irinel_g Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Saluatare tuturor. Niva mea nu mai are compresie pe cindrul 3. De la ce poate fi? Sa desfac direct chiuloasa sau poate sa fie de la culbutori? Masina e din 2008 si are numai 30000km. Am oservat ca atunci cand motorul e rece pare sa functioneze, dar dupa ce se incalzeste nu mai functioneaza cilindrul3 (confirmat si de tester, dupa ce se incalzeste apare eroare missfire pe cilindrul 3 si clipoceste becul galben). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 Saluatare tuturor. Niva mea nu mai are compresie pe cindrul 3. De la ce poate fi? Sa desfac direct chiuloasa sau poate sa fie de la culbutori? Masina e din 2008 si are numai 30000km. Am oservat ca atunci cand motorul e rece pare sa functioneze, dar dupa ce se incalzeste nu mai functioneaza cilindrul3 (confirmat si de tester, dupa ce se incalzeste apare eroare missfire pe cilindrul 3 si clipoceste becul galben). probabil vreo supapa prajita sau segmentii dusi...verifica si daca ai presiune in baia de ulei iar daca ai sunt segmentii daca nu atunci e la supape sau ghid supape Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 Baga 15 ml de ulei de motor in cilindrul respectiv , prin locul bujiei , cu o seringa . Daca compresia creste atunci grupul piston/segmenti poate fi suspectul principal . Daca compresia ramane scazuta , o supapa a pierdut etanseitatea . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
irinel_g Postat Noiembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 Am dat jos chiuloasa si am gasit o supapa fisurata. Avand in vedere ca la cluj nu se vand supape separat, oare sa le schimb pe toate? Maine duc chiuloasa la niste meseriasi sa desfaca supapele, sa verice scaunul spapei si sa vad ce imi recomanda. Ce stiti, se rectifica planeitatea obligatoriu sau se verifica doar? A, si am gasit si o patina la distrinutie sparta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 "Meseriasii" iti vor zice ca se rectifica obligatoriu, dar meseriasii ( manualul ) spune ca se verifica si daca e necesar se rectifica XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 Am dat jos chiuloasa si am gasit o supapa fisurata. Avand in vedere ca la cluj nu se vand supape separat, oare sa le schimb pe toate? Maine duc chiuloasa la niste meseriasi sa desfaca supapele, sa verice scaunul spapei si sa vad ce imi recomanda. Ce stiti, se rectifica planeitatea obligatoriu sau se verifica doar? A, si am gasit si o patina la distrinutie sparta. La Cluj se vand si separat supape ai dat un telefon sa intrebi? eu cand eram tot asa la un moment dat in faza in care ma gandeam sa ii fac setul si am intrebat mi sa spus ca se pot da si la bucata asa ca cel mai bine da un telefon daca scaunul nu e fisurat atunci el se rectifica, chiulasa in mod normal se spune ca la fiecare demontare trebuie rectificata ca in functionare si datorita strangerii se deformeaza. atentie ca apoi daca schimbi toate supapele sa le rodezi pe scaun cu pasta de rodaj si sa le verifici apoi etanseitatea. faptul ca aveai patina sparta nu are treaba cu arderea supapei ca distributia e pe lant si patina doar mentine o tensiune cat acel lant sa nu zornaie in interior si sa loveasca in carcasa . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 (editat) Re: lipsa compresie cilindru 3 Planietatea chiulasei trebuie verificata atent si numai daca se constata abateri de planietate sau ciupituri ale zonelor de etansare recifici chiulasa. Respectarea cu sfintenie a procedurii de strangere recomandata de fabricant (ordine de strangere, cupluri, strangeri unghiulare), precum si exploatarea corecta a motorului (cu lichidele de racire si combustibilii recomandati, fara supraincalziri si suprasarcini) nu duc la deformarea chiulasei. Chiulasa nu poate fi rectificata la infinit, ajungi la o grosime minima la un moment dat dupa care singura solutie e inlocuirea ei. Referitor la supape poti inlocui doar supapa cu probleme, dar recomandarea mea e sa le verifici cu atentie pe toate, deasemeni scaunele lor. Daca zona de etansare dintre supapa si scaun e prea lata sau supapele ciupite, rectifica scaunele si supapele, apoi slefuieste-le pe pozitie cu pasta abraziva. Dupa ce ai curatat bine totul verifica etansarea supapelor fara arcuri montate, pozitionand chiulasa cu camerele de ardere in sus si turnand benzina sau diluant in acestea. Daca in galerii nu se vad infiltratii dupa cateva minute, poti trece la asamblarea chiulasei, dupa curatarea meticuloasa a acesteia. Te sfatuiesc sa schimbi si semeringurile de supapa si obligatoriu monteaza garnitura de chiulasa noua. Atentie la grosimea acesteia si la procedura de strangere. O ultima remarca! Daca ai circulat mult cu compresia mica pe cilindrul respectiv, ungerea camasii de cilidru a fost inrautatita de benzina nearsa si e posibil (nu obligatoriu) ca ansamblul piston-segmenti-cilindru sa fi avut de suferit. Pentru linistea ta ,dupa ce circuli un pic poti sa-i faci un test de compresie. Daca diferentele intre cilindrul respectiv si ceilalti cilindri depasesc toleranta admisa, stii care-i cauza. Si cum spunea Cos, un pic de ulei in cilindrul respectiv si testul repetat, ar trebui sa aduca o imbunatatire notabila, deci o reconfirmare a problemei. Sper sa nu fie cazul motorului tau! Succes lucrarilor!:wink: Editat Noiembrie 5, 2013 de Iulian G Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 Planietatea chiulasei trebuie verificata atent si numai daca se constata abateri de planietate sau ciupituri ale zonelor de etansare recifici chiulasa. Respectarea cu sfintenie a procedurii de strangere recomandata de fabricant (ordine de strangere, cupluri, strangeri unghiulare), precum si exploatarea corecta a motorului (cu lichidele de racire si combustibilii recomandati, fara supraincalziri si suprasarcini) nu duc la deformarea chiulasei. Chiulasa nu poate fi rectificata la infinit, ajungi la o grosime minima la un moment dat dupa care singura solutie e inlocuirea ei. Referitor la supape poti inlocui doar supapa cu probleme, dar recomandarea mea e sa le verifici cu atentie pe toate, deasemeni scaunele lor. Daca zona de etansare dintre supapa si scaun e prea lata sau supapele ciupite, rectifica scaunele si supapele, apoi slefuieste-le pe pozitie cu pasta abraziva. Dupa ce ai curatat bine totul verifica etansarea supapelor fara arcuri montate, pozitionand chiulasa cu camerele de ardere in sus si turnand benzina sau diluant in acestea. Daca in galerii nu se vad infiltratii dupa cateva minute, poti trece la asamblarea chiulasei, dupa curatarea meticuloasa a acesteia. Te sfatuiesc sa schimbi si semeringurile de supapa si obligatoriu monteaza garnitura de chiulasa noua. Atentie la grosimea acesteia si la procedura de strangere. O ultima remarca! Daca ai circulat mult cu compresia mica pe cilindrul respectiv, ungerea camasii de cilidru a fost inrautatita de benzina nearsa si e posibil (nu obligatoriu) ca ansamblul piston-segmenti-cilindru sa fi avut de suferit. Pentru linistea ta ,dupa ce circuli un pic poti sa-i faci un test de compresie. Daca diferentele intre cilindrul respectiv si ceilalti cilindri depasesc toleranta admisa, stii care-i cauza. Si cum spunea Cos, un pic de ulei in cilindrul respectiv si testul repetat, ar trebui sa aduca o imbunatatire notabila, deci o reconfirmare a problemei. Sper sa nu fie cazul motorului tau! Succes lucrarilor!:wink: Perfect deacord cu tine Iulian doar cu mentiunea ca o chiulasa care a fost pe motor si care a functionat in 95% din cazuri se rectifica si mai ales cu precadere cele de aluminiu cum e cazul celei de Niva cand spun rectificare de planeitate a nu se intelege ca se rascheteaza cate 1 mm la fiecare operatiune,doar ca 2,3 zecimi tot se ia din chiulasa in functie de masuratorile pe care le faci pe chiulasa. multi de lene nu masurau calumea si luau din ele la ochi si apoi tu puneai garnitura aferenta si constatai la final ca motorul merge prost ca detoneaza si alte cele si ajungeai sa umbli prin amestec si pe la avans...etc. repet o chiulasa care a fost stransa si folosita va trebui rectificata mai ales daca este din aluminiu si daca ai garnituri metalice nu cele de clingherit. si inca ceva ce nu am vazut sa spuna nimeni dar de care trebuie avut mare grija sunt prezoanele care si ele in mod normal trebuie inlocuite caci ele cu timpul se alungesc si nu mai sunt elastice intrand in zona plastica a materialului cand in urma strangerii acesta in loc sa asigure acea tensiune el defapt se lungeste pana se rupe in final si dupa de aici alte probleme. la chiulasele de fonta e alta poveste cu rectificatul si aici ...da uneori nu e neaparat necesara dar tot asa concluzia o tragi in urma masuratorilor. si daca tot intervii pe supapa respectiva schimba de preferinta si ghidul de supapa pentru ca pe acolo e inca un loc pe unde intra ulei in camera de arder...dar ca sa nu il punem la cheltuiala si la alte probleme pe colegul nostru forumist ,dupa ce dai supapa jos o scoti din chiulasa si ii ungi coada cu putin ulei curat dupa care o introduci de sus sa ma exprim asa adica de pe partea unde este actionata de arborele cu came si vezi daca intra lejer si usor pe ghidul de supapa si esti atent la cum se aduna pelicula de ulei de pe tija,in principiu ar trebui sa se adune acolo pe buza ghidului si in partea cealalta tija de supapa sa iasa cat de cat curata doar foarte putin acoperita cu ulei si desigur trebuie sa intre fin,cursiv fara poticneli sau alte probleme car pot indica uzuri sau deformari anormale fie la ghid fie la supapa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
irinel_g Postat Noiembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 Va multumesc mult pentru sfaturi. Chiuloasa am dus-o la o firma specializata. Meseriasii mi-au comunicat telefonic ca trebuiesc schimbate 3 supape de admisie si doua de evacuare. Deci pana la urma am comandat tot setul plus semeringuri. Meseriasii ziceau ca s-a mers cu benzina foarte proasta sau cu gaz...ciudat masina nu are gaz si benzina acum cred ca am mai bagat si de 95. Deasemenea mi-au zis ca nu e nevoie de rectifcarea planeitatii. Maine astept piesele de la Cluj si intre timp o sa verific pistonulsi cilindrul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 (editat) Re: lipsa compresie cilindru 3 @KAROLOKW Chiar si in cazul chiulaselor din aluminiu rectificarea esre recomandata numai dupa verificarea planietatii si a starii suprafetei. E pacat sa iei din ea daca planietatea e perfecta si suprafata impecabila. Daca vorbeam de un motor desfacut dupa 20 de ani de utilizare si vreo 300k, perfect de acord cu rectificarea. Deformarea apare in urma unei multitudini de factori, nu mai intru in detalii, parte din ei fiind enumerati anterior. Intradevar la orice motor se recomanda inlocuirea prezoanelor la remontarea chiulasei. In cazul ghidurilor, nu este obligatorie intotdeauna inlocuirea lor, se poate masura jocul radial al cozii supapei in ghid cu ajutorul unui ceas comparator si in cazul in care acesta este aproape de valoarea maxima pentru acel tip de motor, sau peste, se procedeaza la inlocuirea lor. Avand in vedere ca rulajul acelui motor nu pare a fi mare, doar 30.000km, nu am mai vorbit despre ghiduri. Cu riscul de a ma repeta , este f impotant a se respecta specificatiile producatorului privind strangerea chiulasei (ordine de strangere a prezoanelor, cupluri de strangere, strangeri unghiulare, in succesiunea specifica).:wink: @irinel_g Ma bucur ca ai gasit solutia pt repararea chiuloasei. E posibil sa fi vazut nu numai benzina proasta, ci poate cine stie ce combinatii ciudate... :uameni Succes!:wink: Editat Noiembrie 5, 2013 de Iulian G Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 deacord Iulian foarte important aspectul strangerii si toate celelalte detalii legat de kilometri eu am dubii si iti spun si de ce anume...a nu se intelege ca nu il cred pe colegul nostru cand spune 30 de mii dar eu am vazut nive la 11 mii si pe care cereau o caruta de bani cand colo ele aveau cred vreo 10000 de ore de functionare :))) adica erau masini care pe vremuri au fost folosite de firme de paza cu putini km dar cu o gramada de ore de functionat la relanti si in conditii destul de proaste eu am 35000km si din ei cam 15 mii sunt facuti in regim de competitie adica span cu talpa la blana :) si pana acum nu am semne ca ar fi supape parlite nu mananca ulei sau alte probleme dar nici nu o las prea mult cu uleiul neschimbat si fara filtre bune si noi. eu tot as recomanda rectificarea chiulasei macar si ca as profita de ocazie si as mari putin raportul de compresie :) nu cu mult cu un 5% si tot e bine :) iar eu benzina bag de pe unde prind benzinarii cunoscute si merge numai cu 95 ca ailalta e cam scumpa oricum :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
irinel_g Postat Noiembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 Daca tot ati pomenit puteti sa imi dati ceva informatii privind strangerea chiulasei (ordine de strangere a prezoanelor, cupluri de strangere, strangeri unghiulare, in succesiunea specifica)?:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 ... io ... nu vreu sa cad de cucuveaua satuui ... da zic , totusi ... La rectificarea chiulasei pentru refacerea planeitatii e necesara si corectarea alinierii axei cu came . Adica : s-a deformat chiulasa si a devenit cocosata ( banana , curba si/sau torsionata ) . OK , se reface planeitatea prin rectificarea plana a fetei de etansare , dar restul chiulasei ramane la forma de dinainte , cocosata ( banana , etc ... ) , deci si lagarele axei cu came vor fi pe o linie curba . Asta duce mari probleme in asigurarea jocului radial in lagarele axei cu came - la deformari mai importante se scurteaza drastic viata axei cu came , fie la palierele axei , fie in lagarele din chiulasa . Necorectarea alinierii lagarelor axei cu came din chiulasa duce la solicitari extreme intre lagarul de mijloc si cele de capat , axa fiind fortata sa functioneze tensionata , curba , ungerea avand si ea mult de suferit pentru ca filmul de ulei este intrerupt de jocul radial prea mic in lagarele care acum sunt pe o linie curba ... urmarea e ca axa va forta uzura lagarelor tensionate care devin ovale , urmand ca prin ele sa se piarda major presiunea de ulei in lagarul respectiv , cu toate consecintele pe care lipsa presiunii de ungere le aduce ... ... in cazul in care axa cu came nu se rupe ( caz mai rar , dar perfect posibil si in special la chiulasele lungi ...) , uzura e rapida , in unele cazuri aparand griparea axei ... ... pe undeva prin calc am niste poze explicative cu operatia de realiniere , de cand mi-am facut chiulasa la motorul de rezerva ... aveam o abatere de planeitate de 0,6 mm ( la o lungime a chiulasei de 630 mm ) , deci axa cu came era mult iesita din aliniere pe capete , muult peste 1 mm ... deci ( deci , iar ... ) am facut si alezarea pentru alinierea lagarelor axei . Cred ca daca as fi montat-o fara alinierea lagarelor s-ar fi rupt axa in mers , oricat de flexibila ar fi ea ( axa e din fonta , moale , exceptie fac camele si butonii care-s tari in draci pe caile de lucru ... ) . Si , la cat am muncit pe motorul asta ( si la ce omor vreau sa-i dau , de toti banii care i-a halit stand pe bancul rotativ ca o mortaciune ) , la care nopti l-am gadilat in gauri in loc sa gadil in alte gauri ... nu puteam sa-l tratez cu sictir si sa-l montez cu axa tensionata curba ... ruperea axei in mers la RD28 TD se lasa cu doliu , fara popa ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 (editat) Re: lipsa compresie cilindru 3 @cos Ai dreptate, in cazul lui in urma verificarii nu trebuie rectificata chiulasa.:grin: @irinel_g Descarca-ti un manual de Lada Niva si gasesti informatiile care-ti trebuie. Prezoanele le poti refolosi daca nu au mai mult de 120mm lungime. Unge atat filetul cat si suprafata de sub capul fiecarui prezon cu ulei, lasa sa se scurga excesul cateva minute (30 zice manualul), apoi pune-le pe pozitie. Atentie la gaurile filetate din bloc, unde se infileteaza prezoanele, trebuie curatate f f bine, fara ulei sau lichid de racire in ele! Strangera chiulasei se realizeaza in 4 etape, dupa cum urmeaza: - 1: prezoanele de la 1-10, cuplu 20Nm; - 2: prezoanele de la 1-10, cuplu intre 70-85,7 Nm si prez. 11 cu un cuplu intre 31,36-39,1 Nm; - 3: prez. 1-10, strangere unghiulara 90º; - 4: prez. 1-10, strangere unghiulara 90º. Nu sunt acasa si am numai tableta la mine, nu am cum sa-ti pun o diagrama cu ordinea de strangere, dar sunt sigur ca se va gasi cineva sa te ajute, altminteri maine rezolv. Bafta! Editat Noiembrie 6, 2013 de Iulian G Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 Ai aici ordinea de strangere si ceea ce spune manualul despre procedura de strangere!:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
irinel_g Postat Noiembrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 (editat) Re: lipsa compresie cilindru 3 Multumesc inca odata. Sper ca nu plictisesc, dar o sa va tin la curent cu evolutia reparatiei.Am luat chiuloasa de la reparatie, i-am schimbat toate supapele si semeringurile. Dar am dat de alta belea, cand am cautat azi sa pun piesele demontate in ordine am descoperit ca una din piesele de pe rampa de ulei (cele cu doua gauri prin care trec culbutorii) este rupta si toata rampa costa vro 350 lei asa ca am dus-o la un atelier sa incerece cineva sa o sudeze, cercul fiind intreg.... . In acea rampa e presiune mare, adica sudura trebuie sa fie perfect etansa? Sau poate are cineva o piesa separata sa nu cumpar toata rampa..... Editat Noiembrie 6, 2013 de irinel_g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
irinel_g Postat Noiembrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 (editat) Re: lipsa compresie cilindru 3 pt colegul KAROLOKW Masina o am de noua, am luat-o acum 4 ani noua in leasing pe firma (de cadastru) si a vazut ceva araturi si coclauri dar chiar astia sunt km. reali.E considerata utilaj de productie :wink: Problema e ca au mai condus-o si altii care probabil au crezut ca e tanc....:uameni. Oricum si mie mi se pare suspect ca au aparut problemele astea la supape, aveam asteptari putin mai mari. Eu o folosesc in paralel cu freelander-ul mai ales cand merg la munte sau la o cabanuta pe care o am langa padure. Daca stau sa ma gandesc cred ca de vrun an nu mergea rotund motorul, dar opream motorul si isi revenea..... . Kilometrii intr-adevar sunt facuti cred ca 50% offroad. Editat Noiembrie 6, 2013 de irinel_g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 pt colegul KAROLOKW Masina o am de noua, am luat-o acum 4 ani noua in leasing pe firma (de cadastru) si a vazut ceva araturi si coclauri dar chiar astia sunt km. reali.E considerata utilaj de productie :wink: Problema e ca au mai condus-o si altii care probabil au crezut ca e tanc....:uameni. Oricum si mie mi se pare suspect ca au aparut problemele astea la supape, aveam asteptari putin mai mari. Eu o folosesc in paralel cu freelander-ul mai ales cand merg la munte sau la o cabanuta pe care o am langa padure. Daca stau sa ma gandesc cred ca de vrun an nu mergea rotund motorul, dar opream motorul si isi revenea..... . Kilometrii intr-adevar sunt facuti cred ca 50% offroad. a nu se intelege ca pun la indoiala ceea ce spui tu doar ca atatea am vazut si atatea am auzit despre nive ca sunt sceptic de cele mai multe ori. acum tinand cont de ce spui e sa stii cam cuspect sa se duca asa rapid desi daca spui ca mergea mai prost de o perioada si ai tot folosit-o in conditiile respective atunci asta ar mai fi o explicatie... repet si eu am peste 35000 si nu am o astfel de problema, deocamdata cel putin ca asa ceva poate aparea oricand dar mi se pare cam prea ciudat.Avem aici pe sectiunea Lada coegi care au facut setul la motoare ca au facut 80-100.000km nu 30 deasta mi se pare cam aiurea si e dezamagitor de la o masina de la care am alte asteptari. iarasi corect ce spui daca au fost mai multi soferi iara e posibil ca doreii sa fi dat in masina ca in martoaga adica apa paie si bataie...:) mai mult bataie :)(span) fa masina punei tot ce trebuie in ea bun si hai sa iesim cu totii pe aratura :) la noroi:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
irinel_g Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 (editat) Re: lipsa compresie cilindru 3 Prin natura meseriei de topograf offroad-ul cam face parte din cotidian, de noroaie si araturi de campie sunt cam satul dar pe muntii aia de pe langa Brasov m-as catara un pic, mai ales ca odata la doua saptamani sunt la Brasov.... Sper ca o sa fie gata masina intr-o saptamana si ca mecanicul meu o sa stie sa o faca la loc si sa o pornesca....:al Editat Noiembrie 7, 2013 de irinel_g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 (editat) Re: lipsa compresie cilindru 3 eu am si o lada samara care a fost la pescuit intr un canal, a luat cata apa a vrut in motor. dupa 6 luni de stat neatinsa , am dat drumu la ulei au curs vreo 10 litri de apa curata si apoi niste ulei, din cilindri a iesit apa la greu pe la bujii, asta dupa ce am incercat sa o pornesc cu ulei nou, am observat ca motorul se bloca, avand apa in camera de ardere. Am scos bujii,apa, pus bujii noi. Dupa ce a pornit a scos un fum albastru vreo 20 minute la relanti, am zis sa o scot pe camp prin poligonul de langa galati ca sa o inving, vroiam sa sparg motorul vazand cat ulei papa. Dupa ce i am dat cu a doua in limitare vreo 2 minute , am luat ceva si am taiat un cauciuc, imi venea sa mor de ciuda ca nu reusisem sa crap motorul. I am dat asa inca vreo 30 secunde cand am oprit si am sesizat ca motorul torcea ca ceasul si nu mai scotea fum albastru. in momentul ala am decis sa o reconditionez, segmentii probabil erau blocati de la rugina si s au deblocat. Lada mea are motor de 1500 pe injectie multipunct proiectul e prezentat aici: http://analogicsound.ro/category/english/automotive-repairs/lada-samara-1-5-mpi-rr/ Ca si concluzie sunt absolut sigur ca motoarele sunt foarte bune.Nu stiu cate motoare ar suporta asa abuz... Editat Noiembrie 7, 2013 de comanr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
irinel_g Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 n-am reusiy sa sudez rampa de ulei, se pare ca e din antimoniu. Luni o sa comand una noua la Cluj. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
irinel_g Postat Noiembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 Am cumparat rampa de ulei de la culbutori noua, si dupa ce am montat totul la loc a pornit rapid, dar mergea foarte prost, imprastiat, se accelera greu si scotea niste zgomote ciudate. Pe calculator eroare missfire pe toti cilindrii. Am desfacut capacul la tacheti si am gasit un tachet hidraulic rupt:al. Nu stiu ce sa ii mai fac. Sa nu fi pus aprinderea la punct bine? Are cineva o procedura de punere la punct a aprinderii? Sau sa se fi blocat tachetul? Imi vine sa ii dau foc....:hl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 inainte sa dai la cheie ai incercat sa invarti motorul la mana 360 grade? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
irinel_g Postat Noiembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 din pacate nu..... dar nu imi dau seama ce nu a fost in regula Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Re: lipsa compresie cilindru 3 poate nu ai pus motorul cum trebuie la punct. imi pare rau ca trebuie sa zic da e posibil sa fi indoit iar niste supape. la mine motorul de 1.5 8v (samara) nu este cu interferenta adica supapa deschisa nu atinge pistonul ridicat, la tine e posibil sa nu fie asa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate