Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebare legata de MRL-uri AVM

Max

Postări Recomandate

Nu am folosit niciodata MRL-uri AVM.

Din ce am inteles, nu trebuie pusa vaselina la ele. E corect asa?

La cele originale Toyota trebuie vaselina.

Pe un Hilux cu AVM-uri, cand se decupleaza, la unul din ele, se aude un carait ca si cum ar freca canelurile din MRL cu canelurile planetarei.

Nu a ajuns inca masina la mine dar ma gandesc ca nu se decupleaza complet MRL-ul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intrebare legata de MRL-uri AVM

AVM-urile se ung usor doar cu ulei , vaselina poate ingreuna deplasarea mansonului canelat sau chiar il poate bloca .

Actionarea mansonului canelat nu e directa ci prin intermediul unui arc . E destu lde posibil ca mecanismul sa nu fie in stare buna sau bucsa centrala sa aiba un joc exagerat ( datorita uzurii bucsei/rulmentului care centreaza capul de planetara in fuzeta , sau puntii strambe care tine planetara dezaxata - in acest caz toata sarcina de centrare e preluata de bucsa centrala din AVM si in timp se uzeaza . Dupa uzura , mansonul de cuplare nu mai poate intra intre corp si bucsa centrala , aceasta - bucsa - nemaifiind centrata ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Am inteles.

Aici e vorba de un AVM nou, pus de curand. Pe masina, starea componentelor de gen bucsi, rulmenti este foarte buna.

MRL-ul cupleaza dar am senzatia, din ce mi-a spus amicul meul, ca nu decupleaza total.

Oricum, va ajunge masina la o verificare zilele astea.

Eram doar curios cu vaselina la MRL-uri.

Multumesc!

Link spre comentariu

Daca a bagat vaselina in AVM-uri este f. posibil sa nu functioneze corect (sa nu cupleze sau decupleze). In instructiunile de folosire si montaj, se specifica clar cu rand ingrosat: A NU SE FOLOSI VASELINA PENTRU UNGERE, ungerea se va face doar cu ulei SAE 30.

DSCN5407.thumb.JPG.89d0a39fdf233be2213c548146636ff2.JPG

• Like 1
:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare