Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

vibratie/huruiala cardan

vulpoiu

Postări Recomandate

salut.

Am schimbat kitul de ambraj la un Mitsubishi L200.... acuma imi vibreaza/huruie cardanul la sfarsitul treptei a 3-a inceputul treptei 4 (undeva pe la 60km/h).... se poate cardanul sa nu fie pus corect?....sau care ar putea fi problema?..... inainte de a schimba ambreajul nu vibra/huruia amsolut deloc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: vibratie/huruiala cardan

Salut, o vizita inapoi de service ar fi binevenita poate fi cardanul, o cruce, vreun tampon pe la cutie nestrans bine mai ales ca inainte nu vibra/huruia.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

asa am si facut...m-am intors in service...au tras oleaca de cardan au zis ca totul este la locul lui.... si eu am ramas cu buza umflata...

Mi-au zis ca ar fi uzata camasa de cauciuc din jurul rulmentului de pe cardan....dar nu inteleg cum deodata sa uzat cauciucul ala ?.....cand am dus masina nu era uzat si cand am scos masina din service era uzat?!

Link spre comentariu

salve ,

nu prea le am cu masina asta , dar .....

o alta varianta ar putea fii bucsa de centrare din arborele cotit , o piesa ieftina , dar pe care multi o neglijeaza cand schimba ambreiajul....

din pacate asta inseamna iarasi cutie jos...

repet nu stiu daca masina ta are asa ceva ( desi cred ca are )

Link spre comentariu

Din pacate unii mecanici nu demonteaza cardanul din ambele capete, ci scot suruburile de la flansa dinspre cutie, apoi trag partea de cardan dinspre cutie afara din glisanta. Daca nu au marcat exact pozitia pe ambele parti ale glisantei, astlfel ca la reasamblarea cardanului cele doua parti sa revina exact cum au fost initial si nu decalate, echilibrarea dinamica a cardanului se strica si astfel riscul aparitiei vibratiilor este inerent. Sunt atatea pozitii de reasamblare cate nuturi are glisanta, dar numai una e cea corecta. Nu stiu cum au lucrat meseriasii la care ai apelat, dar am vazut de multe ori aceasta metoda paguboasa folosita de mecanici. Asa cum ai fost sfatuit anterior, verifica pozitia/alinierea furcilor crucilor cardanice pe ambele capete ale cardanului. Daca le vezi decalate si nu aliniate, demonteaza cardanul, aliniaza-le, monteaza cardanul la loc si fa o proba. Daca tot vibreaza demonteaza iar un capat, trage-l afara din glisanta iar si baga-l la loc decalat cu 180 grade. Furcile crucilor trebuie sa fie tot aliniate si in acest caz. Inclin sa cred ca pe aici ar fi problema, mai ales datorita faptului ca spuneai ca inainte nu simteai nici o vibratie. Fireste mai sunt si alte cauze precum o cruce uzata peste masura, rulment intermediar uzat sau prinderea acestuia deteriorata/slabita, glisanta uzata peste masura, etc, dar acestea s-ar fi manifestat si inainte de schimbare. O ultima varianta ar fi legata de posibilitatea de a nu avea cardanul tau pe masina... Succes!

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

Trepidatie cardan ... hmm ... eu zic ca cel mai probabil este vorba de aliniere tinand cont de spuse . Sper din tot sufletul ca este acelasi cardan pe masina pentru ca sunt satul si de probleme si de povesti . Sper ca nu mai exista oameni care sa faca asa ceva , sa inlocuiesti cu unul defect.... mai bine merg pe jos dacat sa fac asa ceva .

Apropo sa nu inteleaga cineva ca este vorba de service-ul nostru .

Daca nu rezolvati cu aliniatul va stam la dispozitie cu un atelier pregatit pentru "ReparatiiCardane "

Seara buna

Mircea

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

In mod normal, cardanul are niste markeri de aliniere (cel putin asa este si la mine).

Daca markeri nu sunt aliniati ai problemele de care ai spus.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

nu am rezolvat nimic inca......dar daca este asa de mare problema ma gandesc ca ar fi un semn undeva pus de catre producator.......am sa caut cu atentie pe cardan un semn ceva.

deci am mai fost odata la service si mi-au zis aceeasi chestie , ca nu conteaza cum se pune cardanul in culisanta.....ca ei au montat/demontat multe cardane.....este vorba de un fost service de la EON care au azut multe L200.

Pe de alta parte, stand pe sub masina zilele trecute am observat un suport/bucsa de la cutie acre se prinde de caroserie ca e distrus...adica nu mai are cauciuc inauntrua proape de loc si se misca in gol. Se poate ca vibratiile mele sa fie din cauza acestui suport/bucsa?......Atasez poza cu respectivul suport.

aaa.jpg.d196321e26ce7d72607de6a7d84a530e.jpg

Link spre comentariu

nu am rezolvat nimic inca......dar daca este asa de mare problema ma gandesc ca ar fi un semn undeva pus de catre producator.......am sa caut cu atentie pe cardan un semn ceva.

deci am mai fost odata la service si mi-au zis aceeasi chestie , ca nu conteaza cum se pune cardanul in culisanta.....ca ei au montat/demontat multe cardane.....este vorba de un fost service de la EON care au azut multe L200.

Pe de alta parte, stand pe sub masina zilele trecute am observat un suport/bucsa de la cutie acre se prinde de caroserie ca e distrus...adica nu mai are cauciuc inauntrua proape de loc si se misca in gol. Se poate ca vibratiile mele sa fie din cauza acestui suport/bucsa?......Atasez poza cu respectivul suport.

Chiar conteaza cum se pune in culisanta . Sa nu se supere nimeni dar asta este ...

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

Salut. bucsa cu pricina nu are nici o treaba si la mine e rupta si nu face probl. eu zic ca este ceva de la ambreiaj sau sa iti fi schimbat ceva la cardan cei de la serviceul cu pricina. la l200 nu are nici un semn pe cardan si se poate monta in orice pozitie. cardanul este echilibrat.

Link spre comentariu

Nu , nu huruie din acea cauza .

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salut, cum ai rezolvat problema cardanului? si al meu azi l-am demontat ca intra in trepidatii peste viteze de 40km dar se pare ca s-au largit urechile in care intra crucea inspre grupul spate.Trebuie sa caut alt cardan, nu vad alta rezolvare.

Link spre comentariu

Salut, cum ai rezolvat problema cardanului? si al meu azi l-am demontat ca intra in trepidatii peste viteze de 40km dar se pare ca s-au largit urechile in care intra crucea inspre grupul spate.Trebuie sa caut alt cardan, nu vad alta rezolvare.

Buna seara

Trimiteti cardanul la noi si vom inlocui partea respectiva .

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

Asa se intampla si la mine , la peste 60 km/h vibra masina de imi varsa cafeaua din suport. Problema a fost o cruce cardanica FOARTE uzata. Problema la mine a inceput cand mergeam cu 80 km/h dar lipsa de timp si nevoia de masina a agravat situatia. Insa colegul Seba_24 a rezolvat problema.

Colegul vulpoiu a rezolvat masina mult mai usor..a vandut o :)) . Eu am mers cu ea si pe langa ce vibratie aveam eu , la el nici nu imi dadeam seama..insa era ceva care dura 1 secunda in anumita turatie...era mai mult ceva din capul lui :)

Link spre comentariu

Asa se intampla si la mine , la peste 60 km/h vibra masina de imi varsa cafeaua din suport. Problema a fost o cruce cardanica FOARTE uzata. Problema la mine a inceput cand mergeam cu 80 km/h dar lipsa de timp si nevoia de masina a agravat situatia. Insa colegul Seba_24 a rezolvat problema.

Colegul vulpoiu a rezolvat masina mult mai usor..a vandut o :)) . Eu am mers cu ea si pe langa ce vibratie aveam eu , la el nici nu imi dadeam seama..insa era ceva care dura 1 secunda in anumita turatie...era mai mult ceva din capul lui :)

Eu asa am luat masina.Cand am vazut cum face mi-a si fost mila de era in ce stare a ajuns.Cred ca nu a vazut gresare de cand e.Crucile sant prinse cu punct de sudura de cardan, foile de arc sant rupte si bridele sudate de foi.Efectiv m-am ingrozit.Da o aduc eu pe drumul cel bun cu un pic de rabdare si munca.

Link spre comentariu

Buna seara

Puneti o poza inainte de a desface . Daca a fost intervenit astfel nu este tocmai bine . Macar cu un sfat sa va ajut .

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

Eu asa am luat masina.Cand am vazut cum face mi-a si fost mila de era in ce stare a ajuns.Cred ca nu a vazut gresare de cand e.Crucile sant prinse cu punct de sudura de cardan, foile de arc sant rupte si bridele sudate de foi.Efectiv m-am ingrozit.Da o aduc eu pe drumul cel bun cu un pic de rabdare si munca.

Ma gandesc ca pretul de achizitie a fost mic , atunci se explica. Daca nu....

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Ieri am schimbat discul de ambreiaj. Si cand plec, ce sa vezi, imi vibreaza cardanul. Interesant e ca a fost demntat intreg din ce am vazut eu. Adica scos din culisanta si demontate suruburile de la grupul spate. Am incercat sa il punem inapoi sucit 180 grade doar la grupul spate, dar e acelasi lucru. Poate sa conteze daca a fost pus in alta pozitie si la culisanta? Ce poate sa fie nealiniat? Sau ce sa mai verific? Multumesc

Editat de vali rfo
4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc
Link spre comentariu

Tocmai asta am facut pana acum. Si alte probe. Cu masina ridicata si dat viteza pana la 80km/h, pare ca nu vibreaza cardanul, ci rotile. In mers cand intra in rezonanta, face si scoasa din viteza, cu ambreiajul calcat si motorul oprit. Care te face sa te gandesti tot la roti. Dar interesant este ca la roti nu a umblat nimeni si inainte nu facea asa. Un alt lucru pe care l-am observat este ca pana la 80 face mai tare cand accelerez si dupa 80 face mai tare cand nu accelerez ( in frana de motor sau scoasa pe liber ) care nu prea pare problema de roti. Poate sa influenteze comportamentul cardanului faptul ca nu e pus pe culisanta pe aceeasi pozitie?

4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare