti CE POATE SA FACA acest vehicul (flotabilitate, transporta vreo 11 persoane parca, este dotata sa intervina pentru salvarea ranitilor, sa transporte o cantitate mare de apa, are motopompe care pot trage apa de la distanta foarte mare si sa o pise peste flacari, senile, portbagaj pliabil, etc, etc), voi vedeti doar CE NU POATE SA FACA, chiar daca ceea ce nu poate sa faca sunt aspecte nesemnificative in raport cu destinatia acestui vehicul.

Este ca si cum te pisi pe ele de MT-uri, pentru ca nu-s bune nici de asfalt si nici de noroi extrem, doar ca au fost unii tampiti si le-au creat si altii si mai tampiti care le cumpara si le folosesc cu succes pentru nevoile lor.

Io zic ca unii ar trebui sa va mai revizuiti putin atitudinea fata de viata, in general... V-ati face un mare bine... Voua. Dar si noua astora care existam pe langa voi.

Editat de Optimus
  • Like 4
Link spre comentariu

Sa nu indrazniti sa ma sariti, hahalerelor !!! :ha:

Ptr tine ...pregatim Tzuiconiada-piperata-con-zacarum...tot cu ada ...na! :ha:

Ca vine IAR ninsoarea ...ma duc degraba sa ma aprovizionez ...ca va veni vremea altor arogante ...sa am cu ce! Nu "zicea" astia la teveu, muuuulte lichide ... :2dr :ha:

Mereu aproape, 'tule antenele in gati! :ha:

Ontopic - lasati gheoul omului in pace ...chiar nu aveti de ce/cine sa va mai luati ?

Link spre comentariu

Ptr tine ...pregatim Tzuiconiada-piperata-con-zacarum...tot cu ada ...na! :ha:

Ca vine IAR ninsoarea ...ma duc degraba sa ma aprovizionez ...ca va veni vremea altor arogante ...sa am cu ce! Nu "zicea" astia la teveu, muuuulte lichide ... :2dr :ha:

Mereu aproape, 'tule antenele in gati! :ha:

Ontopic - lasati gheoul omului in pace ...chiar nu aveti de ce/cine sa va mai luati ?

lasa ca nu mai faci pietre la rinichi! sau vrei sa-ti recomande doctorul un samurai? :grin:

@optimus: bravo! mi-a placut postul tau! :g

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

OK, da bine pe youtube prin presa si expozitii, dar acum unde este??? A fost cod Rosu si sate izolate, drumuri blocate si masini inzapezite... situatii in care aceasta masina isi arata valentele si isi putea face o publicitate care prindea bine ideii pentru care a fost conceputa.

Sper sa fi inervenit pe udeva si sa apara si pe media astfel incat masina sa isi atinga scopul, acela de a ajunge la ISU.

Link spre comentariu

A fost cod Rosu si sate izolate, drumuri blocate si masini inzapezite...

da e și multă prostie în țara asta - RAR-ul nu o omologhează pentru a putea fi inmatriculată, ISU nu o cere la intervenții, se pare că le strică multora jocurile...

acuma se incearcă inmatricularea ei pe o primărie, ca să poată să meargă pe drumuri in mod legal

masina asta e prea mare ca să fie dusă pe platformă pînă la locul unei intervenții

nici macar cei de la guvern, cu toate că au decretat stare de urgentă (informați-vă ce înseamnă asta) nu au solicitat utilajul... să vedem cum trecem de viscolul care vine de mâine

Link spre comentariu

FELICITARI ! BOGDAN OPREA ...

un roman adevarat ! felicitari intregului concept si tuturor celor care l au ajutat sa -l vada in viata !

SA -i dea Domnul Sanatate lui si intregii familii si tuturor mecaniciilor !

Gandindu ne la cate actiuni de salvare si ajutorare a celor nevoiasi a participat ...useless to comment

ps. ce pot face totii membri acestui club , ptr a ajuta ca acest proiect sa fie bagat in seama ?

poate ar fi bine , sa semnam un document , o tidula si cu toate semnaturile , CONDUCEREA ," S-O PUNA PE MASA" unui minister ptr a fi bagata in seama ...SAU poate mers in audienta la pres.. la prim min ....etc

macar cu atat am putea sustine acesta ...idee , de ajunge la oamenii nevoiasi

• Like 1
0722 249 770 / 0785 33 63 43
Link spre comentariu

avind in vedere ca Bogdan s-a deplasat in toti anii anteriori cu diverse utilaje si masini, cred ca si anul asta a facut-o. pina la urma nu-i ridica nimeni statuie iar rahatii de la putere, indiferent de culoarea politica, se mindresc ca ei au rezolvat problema. pe banii altuia. deci pina sa aruncati cu vreo pietricica macar, iesiti pe banii vostrii sa ajutati pe cineva.

Link spre comentariu

Sper sa fi inervenit pe udeva si sa apara si pe media astfel incat masina sa isi atinga scopul, acela de a ajunge la ISU.

Sincer nu cred ca scopul acestei masinii este sa ajunga la ...ISU!

Fara vreo legatura cu topicul ...imi amintesc o intamplare revoltatoare de acum 2 ani. Mai multe garnituri de tren pline cu 4x4, 6x6, 8x8 masini care pur si simplu aratau ca noi, incarcate pe rampa dintre Afumati si Patelimon isi asteptau ok-ul ptr a merge la fier vechi.

Am parcat duba acolo, ptr ca era o alveola si am dat tarcoale pret de vreo 20 de minute ptr a admira frumusetea dinozaurilor tristi care isi asteptau randul la topitorie ...Asta pana a venit unul cu un Range Rover si m-a usuit ...Cand l-am intrebat unde se duc toate masinile alea mi-a raspuns sec:"la export!"

Link spre comentariu

Dati-mi voie sa imi explic atitudinea.

Masina este misto tare. Cred ca are si foarte bune abilitati in anumite terenuri. Cred ca poate o multime de lucruri interesante la care alte masini nici nu viseaza. Nu neg inventivitatea omului si nici pasiunea lui care este laudabila din punctul meu de vedere.

Doar ca nu cred ca va putea fi utilizata cu prea mult succes in misiuni de salvare , din cauza dimensiunilor . O masina de interventie ar trebui sa reprezinte ( in opinia mea ) , o suma de abilitati , o mobilitate sporita in orice fel de terenuri , sa fie buna in mai toate mediile in care se poate deplasa . Masina este super-tare in anumite medii , dar cred ca este penalizata drastic pe sosele amenajate , pe drumuri forestiere inguste , in locurile stramte in care apare nevoia de agilitate ( adica in toate acele locuri prin care trebuie sa treaca ca sa ajunga la o situatie de criza ) .

Nu stiu din ce motive ne extaziem asa tare cum apare ceva nou, marca autohtona , doar pentru ca este romanesc. Ca si in cazul accidentului aviatic. Nimeni nu stie exact ce s-a intamplat acolo ( pana la terminarea anchetei ) , dar deja exista "partidul" adoratorilor lui Iovan care ti-ar crapa capul daca indraznesti sa ai o pozitie neutra , pana se lamuresc lucrurile. Doar pentru ca trebuie musai facut erou si cineva trebuie sa prezinte altcuiva respecte , si pupaturi virtuale si adeziuni .

Este asa grav , in opinia voastra , sa avem o atitudine echilibrata si sa asteptam lamurirea lucrurilor ?

La 5 minute dupa postarea masinii ,erau deja o multime de aprecieri extaziate despre abilitatile ei . ( inca este un proiect , perfectibil , probabil )

LA 5 minute dupa prabusirea din Apuseni , o multime de oameni ii faceau aluia statuie , fara sa isi puna problema ca in cazul unei anchete ..se putea ajunge si la o concluzia ( nedorita si neplacuta ) ca ar fi putut fi si eroare de pilotaj sau incalcarea unor protocoale de zbor care au dus in final la tragedie.

:uameni

Link spre comentariu

"Dati-mi voie stimabililor!" :grin:

daca incepem sa vorbim despre accident aici, propunerea mea este sa se stearga posturile respective.

stimabile, nu doar romania are nevoie de GHE-O. mai sint si alte tari pe planeta.

Link spre comentariu

In foarte multe situatii si interventii aud si vad (cu netagaduita mandrie, recunosc) o pleiada de DAC 665T de la Armata care vin / intervin si ajuta. Desigur, o masinarie total agabaritica, insa foarte utila tocmai prin prisma acestui lucru. Roti mari, tractiune pe masura si capacitatea de a cara multi oameni sau multe materiale, dupa caz.

Desigur, nu incape pe stradute mici, dar totusi camioanele astea depasite, romanesti si nefiabile, sunt mereu in prim plan, fie ca e inundatie, fie ca e viscol.

Ce vreau sa spun este ca gabaritul este un dezavantaj, poate fi si un avantaj, si ca in ultima instanta Romania nu e impadurita 100%. Slava domnului, se taie copaci in draci la foc continuu. Sincer nu stiu gradul de impadurire, dar probabil ca e undeva mic.

Astfel incat ramane destul teren, asa, mai semi-deschis in care sa te poti deplasa si cu chestia asta, care totusi, si ea, cara multi oameni (vreo 13 cred).

Va amintiti prototipul ROMAN de interventie in locuri greu accesibile? Era minuscul, avea loc pentru o singura targa asezata 'al aperto' transversal pe spate si motor mic. Era foarte manevrabila, dar mica. La un prag / trecere / apa mai mare era depasita cu totul (si la propriu si la figurat).

GHE-O mi se pare exact media intre ceva mic si rapid si DAC 665T. Eu vad multe avantaje, desigur si multe dezavantaje, dar per total mi se pare o idee buna, si o realizare meritorie. Nu a reinvantat apa calda sau painea feliata, dar totusi face ceea ce si-a propus, si nu si-a propus sa faca totul.

Faptul ca e mai mult sau mai putin romaneasca este iarasi un lucru bun, desigur, nu un motiv suficient ca si rezultatul sa fie automat considerat bun.

In fine, ce vreau sa spun este ca totusi trebuie apreciat ce s-a facut, analizat si subliniat constructiv ceea ce nu stie sa faca si incurajati oamenii sa continue.

• Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare