Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ambreaj samurai

ab03fge

Postări Recomandate

stiti si voi cum e omu ......muncitor ......cand merge desface masina sa vada de ce merge si cand nu merge o desface sa vada de ce nu merge ..... :grin: asa am facut si eu .am dat jos cutia de viteze si am studiat putin ambreajul ...acum incep intrebarile . :grin: placa mea de ambreaj are 6 arcuri :roll: iar in cartea tehnica placa de ambreaj are doar 4 arcuri .

care e diferenta intre 6 si 4 arcuri ????

daca tot am dat jos ambreajul i-am schimbat si ferodourile.

norocul meu ca am gasit la un prieten care a avut si el un samurai ferodouri originale suzuki samurai .am dat pe ele 17 lei .pomana curata .

duapa mai multe masuratori si poze + desene ...am constatat ca se potriveste ambreiaj de dacia 1600 papuc cu mici retusuri .

interiorul canelat nu se potriveste ca e gaura mai mica, oare nu se poate schimba interiorul ???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: ambreaj samurai

la 320 lei poti sa cumperi tot kitul complet, disc - placa presiune - rulment , ii un pret bun, modificarile astea nu vor rezista in teren, mai ales daca placa de ambreiaj este de dacie

Link spre comentariu

la 320 lei poti sa cumperi tot kitul complet, disc - placa presiune - rulment , ii un pret bun, modificarile astea nu vor rezista in teren, mai ales daca placa de ambreiaj este de dacie

acum e totul original doar ferodourile le-am schimbat dar tot cu feredouri de samurai.

Link spre comentariu

daca ai inlocuit placile organice si nu are alte uzuri ar trebui sa cupleze bine,ai verificat daca placa de presiune nu are uzura prea mare sau este ovalizata?

Link spre comentariu

daca ai inlocuit placile organice si nu are alte uzuri ar trebui sa cupleze bine,ai verificat daca placa de presiune nu are uzura prea mare sau este ovalizata?

datisi voi niste raspunsuri de parca nu cititi intrebarile . :P am intrebat care e diferenta intre ambreajul cu 4 arcuri si intre ala cu 6 arcuri .alte teorii nu ma intereseaza.

Link spre comentariu

REIAU : pentru cei care nu citesc intrebarea in intregime si se arunca si eu cu raspunsuri :P

care este diferanta intre 6 arcuri pe discul de ambreaj si 4 arcuri pe disc.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

sunt o gramada de tipuri de discuri pt fiecare masina, in functie de producatori

pana si la ARO sunt discuri cu 4, cu 6 sau FARA arcuri...

cu cat mai multe cu atat mai bine, daca sunt solide, pt ca preia mai mult din socul de cuplaj...

atata timp cat se potriveste pe parametrii, nr de arcuri nu este f important.

repet, ai nevoie de arcuri, pt ca altfel risti sa crapi placa sau discul..

daca arzi des discul si nu dispui de malai mult, vezi daca poti sa faci rost de ferodouri si sa schimbi doar ferodourile... cat mai des, pt a nu decali arcurile din disc si sa nu il mai poti folosi

asta e varianta de om sarac, dar care nu sta cu degetul in... pt ca nu are bani

cu discurile de dacie... nu cred ca ar fi f bine, pt ca nu sunt laudte ca fiind piese rezistente...

parerea mea

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator dacian1381

Un dic de samurai il gasesti si cu 160 lei iar la 250 lei cumperi Valeo.

Nu cred ca merita sa te apuci de modificari la preturile astea.

ce este VALEO?????scuze pentru intrebare daca este prosteasca,dar chiar nu stiu.

eu am luat un ambreiaj sh cu 200 lei.

Link spre comentariu

Pai ai dat 200 lei pe un ambreiaj SH in conditiile in care eu ti-am spus ca e 250 lei un ambreiaj nou? :grin:

Valeo sunt ok,pot sa fac rost de discuri noi incepand de la 170 lei dar nu stiu sa zic cat de bune sunt,pe cand valeo am pe masina si e ok.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Vizitator dacian1381

din nefericire sh era cumparat cd am vazut postul.asta este . :twisted:

urmatorul stiu de unde il iau.aici in arad nu am gasit valeo,iar pentru cel sh am mers pana in sebes alba,asa e la inceput,iei tzepe. :banana .deci a costat mai mult de 200 lei.

Link spre comentariu

din nefericire sh era cumparat cd am vazut postul.asta este . :twisted:

urmatorul stiu de unde il iau.aici in arad nu am gasit valeo,iar pentru cel sh am mers pana in sebes alba,asa e la inceput,iei tzepe. :banana .deci a costat mai mult de 200 lei.

data viitoare dute in orice magazin de piese auto import mai serios si o sa gasesti valeo nou.chiar daca nu il au pe stoc in max 2 zile il ai

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

Am si eu nevoie de un disc... patineaza rau de tot...stiu ca topicul e vechi, dar decat sa fac altul mai bine aici.

Am fost azi la un magazin si setul placa disc rulment era 900 ron (cam mult :P )...recunosc decat la unul am fost. Ma intereseaza decat discul si daca se poate Valeo... astept un pretz fain.

P.S daca se poate si un cablu de kilometraj

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

hmmm la 500ron mai e ceva.. o sa caut maine la mai multe magazine.

Exedy o sa gasesc la magazine auto?...oricum merci caut maine

@Marius C alias Turagmes am vazut ca si tu ai pus exedy ... unde l-ai comandat si cat

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

dupa cautari prin 5-6 magazine,unde cel mai ieftin disc era 300 lei,am gasit unul italienesc la 130 lei.arata super.merge masina de rupe de vreo 3-4000 de km numai in sarcina.asa ca insistati in mai multe magazine,nu va aruncati din prima!!!

Link spre comentariu

Azi am desfacut cutia si chiar era discul dus... cred ca e cel original ca era Aisin, nu sunt sigur... maine o sa-l schimb.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

pentru mine este de actualitate subiectul, asa ca intreb :

disc de ambreiaj SACHS? ar fi o alegere buna?

sau altfel spus, in afara de Valeo si exedy, pe care nu le au comerciantii de piese auto din zona mea, ce s-ar potrivi pentru un samurai ce va merge in extrem?

Cit mai aproape de imposibil !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare