dans Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Salutare colegi forumisti. Am achizitionat de curand din UK un patrol y61 din 1999 cu motor 4.2 turbo diesel pt face un transplant pe patrolul meu y61 cu motor de 2.8. Patrolul cu motor de 4.2 turbo are cutie automata cu diverse butoane pe ea. Are N, D, R, 1 si 2, buton de overdrive, de power si a/t (daca imi aduc bine aminte). Intrebari: 1. Cum functioneaza butonul de overdrive, de power si a/t la cutia automata? Nu am experienta cu cutiile automate. 2. Care ar putea fi dificultatile intampinate la transplantarea acestui motor de 4.2 de englezoaica pe un Y61 cu volan pe stg si motor de 2.8? Multumesc Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Re: Nissan y 61 4.2 turbo Salut, de buton de a/t nu am auzit ... Butonul de overdrive on/off anuleaza (in pozitia OFF) cuplarea in treapta cea mai de sus a cutiei automate (overdrive). Butonul de power afecteaza modul in care schimba cutia treptele - schimba mai sus in turatie. Teoretic butonul de power are 3 pozitii: - power - schimba mai "sportiv", urca mai mult in turatie inainte de a schimba - dar nu ceva impresionant :D - neutru - cutia schimba "normal" - hold - la plecarea de pe loc cupleaza direct in treapta a 2a a cutie, pentru a elimina eventuala patinare a rotilor pe suprafete alunecoase (de folos iarna) Exista ceva discutii mai amanuntite aici pe forum, nu stiu acum topicurile exact, dar un search cred ca iti va dezvalui multe detalii despre cum functioneaza cutia automata de la Patrol. Intentionezi sa pastrezi cutia asta sau pui alta cutie pe proiectul tau? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Re: Nissan y 61 4.2 turbo Butonul A/T al cutiei automate functioneaza asa: Pe pozitia "la jumatate" -modul "auto" cutia va schimba absolut normal Pe pozitia "sus" - modul "power" motorul se tura mai mult pana cutia va schimba rapoartele, un fel de "sport" Pe pozitia "jos" - modul "snow" motorul se va tura mai putin pana cutia va schimba rapoartele Normal daca are turbo din fabrica motorul tau se numeste TD42T sau a variatiune in functie de turbina T1, T2, T3 sau T4 sau T5. Pe masina ta e foarte probabil sa ai un TD42T3 (cele mai des intalnite) Ca si caracteristici: TD42T3 160 CP (117.7 kW; 157.8 bhp) @ 3600 RPM 33.7 kg·m (330 N·m; 244 lb·ft) @ 2200 RPM Pe Y61 s-au pus cutii automate cu 5 viteze (RE5R05A) sau cu 4 viteze (RE4R03A). Cutia de transfer este arhicunoscuta deja TX12A prezenta pe mai toate Y61 si pe unele Y60 (majoritatea). Ca si particularitati (probleme majore) la montaj: -Instalatia electrica. la volanul pe dreapta instalatia electrica e mai scurta decat la cel cu volan stanga. Toate informatiile sunt din surse citite. Asa ca te rog sa le tratezi ca atare. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dans Postat Octombrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Re: Nissan y 61 4.2 turbo Multumesc mult de informatii. O sa incerc sa fac o poza la schimbator si butoane ca sa fie mai clar. Butonul de over drive e pe maneta, iar cel de power si a/t-ul sunt in dreapta manetei. E o cutie automata cu 4 trepte. Referitor la transplant eu m-am gandit sa pastrez cutia automata originala. Si m-am mai gandit sa ii adaug si un intercooler mai mare daca tot am deschiderea de pe capota de la modelul Y61 2.8. E mai proasta cutia automata si ar trebui sa pun manuala? va multumesc Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Re: Nissan y 61, 4.2 turbo Mestere, sa-ti traiasca utilaju'. Daca nu sunt indiscret, la ce bani ti-a ajuns masina adusa in tara? Sa stiu daca m-ar tine buzunarul sa caut asa ceva. "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Re: Nissan y 61 4.2 turbo O sa incerc sa fac o poza la schimbator si butoane ca sa fie mai clar. E mai proasta cutia automata si ar trebui sa pun manuala? nu mai face poze, ca stim cum arata butoanele alea ;) si sunt si functioneaza asa cum am povestit si Yonutz si eu. Daca e mai proasta sau mai buna cutia automata depinde de utilizator (ce iti place, ce preferi, etc.), de utilizare (pt ce o folosesti, etc.), de starea cutiei, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Re: Nissan y 61, 4.2 turbo Nu ar trebui sa existe ideea de rau sau bun daca ar trebui sa compari doua cutii de viteze manuala si automata. Fiecare a fost gandita ptr o anume aplicatie, ptr un anume tip de consumator, samd ... Atata timp cat e in mintile ei ...nu ar trebui sa ai stres. Cum cred ca ar trebui sa nu te stresezi sa faci mutarea de motor/cutie de pe o masina pe alta. Singura problema care ar trebui sa ti-o faci este ca masina ca a ta sunt foarte putine in Romania (cred ca le poti numara pe degetele la o mana sau cu indulgenta doua) ...in rest ...totul e ok ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dans Postat Octombrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Re: Nissan y 61, 4.2 turbo Ca nu sunt multe in Romania sper sa fie de bine :) Oricum masina primitoare intra la o restaurare totala cu curatat, sablat si galvanizat sasiu, etc. Si vreau sa fac o treaba buna sa ma tina masina pana la pensie ca tare mult mi-am dorit combinatia asta de 4.2 td pe y61 lung. Lucrarea o face prietenu meu Dan Bucuras si e foarte tipicar in toate. Despre cat a costar adusul nu stiu exact ca am fost personal dupa ea si am venit pe sestache cu ea fara asigurarea si toate cele. a fost numai motorina si trecutul cananlului cu feribotul. Pt cei interesati am luat-o de pe http://www.4x4xfaz.co.uk. Tipul strange numai Toyote si Nissanuri 4x4 si le vinde peste tot. Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Re: Nissan y 61, 4.2 turbo Stiu site-ul, are ala niste preturi mama-mama. A mai avut una de vanzare acum vreo doi (?!) ani, cam la vreo 8000 lire :shock: . A vandut-o si a repostat-o dupa scurt timp din nou. Sper ca a ta e in regula. Oricum stiu ca sunt scumpe, de aia si eram curios de pret. Sa o folosesti sanatos, maestre. "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Re: Nissan y 61, 4.2 turbo Ca nu sunt multe in Romania sper sa fie de bine :) Ca nu sunt multe in RO = nu gasesti piese specifice la dezmembrari Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dans Postat Noiembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Nissan y 61, 4.2 turbo Mai am o intrebare legat de Y61 td4.2t. Stie cineva ce rapoarte sunt in punti la modelul acesta. Transplantul acestui motor va fi pe niste punti de Y61 2.8 td care original aveau 4.625 si care le-am schimbat cu 4.88. Eu aveam informatif ca motorul de 4.2 turbo diesel de patrol are rapoartele in punti de 4.11. Nu sunt foarte sigur insa. daca este asa inseamna ca rapoartele de 4.88 o sa fie excelente mai ales ca eu mai mult de 33-uri nu vreau sa pun pe ea. Va multumesc. Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Nissan y 61, 4.2 turbo Am gasit numai despre Y61 motor TD42 cutie manuala 5 trepte ca are 4.111, coroana cu 37 dinti si pinion atac cu 9 Dar asa cum la ZD30 este diferenta la rapoarte in punti intre cele cu cutie automata (4.375 - 35 dinti la coroana si 8 la pinion) si cele cu cutie manuala (4.111 - 37coroana/9pinion) posibil sa fie si la tine diferenta intre automata si manuala, asa ca mai bine verifica-l "la dinti" ca sa zic asa ;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 (editat) Re: Nissan y 61, 4.2 turbo y61_english_s4_pd_0002.pdf asa repejor atata am gasit , ca si Alexei de altfel care are dreptate cand zice sa numeri "plombele" daca mai gasesc ceva , o sa scriu Editat Noiembrie 4, 2013 de patriciu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Nissan y 61, 4.2 turbo Raport ar trebui sa ai ...ori 3.9 ori 4.11 ... Daca ii pui 4.88 se vor schimba acolo niste chestii ... 33-urile or sa fie mici... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Nissan y 61 4.2 turbo Butonul A/T al cutiei automate functioneaza asa: Pe pozitia "la jumatate" -modul "auto" cutia va schimba absolut normal Pe pozitia "sus" - modul "power" motorul se tura mai mult pana cutia va schimba rapoartele, un fel de "sport" Pe pozitia "jos" - modul "snow" motorul se va tura mai putin pana cutia va schimba rapoartele Normal daca are turbo din fabrica motorul tau se numeste TD42T sau a variatiune in functie de turbina T1, T2, T3 sau T4 sau T5. Pe masina ta e foarte probabil sa ai un TD42T3 (cele mai des intalnite) Ca si caracteristici: TD42T3 160 CP (117.7 kW; 157.8 bhp) @ 3600 RPM 33.7 kg·m (330 N·m; 244 lb·ft) @ 2200 RPM Pe Y61 s-au pus cutii automate cu 5 viteze (RE5R05A) sau cu 4 viteze (RE4R03A). Cutia de transfer este arhicunoscuta deja TX12A prezenta pe mai toate Y61 si pe unele Y60 (majoritatea). Ca si particularitati (probleme majore) la montaj: -Instalatia electrica. la volanul pe dreapta instalatia electrica e mai scurta decat la cel cu volan stanga. Toate informatiile sunt din surse citite. Asa ca te rog sa le tratezi ca atare. Hm ,numai 330 Nm cuplu?Allroadul meu avea 370nm de fabrica si 180 cp.Dupa resoft am avut aprox 450 nm si 220 cp.Dar si rupea asfaltul...si numai 2500 cc http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 (editat) Re: Nissan y 61 4.2 turbo Hm ,numai 330 Nm cuplu?Allroadul meu avea 370nm de fabrica si 180 cp.Dupa resoft am avut aprox 450 nm si 220 cp.Dar si rupea asfaltul...si numai 2500 cc Cand am mers la un pompagiu sa imi regleze motorul de 2.8, m-am plans ca are numai 116 cai. Stii ce mi-a zis? "Las, ca astia-s altfel de cai, nu ca la masinile de strada. 'Trag' mai tare" :ha::ha::ha: Probabil se gandea el la cuplu. Si eu m-am tot gandit ce bine ar fi sa pot pune pe Patrol motorul de la Avensis (400 Nm si 177 cai din 2200cmc, de fabrica)! On topic: @dans: Am circulat cu 4.2 simplu aspirat cu punti standard, apoi am pus motorul de 4.2 pe punti de 2.8, si vreau sa iti atrag atentia la un aspect: Daca treci 4.2TD pe puntile de 2.8, o sa ai cuplu mai mare la roata, ceea ce in teren e bine. Dar daca e sa mergi pe asfalt, vei ''zbura'' ca si cu un 2.8! Adica NU! Adica la aceeasi viteza, in noua configuratie iti va trebui turatie mai mare. Daca vrei un pic de sprinteneala pe asfalt, tre' sa urci motorul in ture muuuuult! De ce?! Atata te lasa rapoartele din punti! :grin: Eu personal astept sa vad ceva bani la fata si sa bag in reductor un GearMaster de 2,86:1 si sa pun inapoi in punti rapoartele de 4,11 (vise, vise...). Asta ca sa nu ma mai tarasc pe asfalt cu caruta. Iar in teren, nu-mi fac griji, ca nu umblu la concursuri. Tu stii ce vrei sa faci cu masina, asa ca iti tragi singur concluziile. Spor! Si pune-ne si noua niste poze sa-ti vedem jucaria. Editat Noiembrie 5, 2013 de crisguide "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Re: Nissan y 61, 4.2 turbo Asta cam asa este ...cu cat pui rapoarte mai mari cu atat caii "vor alerga" mai incet pe asfalt. Pe masina de strada, tot 4x4, am 750Nm/2000rpm (313CP), suficient. In aceste conditii, masina consuma la mers normal (nu sportiv) un 17l/100km in oras si un 11-11.5l/100km in afara. Multumitor Pe masina de joaca care indeplineste uneori si rolul de utilitara am 255Nm/2400rpm (116CP). In aceste conditii masina consuma un 11-12l/100km in oras 9-9.5l/100km in afara. Cu cateva imbunatatiri (evacuare, intercooler) probabil ca o voi duce undeva in jurul a 280-300Nm (~130CP)...ceea ce ar fi arhisuficient. Mentionez ca desi de fiecare data cu gasca ne fixam obiective indraznete, cautam de fiecare data cea mai usoara cale spre ele, adica ocolim noroiul, cracile, apa, situatii limita samd. Satifactia devine incomensurabila cand atingem aceste obiective in conditiile de mai sus...si masina este cat mai intreaga ...Asta ptr ca in viziunea noastra conteaza mult mai mult calea catre scop decat atingerea scopului in sine. Interesant este cum sa faci sa nu dopezi prea mult masina incat sa nu o indepartezi foarte tare de standard. Asa vei avea atat satisfactia mentala ca masina merge cat si satisfactia fizica atunci cand privesti portofelul si constati ca banii tot acolo au ramas. La diesel trebuie sa fi foarte atent ce iti doresti. Adica sa te decizi ce vrei:masina de strada sau masina de teren. Ca sa ajungi la un compromis ...e aproape imposibil. Daca as fi in locul tau si as avea de gand sa folosesc masina si pe strada n-as umbla la rapoarte. Dar acum ...fiecare face exact ceea ce crede ca trebuie sa faca ... Cam asta e... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dans Postat Noiembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 (editat) Re: Nissan y 61, 4.2 turbo Primele doua poze sunt cu masina receptoare iar urmatoarele sunt cu masina donatoare. Dupa cum spune Yonutz este important pt ce vreau sa folosesc masina. Nissanul Y61 cu motorul de 2.8 a fost masina mea de suflet eu fiind un impatimit de Nissan chiar daca acum am si o Toyota LJ73 3.0 td al carei motor trebuie sa recunosc ca trage intr-un mare fel si chiar daca am avut si o Toyota FJ Cruiser cu un motor de 4 l benzina care si ala tragea foarte frumos. Eu am inceput pasiunea asta offrodistica cu un Nissan Y60 si de atunci m-am indragostit iremediabil de aceasta masina cu toate defectele ei bine stiute. In Y61 meu lung cu motor de 2.8 am investit o gramada de timp si bani ca sa ii pun tot felul de upgrade-uri cum ar fi bari fata si spate ARB, roofrack ARB, suspensie OME si Tough Dog + 5cm (arcuri heavy duty ca sa poata cara bivolul), blocant fata ARB si rapoarte in punti de 4.88 ( din cauza ca masina fiind ingreunata abia se mai misca cu motorasul ei original care a mai primit si un kit de power booster de la Artechnology/Ruggeri). Dupa lungi ezitari si planificari am decis sa cumpar un Y61 lung identic ca interior dar cu motor de 4.2 TD pt a face transplantul pe masinuta mea veche. Masina este intr-o revizie totala cu sasiul la sablat, etc, caroserie revizuita. Tot ce se poate face pt a avea o masina fara gram de rugina si care sa mearga in mintile ei. Vreau sa o folosesc pentru ture lungi prin Mongolia, in jurul Marii Negre, Africa de nord, etc. Nu vreau sa ia ochii celui care o priveste ci vreau sa mearga perfect, sa aibe de toate si numai eu sa stiu ce e sub capota si de ce e in stare. Mie rotile de 33 mi-au fost suficiente pana acum. Este posibil dupa cum ati spus ca rapoartele de 4.88 care sunt acum pe ea sa fie prea mult pt rotile de 33. Le mai am pe cele vechi de 4.625 sau le pot pune pe cele originale care au venit pe motorul de 4.2. Nu vreau sa pun roti de 35 numai pt show-off. Vreau o masina functionala in parametri si mult imbunatatita in ceea ce priveste performantele. Vreau sa mentionez ca masina cu tot cu barele ARB fata/spate, cu roof-rack si cortul deasupra, canistre si alte accesorii depaseste cu mult greutatea ei de fabrica. Niste rapoarte mai ok pot sa ajute si in acest sens dupa parerea mea. Intrebari: 1. La liftul meu de + 2,5 inch ar intra roti de 35 ( de ex Cooper STT 315/75R/16)? Sau ar trebui un lift mai mare? 2. Cu dimensiunea asta de roti si raportul in punte de 4.88 si motorul de 4.2 ar putea rula pe sosea la o viteza decenta ( oricum nu merg mai mult de 120 KMH pt ca nu o folosesc ca si masina de viteza :) ) fara sa fie supraturata? 3. As putea ramane cu 33-urile mele ce le am acuma si sa fie OK masina in ceea ce priveste turatia si viteaza reala pe sosea? 4. Consumul ar creste nesimtit de mult cu 35-uri si rapoartele de 4.88? Trebuie sa fie si o decenta a consumului pt ca la ture de mii de km este important sa ai un consum ok. 5. Vreau sa ii pun un intercooler custom. Cat de mare ar trebui sa fie? Debitul de motorina ar trebui marit sau merge pe original? Si cum ar influenta consumul acest intercooler si mai ales viata motorului? 6. Nu cred ca are radiator pt cutia automata. Vreau sa ii pun si un radiator. Ar fi ceva de mentionat din partea cunoscatorilor in acest sens? Acuma ca am scris cel mai lung mesaj al meu pe acest forum va multumesc pt sfaturile de pana acum si astept cu nerabdare parerile voastre. Editat Noiembrie 5, 2013 de dans Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 (editat) Re: Nissan y 61, 4.2 turbo Si carutza mea are spre trei tone. Cum am mai zis, eu am 4.2 aspirat pe rapoarte in punti de 4,625. Fara reductor cu gume de 35''/36'', ma tarai pe asfalt pana la ''locul de joaca''. Urc Feleacul greoi rau (sau ii dau talpa pana la 3500/4000 si dupa mine e Copsa Mica - iti dai seama cum era cu 2,8-ul Y60?!?!). De aceea vreau rapoartele originale 4,11 in punti, iar pentru teren sa pun reductor de 1:2,89 (original avem de 1:2). Merg uneori si pe 31'' si 32''-uri, consumul este simtitor mai mare cu puntile cu 4,625 fata de ce am avut cu originalul de 4,11. Mai zic o data: rapoartele de 4,88 sau 4,625 iti vor aduce cuplu, dar nu vei mai avea ''span'' cand ai nevoie. Ca trebuie si din asta uneori pe teren. Fata de ce motor am eu, al tau este net superior si la cuplu si la power. In locul tau, nu mi-as face griji de lipsuri la acest capitol, mai ales ca ai si blocante pe amandoua puntile. Cu un troliu cam faci formula completa pentru turele lungi care le preconizezi. Sa iti raspund din experienta mea: 1. La 2,5'' s-ar putea sa iti cam dea prin aripi 35-urile la flexuri mai mari, cand deblochezi bara stabilizatoare. Atentie! 3. Cu 35'' si 36'' si punti cu 4,625 merg cu 80km/h la 2100 ture 4. 36'' TSL si 4,625 la 80-90 km/h - consum 12-13/100km (la 35'' simex inca nu am estimare, ca abia le-am luat) La punctele 2, 5 si 6 las pe altii sa se pronunte. Tine-ne la curent. Succes! P.S.:Poate apuc sa te intalnesc prin Cluj cand ma intorc in tara, sa vad/aud live jucaria. Editat Noiembrie 5, 2013 de crisguide 1 "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate