Max Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 (editat) Exista solutii pentru adaptarea unei transmisii suplimentare pentru o a doua punte pe spate? Intreb asa in ideea unei adaptari la o punte obisnuita nu la punti special construite pentru a transmite miscarea si in spate. Nu am posibilitatea unei a doua iesire de carcan direct de la cutia de transfer ci ma intereseaza transferul rotatiei de la o punte la alta. Credeti ca ar fi mai interesant daca as adapta ceva direct la iesirea spate din cutia de transfer si sa duc un cardan peste prima punte printr-o articulatie la ultima punte? http://www.allworldwars.com/image/082/Armor50sPictorialDictionary-065.jpg Editat Noiembrie 12, 2013 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 Exista solutii pentru adaptarea unei transmisii suplimentare pentru o a doua punte pe spate? Intreb asa in ideea unei adaptari la o punte obisnuita nu la punti special construite pentru a transmite miscarea si in spate. Nu am posibilitatea unei a doua iesire de carcan direct de la cutia de transfer ci ma intereseaza transferul rotatiei de la o punte la alta. Credeti ca ar fi mai interesant daca as adapta ceva direct la iesirea spate din cutia de transfer si sa duc un cardan peste prima punte printr-o articulatie la ultima punte? http://www.allworldwars.com/image/082/Armor50sPictorialDictionary-065.jpg Max asta ce ai tu aici in imagine e o solutie de acum 50-60 de ani folosita in special pe variantele de camioane militare rusesti si americane si e solutie de protectie redundanta. mai recent pentru cele 6x6 se foloseste o iesire prin cardan direct de pe grupul spate si foloseste deobicei un cuplaj unisens cu bile care lucreaza si ca diferential autoblocabil :) cred ca cea mai buna varianta e sa folosesti un set de punti americane de genul Dana care din ce imi amintesc pot fi folosite in tandem cu ceva modificari :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 (editat) Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 Parca am mai citit undeva tema asta. Finalul era ceva de genul unui angrenaj inserat intre cardanul spate si grup, cu raport unitar, din care iesea un alt cardan, trecand peste prima punte pana la grupul celei de-a doua axe spate. Edit: Karol fu mai iute. Editat Noiembrie 12, 2013 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 (editat) Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 Max asta ce ai tu aici in imagine e o solutie de acum 50-60 de ani folosita in special pe variantele de camioane militare rusesti si americane si e solutie de protectie redundanta. mai recent pentru cele 6x6 se foloseste o iesire prin cardan direct de pe grupul spate si foloseste deobicei un cuplaj unisens cu bile care lucreaza si ca diferential autoblocabil :) cred ca cea mai buna varianta e sa folosesti un set de punti americane de genul Dana care din ce imi amintesc pot fi folosite in tandem cu ceva modificari :) Ideea e ca as incerca o varianta mai "economica" in sensul ca as cauta o solutie care sa utilizeze niste punti standard pe care le am. Editat Noiembrie 12, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 pur teoretic se poate face o carcasa cu 2 pinioane egale antrenate cu lant intre ele ceva de genul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 Sau taiata carcasa din partea spate a grupului si facuta o adaptare astfel incat sa mai poti monta inca un pinion pe coroana, dar se va invarti in sens opus celui din fata. Cred ca se poate face la strung nu foarte greu dar problema e ca ultima punte ar trebui sa aiba sens opus de rotatie fata de prima si aceleasi rapoarte, normal. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 (editat) Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 Daca distanta la centru a puntilor e mica ( sub un metru ) cardanul dintre punti va avea viata grea in situatia in care o punte e maxim jos si una maxim sus . Din metrul asta fiecare punte va folosi 200... 250 mm pana la fata flansei de cardan , ceea ce inseamna ca intre centrele articulatiilor cerdanului nu mai ramane decat 450mm... sau mai putin . asta ar insemna un cardan foarte scurt , cu unghiuri extreme . Daca ar fi cu cruce dubla aproape ca nu ar mai fi loc de culisanta ... Eu as alege o cutie de transfer divortata , verticala ( sau ...inclinata ) cardanul puntii intremediare direct , iar cel de la puntea spate cu lagar intermediar . Ideea cu scoaterea pinionului prin spatele puntii o gasesc excelenta si simplu de pus in practica , dar pentru alte aplicatii , in special pentru un PTO . Editat Noiembrie 13, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 Vezi cum este la Volvo C306 ... este chiar simplu ... cand e gata facut. Eu am aruncat piesa cu pricina si am astupat iesirea din puntea spate. Initial la Dojo se propunea montarea unei elicii de motor barca :grin: FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 la volvo e cam ce am desenat eu mai sus . nu ai o poza din fata puntii? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FELDGRAU BRONC Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 ..., ce aplicatie ai in vedere Maxule ; carat greutati , fun , show ? Patrol GR 94, in continua evolutie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 ..., ce aplicatie ai in vedere Maxule ; carat greutati , fun , show ? Carat greutati in teren accidentat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FELDGRAU BRONC Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 aha, pai atunci tu nu vrei decat redistibuirea greutatii pe inca o axa. Io zic s-o pui "moarta"=ne angrenata dar cu suspensia aferenta Patrol GR 94, in continua evolutie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 Ar fi pacat daca tot s-r face o asemenea lucrare sa nu fie si tractiune pe ambele punti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 (editat) Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 Modelul de transmisie prezentat de tine este asemanator cu cel de pe ZIL 157 K (foto). Pe acelasi principiu e si transmisia de la Ural.:wink: Editat Noiembrie 14, 2013 de Iulian G Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 (editat) Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 Uite cum s-au gandit sa rezolve aceeasi problema niste australieni, modificand Toyota :grin:: De la minutul 1.58" pana la 2.07" ai imagini de sub masina. Si ei utilizeaza doua cardane si o cutie de distributie cu doua iesiri pt transmisia spate. De remarcat ca puntile nu sunt identice in cazul acestei solutii, diferentialele fiind decalate. Cei de la AMG s-au gandit la o varianta mai simpla pentru G Klasse 6x6. De la minutul 0.54" pana la 0.59" sunt imagini de sub masina. Ei folosesc un singur cardan cred si punti identice (cu exceptia adaptorului de la prima punte). La minutul 0.56" e o imagine cu sistemul de adaptare folosit la puntea fata, care permite transferul rotatiei atat la prima punte, cat si la flansa cardanului celei de a doua. Asemanator cu sistemul de la Volvo aratat de colegul mai sus. Subscriu ideii ca daca tot e sa mai fie o punte, macar sa fie motoare, mai ales ca vrei sa folosesti masina in teren accidentat. :h5 Ideea cu constructia unui 6x6 e interesanta! :wink: Editat Noiembrie 14, 2013 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 Iata inca un 6x6, de data asta un Dodge, tot cu un singur cardan din cutia de transfer spre spate, dar pe baietii astia solutia constructiva a puntilor i-a ajutat foarte mult: http://www.youtube.com/watch?v=zJ81vg3S0T0. De la min 0.12" pana la 1.02" sunt imagini de sub masina. Deasemeni o solutie interesanta folosesc brazilienii de la Engesa la camioanele lor 6x6. Ei folosesc o singura axa spate ce are la fiecare capat cate un balansoar ce transmite miscarea la cele doua roti de pe fiecare parte. Capacitatea de oscilatie a puntilor e practic limitata numai de limitatoarele instalate pe sasiu. Acelasi sistem e utilizat pe scara larga la majoritatea autogrederelor.:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 ai avea noie de ceva in genul Polaris Ranger 800 6x6. sau asa The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 Ice Broker.....de la Arctic Trucks REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 http://www.landyonline.co.za/specs/landrover-defender-6x6.htm O solutie mai home-made (militarele folosesc un cardan intre diferentiale): Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 (editat) Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 Pentru " 6x6 drive system", Google zice asa : http://www2.dana.com/pdf/AXSM-0600.pdf http://www.multidrive.com.au/documents/MDTBrochure_000.pdf Editat Noiembrie 15, 2013 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 http://www.landyonline.co.za/specs/landrover-defender-6x6.htm [ATTACH=CONFIG]195007[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]195017[/ATTACH] O solutie mai home-made (militarele folosesc un cardan intre diferentiale): [ATTACH=CONFIG]195018[/ATTACH] Solutia e asemanatoare cu cea de la G Klasse si cred ca ar fi cea mai apropiata in cazul in care se doreste utilizarea unor punti ce deja se afla in stoc, sa zic asa. Cu mentiunea ca rapoartele in grupuri trebuie sa fie identice. Deasemeni daca se doreste si sistem de franare pe acea axa, trebuie o pompa centrala de frana cu debit mai mare cu 50%. :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Noiembrie 30, 2013 Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 tot home made , realizabil la strungarul din comuna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 tot home made , realizabil la strungarul din comuna [ATTACH=CONFIG]196799[/ATTACH] Tare interesant ar fi daca am putea vedea si cum e mecanismul interior. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FELDGRAU BRONC Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Re: Transmisie spate pentru masinile 6x6 ...,ce te mananca Maxule, ce te mananca ! daca gigel din fundu' curtii era asa ager de mult aveam portale pe patrol, vezi doar ca se cam jeneaza si Mark's adaptors sa le puna pe piata! Revin cu propunerea axei "goale", daca vrei tu musai , angreneaza rotile prin "senila " de lant, Taf-istii stiu ei ! Patrol GR 94, in continua evolutie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate