CarDriver Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Pe principiul ca "tot patitu-i priceput" ... si fiecare marca are "hibele" ei ... Datele problemei pentru Suzuki Vitara 4x4, motor G16A benzina 1.6 8 valve, an 1992: - ulei in apa, nu exagerat, dar exista ... - probleme de caldura in habitaclu, slab de tot, desi inainte era cuptor si la -25gr ... :fr - demontat garnitura chiulasa, nu exista urme evidente din partea ei ... urmeaza sa vedem daca in perioada urmatoare reapar aceleasi probleme... Daca cineva a mai avut aceasta problema, cum s-a rezolvat ... Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Re: Ulei in apa Posibile defecte: - garitura de chiulasa defecta - chilasa fisurata - bloc motor fisurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CarDriver Postat Decembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Re: Ulei in apa Multumesc, Max... Cauze posibile intr-adevar astea le am si eu in vedere... insa daca a patit-o cineva la aceasta motorizare ... daca e o hiba frecventa eventual ... desi cred ca e accidentala, si pentru alte motoare in speta... Am patit si eu la motor de Fiat sa fie in final chiulasa fisurata exact langa zona pe unde urca uleiul sub presiune la ax came...ok, oricum inlocuiesc mai intai garnitura ... apoi voi vedea! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Re: Ulei in apa Eu zic ca ai "sanse" mari sa fie chiulasa fisurata, sau un dop de inghet de la chiulasa sa se fi miscat mai ales daca si uleiul e contaminat cu apa. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CarDriver Postat Decembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2013 (editat) Re: Ulei in apa E ulei in circuitul de racire apa, si nu apa in circuitul uleiului motor! ... Editat Decembrie 4, 2013 de CarDriver Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crystty09 Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Ulei in apa Salut! Problema cu caldura am avut-o si eu. S-a rezolvat prin schimbarea termostatului. Era blocat pe deschis Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 (editat) Re: Ulei in apa Cel mai sigur referitor la caldura din masina, e faptul ca are ulei in instalatia de racire. La vitara, circuitul de caldura in habitaclu este tot timpul alimentat, parghia din masina rece/cald, nu inchide/deschide robinet pentru radiatorul de caldura, ci inchide/deschide o clapeta de aer, imediat dupa aeroterma. Intr-o pozitie, preia aer de afara, si il flutura prin masina, cealalta pozitie, deschide accesul ca aerul de afara sau din interior depinde cum e ales (recirculare sau aer exterior) sa il treaca prin radiatorul de caldura din habitaclu. Problema e ca radiatorul din habitaclu are prostul obicei sa se infunde destul de usor si destul de des, de accea si simtitor caldura putina. Eu am gresit cand am facut odata un schimb de antigel, si am pus de care nu trebuie, si mio facut o gramada de depuneri in instalatie. Am spalato de vreo 3 ori pana acum cu otet/sare de lamaie/soda caustica in limite decente, si tot nu am reusit sa il desfund 100%. Daca exista ulei in sistemul de racire, sigur da semne de infundat acel radiator, care nu e nici ieftin nou, si nici usor de schimbat/accesat, munca de o zi trebuie dat bordu jos. Sfatul meu, cel mai bine, incearca prima si prima data sa scapi de problema cu uleiul, sa fie functionala, si dupa vezi ce solutii alegi in a face din nou caldura in masina. Merita incercat cateva spalaturi cu otet simplu si cu sare de lamaie, dupa incerci si cu vreo 200g de soda intr-un schimb cu apa distilata in sistemul de racire, si daca nici asa, nu ajunge sa fie pe placul tau, atunci trebuie dat jos radiatorul de caldura. Vorbesc din experientele avute cu aceasta masina, si acest motor. Spor in a rezolva probleme! Editat Decembrie 13, 2013 de symy139 Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adi BV Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Ulei in apa Ai cutie automata? Pentru ca in acest caz problema este de la radiator. In partea inferioara are si radiatorul cutiei de viteze. Ai avut apa fara antigel si te-a prins inghetul? Chiar si -2C sunt suficiente. Masina este de Europa sau variant de Africa/tari calde cu racitor de ulei in laterala? Daca nimic din ce am zis sincer as spala instalatia, as schimba termostatul si as baga antigel curat. Daca reapare problema este ce a zis Max. Motorizarea ta este cea mai robusta din ce stiu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate