luslucian Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Salut, are cineva o diagram de vacum la freelander td4? ma gandeam sa inlocuiesc furtunele cu unele siliconice SAMCO, dar nu stiu diametru. am citit pe undeva ca ar fi de 4mm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Re: Diagrama vacum land rover freelander td4 Salut, are cineva o diagram de vacum la freelander td4? ma gandeam sa inlocuiesc furtunele cu unele siliconice SAMCO, dar nu stiu diametru. am citit pe undeva ca ar fi de 4mm. m-am uitat in RAVE dar niciunde nu apare diametrul.... ca sa fii sigur baga-te cu sublerul pe ele:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Re: Diagrama vacum land rover freelander td4 din pacate firma samco nu produce pt motorizarea td4 ..dar sunt multe care produc in schimb dar insa nu stiu daca sunt la fel de calitative.. da un search pe google la freelander 1 td4 silicone hose kit seara faina! Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 am gasit, are si un tip pe mercador samco de 4mm si 8 mm pentru antigel acum nu stiu daca e original daca zici ca nu fabrica, pe samcosport.com nu apare nimic dar pe ebay.co.uk sunt produse samco, este si un set intersant pentru aer pe care intentionez sa-l cumpar in viitor este 135 GBP si vad ca scrie pe el DPH Hose... nu stiu daca sunt ok ca brand Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 ce ai gasit in poza este si mai ieftin de la britpart respectiv setul asta acum calitativ nu prea iti pot da detalii http://www.paddockspares.com/silicone-hose-kit-freelander-1-td4.html Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Noiembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 multumesc frumos pentru ajutor, totusi stie cineva ce diametru au furtunele de vacum , nu am subler :grin: daca gaseste cineva si o schema il rog sa o ataseze, nu am gasit nici pe net. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 ce zici de asta.......:grin: If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 [ATTACH=CONFIG]194417[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]194418[/ATTACH] ce zici de asta.......:grin: tare rau!!! dar cred ca costa. doar furtunele albastre cu coliere costa 1200 ron Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 [ATTACH=CONFIG]194417[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]194418[/ATTACH] ce zici de asta.......:grin: Merita deranjul doar daca pui un intercooler marit si anulezi EGR-ul.:grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 (editat) Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 exact...........un intercooler cat casa si atunci sa vezi ce poate motorasul ala ca are potential:grin: (nu ca 1.8:app) Editat Noiembrie 9, 2013 de tonytherunner If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 vreau sa anulez si egr ul l-am gasit din otel http://www.ebay.co.uk/itm/230979923188 o sa-l iau sptamana viitoare impreuna cu cateva furtune se silicon si furtunul de vacuum de 4 mm. voi ce parere aveti despre anularea Egr-ului? Egr-ul a fost conceput pentru a reduce poluarea din cate stiu. pozitiv - ar fi ca motorul ramane curat - putere putin marita negativ- consum putin mai mare dar insesizabil Am mai auzit ceva de genu ca Egr ul reduce temperatura in camera de ardere dar nu cred ca-i adevarat sau o reduce f f putin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Am mai auzit ceva de genu ca Egr ul reduce temperatura in camera de ardere dar nu cred ca-i adevarat sau o reduce f f putin. Egr-ul nu reduce nimic, in realitate un EGR functional creste temperatura amestecului carburant datorita gazelor recuperate care au cel putin 160 grade la intrarea pe galeria dinaintea EGR-ului. Doar la Td4 cu cv automata exista si un racitor de gaze pentru EGR, dar care este cam fix degeaba. Pentru edificare mergi cu masina 30 de minute apoi vezi cat de cald este EGR-ul, dupa ce se raceste scoate-i furtunul de vacuum si blindeaza-l si repeta tura de plimbare, ai sa constati ca poti sa pui mana linistit pe egr, fara sa-ti lasi pielea de pe degete pe el. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 ....si nu creste nici consumu.... EGR-ul, metaforic vorbind, e ca si cand ti-ai baga un furtun in c*r prin care sa-ti inhalezi flatulenta in loc sa-i dai drumul in eter:grin: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Noiembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 (editat) am reusit sa cumpar furtunul de vacuum, la land rover td4 este de 4 mm!. l-am inlocuit partial, mai am unul mic de schimbat care se duce la turbo dar cand ridic masina. saptamana viitoare vreau sa anulez si egr si sa schimb cateva furtune aer Editat Noiembrie 15, 2013 de DKW 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Noiembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 imi pote face cineva o poza cu circuitul de vacuum care vine din rezervorul de vacum. m-am uitat pe net si cred ca au fost inversate niste furtune. Este corect ca din rezervor sa se duca furtunul in fata motorului la valva care are legatura cu egr ul ? sau trebuie sa se duca la valva care comanda turbina ? la mine se vede in poza de mai sus cum sunt montate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Noiembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 poza asta ma gasit-o pe net, e corect asa ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 (editat) Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 gazele care trec prin EGR sunt mai reci decat cele care vin din intercooler de aceea scrie la teorie ca reduce temperatura in camera de ardere prevenind aprinderea inainte de punctul maxim al pistonului si batai in capul pistonului Pentru a raci si mai mult gazele s-a introdus ulterior si racirea suplimentara a EGR-ului. E doar o opinie PS eu nu-mi amintesc de butoiasul ala sa fie pe acolo la motorul meu Editat Noiembrie 17, 2013 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Pentru a raci si mai mult gazele s-a introdus ulterior si racirea suplimentara a EGR-ului. Td4 cu CV automata are racitor suplimentar pe galeria care trimite gazele recuperate in EGR, racit cu apa/antigelul din circuitul de racire al motorului. In teorie totul functioneaza frumos, dar in realitate gazele alea condenseaza in galeria de admisie si se formeaza o marmelada care in timp se intareste si obtureaza porturile, inclusiv cel de legatura cu Boost Pressure sensor care trimite informatii actuatorului de la turbina. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 (editat) Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 PS eu nu-mi amintesc de butoiasul ala sa fie pe acolo la motorul meu L-am gasit, e si la mine dar mai ascuns Editat Noiembrie 19, 2013 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Noiembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 L-am gasit, e si la mine dar mai ascuns si este corecta schema ? [ATTACH=CONFIG]195529[/ATTACH] la mine din rezervoru de aer se ducea la valva EGR. aici vad ca este altfel !? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 (editat) Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 si este corecta schema ? [ATTACH=CONFIG]195529[/ATTACH] la mine din rezervoru de aer se ducea la valva EGR. aici vad ca este altfel !? EGR este comandat de o electrovalva care este la randul ei comandata de ECM. EGR este deschisa de electrovalva si se inchide mecanic cu un arc. La relanti si la full throtle EGR este inchis. Se deschide la acceleratii medii si viteza constanta. Schema ta este pentru turbosuflanta care este comandata de valva de turboboost. EGR nici nu apare in schema ta Editat Noiembrie 19, 2013 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Noiembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 din schema de mai sus reiese ca din rezervor trebuie sa se duca catre valva turbo. la mine din rezervoru de vacum se ducea catre valva egr, nu catre egr direct. l-am mutat catre turbo, poate are mai multa nevoie turbo de rezerva de vacum, egr oricum il anulez zilele urmatoare cand ajunge piesa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 (editat) Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 EGR valve & solenoid. Cooler EGR. Editat Noiembrie 19, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 (editat) Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 din schema de mai sus reiese ca din rezervor trebuie sa se duca catre valva turbo. la mine din rezervoru de vacum se ducea catre valva egr, nu catre egr direct. l-am mutat catre turbo, poate are mai multa nevoie turbo de rezerva de vacum, egr oricum il anulez zilele urmatoare cand ajunge piesa. La valva EGR se duce o conducta din conector de pe conducta principala de vacum, aia din plastic De la valva se duce alt furtun la EGR. Tot pe conducta de plastic ( se vede in coltul din dreapta sus pe schema) putin mai departe este un T care duce o conducta la rezervorul de vacum pentru turbo INTREBARE : de ce trebuie blindat EGR cand este de ajuns sa scoatem furtunasul? egr ramane inchis in cazul asta si nu-l mai decshide nimeni. Editat Noiembrie 19, 2013 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 INTREBARE : de ce trebuie blindat EGR cand este de ajuns sa scoatem furtunasul? egr ramane inchis in cazul asta si nu-l mai decshide nimeni. Pentru ca nu toata lumea il verifica daca mai inchide bine inainte de a-l scoate din functiune. Au fost cazuri cu EGR-uri care nu mai inchideau bine din cauza depunerilor, sau ramase blocate pe pozitia deschis. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate