Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inmatriculat moto la primavara?

mirceasmx

Postări Recomandate

Salutare! Am cumparat o motocicleta acum vreo 3 saptamani. Pana mi-a trimis fiscalul cumparator (de la Curtea de Arges la Botosani) a mai durat putin, temperatura a mai scazut afara + ploaie, astfel incat nu am reusit sa merg cu motorul la RAR sa ii fac identificarea si nici nu cred ca mai apuc. Acu' va expira contractul de vanzare cumparare si fiscalul. Mai poate sa mai scoata un fiscal la anul fostul proprietar? Contract vanzare cumparare banuiesc ca se poate. Mi-a mai spus cineva sa merg la taxe si impozite sa o inregistrez pe numele meu. Cum sa fac sa nu ma impiedic de institutiile statului...? Va multumesc!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Inmatriculat moto la primavara?

1. Daca fiscalul inca mai este valabil, cea mai simpla modalitate este sa o inregistrezi pe numele tau la taxe si impozite cat mai repede. La moto nu stiu ce acte trebuie la inmatriculare, dar, cel putin in vederea inregistrarii la financiar/taxe si impozite nu cred ca difera de auto. Asa ca uite cam cum sa-ti pregatesti dosarul pt inregistrarea fiscala:

- cerere de luare in evidenta auto (se ia de acolo)

- copie CI

- copie carte ident. autovehicul fata/verso

- copie contract VC

- fisa de inmatriculare vizata in prealabil de proprietar (aici depinde de la judet la judet daca cer sau nu viza de la "fostul")

- fisa fiscala de la vechiul proprietar

Dupa care faci RAR-ul si inmatricularea la politie in primavara (sau cand vrei tu). Nu trebuie decat sa mai mergi o data cu fisa de inmatriculare a motocicletei sa se actualizeze data inregistrarii la organul fiscal.

2. Daca nu te mai poti incadra in termenul de 30 de zile (valabilitatea fiscalului) ai doua posibilitati:

- Contractul de vanzare-cumparare se poate reface oricand. Ca sa nu mai dai 20-30lei si sa pierzi vremea cu alergatul, scoate-l la imprimanta de AICI, completeaza-l (si datele tale si ale vanzatorului) si dateaza-l cum/cand vrei tu. Nu mai ramane decat sa-l semneze si vanzatorul... fizic, sau virtual :grin:... presupunand ca ai acordul lui :wink:.... ca doar l-a mai semnat o data. Urmeaza sa-l rogi frumos pe "fostul" sa-ti mai trimita un fiscal, cu conditia ca acesta din urma sa nu fi radiat fiscal inca motorul, sa-i platesti impozitul din urma, de la data de la care ati semnat primul contract... si gata.

- SAU, in cazul in care fostul nu colaboreaza, te doare la basca si te duci frumos la taxe si impozite cand vrei tu (preferabil cat mai repede totusi ca sa nu ai penalizari mari), platesti impozitul din urma si penalizari (ceva nu mult peste 50lei... parca) pentru nedeclararea achizitiei in termen de 30 zile (si aici e "relativa" treaba, depinde de cine dai la ghiseu, sau cum ii zambesti :wink:)... si GATA :h5

Bafta!

PS: daca pe certificat pe spate ti s-a scris de catre "tanti" de la biroul auto unde ati incheiat contractul de v-c, la rubrica "instrainat catre" numele tau si data ... nu-i bai, baga pasta corectoare si rescrie data. Militienii nu fac nazuri, mai rau e daca data nu coincide cu cea din noul contract.

Link spre comentariu

Salut. Cea mai buna si corecta varianta este cea de la punctul 1 de mai sus. In rest, bafta si s-o calaresti sanatos.

Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.

(Winston Churchill)

Link spre comentariu

Super. O sa merg sa o inregistrez pe numele meu. Mai am cateva zile valabile. Multumesc mult. Mai era o varianta sa iau o remorca si sa.l duc rar dar prea multa bataie de cap cand e mai usor la primavara. Noapte buna.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare