Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Motorizari Wranger TJ ?

Gunny

Postări Recomandate

Salutare!

Poate nu sunt pe topic dar:

As vrea sa-mi iau un Wrangler TJ. TJ pentru ca este deja cu suspensie elicoidala iar ceea ce caut eu este confort pe timp de iarna mai ales. varianta de 2.5 pare a fi cea mai convenabila pentru genul de soft offroad la care ma gandesc (un dirt bike legat de Jeep). Plus taxe/asigurari etc. Am citit pe forum despre acele motoare cu injectie multipunct care ar de preferat altora. Cum imi dau seama de ce fel de motor este pe masina din acest punct de vedere?

Care ar fi taxele pentru o masina din 98 -02?

Pe ce piete sa caut (pana acum m-am uitat numai pe mobile.de)

Cat de sigura este inmatricularea la Bg. si care ar fi costurile?

Cam atat (incerc sa va iau usor :P)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Un nou Jeep Wrangler (vechi) ... YJ 2,5 injecție multipunct

Salutare!

Poate nu sunt pe topic dar:

As vrea sa-mi iau un Wrangler TJ. TJ pentru ca este deja cu suspensie elicoidala iar ceea ce caut eu este confort pe timp de iarna mai ales. varianta de 2.5 pare a fi cea mai convenabila pentru genul de soft offroad la care ma gandesc (un dirt bike legat de Jeep). Plus taxe/asigurari etc. Am citit pe forum despre acele motoare cu injectie multipunct care ar de preferat altora. Cum imi dau seama de ce fel de motor este pe masina din acest punct de vedere?

Care ar fi taxele pentru o masina din 98 -02?

Pe ce piete sa caut (pana acum m-am uitat numai pe mobile.de)

Cat de sigura este inmatricularea la Bg. si care ar fi costurile?

Cam atat (incerc sa va iau usor :P)

TJ-ul are trei motorizari,una este cea de 4.0L care nu intra in discutia noastra si mai sunt 2.5L din 96 pina in02 si 2.4L din 02 pina in 06,ambele variante sunt cu injectie multipunct,cel de 2.4L este DOHC.

Sincer eu nu vad nici o diferenta majora inte cele 2,ma refer la comportamentul pe care il simti la vola,acelasi span si tot cam acelasi consum,ca fiabilitate sunt mai bune cele de 2.5L.

Din cate stiu dar nu sunt sigur pe 2.4 nu exista transmisie automata dar si pe 2.5 este foarte rar intalnita,deci cu siguranta nu vei avea de ales decat transmisia manuala care este in 5 trepte si am auzit ca din 2005 pe 2.4 este si cu 6 trepte.

Este de ajuns sa cauti pe net si vezi cum arata motoarele,asa o sa le recunosti cand vei vedea o masina,aparte clasificarea pe ani,doar in 2002 au fost produse si cu 2.4 si 2.5L in rest e simplu sa le deosebesti,ca si diferenta intre 4.0 si restul,sper ca aici chiar te descurci.

Ca si costuri nu este mare diferenta intre ele,din cate stiu toate Tj-urile sunt euro2,capacitate cilindrica apropiata si puterea la fel,deci ca si taxe sunt apropiate ca valoare in ambele cazuri.

Gasesti pe orice piata,de la cea americana pina la cea mioritica,iti pot spune din experienta mea si a altor amici ca in germania sau europa in general nu ai este o afacera sa cumperi masini de la ei,asta cand vb de Wrangler,la restul nu stiu.

In concluzie gaseti si la noi destule Wranglere si la preturi la fel de competitive ca in restul europei.

La intrebarea cu inmatricularea la burgari iti da raspuns numarul masinilor inmatriculate de atatia ani la bulgari,la aceasta ora nu este nici o problema dac mergi pe o filiera recomandata de un amic sau mai multe persoane cu un feedback pozitiv si nu alergi dupa ofertele cu 50 euro mai ieftine.

Te poti adresa si la JeepMania.ro ei intermediaza si vanzari si am citit ca au si o firma a lor in bulgaria pentru inmatricularea jeep-urilor.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Re: Un nou Jeep Wrangler (vechi) ... YJ 2,5 injecție multipunct

TJ-ul are trei motorizari,una este cea de 4.0L care nu intra in discutia noastra si mai sunt 2.5L din 96 pina in02 si 2.4L din 02 pina in 06,ambele variante sunt cu injectie multipunct,cel de 2.4L este DOHC.

Sincer eu nu vad nici o diferenta majora inte cele 2,ma refer la comportamentul pe care il simti la vola,acelasi span si tot cam acelasi consum,ca fiabilitate sunt mai bune cele de 2.5L.

Din cate stiu dar nu sunt sigur pe 2.4 nu exista transmisie automata dar si pe 2.5 este foarte rar intalnita,deci cu siguranta nu vei avea de ales decat transmisia manuala care este in 5 trepte si am auzit ca din 2005 pe 2.4 este si cu 6 trepte.

Este de ajuns sa cauti pe net si vezi cum arata motoarele,asa o sa le recunosti cand vei vedea o masina,aparte clasificarea pe ani,doar in 2002 au fost produse si cu 2.4 si 2.5L in rest e simplu sa le deosebesti,ca si diferenta intre 4.0 si restul,sper ca aici chiar te descurci.

Ca si costuri nu este mare diferenta intre ele,din cate stiu toate Tj-urile sunt euro2,capacitate cilindrica apropiata si puterea la fel,deci ca si taxe sunt apropiate ca valoare in ambele cazuri.

Gasesti pe orice piata,de la cea americana pina la cea mioritica,iti pot spune din experienta mea si a altor amici ca in germania sau europa in general nu ai este o afacera sa cumperi masini de la ei,asta cand vb de Wrangler,la restul nu stiu.

In concluzie gaseti si la noi destule Wranglere si la preturi la fel de competitive ca in restul europei.

La intrebarea cu inmatricularea la burgari iti da raspuns numarul masinilor inmatriculate de atatia ani la bulgari,la aceasta ora nu este nici o problema dac mergi pe o filiera recomandata de un amic sau mai multe persoane cu un feedback pozitiv si nu alergi dupa ofertele cu 50 euro mai ieftine.

Te poti adresa si la JeepMania.ro ei intermediaza si vanzari si am citit ca au si o firma a lor in bulgaria pentru inmatricularea jeep-urilor.

Am inteles!

Pe piata de la noi nu am gasit prea multe. Iar cele gasite depasesc bugetul alocat :)

In ce consta procesul de trecere a masinii ca utilitara? Cat costa si care ar avantajele/dezavantajele?

Link spre comentariu

Re: Motorizari Wranger TJ ?

Depinde ce intelegi tu prin multe,totusi Wrangler nu este golf IV,eu din cate am vazut sunt mai bine de 20 bucati la vanzare in romania ceea ce mi se pare suficient incat sa iti gasesti una.

Discursul cu pretul ramane la posibilitatile fiecaruia,dar daca cauti TJ la 4000euro orienteaza-te spre altceva pentru ca nu vei gasii,cum la fel si unul care cere 15k este prea mult chiar daca are nenumarate inbunatatiri,de obicei aceste sunt subevaluate mult,si nu intotdeauna banii investit extra nu sunt pe gustul cumparatorului.

In mod normal tot ce se incadreaza intre 7-10000 este de luat in calcul.

Trebuie sa te grabesti daca vrei autoutilitara pentru ca sa inchis robinetul,nu se mai pot face,se omologheaza doar ca model aparte si se vehiculeaza taxe de zeci de mii de euro.

Practiic fiecare masina modificat va fi considerata un model nou ce trebuie omologat ca un model nou si trecut in registrul rar.

Din cate stiu eu pentru jeep sa o treci autoutilitara pina sa apara noua lege costa cca 3000euro cu totul.

Editat de hdragos
Link spre comentariu

Adevarat ce spui legat de faptul ca nu se gasesc la vanzare ca o alta marca/masina. Insa daca ne uitam pe mobile .de vedem Wrangler din '98 sub 7 mii de euro. La fel de adevarat ca mai sunt ceva costuri dupa achizitie. Asta nu inseamna insa ca daca dau 6 mii pe una achizitionata in tara nu mai am alte costuri dupa aceea. Asta incerc sa aflu de aici: care varianta este mai buna, tinand cont de principiul calitate/costuri. Nu ma pricep la cumparari de masini (de fapt nu ma prea pricep la nici un fel de "shoping" :)) ). Dar nici sa sar pe prima masina pe care o vad in fata ochilor.

Cat despre trecut masina ca fiind autoutilitara, la pretul asta, ...... mai bine lasati! :) Ma gandesc insa ca daca ajung sa inmatriculez in Bg. de ce sa nu fie un motor de 4 L? Ca am inteles ca diferenta de consum intre un 2.5 si un 4 nu este asa de mare. Ce ziceti?

Link spre comentariu

Zicem ca nu ai gusturi proaste la masini....app de Wrangler,o masina frumoasa.

La bani, in functie de buzunar si moft, poti baga mina adinc.Nu ne poti intraba pe noi ce faci cu banii tai.....

Un wrangler de 4000 este masina ,unul de 2500 este la fel pe dinafara, pentru poze :grin: si chiat cu nr de RO, prietenos cu taxe si impozite.... Daca iti permiti sa ingropi 7000E intr-o masina de Bg asata este varianta...

Tine de tine nu de noi.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Zicem ca nu ai gusturi proaste la masini....app de Wrangler,o masina frumoasa.

La bani, in functie de buzunar si moft, poti baga mina adinc.Nu ne poti intraba pe noi ce faci cu banii tai.....

Un wrangler de 4000 este masina ,unul de 2500 este la fel pe dinafara, pentru poze :grin: si chiat cu nr de RO, prietenos cu taxe si impozite.... Daca iti permiti sa ingropi 7000E intr-o masina de Bg asata este varianta...

Tine de tine nu de noi.

:)) hmmmm deci unul de 4 mii cc cu numere de BG face treaba. ok. cautam variante chiar acum ... :))

Editat de Gunny
Link spre comentariu

pentru ceea ce doresti ar fi mai indicat un grand cherokee. este mai ieftin, este mai spatios si mai confortabil, ai circa 3 optiuni unde poti pune pune bicla. daca iei unul mai nou, cu 4x4 permanent, esti mai avantajat iarna pe drumurile alunecoase.

wrangler-ul este o masina buna dar nu este spatioasa si nici cea mai buna alegere pentru iarna.

parerea mea.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

pentru ceea ce doresti ar fi mai indicat un grand cherokee. este mai ieftin, este mai spatios si mai confortabil, ai circa 3 optiuni unde poti pune pune bicla. daca iei unul mai nou, cu 4x4 permanent, esti mai avantajat iarna pe drumurile alunecoase.

wrangler-ul este o masina buna dar nu este spatioasa si nici cea mai buna alegere pentru iarna.

parerea mea.

Iata un punct de vedere chiar interesant. Nu am auzit pe nimeni spunand de Wrangler ca nu este chiar OK pe timp de iarna. Iar asta era una din chestiile la care eu ma gandeam ca la un punct forte!

Link spre comentariu

parerea mea.

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Grand Cherokee e cat un tanc!!!! Cu motor de tanc!!!! Nu mai bine caut eu ceva pe la mine prin curte (pe la munca zic)??? :)) Iese din discutie. Pare o masina robusta ce-i drept dar pentru o familie. Eu .....nu. Wrangler pare spatios destul pentru mine. In plus cu o remorcuta in spate imi pot care motoarele (motocicletele :D) unde-mi trebe. In plus parca are si ceva ce-mi place si ma caracterizeaza: spirit aventurier, personalitate, istorie. Zice ceva despre amandoi :)

Link spre comentariu

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Grand Cherokee e cat un tanc!!!! Cu motor de tanc!!!! Nu mai bine caut eu ceva pe la mine prin curte (pe la munca zic)??? :)) Iese din discutie. Pare o masina robusta ce-i drept dar pentru o familie. Eu .....nu. Wrangler pare spatios destul pentru mine. In plus cu o remorcuta in spate imi pot care motoarele (motocicletele :D) unde-mi trebe. In plus parca are si ceva ce-mi place si ma caracterizeaza: spirit aventurier, personalitate, istorie. Zice ceva despre amandoi :)

atunci se schimba treaba :grin: stii ce vrei, asa ca iti urez bafta in gasirea masinii :bravo

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

parerea mea.

M-ai putea face sa inteleg de ce Wrangler nu e asa bun pe zapada? Adica trag toate cele 4 roti! nu este de ajuns?

PS: nu dati cu pietre, invat!

Link spre comentariu

M-ai putea face sa inteleg de ce Wrangler nu e asa bun pe zapada? Adica trag toate cele 4 roti! nu este de ajuns?

Referitor la 4x4, Edi ti-a spus ca are "4x4 permanent", ceea ce inseamna cu totul altceva decat la Wrangler....

Dar poate te-ar ajuta mai mult explicatiile despre 4x4 de pe topicul de mai jos :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40250-Cum-se-pune-diferential-central

:h5

Link spre comentariu

in completare la ceea ce ti-a scris Astral, uite si un link interesant, care sigur te va lamuri.

in principiu este vorba de raportul de distributie al cuplului intre punti. la wrangler in 4H ai 50/50 iar la grand in 4H este variabil.

Editat de air_wolf

Link spre comentariu

Pentru un studiu in liniste functie de ani si de piete pentru care a fost produs/adresat:

http://www.automobile-catalog.com/model/jeep/wrangler_tj.html

:h5 spor!

Editat de ipampu

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu

- caci la unul iti da consumul din carte iar la altul care are mototul varza iti da consumul real :)) ... in realitate la un TJ cu motor de 4 litrii consumul urban este 14-16% iar extraurban de 12-13%.... in offroad consumul poate sa se duca si la 25% in 4Low pe 1-a sau 2-a.

cu inmatricularea poti sa uiti.... ai doar varianta de Bulgaria.... sau unele deja inmatric in romania.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

am vazut costurile! In afara de taxa aceea de inmatriculare mai este vorba si de asigurare, impozit etc .... Asa ca intradevar ramane varianta BG. Chiar si pentru unul de 2.5 l cred!

- s-au mai bagat si accize la motoare de peste 3000 cm3 in valoare de 1 euro / 1 cm3 ... adica pe langa astea mai ai de plata inca 4000 Euro :)

Daca te intereseaza ar fi 4 Wranglere de vanzare din care 3 gata inmatriculate in momentul asta si cu Curriculum Vitae la zi :) si anume:

- 1 Wrangler 2.5 '89

- 1 Wrangler 4.0 '01

- 1 Wrangler 2.8CRD '01 (a fost de 4.0 Automat si i s-a transplantat motor, cv si ct de pe un Jeep Liberty KJ, inclusiv cu omologare RAR)

- 1 Wrangler 4.0 '97 cu tot cu firma pe BG ( pe firma este doar masina ... si se schimba actionarul )

- si ar mai fi o varianta de 4.0 '01 inscris si facut deja Autoutilitara.

... acuma depinde ce buget ai.... pt. mai multe detalii povestim pe PM.

Link spre comentariu

Stie cineva cate ceva despre modelul TJ "TWISTER"?

NU EXISTA acest model facut de fabrica.... la modelele Wrangler TJ exista dor urmatoarele modele:

Wrangler SE

Wrangler SPORT

Wrangler SPORT 4x4

Wrangler SAHARA

Wrangler RUBICON ( 2003-2006 )

si respectiv intre 2003-2006 si variantele similare partial pt Wrangler Unlimited ( e ceva mai lung )

- oricare ar fi insa modelul, de baza este accceasi masina...diferentele sunt intre motoarele de 4, 2.5 si 2.4 litrii, cutii de viteze automate sau manuale, punti si blocanti la modelul RUBICON..... in rest diferente de tapiterie, colorit, accesorizari interioare.... prostii.

• Like 1

Link spre comentariu

Sa incerc sa fiu mai putin off-topic:

Legat de "Twister" exista o legenda pe patru roti creata de yankei dupa filmul cu acelasi nume, cu Helen Hunt, insa Jeepul de acolo nu era un TJ ci un Jeep Honcho J10 model 1982.

http://www.starcarstn.com/Twister.html

http://www.remarkablecars.com/main/jeep/1982-jeep-001.jpg

• Like 1

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Se gaseste foarte greu,unul sh costa cca 1000euro au fost si la 800 dar sunt superoferte care nu stau mult pe piata si daca nu ai noroc sa afli in timp util zboara repede,noi doar pe original si am inteles ca costa cca 2000euro+tva sau din USA dar datorita transportului tot pe acolo ajungi daca nu chiar mai scump.

Eu stiu pe cineva care unul de vanzare dar nu mai retin pentru ce model de Wrangler e,il contactez pe individ si te tin la curent in cazul in care esti interesat.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare