opinion Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 salutare nu stiu daca e normal asa - si oricum as vrea sa stiu ce pot faca ca sa scap de urmatoarea problema: de cand am schimbat gumele si am trecut pe 33'' la viraj dreapta cauciucul imi freaca in platicul ala dee pus sub aripa. Am zic ca las ca trece dupa ce imi iau suspensii da pana atunci am observat ca distanta de la roata la aripa nu e la fel in stanga comparat cu dreapta. Pe dreapta roata e mai aproape de usa decat in stanga, si atunci intrebarea mea este - e normala nesimetria asta sau ce problema am ... Apreciez orice sfat, mersi Adi Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: "nesimetrie roti fata y60" Ti-a ramas panhardul scurt , dupa liftare - asta a fost prima idee care mi-a venit in minte , dar ... se pare ca nu e cazul . Prima data masoara distantele intre centrele rotilor de pe aceasi parte , sa afli daca ai o problema de caroserie sau una de sasiu/punte . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: "nesimetrie roti fata y60" @cos, te rog, reformuleaza. eu nu am inteles ce trebuie facut. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dsabau Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: "nesimetrie roti fata y60" Pentru a putea sa primesti sfaturi pertinente trebuie sa postezi modificarile facute la masina: - cat a fost inaltata si cum - daca a fost decupat sau nu din aripi - dimensiunile complete ale rotilor si pe ce jane au fost puse - cat este comparativ distanta intre roata si aripa si pe o parte si pe cealalta - daca s-a reglat geometria dupa ce ai trecut la rotile mai mari - daca problema este statica sau apare si/sau se modifica in dinamica Cred ca doar dupa ce stim toate aceste lucruri putem sa facem supozitii referitoare la cauza nesimetriei. Daca vrei sa faci masuratori comparative ma ofer voluntar pentru furnizarea elementului de comparatie, avand in vedere ca la mine 35 nu freaca...:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: "nesimetrie roti fata y60" Prin inaltarea cu suspensie, puntile se deplaseaza astfel incat vei avea roata fata dreapta mai in exterior decat roata dreapta spate. Pune o sfoara din capat pe mijlocul rotii fata dreapta si du-o pana in capat tot pe mijloc pe roata spate dreapta si vei descoperi o mica diferenta. Prin inaltare, bara oblica (panhardul) nu e destul de lunga sa tina puntea fata pe pozitie aliniata cu puntea spate. Solutia cea mai la indemana si recomandata in acest caz : bari panhard reglabile. In mod normal la o inaltare de 5 cm, "iti mai trebuie" cam 0.5-1.2 cm de bara panhard. Operatiunea se face atat pe fata cat si pe spate. Bucsile cu reglaj caster, caster plate-ul sau dropboxul se pun ptr a inlatura celalalt efect: inclinarea puntilor spre fata, respectiv spate deci implicit creearea unui unghi pe linia cardanului intre grupuri si reductor. De aceea la masinile SWB trebuie kitul de coborare cutie. Pe de alta parte n-ar fi rau sa verifici limitatorul de viraj (surubul opritor) care se afla pe fuzeta. 2 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: "nesimetrie roti fata y60" da, dar omul spune ca nu a inaltat-o inca. ramane deci de vazut daca e de la punti sau de la caroserie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 (editat) Re: "nesimetrie roti fata y60" ...sa ma explic : 'ti-a ramas panhardul scurt ,... dar se pare ca nu e cazul ' = am presupus automat ca fiind in cautare de suspensii , nu este masina ridicata cu suspension-lift , deci nu e cazul sa suspectam deplasarea laterala a puntii fata datorata panhardului ... - ' masoara intre centrele rotilor pe aceasi parte = masurare intre roata spate si cea fata , cu rotile drepte ( viraj nul ) => daca sunt diferente intre centrele rotilor fata /spate , masurand pe ambele parti ale masinii - stg/dr , denota faptul ca puntea fata sta inclinata fata de axa masinii ( o roata mai in spate ) , si trebuie cautata cauza ( tendon infundat in sasiu , adica bucsa tendon lipsa , suport bucsa deformat , apendice sasiu deplasat spre spate ) . Daca nu sunt diferente intre centrele rotilor stg /dr , caroseria e mai in fata pe partea cu problema ( cat de mai in fata ....se pot face masurari comparative pe masina ) . Dupa ce se masoara si se confirma ca puntile fata /spate sunt paralele ( +/- 2 mm ) se poate rasufla linistit si se trece la surubareli marunte , linistit , cu o bere ... Editat Noiembrie 3, 2013 de cos 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: "nesimetrie roti fata y60" Exact asa cum zice Cos ... Pe fata ai de verificat asa: -bucsile terminale ale tendoanelor daca sunt tocite sau lipsesc. -suportii de pe punte ale primelor doua bucsi de pe fiecare tendon -situatia fuzetelor (normal ar trebui sa ai intre axul puntii fata si axa spate distanta elegale ) -opritorul de viraj Pe spate: -tendoanele spate daca sunt strambe -eventuale uzuri ale bucsilor Din ceea ce se vede din imagini pe topicul de prezentare, masina ta pare din poze inaltata, de aceea am emis opinia din postul anterior. Pe caroserie: -verificarea primelor 4 tampoane (doua pe stanga si doua pe dreapta) ...sa vezi dac nu cumva masina nu a fugit din acei suporti... In rest numa' de bine ...e duminica ...frumos afara, timp numa bun de petrecut cu doua sau mai multe blonde ...:x consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Noiembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 (editat) Re: "nesimetrie roti fata y60" Multam tuturor Masina nu e inca liftata oficial da am niste talere sub arcuri -care arcuri zicea cineva la un moment dat ca nu ar fi de patrol, asa ca sunt intr-o ceata continua ... Fac azi poze si atunci sper sa fie mai clar. Editat Noiembrie 3, 2013 de opinion Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: "nesimetrie roti fata y60" Pai bre, daca ai talere sub arcuri ...e clar ca e inaltata ...deci ochiul meu cataractat...nu ma inseala ... :grin: Cea mai buna masuratoare (comparatie): masoara din buza jantei de jos ...pana la overfender care e distanta ...si compara cu un Y60 care are aceleasi roti...care nu e inaltat sau chiar cu unul inaltat ...Sa indepartam aceasta dilema ...Sau pune-i un set de roti standard, masoara si compara.. Dupa aia vedem ce si cum ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: "nesimetrie roti fata y60" (...) am niste talere sub arcuri (...) :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Noiembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 (editat) Re: "nesimetrie roti fata y60" Ceva e putred in Danemarca, azi am masurat ochiometric si nu mai e asa evidenta diferenta dintre cele 2 parti, o sa ma duc la cineva sa o irc pe un elevator sa vada si ochiul meu daca mai e tot la loc si fara joc pe la partea din fata Acu stiu sigur ca ieri nu am baut nimic :grin: da atunci cand m-am uitat in dreapta fata nu intra-u nicicum 4 degete intre roata si aripa... Am gasit si o poza in care se vad talerele: Editat Noiembrie 3, 2013 de opinion Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: "nesimetrie roti fata y60" A avut dreptate prietenu' cand ti-a zis ca inaltatoarele nu-s de Patrol ... nu-s , si nu-s nici de alta marca , poate cel mult doar de alta nationalitate ( n-au nici unele marci auto , nici altele ... ) . ... nu tre' sa fii baut ca sa vezi in fiecare zi altfel . Uneori realitatea e mai surprinzatoare decat te poti astepta . Pentru cazul in care 'unitatea de masura' ar putea arata o cota schimbatoare de la o zi la alta e musai sa verifici cat mai curand posibil tot de tine de tendoanele fata si tot ce e in imediata vecinatate a tendoanelor fata . Dupa ce te-ai convins ca toate alea sunt p'acolo bine-merci , ai tot timpul sa mai negociezi una-alta ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: "nesimetrie roti fata y60" Poate te-ai uitat cu rotile putin sau mai mult virate.Eu am patit asa, m-am speriat ca s-a deplasat puntea de la loc, dar erau asa doar cand viram. Vezi cum stau virate,poate ai patit ca mine. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Noiembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: "nesimetrie roti fata y60" @cos - asa o sa fac, ridic masina si pe urma vad ce si cum @suvi - rotil erau spre inainte :h5 dar acu daca stau bine si ma gandesc cred ca acolo unde m-am uitat eu prima data nu era chiar plat betonul si atunci in mod cert partea dreapta era comprimata putin si de acolo poate ca a reiesit si diferenta de spatiu. Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bankerul Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Nesimetria poate sa apară și datorita uzurii bucsilor de la bara stabilizatoare. Garantat o Bieleta nu sta perfect dreapta, fiind înclinată de oficei spre fata. Nu este o iluzie, normal sa își mai revină dar o problema este și trebuie remediata Eu am schimbat doar bucșile la bara și am recuperat cm în minus pe partea stânga fata de dreapta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate