Max Postat Octombrie 16, 2013 Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Nu am folosit niciodata MRL-uri AVM. Din ce am inteles, nu trebuie pusa vaselina la ele. E corect asa? La cele originale Toyota trebuie vaselina. Pe un Hilux cu AVM-uri, cand se decupleaza, la unul din ele, se aude un carait ca si cum ar freca canelurile din MRL cu canelurile planetarei. Nu a ajuns inca masina la mine dar ma gandesc ca nu se decupleaza complet MRL-ul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 16, 2013 Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Re: Intrebare legata de MRL-uri AVM AVM-urile se ung usor doar cu ulei , vaselina poate ingreuna deplasarea mansonului canelat sau chiar il poate bloca . Actionarea mansonului canelat nu e directa ci prin intermediul unui arc . E destu lde posibil ca mecanismul sa nu fie in stare buna sau bucsa centrala sa aiba un joc exagerat ( datorita uzurii bucsei/rulmentului care centreaza capul de planetara in fuzeta , sau puntii strambe care tine planetara dezaxata - in acest caz toata sarcina de centrare e preluata de bucsa centrala din AVM si in timp se uzeaza . Dupa uzura , mansonul de cuplare nu mai poate intra intre corp si bucsa centrala , aceasta - bucsa - nemaifiind centrata ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Re: Intrebare legata de MRL-uri AVM Am inteles. Aici e vorba de un AVM nou, pus de curand. Pe masina, starea componentelor de gen bucsi, rulmenti este foarte buna. MRL-ul cupleaza dar am senzatia, din ce mi-a spus amicul meul, ca nu decupleaza total. Oricum, va ajunge masina la o verificare zilele astea. Eram doar curios cu vaselina la MRL-uri. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Octombrie 16, 2013 Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Re: Intrebare legata de MRL-uri AVM Daca a bagat vaselina in AVM-uri este f. posibil sa nu functioneze corect (sa nu cupleze sau decupleze). In instructiunile de folosire si montaj, se specifica clar cu rand ingrosat: A NU SE FOLOSI VASELINA PENTRU UNGERE, ungerea se va face doar cu ulei SAE 30. 1 :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate