Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare GC WJ

atar

Postări Recomandate

Mai am putin si fac un an de cand ma tot invart dupa un Grand pe benzina.

Am tot cautat un ZJ de 4 litri intre 1996-1999, dar nu am gasit la un pret corect. Care erau cat de cat mai nemancate de rugina sareau de 4.000Euro, ori la banii astia prefer sa iau un WJ benzina in mintile lui.

Asa incat, am inceput sa cochetez cu ideea unui WJ la banii astia. Am gasit si de 4 litri si V8 de 4.7, chiar cu instalatii GPL montate pe ele pana in 4.000Euro.

Am inteles ca nu sunt diferente de consum intre 4.0 si 4.7. Asa e?

In plus, nu voi cumpara un WJ daca nu sunt convins ca se poate pune cutie de transfer 242 sau macar 239. Se poate pune una din acestea? Cine o face si cat costa?

Cu inaltarea si rotile sunt lamurit iar blocantul stabilit. Am gasit deja planurile pentru bara fata, am deja batut in cuie si troliul, a ramas masina sa o iau. ZJ sau WJ.

Adica am o potcoava. Mai am nevoie de inca 3 si mai trebuie calul. :ha::grin:

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Modificare GC WJ

:grin: Suna-ma,sunt fierbinte.....dupa amiaza,simbata de preferinta.

Prea multe detalii.Cutie nu-i pui decit cu munca masiva si cu schimb de calculatoare si fire, si electronica.Nu merita nervii..Stii ideea cu Wranglerul de Anglia? cam la fel,poate mai putina munca dar investitie .....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Razvane, am eu cativa pitici pe creier, iar unul dintre ei este asta. Nu iau masina pentru off-road daca nu pot decupla fata.

Clar vreau punte rigida fata, pentru ca acum invart un Pajero II SWB de 2.8TD si m-am lamurit ca independenta aia e degeaba cu roti sub 33".

Alt pitic este ca volanul sa fie acolo unde sunt obisnuit sa fie, adica pe stanga, iar acum de cand m-am hotarat sa mai fac un copil, clar masina trebuie sa fie cu 4 portiere si sa ofere si un minim de confort pe asfalt.

In plus, trebuie sa fie benzina si sa pot pune un GPL pe ea cu butelie de minim 100litri ca sa merite drumurile pana in R. Moldova pentru alimentare.

Adunand astea, nu am alta optiune decat Grand Cherokee.

Acum, ramane de vazut din care si ce motor, astfel incat sa-l pot face sa decupleze fata si sa pot instala autoblocant pe spate.

Asa incat caut raspunsuri.

La care model, cat ma costa si cine imi monteaza CT care sa decupleze fata?

Link spre comentariu

LA mine GC a fost compromisul de dupa insuratoare-mai comod si mai normal....acum as lua miine si un Nissan de as gasi fara bani,sa am din nou trei masini, si sa stea degeaba dar s-o vad eu acolo cum ma asteapata oricind :grin:

Revenim la GC:

1-Citeste despre sistemul quadradrive si select trac....incearaca chiar wikipedia...

2.- Dupa ce te informezi cu astea, o sa vezi ca transplant faci,dar, mufe, senzori,calculatoare si tot ce inseamna nu se mai pupa....sau le anulezi.....becuri aprinse,chestii,bani, nervi si timp.

3.- Nu o sa fie cel mai comod de mers cu masina transformata si va trebui sa stii exact ce faci cu ea-- tu o sa stii, sotia nu merge cu masina aia?Si stie?..... mergi/merge cu spatele cu o rabla inaltata si cu peste 240CP,cu copii pe bancheta din spate....GC ala WJ este asa, sa nu zici ca nu ai 4x4 -gindeste singura cutia cind si cum actioneaza si sotia stie ca are masina 4x4 pt copii care gindeste pentru ea.

4. din punctul asta de vedere,eu inca am fiori cind merge nevasta cu masina .....la fiecare semafor o calca si se poarta ca si cu masinuta ei sport de oras....dar o ajuta 4x4 permanent si cutia aia inteligenta :bleah.....

Daca pina acum nu te-am convins,cauta pe youtube un testul elanului cu GC asta....a iesit cel mai prost in comparatie cu similare din anii si gama lui....si revin la ce am scris mai sus.....

Daca vrei masina sigura pt copii tai, las-o asa,maxim 2 inch si gume, o bara fata,4x4 ala gindit pt ea,chestii lejere, daca vrei o jucarie noua,pregateste citeva mii si incearca.....pentru tine,personal,va fi nepretuita senzatia de 4,7 si caii aferenti.....

Pentru familie, senzatiile dauneaza.......

Parerea mea,ca tot este tirziu si-s sincer.

• Like 1

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Link spre comentariu

Si ca sa nu editez, bah Sorine, tu-ti iei masina pt offroad, sau pt familie? :grin:

Ca un citat din bunicul propriu,care-i mort saracul

--nu o sa poti sa impaci si capra si varza din tine....pentru ca varza,merge cu porcul din tine......:ha: :ha:

Editat de RZV

Link spre comentariu

Eu vreau Wrangler 4.0l.

Nu se poate cu 2 copii. Copii nu fac off-road, dar pana la pensiune merg si ei.

La mine, muntele e la minim 200km distanta, asa incat am nevoie de masina cu 4 portiere si un minim de confort pentru drum.

Nu va fi masina de dus copii la scoala/gradinita, dar va fi masina de concedii si off-road recreational. Mediu spre usor, pentru ca va trebui sa ma intorc cu ea pe roti acasa, dar fara sa conteze zgarieturile si infundaturile pe caroserie.

Asa incat, nu vad decat benzina cu GPL, anvelope MT maxim 32-33", kit complet de maxim 4" cu flanse la roti pentru a corecta modificarea centrului de greutate, bara cu troliu si scuturi, si obligatoriu Jeep.

Am trecut prin experientele Wrangler TJ, Grand ZJ 5.2V8 si 2.5Td, Aro 10.4DRT, Ford Ranger, Patrol Y60 SWB si Y61LWB, Defender 90 SWB, Pajero Sport 2003 LWB si acum 2.8TD SWB din 2000.

Nu am avut Discovery si nici o Toyota, dar nu mai vreau nimic. Vreau Jeep.

Pe scurt. Dupa ce ai mers cu Jeep benzina nu prea mai ai optiuni.

Acum caut un WJ benzina sau cu GPL gata montat, dar nu il voi lua pana nu gasesc solutia de montare a unei cutii de transfer NP/NV242.

Fata de varianta de 2.7CDI se pare ca nu este foarte complicata schimbarea la modelele pe benzina a cutiei de transfer 247 cu modelul 242, dupa cum zic americanii, numai ca trebuie gasita persoana care stie sa o faca.

In plus, pana acum am discutat cu doi vanzatori ale caror masini pareau mai ok, dar niciuna cu acte in regula.

Ceilalti, au impresia ca daca a venit iarna, isi permit sa ceara preturi nerealiste si le va da cineva 5.000 Euro pe o masina cu motor V8 de 4.7 din 2000.

Mai caut, ma mai documentez, sper ca pana in primavara sa fie la mine in curte gata modificata.

Link spre comentariu

Am gasit deja planurile pentru bara fata,

Pentru Alin: uite aici poti cumpara planurile. http://www.flatland4x4.com/product6.html

Dupa cum ti-am spus si la telefon, dupa calculele mele, cu tabla, manopera, taierea plus vopsitul in camp electrostatic, ma ajuge minim 2000 Ron, iar o bara TRC in jur de 650 Euro gata facuta.

Cred ca voi merge pe varianta TRC, dar vedem.

Sa vina masina mai intai

Link spre comentariu

eu zic sa ai intai masina in curte...si dupa sa faci planuri.....ca doar cu o potcoava...nu iese de un 4x4 :grin:

eu ...spre deosebire de ceilalti posesori de WJ...il folosesc in teren cot la cot cu Zoli...si pana acum ma declar multumit de animal....

masina asta nu e ptr persoane purtatoare de bocanci de scafandru....ptr ca motorul ala nu stie de gluma...trage ca un apucat...de la primele rotatii ....cu o nesimtire crunta

in teren inca nu ma plang de lipsa franei de motor....spre deosebitre de alte persoane care inca nu au descoperit in ce fel se exploateaza o automata

momentan marele indian e incaltat cu niste opinci de 31 .....bagate sub o caroserie inaltata 2 inch....si al naibii treaba....se descurca in teren

la primavara dupa ce achit taxele si impozitele omenesti de la bulgari...o sa-i montez o suspensie Ironman....si un mosorel de la Superwinch

in rest...traiasca benzina si GPL-ul

ps...in teren ma dau doar pe GPL......pe benzina comuta automat doar cand raman fara gaz in tulumba :grin:

Link spre comentariu

Ha , ha eu sunt cu un pas mic inaintea ta (am masina). O sa ma multumesc si cu 2.7 crd dar inmatriculata la Romani (cumva o sa scap de impozit )

Multumesc pentru informatii si spor la cautare

ALIN

Link spre comentariu

Ha , ha eu sunt cu un pas mic inaintea ta (am masina).

ALIN

Stii cum e. Cand ai banii e doar o chestiune de timp pana va veni si marfa. Dar nici nu voi accepta orice ruginitura sau masina fara acte numai sa fie, sau pentru vre-o economie de 500 Euro.

Problema mare la benzine este ca ori nu au acte in regula din cauza taxelor, ori sunt state de mult timp din cauza consumului si cu probleme tehnice.

Nu ma grabesc.

Link spre comentariu

Este adevarat ca senzatia de Jeep GC cu motorul de 4,7 = inegalabila :ap:ap

Abia astept sa-i vad evolutia viitoarei masini.Cu sau fara schimbari de transfer,care sper sa-ti iasa cum vrei tu.

Bara , cu potcoavele de care amintea cineva mai sus :ha: o sa fie sigur mai aratoasa adusa direct ,nu manufacturata local, indiferent de meseriasul care o face...si sigur cistigi la partea fara munca,timp ,nervi si aproape aceiasi bani...

Spor la cautat,o sa ai de scotocit si plimbat.Eu am vazut 7 sau 8 bucati de V8 4,7 anul trecut, nimeni, fara exceptie,nu avea fiscal,unii nici nu puteau sa iasa la o proba din cauza actelor inexistente.....

Link spre comentariu

Asa e Razvane.

Eu nu vreau fiscal, ca oricum o inmatriculez in tara vecina si prietena, dar sa aiba toate actele si sa fie proprietar.

Am gasit masini la al 3-lea proprietar fara acte. Pai cum dau eu de firma pe care era inmatriculata masina si vanduta de un an, ca sa-mi faca factura. Sau am gasit una inmatriculata pe o firma care e radiata din 2010.

Astea sunt problemele.

Am mai gasit una in Braila, cu numere de Satu Mare, dar careia ii lipsea o placuta de numar. Aleia nu mai ai sanse sa-i faci rost de numarul lipsa.

Fara ambele placi nu o poti inmatricula in BG.

Link spre comentariu

Salutare,

Ma bag si eu ca abia acum am vazut subiectul.

Atar, te inteleg perfect ca si eu am incercat sa combin offroad-ul cu familia. Merge deocamdata pentru calatorii prin tara (dorm copiii cu orele, ca e foarte confortabila) si ocazionala traversare de munti. Nu e insa masina principala, ca prin oras papa tare si nici n-am incercat inca sa-i pun GPL. Dupa cum zice si RZV, senzatia e inegalabila, iar la cat de des reusesc sa ies cu ea... e bine asa.

Dar care e problema cu NV247 (QD)? Sincer intra destul de tarziu acel gerotor pump - daca o calci puternic patineaza destul de bine spatele. In teren trebuie s-o tii in Low ca sa fii sigur ca sta legata fata.

JGC WJ Overland 2002 4.7V8
Link spre comentariu

Cristi, va fi aproape cu siguranta 4.0i. Nu prea cred ca voi lua 4.7 V8

Sunt hotarat 90% sa iau WJ, dar daca nu gasesc unul cum imi doresc ma intorc fara sa clipesc la ZJ. Dar tot 4.0, mai ales ca stiu deja 2 care imi plac, stiu cam tot ce imi trebuie deja despre ZJ, dar ma alint si mai caut un WJ.

Am eu un fix cu 242-ul. Dar nu asta ma va opri sa iau masina daca o gasesc pe aia care imi place.

In ceea ce priveste GPL-ul, nu am nici o emotie.

Am avut masina pe GPL si nu am avut nici un stres 105.000km.

Tatal meu are GPL pe masina lui de 10 ani si merge si acum impecabil.

Am prieteni si cunostinte cu GPL pe Grand, Pe Pajero-uri si nu numai, si cam toti sunt multumiti

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare