Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Compatibilitati suspension lift JIMNY stock +4-5cm, stock +8-10cm

SOGO

Postări Recomandate

Deschid acest topic in scopul de a aduna la un loc informatii provenite din experienta celor care au facut suspension lift pe Jimny fara a folosi kituri de arcuri+amortizoare dedicate gen OME, Procomp, etc. Va propun sa plecam de la premisa ca fiecare a hotarat cati cm vrea sa inalte si acum cauta solutia tehnica optima pentru el.

Deoarece am gasit informatii imprastiate in diverse topicuri doresc sa centralizez totul aici.

Atasez aici un link catre un post util pt cei care cauta amortizoare compatibile Stock+4-5cm - vezi postul nr.18 :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80726-Body-lift-amp-suspension-lift&p=914825#post914825

Sper sa continuati voi cu informatii cat mai clare despre piesele folosite (cod de piesa, producator, bolt-on sau nu).

Scopul discutiei nu este de a dezbate daca e bine sau nu e bine sa modifici masina sau cat trebuie sa inalti pt. a folosi diverse dimensiuni de anvelopa. Deci va rog sa va abtineti de la dezbateri de acest gen aici, pt ca exista multe alte topicuri pe subiect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Compatibilitati suspension lift JIMNY stock +4-5cm, stock +8-10cm

Inteleg ca se vrea un topic de inginerii romanesti,nu? Ai spus ca excluzi suspensii proiectate cu scopul declarat de firme specializate....

Adica merge amortizor de Volga neagra ca-i mai mare si mai sanatos,gen, nu?

Si daca la 50 km/h nu mai fac treaba care vrei/incerci/probezi tu-ca au fost proiectate pt altceva si te trezesti pupind un cap de pod? -Varianta nasoala,dar probabil cu sanse de 0,01% sau1% sau 5% sau 30% dar tu nu stii ca testezi pe pielea ta.....

Eu nu as incuraja asa ceva.ce face fiecare cu masina lui este treaba lui,dar sa nu uitam ca forumul este citit si luat ca atare de muuulti utilizatori.prea multi fara sa faca o trecere prin creier.Si asa apar pe diverse siteuri de vinzari auto anunturi cu "inaltare profi "-are un body lift de 8 cm,facut sa incapa gume mai mari,care este o bomba pe roti daca de exemplu suruburile schimbate sunt proste-am vazut folosindu-se bara filetata cu duritate de 5,6 sau 6,6 !!!!!!!!! nici nu mai conteaza muuult mai moale decit originalul,aici,in cazul unui accident soferul moare strivit de volan- dar asta nu mai stie nimeni,ca inca nu s-a intimplat....sau anuntat pe aici

Veniti cu tot felul de inginerii in ideea ca iese mai ieftin si este la fel ca un chit OME de 1000E .nu este -de diferenta de 800E daca ai ghinion se poate folosi familia pentru parastasul economului inginer wannabe dispus la incercari....

Ma port asa pt ca un geniu a incercat de curind sa-mi vind o rabla la care prelungise amortizoarele,ca asa vazuse el pe forum,si le-a prelungit acasa, de ce sa dea banii pe prelungitoare facute la strung-tot o improvizatie, dar macar executate mai profi,-le-a sudat o prelungire,acasa.....si dupa,la 40Km/h pe forestier, in probe de mers perfect,o sudura s-a rupt....sa ne rupem gitul.....

• Like 1

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Inteleg ca se vrea un topic de inginerii romanesti,nu? Ai spus ca excluzi suspensii proiectate cu scopul declarat de firme specializate....

Adica merge amortizor de Volga neagra ca-i mai mare si mai sanatos,gen, nu?

Si daca la 50 km/h nu mai fac treaba care vrei/incerci/probezi tu-ca au fost proiectate pt altceva si te trezesti pupind un cap de pod? -Varianta nasoala,dar probabil cu sanse de 0,01% sau1% sau 5% sau 30% dar tu nu stii ca testezi pe pielea ta.....

Eu nu as incuraja asa ceva.ce face fiecare cu masina lui este treaba lui,dar sa nu uitam ca forumul este citit si luat ca atare de muuulti utilizatori.prea multi fara sa faca o trecere prin creier.Si asa apar pe diverse siteuri de vinzari auto anunturi cu "inaltare profi "-are un body lift de 8 cm,facut sa incapa gume mai mari,care este o bomba pe roti daca de exemplu suruburile schimbate sunt proste-am vazut folosindu-se bara filetata cu duritate de 5,6 sau 6,6 !!!!!!!!! nici nu mai conteaza muuult mai moale decit originalul,aici,in cazul unui accident soferul moare strivit de volan- dar asta nu mai stie nimeni,ca inca nu s-a intimplat....sau anuntat pe aici

Veniti cu tot felul de inginerii in ideea ca iese mai ieftin si este la fel ca un chit OME de 1000E .nu este -de diferenta de 800E daca ai ghinion se poate folosi familia pentru parastasul economului inginer wannabe dispus la incercari....

Ma port asa pt ca un geniu a incercat de curind sa-mi vind o rabla la care prelungise amortizoarele,ca asa vazuse el pe forum,si le-a prelungit acasa, de ce sa dea banii pe prelungitoare facute la strung-tot o improvizatie, dar macar executate mai profi,-le-a sudat o prelungire,acasa.....si dupa,la 40Km/h pe forestier, in probe de mers perfect,o sudura s-a rupt....sa ne rupem gitul.....

Permite-mi sa iti raspund citand din mine "Scopul discutiei nu este de a dezbate daca e bine sau nu e bine sa modifici masina sau cat trebuie sa inalti pt. a folosi diverse dimensiuni de anvelopa. Deci va rog sa va abtineti de la dezbateri de acest gen aici, pt ca exista multe alte topicuri pe subiect. "

Pentru cele mentionate mai sus consider ca esti off-topic.

In rest, total de acord cu tine.

Link spre comentariu

Eu nu dezbat,am spus ce cred probabil si altii -un topic de genul nu ajuta si eu unul nu l-as recomanda si nici incuraja.

Off topic -dar la un subiect similar- este relatarea de mai jos:

Am vazut bullbarul unui user acum ceva timp intr-un topic ,magnific ,impunator,falos,imens multi l-au atentionat,dar mult mai multi l-au laudat ca-i ok,falos,magnific si imens....bomboana,dupa 1 an cred, si dupa o pupatura la 30Km/H in spate a unui coleg, a distrus toata partea din fata a masinii datorita falosului magnific bullbar.Nu ca a vrut,pentru ca nu stia si nu intelegea fenomenul.....il facuse cum vezi in pozele cu Y60 de la australieni..... ?!?!?

Acum, are clar mai multa minte si mai putina teava si coturi sudata :grin:....

Editat de RZV

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Iti respect parerea desi nu sunt de acord cu ea. Eu ma opresc aici si iti propun sa faci acelasi lucru.

Pe cei care considera util acest topic ii invit sa ne impartaseasca din experienta lor:

- piese compatibile Jimny cu suspension si/sau body lift si nu numai

- eventual compatibilitati Jimny - samurai - vitara (utile pt piese de la dezmembrari)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare