Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

problema la masina de strada

DanT

Postări Recomandate

salutare! am o Laguna I din 2000 si am cumparat pt pozitie din auchan niste leduri cu 26lei dar am o problema:

dupa ce le montez si aprind pozitia apare SERVICE iar computerul de bord imi spune vocal ca lumina de stationare nu functioneaza.

manifestarea asta apare datorita faptului ca ele au 0.7W iar computerul nu le sesizeaza? (cele normale au 5w)

am mers in piata la piese auto si am cerut becuri de pozitie care nu dau eroare si am primit un set cu 25lei dar se petrece exact acelasi lucru..

gasesc oare undeva becuri de pozitie led w5w dar care sa aibe 5w ? sau cum as putea sa rezolv problema asta? :tk

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: problema la masina de strada

Tu ai nevoie de becuri LED care comunica prin Can Bus daca bine am retinut. Ce le-ai cumparat pot fi folosite dar numai la masini care nu au aceasta optiune de verificare a becurilor arse. Da un search pe Google dupa "LEDURI CU POZITII SMD fara eroare CANBUS". Poti afla mai multe.

Link spre comentariu

Un rezistor de 20...30 ohm montat in paralel pe bec pacaleste computerul. Trebuie sa fie de putere (minim 5W) si trebuie montat intr-un loc "aerisit" (adica nu lipit de plasticuri samd.) pentru ca se incalzeste.

Sau "LEDURI CU POZITII SMD fara eroare CANBUS", care au rezistorul ala deja pus.

Editat de workaholic_ro
Link spre comentariu

O rezistenta de 20...30 ohm montata in paralel pe bec pacaleste computerul. Trebuie sa fie de putere (minim 5W) si trebuie montata intr-un loc "aerisit" (adica nu lipita de plasticuri samd.) pentru ca se incalzeste.

In felul asta se pierde unul din principalele avantaje ale LED-urilor: curentul mic pin circuit! In plus, in loc sa schimbi oarecum peiodic un bec, vei schimba apoape la fel de periodic o rezistenta.

Solutia corecta e cea cu bulbi LED care comunica cu CAN-BUS-ul.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Nu vreau sa starnesc aici vreo discutie plina de pasiune despre salvarea planetei, dar led-ul la masini nu se foloseste pentru economia de energie, ci pentru fiabilitate, stralucire, lipsa inertiei etc.

Verificarea unui bec cu filament ars se face prin valoarea consumului in timpul functionarii si trimiterea unor impulsuri scurte cand e stins. In ambele situatii se citeste o cadere de tensiune pe o rezistenta de sarcina de valoare mica aflata in computer si inseriata cu consumatorul. Computerul nu interogheaza becul, pentru ca becul e prost. Si atunci cum interogheaza led-ul si de unde stie ca led-ul e destept ?

"LEDURI CU POZITII SMD fara eroare CANBUS" e un soi de "compozitie organica speciala pentru inlaturarea pericolului deteriorarii sistemelor pentru protejarea membrelor inferioare, fabricate din tegument animal", adica crema de ghete. Artificiu de marketing.

Editat de workaholic_ro
Link spre comentariu

Nu vreau sa starnesc aici vreo discutie plina de pasiune despre salvarea planetei, dar led-ul la masini nu se foloseste pentru economia de energie, ci pentru fiabilitate, stralucire, lipsa inertiei etc.

Verificarea unui bec cu filament ars se face prin valoarea consumului in timpul functionarii si trimiterea unor impulsuri scurte cand e stins. In ambele situatii se citeste o cadere de tensiune pe o rezistenta de sarcina de valoare mica aflata in computer si inseriata cu consumatorul. Computerul nu interogheaza becul, pentru ca becul e prost. Si atunci cum interogheaza led-ul si de unde stie ca led-ul e destept ?

"LEDURI CU POZITII SMD fara eroare CANBUS" e un soi de "compozitie organica speciala pentru inlaturarea pericolului deteriorarii sistemelor pentru protejarea membrelor inferioare, fabricate din tegument animal", adica crema de ghete. Artificiu de marketing.

N-ai inteles: nu e vorba de economie de curent si alte prostii ecologiste care nu-si au locul in discutia asta. Ci, pur si simplu, de un curent mai mic intr-un circuit si asa dimensionat cu zgarcenie. Rezistenta in paralel pe LED nu face decat sa aduca curentul in circuit la aceeasi valoare (sau o valoare convenabila apropiata), ca in cazul utilizarii unui bec.

Cum afla CAN-BUS-ul ca becul e ars sau ca in loc de bec e un LED, nu m-a interesat sa aflu, inca nu m-am lovit de problema asta. Am zis doar ca solutia corecta si fara dureri de cap ulterioare e LED-ul "destept" care stie sa pacaleasca computerul masinii. Si, daca ne uitam la preturi, diferentele sunt foarte mici intre cele doua variante de bulbi LED.

O zi buna!

Link spre comentariu

E mai bine sa argumentezi tehnic dupa ce ai aflat cum functioneaza lucrurile. Rezistorul ala nu se arde si nu se schimba periodic decat daca e subdimensionat. Intradevar, led-urile cu rezistor "inteligent" incorporat nu costa cu mult mai mult. Omul voia o solutie pentru jucaria lui, nu o alta jucarie, sau asa am inteles eu.

Link spre comentariu

Asa arata un "bec" cu LED obisnuit:

9ledfestoon578bulbfront-1.thumb.jpg.309b1f798e548777c10e1b1d77792b49.jpg

Si asa arata acelasi "bec" in varianta "CAN-BUS"

led-4410-festoon-replacement-bulb-can-bus-4410-w1-cb.jpg.e2984d8065c881f4acc6a22a07771d73.jpg

Se poate vedea cu ochiul liber ca diferentele sunt mai multe... adica de mai mult decat "o rezistenta":wink:

Si crede-ma pe cuvant: o rezistenta de putere are aceleasi sanse sa se arda ca si un bec, pe langa neajunsul ca se incalzeste...

Link spre comentariu

Acuma ce sa zic, interventia mea se baza doar pe cunostinte perimate, joaca de-a electronica din ultimii 35 de ani, si receptoarele de satelit pe care le construiam acum 25, care n-au nicio treaba nici cu becurile si nici cu led-urile. Si nici nu prea mai am timp, mai fac doar din cand in cand cate-o automatizare la cate un echipament si nici ala nu-i auto. Nu mai sunt la zi si imi pare rau ca m-am aflat in treaba sa raspund.

• Like 1
Link spre comentariu

am fost azi in piata la piese si am testat 5 perechi de led-uri : pe una scria W5W5W , la alta pereche a fost mentionat de catre vanzator cuvandul CAN-BUS dar degeaba.. intentionez sa cumpar de aici http://bec-led-auto.blogspot.ro/p/w3w-w5w-w6w-wy5w-t10.html 2 becuri de 7.5W poate asa se rezolva problema.. sunt curios daca dau banii pe becuri H7 pt faza scurta daca le recunoaste..

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

am fost azi in piata la piese si am testat 5 perechi de led-uri : pe una scria W5W5W , la alta pereche a fost mentionat de catre vanzator cuvandul CAN-BUS dar degeaba.. intentionez sa cumpar de aici http://bec-led-auto.blogspot.ro/p/w3w-w5w-w6w-wy5w-t10.html 2 becuri de 7.5W poate asa se rezolva problema.. sunt curios daca dau banii pe becuri H7 pt faza scurta daca le recunoaste..

de ce nu iei tu de la reprezentanta? cred ca pina acum ieseai mai ieftin...

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Eu am leduri pe pozitie ''din targ''.Masina depisteaza si semnalizeaza in bord becurile arse.In cazul celor ''din targ'' totul a fost ok deci depinde ce nimeresti.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare