beka Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Problema principala este ca abia pot sa schimb vitezele in special in marsalier unde e nevoie de o forta considerabila. Precizez ca am aerisit ambreiajul si se observa usoare imbunatatiri pe moment, dar dupa cativa Km revine problema. Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, apreciez. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Re: probleme ambreiaj defender 110, td5 2003 Posibil ca pompa de ambreiaj sa nu-si mai faca treaba. E totusi greu de spus 100% de departe... Mai pot intra in ecuatie oricare din piesele din kit-ul de ambreiaj (rulment, placa, disc)... Dar eu as incepe cu cilindrul de ambreiaj:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Re: probleme ambreiaj defender 110, td5 2003 +1 ^^^, doar ca o buna practica e sa schimbi ambele, si cilindrul receptor si cel principal(pompa), nu-s nustiu ce scumpe si macar stii o treaba bine facuta de tine... de obicei prima data cedeaza cilindrul receptor dar punand unul nou are garniturile mult mai "sanatoase" decat pompa (presupunand ca pompa e de aceeasi vechime) si in scurt timp va ceda si pompa oricum ca are de lucrat mai greu cu un cilindru nou...am patit eu, spun din experienta, totodata daca ai lucrat la cutia de viteze si ai demontat cilindrul receptor lasandu'l sub presiune in 99% din cazuri cedeaza ca lasand pistonul liber presiunea statica din sistem impinge pistoniul mai departe si daca exista uzura interna garnitura se da peste cap si nu o sa mai mearga bine in veci. Daca vei urma sfaturile noastre si schimbi cilindrul receptor sau ambele ai rabdare la aerisit ca uneori poate dura ceva pana scapi de tot aerul din sistem...si nu cu metoda dezsurubat/insurubat aerisitorul ci pune un tub transparent care se potriveste pe aerisitor, la capatul celalalt o palnie, umpli cu lichid de frana, deschizi aerisitorul apoi dai pedale multe, incet, pana nu mai iese nici o bula de aer la palnie, apoi strangi surubul definitiv...daca si dupa asta merge prost ma tem ca va trebui sa dai jos cutia ca s-a dus placa de presiune sau ceva la ambreiaj NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Re: probleme ambreiaj defender 110, td5 2003 Si eu sunt de parere ca ar fi bine sa schimbi si pompa si cilindrul - eu am patit-o la Disco 1,i-am schimbat initial cilindrul si in 2 zile s-a dus pe copca si pompa. Verifica sa nu ai ceva pe sub pedala care sa-ti limiteze cursa....:grin: Acum vreo doua saptamani am plecat pe la 12 noaptea de la o lucrare,obosit si plouat - Defenderul intra tot mai greu in viteze,am ajuns acasa schimband cu japca,ca la tractor. Dimineata i-am verificat pompa,cilindrul,traseul hidraulic,i-am completat lichidul si nimic,ma pregateam de kit de ambreiaj....norocul meu ca mi-am adus aminte ca am 2 presuri suprapuse (plus izolatia) - erau impinse sub pedala si nu facea cursa pana la capat,le-am scos si masina si-a revenit miraculos.:ha::ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
beka Postat Octombrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Re: probleme ambreiaj defender 110, td5 2003 va multumesc pentru ajutor! Credeti ca schimbarea pompei si cilindrului ar fi o lucrare ce poate fi facuta acasa sau necesita scule speciale si experienta profesionala? Aveti idee cat ar costa aceste piese? Respect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Re: probleme ambreiaj defender 110, td5 2003 va multumesc pentru ajutor! Credeti ca schimbarea pompei si cilindrului ar fi o lucrare ce poate fi facuta acasa sau necesita scule speciale si experienta profesionala? Aveti idee cat ar costa aceste piese? Respect. Ca sa-ti faci o idee de pret: http://www.lrdirect.com/STC100410-Clutch-Master-Cylinder-S3-90-110/ http://www.lrdirect.com/FTC5202-Slave-Cylinder-Td5-Defender-Ds2/ Cat despre complexitate... daca nici macar n-ai vazut cum se face, mai bine cauti un meserias bun, altfel ori te chinui fara rost, ori nu-ti iese cum trebuie. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 (editat) Re: probleme ambreiaj defender 110, td5 2003 va multumesc pentru ajutor! Credeti ca schimbarea pompei si cilindrului ar fi o lucrare ce poate fi facuta acasa sau necesita scule speciale si experienta profesionala? Aveti idee cat ar costa aceste piese? Respect. despre preturi ma gandesc ca te-ai lamurit, daca vrei ceva de calitate iei TRW, cat despre proceduri, e decris totul in RAVE - workshop manual - Clutch - Repairs, ar fi fost bine sa citesti asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover Editat Octombrie 18, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Re: probleme ambreiaj defender 110, td5 2003 va multumesc pentru ajutor! Credeti ca schimbarea pompei si cilindrului ar fi o lucrare ce poate fi facuta acasa sau necesita scule speciale si experienta profesionala? Aveti idee cat ar costa aceste piese? Respect. Eu le-am schimbat singur in parcare,doar la aerisire am avut nevoie de ajutor la dat pedale....m-am chinuit un pic cu fixarea tijei pompei de pedala de ambreiaj. Pretul nu a depasit 2-3 milioane pentru ambele din ce tin minte,cu piesele luate din tara. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
beka Postat Octombrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Re: probleme ambreiaj defender 110, td5 2003 mersi de informatii baieti, sper sa imi fac timp cat mai repede sa ma apuc de treaba. Masina nu o folosesc decat in weekend asa ca nu m-am grabit prea tare. salutari din alba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
beka Postat Octombrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: probleme ambreiaj defender 110, td5 2003 astazi am fost la un prieten cu service mi-a dat un pret de 430 lei la cilindru (pe original) si 130 la pompa after market, m-i s-a parut cam mult fata de ce indicatii de pret am primit de la voi asa ca m-am hotarat sa reiau operatiunea de aerisire a circuitului, de data asta cu furtunasul atasat la un vas cu lichid. In 15 min am rezolvat problema, acum intra perfect in viteze, chiar si in marsalier. Sper sa tina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 (editat) Re: probleme ambreiaj defender 110, td5 2003 posibil ca daca a inceput o data o sa continue sa faca fitze dupa scurt timp asa ca aerisirea asta sa nu dureze prea mult(sper sa ma insel)... da, pe original iese 410 lei pompa dar cilindrul receptor TRW e 74 lei la magazinul online din Bucuresti la care nu pot sa-i dau nemele... da tu pe google STC000280 si FTC5202 si vezi pa ebay sau magazine online englezesti daca iti merita cu transport cu tot sau nu, la valori din astea mai bine iei din Bucuresti.... eu cand am zis ca nu-i scump cam la asa preturi m-am gandit, ca nici asa nu mi se pare scump mai ales originalul, sunt si aftermarket mai ieftine si bunicele, eu am luat Britpart pe cand nu stiam ca au renume prost (acu vreo 4 ani si ma mai tine si azi)...ia vezi cat e o pompa de ambreiaj sau un cilindru recepror pt alt tip de 4x4 de aceeasi generatie.:wink: Editat Octombrie 18, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate