Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Range Rover Vogue 2005

soferman

Postări Recomandate

Re: Range Rover Vogue 2005

Am facut primul drum lung cu RR, Bucuresti - Galati - Bucuresti.

se spune ca mersul cu RR este asemanator cu mersul pe valuri, confirm acest lucru, silentios, comod, desi mi-a venit putin greu pana mi-am gasit pozitia in scaun. Sunt sigur ca daca aveam doar 3 reglaje imi gaseam pozitia imedia, in conditiile actuale este mai greu sa-ti gasesti o pozitie stiind ca ai 14 reglaje la indemana.

Am plecat pe la orele 20 din Bucuresti, prin urmare m-am bucurat sa vad cum se conduce pe timp de noapte. Mi-au placut luminile ambientale care isi fac treaba foarte bine, lumina este una alb neon atat in fata cat si in spate, iar la manerele de la usi lumina este verde. Mentionez ca are lumini ambientale si in buzunarele de la usi, alb neon.

Bordul este iluminat frumos dar luminile nu se vad prea puternic deoarece luminozitatea in cabina este destul de mare datorita navigatiei.

Am resetat CB la plecare si am ajuns cu un consum de 9.5%, mers cu 100 Km/h, asta pana la Galati. De la Galati la Bucuresti am resetat TRIP 2 si am ajuns in Bucuresti cu un consum de 8.8% osciland pe drum intre 8.6 si 8.7%, dupa ce am intrat in oras si am mai foit-o cu parcarea s-a oprit la 8.8%.

Nu stiu de ce la intoarcere am obtinut un consum mai mic dar TRIP 1 format din drum Buc. - GL - Buc s-a oprit la 9.9% cu tot cu foiala din GL (prezentat masina prietenilor, plimbat etc).

Prin urmare au fost necesari 51 litri motorina pentru 580 Km dintre care aproximativ 80 Km in oras, o medie de 8.8%.

Din pacate tot nu am reusit sa ma conectez cu telefonul, nu vede Bluetooth-ul, ori are ceva pe la unitatea Bluetooth ori nu am reusit eu inca sa-i dau de capat.

Mi-am facut o lista cu ce doresc sa schimb si am sa incep sa mai sunt in stanga si in dreapta sa vad ce preturi gasesc.

Ledurile de pe partea dreapta de la ventilatie nu se aprind, de la jumatate spre dreapta, oare sa fie arse sau sa fie ceva intrerupt?

In rest ce sa va spun, visez cu ochii deschisi la niste jante de 20'' :)

http://range-rover-vogue.blogspot.ro/

Range Rover Autobiography, 3.6 L, 272 Cp

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 615
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

consumul e perfect, cat despre jante tind sa te descurajez asupra jantelor de diametru mare(facand rabat de la faptul ca arata bine)...cu cat mai mare e diametrul cu atat mai instabila devine masina si se vor uza mai repede bucsaraiele...la Land Rovere asta s-a demonstrat

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

consumul e perfect, cat despre jante tind sa te descurajez asupra jantelor de diametru mare(facand rabat de la faptul ca arata bine)...cu cat mai mare e diametrul cu atat mai instabila devine masina si se vor uza mai repede bucsaraiele...la Land Rovere asta s-a demonstrat

Buna ziua

Uzura da dar instabilitate ? ...

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

Buna seara

Instabilitate de la greutatea mai mare a rotilor, gandesc.

Balansand greutati mai mari, barca balangane mai tare. :wink:

Editat de mesterX
mesterX este pe drumul cel bun :j
Link spre comentariu

explicatie nu am dar am citit tone de articole pe forumurile englezesti despre asta... cum treceau baietii de la 18" la 16" cu duiumu ca era instabila directia si la drum drept si statea mult mai prost si in curbe....parol

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Pana una alta sunt in tratative cu cineva sa achizitionez maciulia de la schimbatorul de viteze deoarece la mine nichelul este foarte zgariat si uzat. Maciulia provine de la un RR 2008 si conform spuselor vanzatorului ar fi in conditii foarte bune.

Tot de la aceeasi persoana am sa achizitionez aceasta parte:

http://www.ebay.co.uk/itm/Range-rover-L322-heater-control-panel-JFC500890-/261331237108?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3cd88e38f4

Ce am eu pe masina mi se pare ca se vede urat, sper sa se potriveasca perfect, singura deosebire observata este ca butonul de dezaburire si AC sunt inversate (butonul din stanga sus cu cel din dreapta jos), cost total 300 lei.

Editat de soferman

Link spre comentariu

explicatie nu am dar am citit tone de articole pe forumurile englezesti despre asta... cum treceau baietii de la 18" la 16" cu duiumu ca era instabila directia si la drum drept si statea mult mai prost si in curbe....parol

Eu am la Disco 2 doua seturi de roti si pe 16" si pe 18".

Cu 18" si anvelope de 255/55 pe drumuri cu suprafata impecabila nu sunt probleme, sta bine pe viraje si raspunde prompt si precis la actionarea volanului! Necazul apare pe drumuri unde suprafata lasa de dorit. Senzatia de instabilitate este accentuata mai ales in cazul fagaselor longitudinale ce se formeaza datorita traficului greu, asta datorita latimii anvelopei si a flancului anvelopei cu 2" mai mic comparativ cu anvelopele rotilor cu janta de 16"! Deasemeni tot datorita flancului mic (ce are capacitate redusa de flexare) masina simte mult mai pronuntat denivelarile sau gropile (de aici "suferinta" articulatiilor, a caror viata se scurteaza semnificativ)! Per total pe drumuri mediocre sau rele, confortul este afectat serios, cu consecintele de rigoare!

La 16" comportamentul este mult imbunatatit, calitatea drumului influentand mai putin confortul. Flancul anvelopei fiind mai mare absoarbe mai mult din socurile induse de starea caii de rulare. Latimea mai mica gen 245/... sau chiar 235/... ofera un control mai bun in cazul fagaselor longitudinale. Stabilitatea pe viraje usor mai redusa apare mai mult in situatii "la limita", in mod normal nefiind diferente notabile! :wink:

Link spre comentariu

Vrei sosea si viteza,folosesti gume late si cu balon mic ; vrei offroad = gume mai inguste si mai inalte in balon.

Janta nu are nici o treaba in ecuatia asta (sau e cantitate neglijabila).

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Deci, revin cu niste mentiuni...ca observ niste neconcordante....sa le spun asa.

Asa cum spunea sierrafery mai sus masina devine instabila marind !!! diametrul jantelor. (deci micsorand balonul)

Eu, pana acum stiam ca un balon mai mic face masina mai precisa/stabila (vezi masinile sport) dar iti vomiti ficatii la drumuri denivelate, datorita zdruncinaturilor...asa patesc cu mazda6.

Asta stiam.

Dar la LR , sierraferry zice pe dos...si-l cred ! Prin marirea diametrului jantei, masina ar trebui sa devina mai fixa dar mai zdruncinatoare ca se micsoreaza balonul....si ne plangem exact de instabilitate !

Deci...concluzionez ca ceva se deranjeaza in sistemul de suspensii...care probabil sunt reglate pentru balon mare, iar punand balon mic se schimba ceva pe acolo dand senzatia de instabilitate. Mentionez, vorbim de suspensii pneumatice, da ?

Suspensia unei masini cu suspensie pneumatica este formata din perna aer + balonul anvelopei = 0 vibratii. (sa presupunem) ...e in aceasta adunare, schimband balonul cu unul mai mic, este posibil sa nu mai dea 0. ...si mai spuneam mai devreme...posibil si schimbarea greutatii jantelor sa mai afecteze....daca diferenta de greutate nu e neglijabila.

Zic...posibil ..posibil ...ca totul e o deductie, o incercare de a-mi explica (mie in primul rand) si astept sa fiu corectat daca gresesc pe undeva...postez doar ca ma intereseaza subiectul.

Editat de mesterX
mesterX este pe drumul cel bun :j
Link spre comentariu

Vrei sosea si viteza,folosesti gume late si cu balon mic ; vrei offroad = gume mai inguste si mai inalte in balon.

Janta nu are nici o treaba in ecuatia asta (sau e cantitate neglijabila).

Ceea ce spui e absolut corect, cu exceptia ultimei fraze. La acelasi diametru total al rotii, nu-i tot una daca janta e de 15" sau de 22", comportamentul rutier va fi diferit!:wink:

Link spre comentariu

Vorbim de masini grele cu o cursa mare a suspensiei si cu un centru de greutate destul de sus (comparatia cu masini mici nu prea are relevanta) - instabilitatea e data de inaltimea balonului (cu cat e mai inalt cu atat mai mult se deformeaza,in special in viraje,e chestie de fizica,ca doar nu s-au descoperit legi noi in domeniu) iar diametrul si greutatea jantei nu conteaza aici,indiferent ce tip de suspensii ai.

La Defender rotile 275/75/16 stau mai bine pe sosea decat 7,50J16 (mai bune la absorbit socuri date de pietre si gaurici).

Ferry,bucsaraia se uzeaza mai repede in cazul jantelor mai mari tocmai din cauza balonului mai mic al gumei ce nu e in stare sa preia socurile si le transmite mai departe in articulatii - asta e pretul unei stabilitati mai bune on-road (reversul medaliei e la fel de relevant).

PS

Inginerii cu suficient timp liber pot calcula momentele fortelor centrifuge ce actioneaza asupra rotilor in viraje.

Olimpicii pot calcula si deformatia balonului in functie de inaltimea lui sub actiunea acestor forte!:grin:

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Salutare! Desi discutia s-a dus in offtopic, vin si eu cu o precizare. Jante mari + anvelope cu "balon mic" = stabilitate in viraje atunci cand mergi cu viteza ceva mai ridicata pe autostrada/sosea foarte buna - din acest motiv aceasta configuratie exista pe masinile sport. Este evident ca o janta mai mica si o anvelope cu "balon inalt" te va avantaja mai mult datorita felului in care se preiau denivelarile in articulatii atunci cand rulezi pe soselele proaste des intalnite la noi.

In ceea ce priveste masinile Land Rover - se observa la ultimele modele o crestere a dimensiunii jantelor cauzata de discurile de frana marite.

In concluzie iti alegi configuratia in functie de modul utilizare al automobilului.

Link spre comentariu

Ceea ce spui e absolut corect, cu exceptia ultimei fraze. La acelasi diametru total al rotii, nu-i tot una daca janta e de 15" sau de 22", comportamentul rutier va fi diferit!:wink:

Diametrul total e dat de janta+guma - janta e constanta,guma e variabila in ecuatia comportamentului rutier.

Scuze de offtopic.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Nu stiu cum va fi cu jante mai mari, in carte apar doua dimensiuni ptr anvelope, 18 si 19''.

Eu mi-as dori sa trec pe 20'' din cauza aspectului, sunt convins ca sde va diminua confortul dar sunt convins ca va creste putin stabilitatea deoarece acum simt cum balonul mare al anvelopei in curbe sau la franare face balans.

Cert nu voi merge cu viteza cu aceasta masina si asta din doua motive:

1: motorul nu este facut pentru viteza 177 Cp vs 2600 Kg

2. nu sunt curios sa vad cat consuma la viteze de peste 150 Km/h

Oricum sunt invatat de la mazda sa evit toate gropitele si sa trec cat mai usor peste denivelari deoarece am arcuri sport si jante pe 18'', va dati seama acolo zdruncinatura, nu va mai povestesc de MINI Cooper :).

Editat de soferman

Link spre comentariu

Sfatul meu e sa lasi jantele in pace si sa iei gume noi pentru ele - pentru un plus de "look",discutabil de altfel,vei baga mana adanc in buzunar si mare lucru nu obtii,realistic vorbind.Diferenta de bani o poti folosi pentru a-i revizui suspensia - bucsaraie si amortizoare+perne noi,eu cred ca acolo sunt problemele (la 200.000 de km e normal).

Din experienta mea cu Disco (2675 kg greutate proprie) pot spune ca masina merge si peste 150 dar e o aventura sa opresti 3 tone lansate cu viteze mari (si am un sistem de franare mai performant decat ce ai tu pe masina) - cat despre consum e groasa,la viteza mare se cam dubleaza.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Nu ma bag dar pentru franare si stabilitate la viteze mari gume cu garda joasa numa' bune ...

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

Pernele fata au fost schimbate in aceasta vara, cele spate le voi schimba pe ambele cand una dintre ele va face problem (sper sa fie cat mai tarziu).

Legat de jante ...... aceasta achizitie va fi facuta printer ultimile, pana atunci o sa pun la punct partea de mecanica, parte importanta atat din punct de vedere functional cat si financiar.

Daca gasesc ceva avantajos si o sa am disponibilitate baneasca probabil le voi achizitiona mai devreme decat am preconizat, pana atunci o sa cercetez piata.

Azi mi-a venit schimbatorul, arata de nota 9/10, sunt multumit. Trebuie sa vad cu volanul cum o rezolv si apoi trebuie sa gasesc o solutie pentru consola spate, ori o vopsesc ori am sa o schimb.

Recomandati-mi un electrician priceput in scaune cu reglaj electric, trebuie sa rezolv tetiera si reglajul lombar.

Link spre comentariu

parerea mea e ca orice electrician dibaci se descurca acolo, din ce am citit in 90% din cazuri e problema cu motorasele, si asta e o chestie de constatare ca piesa noua nu e greu de montat:wink:

Link spre comentariu

Eu recomand sa ajungi la ceva intalniri LR-ori in fiecare joi in Bucuresti-see lroc.ro ori la aia mare anuala.

Acolo vei putea vedea ce se poate face cu un LR-chiar si din 2005 si s-ar putea sa iti placa iesirea de pe sosea, caz in care iti vor trebui roti mai balonate..

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Sincer nu am facut nici o poza si in afara de cele de la proprietar nu am nimic, in functie de timp si nu in ultimul rand de vremea de afara, poate reusesc sa fac cateva poze in weekend. Azi am schimbat maneta de la schimbator, am avut ceva emotii deoarece provine de la o masina din 2008 si mi-a fost teama ca nu o sa se potriveasca prinderile. Totul a decurs ok, prinderile s-au potrivit, cu aceasta ocazie am desfacut si consola (partea cu clima) sa vad daca exista vreo sansa sa se potriveasca cu consola dupa modelul de dupa 2007.

Din amintiri cam greu sa-ti dai seama, prin urmare mi-am propus sa ma duc cu laptopul in masina si sa compar cablurile si prinderile.

In weekend poate reusesc sa desfac plasticaraia de la scaun sa vad daca-mi prind urechile, imi vine greu sa cred ca au cedat motorasele de la suport lombar si reglare tetiera, in mod normal nu ai de ce sa suprasoliciti acestei functii.

Legat de iesiri .... din pacate nu stau grozav la capitolul timp, trebuie sa vad la ce ora este stabilita intalnirea. Legat de ce se poate cu un RR din 2005 :), sunt convins ca se poate face ce se poate face si cu un RR din 2013 sau cu un unul din 1995.

Editat de soferman

Link spre comentariu

Legat de iesiri .... din pacate nu stau grozav la capitolul timp, trebuie sa vad la ce ora este stabilita intalnirea.

Intalnirile saptamanale au loc in fiecare joi (cu "mici" exceptii) la restaurantul Miorita in Herastrau (intrarea de la Debarcader).

Exceptiile sunt legate, in general, de alte iesiri care au loc in weekend (de regula, inaintea unei iesiri mai ample, se renunta la intalnirea de joi).

Acesta e motivul pentu care e mai bine sa-ti faci cont pe http://www.lroc.ro, sa poti verifica modificarile de ultim moment:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Azi am fost la cineva si am reinbracat volanul cu piele. Am profitat de ocazie si am vazut cum decurge operatiunea, din pacate la mine a fost necesar sa imbrace peste pielea veche. Volanul este incalzit iar rezistenta era prinsa de piele si un fel de pasla, inlaturarea ei ar fi fost destul de riscanta.

Inlaturarea airbag-ului s-a facut putin dificil, nu din cauza unei tehnologi nestiute ci din cauza sculelor nepotrivite, motiv ce a condus la deteriorarea unor bucatele mici de plastic din interiorul carcasei. Tipul avea un fel de sula dar cu varful putin intors deoarece stia el ca la ultimul model de RR la care a imbracat volanul asa ceva a fost necesar, din pacate nu stia daca a fost un RR Sport sau un Vogue. A fost neecesar sa intram pe net si sa vedem cum se procedeaza asa ca fac urmatoarea

MENTIUNE: in partea stanga jos si dreapta jos a volanului se gasesc doua orificii mici, aveti nevoie de o surubenita cu un varf ingust cu care sa impingeti usor si perpendicular.

Nu am deconectat nici o borna de la baterie, am stat cu putina teama ca ne bufneste perna in fata, dar cat s-a lucrat la volan cheia nu a stat in contact, mai mult din teama de a nu aparea o eroare la airbag.

Volanul are semn pentru a sti pozitia dreapta, in concluzie nu sunt necesare alte semen atunci cand il indepartati.

Dau nota 9/10 la lucrare deoarece am observant o mica ciupitura (2mm) pe piele, chiar daca o observam acolo tot nu as fi avut ce sa fac, este adevarat ca sunt o persoana tipicara.

Mai ramane sa vad cum o rezolv cu consola spate si eventual cu cea din fata (mai mult un moft).

Sa vedem cum reusesc sa atasez niste fotografii :)

Editat de soferman

Link spre comentariu

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare