Crihan Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Va salut, Sunt proaspat posesor de Pajero 2,5 fabricatie 1996. Masina este standard, nu are nici o modificare de off road. Cu masina vreau sa fac off road usor, doar de placere, nu concursuri. Vreau sa investesc niste banuti in anvelope, troliu si eventual o suspensie. Ce anvelope ma sfatuiti? 31 sau 33? Momentan masina are anvelope M+S 235/70/15. Multumesc. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Re: Consiliere mk2 Cel mai tare prin upgrade pe care il poate spera masina ta (ar fi in mod normal culmea ca intr-o astfel de situatie sa-l si obtina)...ar fi o revizie ...mai ales ca motorul ala e sensibil ...Bonus ai putea sa-i faci chiar si un control amanuntit de rampa pe stare tehnica ....Dupa aia restul... :grin: 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crihan Postat Octombrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Re: Consiliere mk2 Mda, ce sa zic, multumesc pt consiliere..... Ce sa inteleg? Ca tot ce se poate face pt masina asta este doar o revizie????? Ok. Pt o revizie si o verificare m.a dus si pe mine capul. Am postat aici in ideea obtinerii unor sfaturi de la cei experimentati, caci nu vreau sa arunc banii aiurea pe niste piese. As vrea, dupa cum am spus, sa cumpar niste cauciucuri 31 sau 33, si m.ar ajuta foarte mult cateva indrumari pertinente. Oricum, multumesc! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Re: Consiliere mk2 Salut, am avut si eu doua 2, 5 , unul lung si unul scurt, dupa revizia sugerata de Ionut poti sa te gandesti la niste 31-uri , 33-urile sunt destul de mari pt motorul tau, nu-i printre cele mai agere dar pt offroad usor si ture merge foarte bine. In troliu nu are rost sa bagi multi bani, gasesti pana in 400-450 euro de ce ai tu nevoie tinand cont despre ceea ce vrei tu sa faci cu masina. Un kit de inaltare e ok , iti recomand ironman, , am si eu unul si sunt foarte multumit de el. Probleme majore nu o sa ai cu masina, eventual pentru a nu avea surprize nasoale in teren vezi la capetele de planetara, eventual daca te tine portofelul, nu-s o a avere, pune noi. Mitshu e o masina relativ ieftin de intretinut:h5. Sa te bucuri de ea:j 2 Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crihan Postat Octombrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Re: Consiliere mk2 Multam de sfaturi, Cam la asta m-am gandit si eu... niste BFG MT de 31, un troliu de la Max, si acum stateam in dubii cu suspensia. Nu stiu ce sa fac. Amortizoarele pe spate sunt cam obosite si trebuiesc schimbate. Sa iau originale, sau sa fac o investitie suplimentara si sa iau ceva off road? 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 (editat) Re: Consiliere mk2 @Crihan Cat si ce ulei ai pus in cutia de transfer? :grin: Sa nu iei postul meu drept unul arogant si dispretuitor ... Majoritatea noilor veniti asa procedeaza ...roti / troliu si ...omor in padure ... M-as bucura foarte tare daca tu nu te-ai numara printre cei care fac asa ... Daca imi dai raspunsul corect te voi consilia personal si iti voi face o oferta de suspensie ...asa cum nu ti-o va da nimeni! :h5 Editat Octombrie 13, 2013 de Yonutz 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crihan Postat Octombrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2013 (editat) Apropos de asta, Am contract cu cei de la autonet pentru piese si le-am cerut o oferta de pret pentru toate piesele necesare reviziei. Pe langa filtre si ulei(care va fi Motul) urmeaza sa schimb uleiul de transmisie si uleiul in grup. Aici nu stiu pe ce varianta sa merg si vreau sfatul unora mai experimentati. Cu alte cuvinte, masina va intra in service saptamana viitoare pentru: schimb de uleiuri si filtre, schimb de bielete si bucsi fata spate. Modificarile off road nu sunt prioritare acum. P.s. la masina voi face si o curatare a radiatorului si a sistemului de racire. Am inteles ca motorul acesta are probleme cu racirea... @ Yonutz P.s. te mai intereseaza webasto de pe masina? Costa fix cat vrei tu sa pui in contul lui Nessum, iar transportul il platesc eu. Editat Ianuarie 2, 2014 de Astral 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Re: Consiliere mk2 E ...asa mai incepi sa vii de acasa ... Ca o remarca ...nu ai grup ...ci GRUPURI ...care este ...Atat pe fata cat si pe spate. Avand in vedere ca masina asta e pe fata pe bascule, nu pe punte rigida ...iti recomand sa verifici atent bucsaraia pe fata cat si sistemul de directie, mai ales daca te gandesti sa o bagi in craci. Un alt aspect important ...ar fi distributia ...din cate stiu motorul asta este pe curea de distributie...N-ar strica sa-i schimbi si pompa de apa ... Ultimul aspect important ...la care cei noi ...nu prea da importanta ... verifica starea sasiului ...nu te apuca sa modifici ptr offroad o masina de teren cu sasiul mancat de rugina ... Ptr ca la final ...tot hobbyul tau se va transforma intr-un sac fara fund flamand ... Ca si upgrade ulterior (ca deh, e bine sa urmeze si asta) ordinea ar fi urmatoarea: 1.Sa te gandesti exact ce faci cu masina 2.Sa-i aplici un kit de suspensie adica amortizoare fata-spate, arcuri spate si eventual barile de torsiune daca ale tale nu se afla intr-o stare prea buna. Normal poti lua kitul de suspensie fara barile de torsiune, putand ajusta din ale tale noua setare de suspensie. Normal vei obtine un lift de 4-5cm Pe suspensie ...ai mai multe oferte pe piata ptr masina ta: Old Man Emu, Iron Man, Dobbinson (sunt cel putin 5 branduri prezente pe piata romaneasca) samd . Setarea de suspensie (standard, + 200kg ) se face in functie de cum vrei sa-ti echipezi masina ...bara fata, bara spate, troliu ...etc ... Mai ai varianta de a improviza ...adica sa pui arcuri de Patrol pe spate si sa iei doar amortizoarele ...dar de asemenea nu ti-o recomand. 3.Legea noastra nescrisa a modificarilor spune ca ptr pastrarea centrului de greutate (esential ptr mersul in teren accidentat) este sa latesti masina cu cat o inalti. Normal acest lucru se poate face cu jante cu ET negativ sau cu flanse distantiere la roti. Personal recomand prima varianta. Asta ptr a nu supune unui stres suplimentar rulmentii rotilor. 4.Apoi te gandesti la roti ...In mod normal pe motorizarea aia, destul de slaba de altfel, n-as merge pe roti mai mari de 31/10.5 sau 265/75 R16 sau echivalent pe R15. Odata din considerent de spatiu, or sa-ti atinga pe viraje, la incrucisari, o sa-ti incinga pe urcari ...samd ... 5.Etapa asta te gandesti la un troliu ...in mod normal cu capacitatea de 2.5x greutatea masinii. La montarea unui troliu, automat iti trebuie un suport de troliu (placa de troliu), echipament ce trebuie fixat foarte, foarte bine intre lonjeroanele masinii...de preferat cu 6 sau mai multe prinderi. La montarea unui troliu, o sa constatati ca bateria obisnuita e posibil sa nu iti faca fata ...si o sa te uiti probabil dupa o baterie mai HD ...sau eventual o a doua baterie cu un sistem de management pe incarcare ... Offroadul este un hobby scump fara indoiala, dar daca esti hotarat sa investesti in el ...fa-o cu cap ptr a nu avea dureri si dezamagiri ulterioare. Eu personal iti doresc succes si vreau sa vad acilisea pe forum un topic de prezentare al masinii tale de la A la Z in care sa ma contrazici ca te-am judecat gresit, si ca tu ai facut totul ca la carte, ba mai mult ai facut mult mai multe chestii decat ti-am scris eu tie ...aici... 4 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Re: Consiliere mk2 @ Yonutz P.s. te mai intereseaza webasto de pe masina? Costa fix cat vrei tu sa pui in contul lui Nessum, iar transportul il platesc eu. Dezvoltam pe PM. Sa nu poluam topicul... :grin: 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crihan Postat Octombrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Re: Consiliere mk2 Asa da!!!! Multumesc pt sfaturi. La sasiu masina sta bine, nu are rugina deloc. Voi schimba si distributia cu tot cu pompa de apa, caci nu stiu istoricul masini. Ma uitam la suspensii si parca as merge pe ironman (sa fac si un act de caritate pt Daniel). 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 (editat) Re: Consiliere mk2 Ma bag un pic in discutie, mai ales ca va cunosc personal pe amandoi si am vazut si masina. Yonutz are dreptate cand afirma ca sunt multi cei care cred ca sa faci offroad inseamna sa iti iei un junghi, roti-troliu-cizme si gata... esti cel mai mare offroadist din cartier. De obicei asta vine la pachet cu nespalatul masinii minim 2 luni. Aici nu este cazul, Crihan a primit deja "instructajul" atunci cand i-am vazut masina. Crihane, ti-am spus si atunci, iti scriu si aici: cea mai buna masina este aia pe care o ai... sau mai bine zis aia pe care ti-o permiti. Pt scopul tau masina asta iti este manusa! Ieftina, spatioasa, economica, nr Romania, usor de intretinut, rezistenta, nu are nevoie de modificari majore pt oofroad etc 1. Tehnic: adu-o cat mai aproape de starea ei cand a facut-o japonezul: - Directie: bucsi, pivoti etc + reglat directie, stare caseta si semicaseta( caseta sh 150 euro, semicaseta noua) - Radiator racire: recomand sa-l dai jos si sa-l speli, dupa care sa montezi inca un electoventilator cu buton tras inauntru. - Frana: placute, garnituri etrieri- masina asta are o problema cu garniturile) cilindrii daca este cazul (cred ca va fi) o revizie frane m-a costat cam 2000 lei. - Frana de mana este foarte importanta in offroad, dar foloseste-o doar in padure. - Rulmenti roata 200 lei, burduf planetara etc - Motor: bujii, injectoare sau poate doar diuzele, curele, role, distributie cu tot ce inseamna asta - Baterie (vezi acum in iarna, daca trebe recomand ieftin si bun Rombat Premiere, eventual cu cativa Ah in plus decat originalul - revizie Alternator si daca mai ai bani la Electromotor. Daca nu, o impingi ca a ta este manuala :ha: - Transmisie: verifica crucile, greseaza toata masina, verif semeringurile si eventuale scurgeri. Sunt aproape sigur ca NU ai diff blocabil pe spate, ci LSD ceea ce necesita un ulei special. - schimba toate zemurile: Antigel, lichid de frana, servo, ulei motor, cutie, grupuri (diferentiale) si reductor (cutia de transfer) Ia-o intr-o ordine in ordinea urgentelor si fa un document in word sau cum vrei, unde sa notezi ce ii faci si cand. 2. Modificari offroad. - Anvelope marime: poti sa pui si 31, si 32 si 33 chiar pe suspensia stock, dar nu aia pe care o ai acum. Recomand 31... este foarte bine asa. Mai mare nici nu trebuie si nici nu poate... decat daca ai niste rapoarte bune, adica minim 4,525. Dar tu nu stii ce raport ai pt ca nu scrie nimic pe placuta. Mai ramane metoda numararii pe elevator, dar deja vorbim vorbe. 31 pt Pajero de ture este perfect... asta daca vrei sa iesi linistit. Masina ta nu degeaba are acum 235/.... am mai vazut si alte Pajero cu dimensiunea asta. Vezi sa ai rezerva cel putin de aceeasi marime, daca nu chiar acelasi tip. Recomand sa o cumperi sh de pe forum. - Anvelope tip... care este: Recomand MT. Vrei sa faci si km pe asfalt, sunt mai usoare, nu te faci de rusine etc cooper discoverer stt, BFG etc - Jante ET negativ pana in -30. - Suspensie: Daca stai prost cu banii pune stock. Daca se poate recomand Ironman foam cell, pentru ca este foarte buna, foarte ieftina acum si foarte buna.. am mai zis? Fata se ridica din barele de torsiune, care la tine cred ca sunt obosite si alea, masina sta foarte aplecata de fata. Mai ai un al 5-lea amortizor, cel de directie. Nu obligatoriu, dar face bine. - Troliu: cat sa te scoata din rahat, nu cred ca te troliezi mult timp si pe pante abrupte sau ca iti trebuie viteza, plasma, faima-prestigiu :grin:. Daca crezi ca te va mananca in curand, va trebui sa modificam toata discutia de mai sus, inclusiv masina :ha: Un troliu costa 400- 500 euro - Praguri si scuturi - obligatoriu - Bara fata - optional. Daca crezi ca esti injectat si o sa-i lasi flapsurile prin padure, atunci o bara HD - Portbagaj sus - optional. Devine obligatoriu daca pleci cu un copil mic sau cu alta familie pentru 3 zile. - Proiectoare - optionale, dar sunt foarte bune. 3. Modificari in interior: optionale bineinteles... cam ce vrei tu... In functie de activitatea ta: offroadist, pescar, vanator, campig-man etc iti amenajezi spatiul si il dotezi cum vrei: gps, laptop, terratrip, invertor, dulap in spate, cutii depozitare, cutie incuiata pt arma, arunci bancheta, folie in spate, rollcage, centuri profi etc 4. Recovery. Oricat de simpatic ai fi si chiar daca te-ai pus la punct cu toate de mai sus.... tot nu esti gata. Iti trebuie un minim necesar care sa cuprinda: - sufa de copac si sufe minim 10m - ocheti, manusi, scripete pt troliu - compresor aer, hilift pt ridicat masina sau recuperare, lopatica army, topor - trusa medicala, extinctor - trusa scule minima - pt situatii de urgenta - Geanta de RCC adica Rahat Cat Casa: bocanci rezerva, sosete, tricou, hanorac, poncho, chibrit, briceag etc.... plus o palinca pt tine sau pt vreun tractorist care vine sa te scoata si 50 lei de rezerva daca tractoristul este antialcool :ha: Geanta RCC este la fel de importanta pt un 4x4 asa cum este o cheie de 12 sau 14 pt Pajero :ha: Aici gasesti tipul si cantitatile de zeama pt. Pajero 2,5. (vezi daca ai pe spate blocant sau LSD) http://www.liqui-moly.de/liquimoly/web.nsf/id/pa_eng_oil_guide.html Iti pun si niste poze alte info, te sfatuiesc sa le printezi si sa le tii in bord. Ai vrut consiliere... ia de aici! Daca credeai ca offroadul asta este treaba simpla... te-ai inselat. Acum nu mai poti scapa... deocamdata nu s-a gasit leacul antioffroadistic si este bine asa rau :wink: Am avut chef de scris :ha::ha: Editat Octombrie 13, 2013 de doctoru' 4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Re: Consiliere mk2 Dupa ce citeste saracu om tot ce i-am scris noi aici inainte de a se apuca de ceva INCA...are doua optiuni: ori se lasa, ori il da nevasta afara din casa ... :ha: 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
seklerbowhunter Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Re: Consiliere mk2 servustok! :) din pacate cea ce a scris mai sus Doctoru si Yonutz este adevarat. cumparand o masina de 2000 de euro ca sa ajungi sa folosesti (light offroad) usor bagi in el inca 3000 de euro. asa am patit si eu si inca tot nu sunt multumit 1 "If you think adventure is dangerous, try routine; it is lethal." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crihan Postat Octombrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Re: Consiliere mk2 Afara nu m.a dat inca nevasta, dar nici mult nu mai are.... Azi am dus masina la un service, nu unul specializat 4x4. Constatarea a fost cam cum am banuit: toate bucsile si bieletele sunt imbatrinite! Amortizoare spate, bucse bara stabilizatoare, bielete antiruliu spate, bucse brate sustinere punte spate, rulmenti fuzeta fata st+dr, articulatii directie, capete bara, bielete, semicaseta directie, cruce cardanica diferential central, ulei motor uzat. Astea sunt constate.... Nu stiu pretul pt semicaseta, insa celelalte vor fi inlocuite cu piese noi, obligatoriu. Schimbam si toate zemurile, cum spune Vali, si facem si manopera de montare a unui electroventilator. Ma gandeam daca ar fi o varianta buna sa ii fac si o priza de aer pe capota.....nu stiu inca. La suspensi m.am hotarat pe kit.ul ironman ce contine si barele de torsiune HD. Anvelopele vor fi 31, dar trebuie sa imi mai iau un rand de jante cu ET negativ. Am gasit niste preturi bune la jante pe 16 si nu stiu ce sa fac, sa pastrez pe 15 sau sa trec la 16? Merci de sfaturi, Vali! Apropos, Vali, stii pe cineva prin Onesti la care as putea face toate operatiile de mai sus? Recomanzi pe cineva? 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Re: Consiliere mk2 De la jurnalul de bord al lui Bismarck citire: (adicatelea Pajero meu) Apr. 2011 - schimbat caseta directie sh 150 euro - schimbat semicaseta noua (daca imi aduc aminte a fost pana in 800 lei) Pe langa pret informativ, mai observa ca le-am schimbat acum 2,5 ani. E ceva, tinand cont ca port 31 simex si Bismarck a vazut multe. Pont: pune un gresor la semicaseta. Da, iti recomand cele doua locuri unde imi ingrijesc eu masinile. Suna-ma maine dupa-amiaza, nr meu ia-l de la nasu'. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crihan Postat Octombrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Re: Consiliere mk2 Ne auzim maine, multam! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crihan Postat Octombrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2013 (editat) Re: Consiliere mk2 Hai sa pun si niste poze cu starea actuala a masinii... Saptamana viitoare urmeaza sa ajunga toate piesele enumerate mai sus , toate filtrele si toate uleiurile. Nu am gasit inca semicaseta de directie. Mai caut inca. Am comandat si kit.ul de suspensie Ironnman. Daca mai raman bani voi lua si troliul si anvelopele... sper sa mai ramana :) Editat Octombrie 19, 2013 de Crihan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FederalMogul Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 (editat) Re: Consiliere mk2 Apropo de 31 vs 33. Eu am un Galloper cu acelasi motor ca si tine de 2.5. Am 33-uri MT BFG. Inainte am avut 31 MT Khumo. Diferentele fata de 31 la demaraj sau in sarcina in off sunt minore. Modificari ca sa-mi intre 33-uri au fost 2. Arcuri si amortizoare Ironmann. Flanse de 38 mm. Atat. Pe spate s-a inaltat cam 7 cm, pe fata cam 6 cm dupa ce am strans barile de torsiune. NU atinge pe nici unde la flexari. Deci daca vrei se poate si 33. Editat Noiembrie 10, 2013 de FederalMogul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crihan Postat Noiembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Re: Consiliere mk2 Salutare, Si multam de sfat. Am mers pe varianta de 31 BFG. Am montat tot Ironnman kit complet. S.a inaltat foarte fain. Mai am de montat troliul pe ea; s.au inlocuit absolut toate bucsile si bieletele, capete de bare, etc. Astept sa vina si jantele de la vopsit sa pot monta cauciucurile si sa vad cum arata. pe miercuri joi ar trebui sa fie gata masina si promit sa revin cu poze. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fanesatar Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Re: Consiliere mk2 Cam cat te-a ajuns toata joaca cu bucse, bielete, capete de bara, etc? Pe ce producator ai mers? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crihan Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Re: Consiliere mk2 Salutare, Toate distractiile ( capete de bara, bucsi punte, bielete, bucse brate, distributie, toate curelele, pompa apa, semicaseta directie, simering.uri, uleiuri, filtre,) m.au costat aproximativ 2300-2500 lei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Animal Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Re: Consiliere mk2 Va Salut respectos, Am urmarit toat acest topic si vreau sa spun ca ma doare capul ,nu ma asteptam la atitea complicatii pt un mk2 si pt mine parea totul mult mai simplu dar foarte clare sfaturile si explicatiile baietilor cu experientza si f utile pt un boboc cum sunt eu in offroad am sa mai rasfoiesc forumul deoarecede2 zile am achizitionat un Pajero scurt 2,5 fab 94 ,sincerchiar nu stiu sa ma exprim f bine in termeni offroad ,in fine vreau sa va multumesc sieu pt sfaturile date colegului din care am spicuit si eu cite ceva care cu sigurantza imi vor fi de folos Toata stima Baieti 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Re: Consiliere mk2 Acestea nu sunt complicatii ...sunt chestii de baza ...de verificat si de facut ...daca e cazul, asta sa nu te doara capul la un moment dat in nu stiu ce coclauri sau padure unde chiar nu te poate ajuta nimeni. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crihan Postat Noiembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 (editat) Re: Consiliere mk2 Cam asa arata dupa toate lucrarile.... Editat Noiembrie 14, 2013 de Crihan 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Animal Postat Noiembrie 16, 2013 Partajează Postat Noiembrie 16, 2013 (editat) Acestea nu sunt complicatii ...sunt chestii de baza ...de verificat si de facut ...daca e cazul, asta sa nu te doara capul la un moment dat in nu stiu ce coclauri sau padure unde chiar nu te poate ajuta nimeni. Da Yonut ai perfecta dreptate ca sunt chestii de baza,dar pt mine care sunt la primul 4x4 sunt complicati in sensul ca nu le luasem in calcul ,dar datorita acestui forum acum stiu ce am de facut si sunt foarte constient ca am multe de invatzat si stii vorba aia e mult mai usor sa inveti din prblemele altora decit din ale tale ,sapt viitoare o sa amtimp si ma apuc si eu sa o gresezsa ai schimb uleiurile in grupuri,motor ,etc... Stima Cam asa arata dupa toate lucrarile.... Superba jucaria :banana Editat Noiembrie 16, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate