ttiinn Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Mno va salut!Nu stiu daca pun bine intrebarea aici,dar am vazut ca se vorbeste de praguri,pana la urma pragurile sunt doar pentru aspect sau au si o utilitate?Intreb nu din rautate,dar am si eu doua praguri din aluminiu si as vrea sa stiu daca merita sa le montez sau nu.Multumesc tuturor! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Re: cumpar bull-bar+praguri ptr mitsubishi pajero pinin cu 4 usi Uite cum arata un set original: [ATTACH=CONFIG]197377[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]197378[/ATTACH] Cand am facut "cascadoria" asta, trebuind sa ocolesc un bolovan pe urcare si inclinare mare, am alunecat totusi in bolovan si daca nu aveam bara aia laterala indoiam caroseria pe dreapta, dar asa, s-a infundat putin bara si atat. Au mai facut treaba si cu alte ocazii, dar atunci au fost "decisive". In concluzie, la genul asta de masini, barele de protectie sunt in primul rand necesare pentru protectie. Daca sunt si facute fain, mai au si rolul secundar estetic. Ca sa nu mai zic ce au indurat barele de pe Pajero Sport, si de cate ori mi-au salvat caroseria... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ionut.Soptea Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Re: Utilitate praguri, bullbar la Pinin ? A mea e in 3 usi si e tocmai bun de treapta pentru cei ce trebuie sa urce in spate :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttiinn Posted December 7, 2013 Author Share Posted December 7, 2013 Re: Utilitate praguri, bullbar la Pinin ? Mno va salut!Da,interesanta treaba cu protectia,acum nu stiu cata protectie imi vor oferii mie pragurile avand in vedere ca ale mele sunt din aluminiu,dar saptamana viitoare o sa ma pun sa le montez,macar vor imbunatatii aspectul masinii.Multumesc pentru atentie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttiinn Posted December 11, 2013 Author Share Posted December 11, 2013 (edited) Re: Utilitate praguri, bullbar la Pinin ? Mno va salut!Nu stiu cine ar fi interesat de cum arata masina mea cu pragurile montate,as atasa fotografii cu masina dar inca nu stiu cum,mie unul imi face placere sa admir bijuteriile pe patru roti ale altora. Edited December 11, 2013 by ttiinn vreau sa atasez doua imagini Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ionut.Soptea Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Re: Utilitate praguri, bullbar la Pinin ? Atunci cand scri o replica noua pe forum desupra casutei in care scri ai un simbol (agrafa de birou)- Atasamente pe care dai click, dupa care ti se deschide o alta fereastra in care in partea dreapta sus ai "Add File" dai click, dupa care iarasi dai click pe "Select file" in casuta micuta nou aparuta cauti poza in calc si o incarci, dupa incarcare sa fie bifata si dai "Done" La sf trimiti textul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttiinn Posted December 12, 2013 Author Share Posted December 12, 2013 (edited) Re: Utilitate praguri, bullbar la Pinin ? Mno va salut!Iar acum proba de foc cu incercatul atasarii fotografiilor...Multumesc pentru sfaturi! Edited December 12, 2013 by ttiinn vreau sa mai atasez o fotografie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaf Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Re: Utilitate praguri, bullbar la Pinin ? Hmmm, Pininul postat de Ionut.Soptea este chiar dragut. Cat ar costa un set de praguri + bullbar ? Pajero Pinin 2.0 GDI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ionut.Soptea Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 (edited) Re: Utilitate praguri, bullbar la Pinin ? Am factura din franta si omul a luat tot setul din magazin cu 1300 de euro, praguri, bulbar si carapacea de la rezerva. Parerea mea ca a fost putin mai mult decat nebun. De ocazie habar nu am cat o costa.... Smecheria la pragurile acestea e ca pot fi scoase cat vrei in afara cu niste platbande gaurite. Eu deja le-am scos mai mult cu 3 cm decat e in poza si parca as mai vrea.... (am acasa platbande de gard deci nu ma costa nimic, timp sa fie). Edited December 14, 2013 by Ionut.Soptea Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexei Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 Re: Utilitate praguri, bullbar la Pinin ? Pragurile acelea au functiile: - estetica = arata oleaca mai bine, depinde de gusturi - confort = ajuta la urcarea in / coborarea din masina - protectie Pentru functia de protectie este decisiva odalitatea de prindere a acestor praguri. Daca sunt prinse cu 4 suruburi in podeaua caroseriei e posibil ca la un soc mai mare, desi protejeaza pragul caroseriei, sa se smulga din podea sau sa deformeze podeaua in zona de prindere. Trebuie examinata prinderea lor si apoi vei stii cat de solida este protectia pe care o ofera. Pragurile heavy duty sunt prinse direct pe sasiu (acolo unde exista) si permit ridicarea masinii prin fixarea cricului pe praguri, fara deformare. Cele scrise mai sus sunt generalitati, nu sunt specifice numai la Pinin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts