Radu-N Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 si este corecta schema ? [ATTACH=CONFIG]195529[/ATTACH] la mine din rezervoru de aer se ducea la valva EGR. aici vad ca este altfel !? M-ar interesa intreaga schema, se pare ca ai facut un "crop" de pe o poza mai mare. Posteaza eventual si legenda daca esti amabil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Noiembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 M-ar interesa intreaga schema, se pare ca ai facut un "crop" de pe o poza mai mare. Posteaza eventual si legenda daca esti amabil. abia am gasit-o si pe asta. pe un formum, dar fara legenda. de schema de vacuum incerc sa fac si eu rost dar am inteles ca in rave nu este. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 (editat) Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Aveti aici schema completa si cu legenda http://bmw.workshop-manuals.com/3_Series_E46/320d_M47_SAL/index.php?id=717 La Freelander nu cred ca este montat ce este numerotat cu 3 Editat Noiembrie 19, 2013 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 La Freelander nu cred ca este montat ce este numerotat cu 3 Nu, acela este actuatorul de la swirl flaps-urile din galeria de admisie. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Noiembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 (editat) Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Aveti aici schema completa si cu legenda http://bmw.workshop-manuals.com/3_Series_E46/320d_M47_SAL/index.php?id=717 La nr 4 e teava de plastic de care spuneam mai sus la mine din rezervor se ducea spre valva EGR si nu cred ca era correct cf. schemei de mai sus Editat Noiembrie 19, 2013 de luslucian 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Multam de schema Romeo. Totusi din ambele scheme lipseste piesa din imaginea a 3 a pct.12. Totdeauna am zis ca aia e pompa de vacuum. Se pare ca m-am inselat cu toate ca de acolo pleaca o conducta catre distribuitor. Freeander Workshop Manual Service Procedures (2001+).pdf Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 (editat) Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Adica asta http://bmw.workshop-manuals.com/3_Series_E46/320d_M47_SAL/index.php?id=715 http://bmw.workshop-manuals.com/3_Series_E46/320d_M47_SAL/index.php?id=702 Pai in diagrame nu e prezentata este desenat doar un segment din conducta principala, ca sa zic asa La punctul 12 este cooler-ul pentru EGR Editat Noiembrie 19, 2013 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Noiembrie 20, 2013 Partajează Postat Noiembrie 20, 2013 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Mersi Romeo de linkuri. De fapt ma refeream la pompa de vacuum, poza din link-ul tau e foarte sugestiva. Acum imi dau seama ca cele 3 suruburi din pagina pusa de mine (pct. 12) sunt aferente unei alte piese. Macar acum stiu si care e coolerul EGR :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Salutare Dupa un drum mai lung de vreo 900 Km am zis sa ma mai uit pe la masina (LRF TD4). Si bineinteles am gasit ceva care m-a surprins. Am insistat sa urmaresc traseul furtunului de vacuum de la rezervorul de vacuum la valva aferenta turbinei pentru ca de cand am luat-o mi s-a parut ca nu e in regula. Acum am observat ca traseul trecea pe undeva peste galeria de evacuare care bineinteles se incinge ca naiba. Pozitia nu era vizibila fiind in spatele motorului asa ca am insistat si am gasit furtunasul rupt, calcinat din cauza caldurii. E vorba de traseul 1b din schema de mai jos. Precizez ca motorul a mers normal tot drumul, ba chiar am stabilit un nou record: 5,6 l/100 Km, fara AC dar cu masina incarcata, 3 persoane, portbagaj plin si locurile 4 si 5 de pe bancheta din spate full. Totusi dupa cum arata furtunul nu cred ca defectul a aparut in timpul drumului, chiar cred ca asa am luat masina. Intreb si eu ca un necunoscator, e normal ca motorul sa functioneze "normal" in conditiile astea? Cum mai lucreaza palele turbinei? Cum functioneaza restul instalatiei de vacuum avand in vedere ca rezervorul de vacuum avea legatura cu atmosfera prin furtunul rupt? Pana una alta am legat furtunele sa nu umble aiurea si le-am infundat. Am sa caut furtun de vacuum pe la magazinele din zona, daca exista vre-o cerinta speciala astept sugestii. Si o ultima intrebare, din teul aflat pe furtunul din capatul opus al butoiasului, unul din furtune duce catre servofrana. Asta e lucrul care m-a ingrijorat cel mai tare, sa nu fie afectata frana de defectul circuitului de vacuum. Deocamdata frana merge OK. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Octombrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Salutare Dupa un drum mai lung de vreo 900 Km am zis sa ma mai uit pe la masina (LRF TD4). Si bineinteles am gasit ceva care m-a surprins. Am insistat sa urmaresc traseul furtunului de vacuum de la rezervorul de vacuum la valva aferenta turbinei pentru ca de cand am luat-o mi s-a parut ca nu e in regula. Acum am observat ca traseul trecea pe undeva peste galeria de evacuare care bineinteles se incinge ca naiba. Pozitia nu era vizibila fiind in spatele motorului asa ca am insistat si am gasit furtunasul rupt, calcinat din cauza caldurii. E vorba de traseul 1b din schema de mai jos. [ATTACH=CONFIG]225728[/ATTACH] Precizez ca motorul a mers normal tot drumul, ba chiar am stabilit un nou record: 5,6 l/100 Km, fara AC dar cu masina incarcata, 3 persoane, portbagaj plin si locurile 4 si 5 de pe bancheta din spate full. Totusi dupa cum arata furtunul nu cred ca defectul a aparut in timpul drumului, chiar cred ca asa am luat masina. [ATTACH=CONFIG]225730[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]225729[/ATTACH] Intreb si eu ca un necunoscator, e normal ca motorul sa functioneze "normal" in conditiile astea? Cum mai lucreaza palele turbinei? Cum functioneaza restul instalatiei de vacuum avand in vedere ca rezervorul de vacuum avea legatura cu atmosfera prin furtunul rupt? Pana una alta am legat furtunele sa nu umble aiurea si le-am infundat. Am sa caut furtun de vacuum pe la magazinele din zona, daca exista vre-o cerinta speciala astept sugestii. Si o ultima intrebare, din teul aflat pe furtunul din capatul opus al butoiasului, unul din furtune duce catre servofrana. Asta e lucrul care m-a ingrijorat cel mai tare, sa nu fie afectata frana de defectul circuitului de vacuum. Deocamdata frana merge OK. Poti pune furtun de silicon de 3 mm, nu este scump gasesti pe olx. eu mi-am schimbat tot traseul si sunt super multumit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Intreb si eu ca un necunoscator, e normal ca motorul sa functioneze "normal" in conditiile astea? Inlocuieste furtunul, turbina se invarte dar nu lucreaza in parametri. Probabil ca furtunul s-a infundat unde este topit si nu a avut pierderi de vacuum, altfel aveai o frumusete de ''check engine'' aprins in bord. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luslucian Postat Octombrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Inlocuieste furtunul, turbina se invarte dar nu lucreaza in parametri. Probabil ca furtunul s-a infundat unde este topit si nu a avut pierderi de vacuum, altfel aveai o frumusete de ''check engine'' aprins in bord. la mine actuatorul era ruginit , zornaia ca o jucarie pentru bebelusi. A trebuit sa schimb si actuatorul si supapa de la turbina care era blocata de rugina si a fost altceva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Merci de raspunsuri @DKW, martorul ala s-a aprins pentru scurt timp acum vre-o 3 luni. La vremea aia aveam probleme si cu alternatorul si am zis ca o fi vre-o legatura. Cum s-a aprins asa s-a stins, cand voi ajunge la un service am sa-i citesc eroarea sa vad ce zice. @luslucian, am gasit ce mi-ai indicat dar esti sigur ca 3 mm sunt suficienti? Eu stiam de 4 mm, drept e ca inca nu am pus sublerul pe mustiuce. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 salut o intrebare : la mine acest rezervor de turbo vacuum este scos din functiune. .. nu are furtunul bagat in el....are ceva daca masina merge fara el ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Care din furtune lipsesc ca sunt doua? Intrarea (impropriu spus) e prin fata unde ai marcat tu cu rosu, in spate e legatura cu valva aferenta turbinei. La cat costa cativa m de furtun siliconic fi 3 sau 4 mm, recomand sa refaci traseele conform schemelor din topicul asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Care din furtune lipsesc ca sunt doua? Intrarea (impropriu spus) e prin fata unde ai marcat tu cu rosu, in spate e legatura cu valva aferenta turbinei. La cat costa cativa m de furtun siliconic fi 3 sau 4 mm, recomand sa refaci traseele conform schemelor din topicul asta. Salut... Furtunul il am dar in partea din spate este rupta intrarea deci nu pot conecta furtunul... Iar cel din fata(intrare) nu este conectat deci nici unul din cele 2 furtune nu sunt conectate .. are ceva? Se pot produce daune etc? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Salut... Furtunul il am dar in partea din spate este rupta intrarea deci nu pot conecta furtunul... Iar cel din fata(intrare) nu este conectat deci nici unul din cele 2 furtune nu sunt conectate .. are ceva? Se pot produce daune etc? E adevarat ca racordurile sunt anemice. Ai doua probleme: Prima cu turbina. Sunt altii mai avizati care au sa-ti povesteasca ce si cum; A doua cu franele. S-ar putea cu motorul la ralanti si cateva pedale succesive pe frana sa te trezesti cu pedala beton. Nu cred ca e un capat de tara un rezervor din ala SH. Merita sa intrebi la dezmembrari, e usor de inlocuit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 E adevarat ca racordurile sunt anemice. Ai doua probleme: Prima cu turbina. Sunt altii mai avizati care au sa-ti povesteasca ce si cum; A doua cu franele. S-ar putea cu motorul la ralanti si cateva pedale succesive pe frana sa te trezesti cu pedala beton. Nu cred ca e un capat de tara un rezervor din ala SH. Merita sa intrebi la dezmembrari, e usor de inlocuit. Asa este... Eram mai mult curios daca merge fara , cateva zile pana il gasesc la dezmembrari.. mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iulie 10, 2015 Partajează Postat Iulie 10, 2015 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Si problema cu actuatorul de la EGR, plus un motor care merge in "take me home" mode. Schimba rezervorul de aer si gata. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Si problema cu actuatorul de la EGR, plus un motor care merge in "take me home" mode. Schimba rezervorul de aer si gata. cum pot testa piesa de la dezmembrari ? se sufla aer prin cele 2 furtune si iti dai seama daca actioneaza sau ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Este doar un rezervor de aer, o butelie ca de compresor cu mai multe iesiri. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Iulie 19, 2015 Partajează Postat Iulie 19, 2015 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Este doar un rezervor de aer, o butelie ca de compresor cu mai multe iesiri. got it..mersi , alta intrebare : acest filtru nu trebuie sa fie conectat la nimic ? . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Iulie 19, 2015 Partajează Postat Iulie 19, 2015 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Nu se leaga la nimic. Vezi ca problemele astea au mai fost discutate pe aici. Nu ar strica sa arunci un ochi pe topicurile de freelander, chiar daca momentan nu te lovesti de toate problemele discutate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Iulie 19, 2015 Partajează Postat Iulie 19, 2015 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 Nu se leaga la nimic. Vezi ca problemele astea au mai fost discutate pe aici. Nu ar strica sa arunci un ochi pe topicurile de freelander, chiar daca momentan nu te lovesti de toate problemele discutate. Salut , acum ma uit la toate topicurile cap coada.tnx Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Iulie 19, 2015 Partajează Postat Iulie 19, 2015 Re: Diagrama vacuum land rover freelander td4 salut , acum ma uit la toate topicurile cap coada.tnx tnx??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate