Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Reparatie rezervor combustibil Rocky

Ignis

Postări Recomandate

Re: Reparatie rezervor combustibil Rocky

...decapat , cositorit , incarcat local tot cu cositor ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...decapat , cositorit , incarcat local tot cu cositor ....

Corect, desi as adauga si ceva petece de tabla de cupru pe zona mai afectata...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Salut,

Se poate aplica o protectie antirugina exterioara? Kelfos ceva? Ar ajuta? Merg grunduite / vopsite? (ma refer, dupa reparatie)

Ma intereseaza si pe mine subiectul.

:h5

Sorin.

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Salut,

Se poate aplica o protectie antirugina exterioara? Kelfos ceva? Ar ajuta? Merg grunduite / vopsite? (ma refer, dupa reparatie)

Ma intereseaza si pe mine subiectul.

:h5

Sorin.

Orice convertor de rugina (Kelfos si similarele) ai aplica pe tabla subtire a rezervorului nu va face decat sa-l transforme in strecuratoare.

Singura acoperire de protectie, (ca prim strat), eficienta, ar fi o cositorire integrala, cu "peticire" acolo unde este necesar. Dupa aia, grund si vopsea (doar ca sa te simti tu bine si sa arate frumos).

Dupa parerea mea, la un rezervor care a ajuns sa rugineasca intr-atat incat sa piarda combustibilul din el, orice reparatie este doar temporara, cat sa poti misca masina pana la venirea unuia nou. In general, tabla de la rezervoare este subtire si, odata "atinsa" de rugina, singura "reparatie" de durata si fara batai de cap este inlocuirea. Mai ales atunci cand, ca in pozele colegului, rugina a atacat zona imbinarilor din fabrica.

Dar e doar parerea mea...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Atacul nu este la imbinare, pe cordonul de sudura, este mai sus peste buza de fixare a rezervorului, in centrul petelor rotunde unde a supurat motorina. Ruginirea s-a produs din exterior in interior si a avut ca si cauze acumularea de pamant si mizerie intre profilele pe care se fixeaza rezervorul si peretele cu probleme al rezervorului. Aceasta mizerie evident tinea si umezeala.

Rezervorul in rest este ok, iar la o inspectie in interior cu un endoscop video sa ii zicem, tabla este in stare buna si tratamentul arata chiar bine in zonele in care nu sunt acele puncte gaurite. Din cauza ca este vorba despre o masina la care un rezervor nou nu sper sa mai gasesc si inlocuirea lui presupune confectionarea unuia custom care nu ma avantajeaza momentan ca buget, voi incerca sa cositoresc.

Nu inteleg treaba cu Kelfos-ul, care l-ar face sita. Kelfosul dupa mine stabilizeaza local rugina si se transforma intr-o pelicula mai usor de vopsit, care dupa ce o vopsesti izoleaza metalul de aerul si apa cu care ar veni in contact si ar favoriza in continuare dezvoltarea ruginii. Kelfosul nu inlatura rugina ca sa zici ca o sa curete pana la metal curat si subtiaza si mai mult locul - parerea mea. Daca aveti experiente neplacute concrete vis a vis de Kelfos si tabla rezervoarelor anuntati-ma ca fix cu Kelfos vroiam sa dau :)

Revin azi cu alte poze pe masura ce avanseaza lucrarea.

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

Rezervoarele se corodeaza pana la perforare acolo unde se depune noroi/praf/pamant , acolo unde este orice element aproape de rezervor si spatiul redus favorizeaza mentinerea depunerilor .

Orice decapant sau inhibitor de coroziune va afecta doar produsii corozinii , nu si metalul ramas . Daca nu mai este metal , bineinteles ca ramane gaura ...

Eu am vrut sa zinchez rezervoarele mele , dar costul e aberant si interventia presupune unele impedimente ( conducte interioare care pot fi obturate , necesitatea unor gauri suplimentare pentru imersie-golire in baia de zincare ) , asa ca m-am multumit cu Kelfos , grund si teroson in doua straturi , asa cu e original ( bineinteles , fara kelfos ... ) . A iesit mai mult decat bine , dar era doar corodat punctiform la suprafata , totusi in mare proportie . Initial este cositorit , si am avut surpriza sa descopar ca si cu stratul de cositor a reactionat cu kelfosul mai mult decat ma asteptam , deci protectia prin cositorire e de mica/foarte mica grosime sau cositorirea doar o metoda de conservare a semifabricatului ( tabla ) in perioada de stocare inaintea fabricarii rezervorului ( asta ar explica faptul ca desi cositorite ele totusi ruginesc , iar kelfosul a relevat o acoperire insuficienta ... si faptul ca rezervoarele cositorite sunt totusi vopsite/terosonate de fabrica ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Feruginol, Supermafrasol si Kelfos au fost solutiile folosite. Speram ca am facut treaba buna. Lipitura cositorita este pozata dupa aplicarea unui strat de Kelfos, am omis sa fac poza inainte.

Cu supermafrasol diluat in apa am spalat si degresat rezervorul. Am folosit apoi Feruginol, am sters cu o laveta cu Solvoxol si dupa am clatit cu apa; ulterior am aplicat Kelfos. In continuare voi aplica grund si vopsea.

DSCF4829.thumb.JPG.52e487ab6304ccaf7621debb80d8400a.JPGDSCF4818.thumb.JPG.c8d5f208e376d8bd3e3d12f00f60ac92.JPG

Editat de Ignis
  • Like 2
Link spre comentariu

cum ai scos vaporii de benzina ramasi, ca sa poti lucra cu flacara linga el?

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Este diesel a mea deci pericol mai mic. Am scurs bine cat am putut tot combustibilul si l-am lasat la "aerisit" cateva ore. N-am lucrat cu flacara, am lucrat cu un letcon electric de 1kW.

Link spre comentariu

si rezervoarele de motorina au tendinta de a sari peste gard daca sant incalzite cu flacara directa.

rezervoarele de tabla desi au probleme mai des se repara usor, alea din plastic se repara mai greu(desi se strica mai greu, doar prin lovire, intepare)

imi place cum ai lucrat.:bravo

Link spre comentariu

Lipiciurile pentru metal gen A+B ar fi bune in cazul rezervorului pe suprafete mici ?Eu am lipit tevusca aia de la radiator care se duce spre vasul de expansiune si de cateva luni tot acolo este.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

@ V1tara - Feruginol si Solvoxol gasesti ieftin in Leroy Merlin + inca 2, 3 produse similare de la alte firme. Supermafrasol si Kelfos se gasesc mai greu insa la un search pe google o sa gasesti niste locuri de unde poti procura.

@Caphonne - depinde de cat de bine rezista la carburanti si ce incarcari mecanice trebuie sa preia. Eu nu am experimentat astfel de solutii nu stiu ce sa zic. Citeam azi niste documentatii de pe la Henkel/Teroson cu niste produse minune pentru reparatii piese de metal insa sunt niste conditii in care le poti folosi, adica trebuie sa ai o suprafata maricica de lipire, sa degresezi bine cu un alt produs al lor. Preturi mari insa si cam greu de gasit produsele in cantitati mici.

• Like 1
Link spre comentariu

Treaba buna avand in vedere ca un rezervor ajungea la 20 mil cand am cautat eu.Am deschis si un topic atunci sa vad ce am putea improviza.Cel mai potrivit este rezervorul de Dacie Papuc.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Rezervorul este gata, pana la urma straturile protectoare dupa tratamentul cu Feruginol, Kelfos etc au fost asa:

-Grund 2 straturi cu uscare la 20 grade celsius ~24 ore pt fiecare strat, vopsea acelasi producator pentru compatibilitate, la fel doua straturi cu uscare de pe o zi pe alta in mediu incalzit si ulterior am aplicat un grund cauciucat cu pistolul ca sa evit "ciobirea" stratului protector de la pietricelele care pot sari de la roti. Voi reveni cu poze ca nu am apucat inca sa fac cu aspectul final.

Link spre comentariu

Daca tot va curge cu timpul,am un Bertone Freeclimber la dezmembrat,are si rezervorul intreg (chiar si un motor original Daihatsu de la BMW 2,4TD!)

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Ca sa il cositoresti complet cred ca ai nevoie de un kil' de cositor :grin:

Si revenind la discutii serioase: si al meu tot asa arata cand l-am demontat, probabil de la pamantul umed acumulat in timp (cred ca aveam vre-o 2 lopeti). Eu am renuntat la tratamente cu nu stiu cate solutii. Am dat doar 2-3 maini de Kelfos, peste care ceva vopsea la spray (ce am gasit prin pivnita). E drept ca nu are pori. Inca ...

La cat este de ruginit nu cred ca mai merita reparat. Cand se strica, daca nu gasesc unul ieftin (si din cate am citit in topic, nu prea am sanse) o sa confectionez un capac din tabla, care sa aiva cat de cat forma originala si asta e. Poate gasesc vreun tigan care fabrica cazane dispus :grin:

Editat de Astral
VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

Eu am invatat ceva din tot ce am mai lucrat - daca faci un lucru doar ca sa zici ca l-ai facut ai pierdut timp, bani pe produse iar rezultatul este prost, dupa un timp o iei de la capat; din acest motiv obisnuiesc sa fac lucrurile intr-un anume fel.

627610301_Rezervordaihatsufinal.thumb.JPG.ae12bcd784e18ba3583da35e8b20c186.JPG

Editat de Ignis
Link spre comentariu

Foarte de acord cu tine Ignis dar, sunt situatii in care chear nu merita efortul. Ce putin, in cazul meu este asa ruginit incat nu merita reparatia. O mica prelungire a vietii, iar cand se gaureste, o sa fac acel lucru "bine facut": o sa inlocuiesc complet jumatatea superioara, chear daca nu o sa iasa 100% la forma, dar macar o sa pot sa ma bazez pe el ...

Link spre comentariu

Bine acum daca estimezi ca nu mai tii mult masina sau ca vrei sarefaci rezervorul intr-un an nu are rost sa insisti insa, in cazul meu fara sa il tratez corespunzator dupa prima iarna metalul era iar expus si dupa un timp riscam sa am din nou probleme.

Cateodata si eu mi-am pus problema ca insist prea mult cu niste chestii dar in general a meritat si sanse sa iau una mai noua nu prea vad in curand mai ales cu taxa minunata si cu cata munca am investit pana acum in masina.

Link spre comentariu

Oricum, o masina mai noua inseamna mult mai multa tehnologie, deci mult mai mari sansele sa se strice cate ceva si nu cred ca mai reusim sa surubarim pe la asa ceva. Cel putin eu nu m-as baga la masini mai complicate ...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare