patriciu Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Caut manager service auto pentru provincie 1. solutia preferata de mine , este aceea cu becuri cu descarcare in gaz...stii tu gen iluminat stradal , hale , etc.... - le am din 2004 si nu s-a "ars" nici unul niciodata... la neoane te vei plictisii de urcat si coborat scara ca sa le schimbi , plus costurile... - eu INCA nu am vazut service iluminat cu neoane care sa ma satisfaca din punct de vedere al luminozitatii - de consum habar nu am , dar fata de restul consumatorilor din service , nu cred ca au o pondere prea mare , mai ales ca tu avand luminatoare , o sa ai rar nevoie de ele . atasez ceva poze cu ale mele ( pe langa ele vezi si incalzirea mea cu tuburi radiante ) 2. sper ca ai si presa hidraulica de minim 25 T ( eu nu am vazut-o in poze ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Caut manager service auto pentru provincie solutia cu tuburi radiante am vazut-o si eu si mi s-a parut eficace. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Decembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Caut manager service auto pentru provincie Arata foarte frumos si la tine, curat, ingrijit. Eu am testat luminile noaptea si vreau sa-ti spun ca e lumina. De altfel daca am sa vad ca-mi pica neoanele intr-o veselie, probabil ca am sa le schimb si eu. Am presa de 25 de tone si daca nu ma insel e ceva italian. E in doua trepte de lucru, e relativ bunicica. Pun o poza sa o vezi. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Caut manager service auto pentru provincie multumesc acum vreau sa intelegi ca tot ce-ti scriu e din experienta mea de service si incerc sa ajut atat cat pot si cat ma pricep . acum daca tot te scot la tabla :grin: , mai am o observatie asa le vad eu pe rand , mai beau 1 bere si mi se clarifica vazul :ha: NU vad reteaua de aer comprimat..... la fiecare post de lucru ar trebuii , cu bateria de filtre(ungere,dezumidificare) aferente cricul ala de canal de la standul de directie din cate stiu eu are nevoie de aer comprimat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Caut manager service auto pentru provincie La capitolul incalzire : eu INCA folosesc o soba cu ulei ars (normal ca nu-i voie) .Hala mea are 350 mp cu 4.5 la streasina .Niciodata nu am avut probleme cu frigul .Eu sunt 10 ore pe zi alaturi de angajati .Cred ca s-a mai discutat despre incalzirea cu ulei ars.In acest fel costurile cu incalzirea sunt aproape de 0(cu riscurile aferente...amenzi ,etc).Am consum de 30 l/zi . -iluminat : luminatoare si becuri cu descarcare (am avut experiente si cu tuburi-naspa rau) ALIN :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo3hjv Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 (editat) Re: Caut manager service auto pentru provincie Felicitari pentru reusita si sper sa aveti cat mai multi clienti care sa pretinda si altor service-uri aspect similar! Am fost placut surprins cu o ambianta asemanatoare la Timisoara intr-o reprezentanta Suzuki. Referitor la incalzire si sursa de energie, este interesanta solutia de aici: http://valyenergistar.ro/, merita analizata si pista asta. Chiar azi mi-a aratat siteul asta un prieten de-al meu, inginer, si se pare ca solutia este viabila. Eu nu sunt inginer dar imi amintesc Principiul I al Termodinamicii! Ce naiba! Iarasi unul care a inventat un perpetuum mobile in bucatarie sau in sopron?!? Asta pe langa faptul ca pe prima pagina am identificat cateva aberatii: -Sistem eolic; -Baterii solare policristaline si monocristaline; Plus agramatismele de rigoare! A, si promisiunea de amortizare intr-un singur an! Serios? Chiar credeti? LE: si al doilea si al treilea, evident... Editat Decembrie 10, 2013 de yo3hjv Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Caut manager service auto pentru provincie In cea ce priveste iluminatul, pot spune din experienta proprie, ca indiferent ce lumina ai pe tavan, ajuta mult un briu de neoane puse cam la 2m deasupra solului.Oricum ramin sfinte pt. mecanic lampa cu leduri si magnet si cea cu cablu si bec normal care o tragi unde vrei tu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Decembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Caut manager service auto pentru provincie Eu am tras tare sa am lumina naturala si mi-am pus luminatoare pe toata latimea halei in dreptul fiecarui post de lucru. Este drept ca de cateva ori cand am lucrat mi-a trebuit lampa portabila. Despre linia de aer, se vede ceva, in ultima fotografie atasata. Linia de aer este PPR de 1'' si am iesiri de aer la fiecare post de lucru cate doua, unul cu filtru, regulator si lubrificator si una cu aer curat,uscat. Compresorul este un Fiac italian de 8,2kw, cu surub, 900l/min si butelie de 500l. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Caut manager service auto pentru provincie Oricata lumina ai avea de sus, indiferent ca naturala sau artificiala, sub masina, pe la motor, sub bord etc. tot intuneric este. Tot lampa portabila ramane la putere. Stiu firma care si-a pus sistem de iluminat inclusiv in podea. Nu i-am vazut folosindu-l, cumpara lampi cu led de la mine:grin: Compresorul e bunicel, ai grija cu reviziile, a costat cat o masina si are nevoie de intretinere fix ca o masina:wink: Are un filtru acolo care este mai scump decat orice filtru de la orice masina:ha: Daca iti faci vopsitorie trebuie obligatoriu racitor-uscator plus un sac de filtre pe retea. De asemenea ai grija cu sculele pneumatice, 99% dintre ele functioneaza la 6-6,5 bar, nu la 10 bar cat scoate compresorul. Daca nu are purja automata, recomand purjarea buteliei cel putin la 3-4 zile. Cand ploua sau e ceata chiar mai des. Presa e ok la 25 T. Iti vor trebui un sac de piese cu care sa impingi/receptionezi rulmenti, bucse etc. Exista si seturi, sau strungaria sa traiasca. Cele doua trepte nu sunt de lucru. Are o treapta de viteza, ca sa apropii rapid pistonul de piesa, si o treapta de forta. Am vazut destepti care au incercat sa depreseze rulment de roata pe treapta de viteza, cu prelungitor pe manerul pompei. Rezultatul? Alta pompa. Bafta iti urez! Momentul e greut pt. a incepe o astfel de afacere, fara sa ai conexiuni puternice cu firme care au flote, cu asiguratori etc. Cea mai ieftina masina de curatat podeaua e...omul. Fiecare isi curata postul de lucru + cota parte indiviza din spatiul comun:ha: Tu iti stii bugetul. Gandeste-te ca va trebui sa poti plati oameni/consumuri + plus o alta mare galagie de chestii care iti vor trebui ca sa functionezi, pana cand vei intra pe profit. 2 Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Decembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Caut manager service auto pentru provincie Multumesc de sfaturi. Compresorul l-am coborat de la 10bar la 8bar presiunea maxima si intra in sarcina la 6,5bar. Are uscator cu refrigerare montat pe el si purjeaza automat la 60 sec. As vrea un sfat vis-a-vis de ce fel de pistoale de impact folositi voi, ce puteri, de unde le cumprati, ce scule speciale ar trebui sa am, de unde sa le cumpar,etc. Mi-am luat ceas comparator cu baza magnetica, chei dinamometrice vreo 3, subler si digital si normal, pistol cu laser pentru masurarea temperaturii marca Fluke, aparat de masura marca Fluke, refractometru si multe alte maruntisuri. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Caut manager service auto pentru provincie Multumesc de sfaturi. Compresorul l-am coborat de la 10bar la 8bar presiunea maxima si intra in sarcina la 6,5bar. Asta inseamna ca sculele vor lucra si la 8 bar, ceea ce inseamna cu 30% mai mult decat presiunea de lucru data de fabricantii sculelor pneumatice.Inteleg ca ai regulatoare de presiune pe fiecare iesire. Se baga scula pneumatica cu furtun cu tot, se actioneaza in gol si reglezi pana cand pe ceas ai 6,2-6,5 bar. In functie de cum este facuta reteaua si de tipul de regulator, este posibil ca in repaos ceasul de pe regulator sa arate mai mult decat ai reglat tu in sarcina.Tu faci ce doresti, eu iti spun doar cum ar trebui sa faci. Are uscator cu refrigerare montat pe el si purjeaza automat la 60 sec. Very good. As vrea un sfat vis-a-vis de ce fel de pistoale de impact folositi voi, ce puteri, de unde le cumprati, ce scule speciale ar trebui sa am, de unde sa le cumpar,etc. Si asta iti pot spune, dar in privat. Mi-am luat ceas comparator cu baza magnetica, chei dinamometrice vreo 3, subler si digital si normal, pistol cu laser pentru masurarea temperaturii marca Fluke, aparat de masura marca Fluke, refractometru si multe alte maruntisuri. Fluke sunt excelente, evident au si pretul aferent. O sa doara tare cand le va strica omul. Exista variante suficient de performante cu un raport calitate/pret acceptabil. Metrologia la un multimetru costa si de cateva ori mai mult decat acesta, daca nu stii ce sa ceri. Iti trebuie si pistol pt. umflat roti cu aprobare de model si verificare metrologica. Impreuna cu comparator, subler, dinamometrica sunt scule minime obligatorii pt. autorizare RAR. Pe langa astea insa, in functie de ce fel de activitati vrei sa autorizezi la RAR, mai ai nevoie de un sac de scule. Daca vrei sa faci reparatii complete mecanica multimarca, pot sa-ti spun pentru inceput ca ai nevoie de toate sculele pt. distributie aferente tuturor marcilor si modelelor pe care declari ca vrei sa le repari.:wink: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate