ekkakon Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 Va propun acest subiect si ca sa-l dezbatem as vrea sa scrieti cam ce stiti voi ca se face in cazurile astea ! http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 Pai, eu stiu ca in caz de fractura sau luxatie, in principiu se imobilizeaza membrul sau zona cu probleme. Daca e vorba de mana sau picior, legam o atela , bat etc.. in dreptul zonei fracturate si o legam cu o fasa, carpa etc... in asa fel incat zona fracturata sa se miste cat mai putin. De fracturile deschise mi-e groaza mie. Daca e suspect de fractura de coloana, nu ar trebui miscat pana la venirea profesionistilor sau daca totusi e miscat, trebuie pus pe ceva drept si tare si imobilizat, mai ales zona cervicala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 dar mai trebe sa vezi ce fractura este inchisa sau deschisa...daca-i deschisa....rezolvi hemoragia...daca-i inchisa...dar cu deplasare niste simple atele nu prea ajung...asa ca avem mult de povestit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat Iunie 15, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2007 Sa o luam in ordine... FRACTURILE IN GENERAL: Ce sunt? Cred ca stie toata lumea... Sper... :oops: De ce se imobilizeaza? 1. Durerea: o fractura imobilizata corect, NU DOARE!!! (puteti verifica astfel daca imobilizarea care a-ti facut-o e buna) 2. Complicatii: o fractura neimobilizata poate deveni din "simpla" in "cu deplasare" si poate "intepa" un vas de sange provocand hemoragie interna sau externa, dupa caz. FRACTURILE MEMBRELOR (mana/picior) - INCHISE Principiu general: SE IMOBILIZEAZA CUPRINZAND ARTICULATIILE DE DEASUPRA SI DE DEDESUBTUL ZONEI FRACTURATE exemplu: fractura de antebrat - atela va depasi cu un capat cotul si cu celalalt capat incheietura mainii. Priceput? Tipuri de atele: asa cum ati pomenit si voi, dar unul mi s-a parut mie ingenios: ZIARUL http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 Sa o luam in ordine... FRACTURILE IN GENERAL: Ce sunt? Cred ca stie toata lumea... Sper... :oops: De ce se imobilizeaza? 1. Durerea: o fractura imobilizata corect, NU DOARE!!! (puteti verifica astfel daca imobilizarea care a-ti facut-o e buna) 2. Complicatii: o fractura neimobilizata poate deveni din "simpla" in "cu deplasare" si poate "intepa" un vas de sange provocand hemoragie interna sau externa, dupa caz. FRACTURILE MEMBRELOR (mana/picior) - INCHISE Principiu general: SE IMOBILIZEAZA CUPRINZAND ARTICULATIILE DE DEASUPRA SI DE DEDESUBTUL ZONEI FRACTURATE exemplu: fractura de antebrat - atela va depasi cu un capat cotul si cu celalalt capat incheietura mainii. Priceput? Tipuri de atele: asa cum ati pomenit si voi, dar unul mi s-a parut mie ingenios: ZIARUL Ziarul? :shock: Imi explici te rog cum vine asta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat Iunie 16, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2007 Sa o luam in ordine... FRACTURILE IN GENERAL: Ce sunt? Cred ca stie toata lumea... Sper... :oops: De ce se imobilizeaza? 1. Durerea: o fractura imobilizata corect, NU DOARE!!! (puteti verifica astfel daca imobilizarea care a-ti facut-o e buna) 2. Complicatii: o fractura neimobilizata poate deveni din "simpla" in "cu deplasare" si poate "intepa" un vas de sange provocand hemoragie interna sau externa, dupa caz. FRACTURILE MEMBRELOR (mana/picior) - INCHISE Principiu general: SE IMOBILIZEAZA CUPRINZAND ARTICULATIILE DE DEASUPRA SI DE DEDESUBTUL ZONEI FRACTURATE exemplu: fractura de antebrat - atela va depasi cu un capat cotul si cu celalalt capat incheietura mainii. Priceput? Tipuri de atele: asa cum ati pomenit si voi, dar unul mi s-a parut mie ingenios: ZIARUL Ziarul? :shock: Imi explici te rog cum vine asta? Ia te rog un ziar care sa aiba mai multe pagini, ruleaza-l strans, si... GATA ATELA !!! :wink: Devine un fel de "bat" ... http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nr. 150 Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 atela lipsa, ghinion fericit Daca se întâmplă să nu existe ziare ÅŸi nici beÅ£e drepte, se pot folosi ÅŸi acela mai strâmbe? Mă gândesc că măcar ar imobiliza măcar sau limita destul de mult oricum miÅŸcările până se rezolvă problema aÅŸa cum trebuie. Că de folosit bara de protecÅ£ie din faÅ£a maÅŸinii nu cred că se pune problema (mai ales că nu se poate scoate de pe maÅŸină). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 19, 2007 Partajează Postat Iunie 19, 2007 Poti folosi orice care are ca rezultat final imobilizarea fracturii pana la o interventie medicala calificata :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat Iunie 20, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2007 Corect, dar cu grija: daca folositi o creanga serpuita nu insistati ca bratul sau piciorul victimei sa ia musai forma crengii ! :twisted: http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nr. 150 Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 Å¢inând cont că mai nou m-am apucat de bonsai, ar fi bine să las pe alÅ£ii să facă imobilizarea... dacă o mai fi careva :twisted: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat Mai 1, 2008 Autor Partajează Postat Mai 1, 2008 Re: Primul ajutor in caz de FRACTURI/LUXATII Fundatia EMA, in baza parteneriatului cu :c este dispusa sa organizeze un "Curs de prim-ajutor in caz de fracturi". In acest sens, as dori sa stiu si parerea voastra... daca ar fi util, cum si unde ar fi bine de organizat, cine e interesat, ce subiecte considerati ca ar fi de interes pentru voi, etc. ? Astept opinia voastra! :h5 http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator redscarlet Postat Mai 2, 2008 Partajează Postat Mai 2, 2008 Re: Primul ajutor in caz de FRACTURI/LUXATII Fundatia EMA, in baza parteneriatului cu :c este dispusa sa organizeze un "Curs de prim-ajutor in caz de fracturi". In acest sens, as dori sa stiu si parerea voastra... daca ar fi util, cum si unde ar fi bine de organizat, cine e interesat, ce subiecte considerati ca ar fi de interes pentru voi, etc. ? Astept opinia voastra! :h5 Adica pe forum? Adica teorie, desene, detalii? Buna idee. :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat Mai 2, 2008 Autor Partajează Postat Mai 2, 2008 Re: Primul ajutor in caz de FRACTURI/LUXATII Fundatia EMA, in baza parteneriatului cu :c este dispusa sa organizeze un "Curs de prim-ajutor in caz de fracturi". In acest sens, as dori sa stiu si parerea voastra... daca ar fi util, cum si unde ar fi bine de organizat, cine e interesat, ce subiecte considerati ca ar fi de interes pentru voi, etc. ? Astept opinia voastra! :h5 Adica pe forum? Adica teorie, desene, detalii? Buna idee. :) Eu ma refeream la un curs "pe viu". Fiecare sa "puna mana si sa faca" un bandaj, o imobilizare. Cred ca "teoria" e la indemana oricui daca are acces la internet. Practica e o mica problema... :grin: Sper sa-ti mentii si acum parerea ca e o idee buna... :ha: :h5 http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator redscarlet Postat Mai 2, 2008 Partajează Postat Mai 2, 2008 Re: Primul ajutor in caz de FRACTURI/LUXATII @ekkakon Cu atat mai bine daca e "live"..dar nu stiu cat de bine mai este daca este "tinut" la Baia Mare... :grin: Iar daca, totusi, se va tine acest curs si va fi la Baia Mare sau in zone adiacente... raman la teorie, desene, detalii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat Mai 3, 2008 Autor Partajează Postat Mai 3, 2008 Re: Primul ajutor in caz de FRACTURI/LUXATII Eu am lansat ideea... deocamdata vad ca doar tu esti interersata de subiect, dar oricum, daca vor fi mai multi interesati de subiect, abia atunci vom putea sa vorbim si de locatie. Sa vedem mai intai daca sunt doritori destui... :lol: http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Mai 3, 2008 Partajează Postat Mai 3, 2008 Re: Primul ajutor in caz de FRACTURI/LUXATII Pai.. si eu zic ca e buna ideea. Si ar trebui facut inaintea unei intruniri la care poti participa..chiar si "prietenesti", la "sedinta de dimineata"..aproape obligatoriu pt a fi sigur de participare. Acum depinde de durata sedintei.. in principiu nu ar trebui sa fie prea mare ca lumea isi pierde interesul. Acum nici nu stiu ce inseamna ca logistica.. daca trebuie "papusa" care sa simuleze fracturile.. banuiesc ca e mai greu de carat. Tu sti mai bine ce inseamna si daca se poate face, dar eu le gasesc utile ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat Mai 3, 2008 Autor Partajează Postat Mai 3, 2008 Re: Primul ajutor in caz de FRACTURI/LUXATII Pai.. si eu zic ca e buna ideea. Si ar trebui facut inaintea unei intruniri la care poti participa..chiar si "prietenesti", la "sedinta de dimineata"..aproape obligatoriu pt a fi sigur de participare. Acum depinde de durata sedintei.. in principiu nu ar trebui sa fie prea mare ca lumea isi pierde interesul. Acum nici nu stiu ce inseamna ca logistica.. daca trebuie "papusa" care sa simuleze fracturile.. banuiesc ca e mai greu de carat. Tu sti mai bine ce inseamna si daca se poate face, dar eu le gasesc utile La capitolul "fracturi" nu e nevoie de o logistica deosebita. "Papusile" vom fi cei prezenti, adica ... oameni vii... :ha: :h5 In functie de rezultatul unui asemenea curs, vom vedea si ce interes au oamenii si atunci vom putea trece eventual la niste cursuri de prim-ajutor de tip BLS (Basic Life Suport) unde se va lucra cu o logistica mai complicata (manechine, simulatoare, defibrilatoare semiautomate, etc.). Oricum aceasta logistica Fundatia EMA o va avea cat de curand posibil pentru cursurile cu membrii Fundatiei. Dar asta vom vedea la timpul potrivit. In ce priveste cursul in cadrul sedintelor tehnice eu zic ca e o idee buna, in conditiile in care prezenta la curs sa fie OPTIONALA mai ales ca , pentru o grupa de 20 de oameni iti trebuie cel putin 2 ore de curs. Astept totusi si alte idei si sugestii! :h5 :c http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate