chevy Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 (editat) Troliile originale sunt foarte bune dar boala e ca, in multe cazuri sunt foarte rar folosite si atunci pot sa apare diverse probleme, intepenire, gripare, oxidare contacte si perii etc. Ce stii despre starea lui? eu l-am folosit doar de 2 ori: -prima data can am ajutat pe cineva sa iasa dintr-o prapastie,atunci am vazut ca am cablu de 40-50 m pe el si am rupt capul de planetara si rulmet pe roata fata dr. -a 2-a oara,cand am ajutat pe altcineva de aici de pe forum,o persoana publica in tara,care a venit la mine la poarta si m-a rugat sa-l trag din padure ca are masina abandonata de 3 zile si nu stie in ce stare mai e,ca a gasit alte masini dar nu pot trage de el ca sunt prea mici si ca ma roaga sa-l ajut si citez: "hai frate sa iau si eu masina,si daca se rupe ceva la masina ta RASPUND" -am bagat eu motorina,am luat o sticla de whiskey,sufa,ocheti,lopata,manusi etc si hai sa mergem,intram pe niste drumuri cu inclinare laterala,care duceau la vreo 5-6 m in jos intr-un rau,noroi pana sus,apa si iarba uda,deci conditii excelente de intrat pe acolo cu o masina grea ca a mea si stau ma uit cu neincredere,dar am venis sa ajut,hai sa intru si el"mama frate ce curaj ai,da-i ca merge,o sa am grija de tine o sa vezi,nu o sa uit asta,da-i tare" rezumat: am rupt cap planetara+rulment,crapat overfender,plastice,forjat maxim sa ies dintr-un sant crucea cardanica spate abia se mai tine,troliul a tot mers pana nu am mai mers sa recupereze cablul,decat dupa ce am facut-o manual decupland frana,ce a spus "vedeta","a,stai linistit frate trebuie putin curatati solenoizii,nu are nimic",sufa i-am dat-o lui si oketii pt ca am chemat tot eu 4 masini sa vina sa-l scoata si nu le-am mai primit si partea frumoasa de acum incolo incepe: au ramas 2 masini din buc si l-au scos pe alt traseu,cel pe care defapt intrase el,caci pe partea pe unde am intrat noi ar fi fost imposibil,dar asta a uitat sa spuna si eu am plecat cu una din celelalte 2 masini si am ajuns acasa. ma suna seara ca a reusit sa scoata masina si ca maine sa mergem sa o scoatem pe a mea. trec 2 zile in care nici un semn de la el,il sun zice ca "da frate mergem",mai trece o zi si il sun,vine,ne suim in cherokee-ul meu sa-mi scot masina cealalta,acolo am reusit sa-l fac sa inteleaga ca nu vreau sa intru si cu a 2-a sa patesc cine stie ce si la aia si ca hai sa gasim un buldo mai bine,il gasim pt 500 ron,scoatem masina,la sfarsit el nu avea decat 150,pe care i-a dat,mai aveam eu 250 si mai ramane sa aduca 100 omului,duc masina la mecanicul lui care constata toate defectiunile de mai sus,le remediaza si suma totala a fost de 2000 ron,mai putin 120 ron care erau parca niste bucse care nu faceau obiectul acelei rescue-mission si pe care urma sa le platesc eu,asta fara troliu,fara overfender,plastiec si bataia din grupul fata si crucea cardanica pe spate. il sun sa plateasca sa-mi iau masina si spune ca nu are bani acum,ca sa dau eu si sa-l astept putin sa se puna pe piciore si imi da................platesc,plec cu masina. ma duc la bucuresti a 2-a sau a 3-a zi,100 km sus,la intoarcere ,la ploiesti bataia pe fata se amplifica,se aude un trosc si opresc masina sa nu se strice mai rau,chem platforma si pe la 2 noaptea cu copii si sotia in masina,cocotati pe platforma,ajungem acasa,deci am mai facut 150 km si sa dus si coroana si pinionul,impreuna cu rulmentul care-l tine la diferentialul fata. duc masina la acelas mecanic,imi da dif jos,constata stricaciunea,dam cardanul si planetarele fata jos sa pot merge si il sun pe om sa-mi dea banii pe prima interventie si spune ca nu are,sa mai astept putin,ok. la urmatorul drum spre buc,nici nu ajung caci pe centura ploiestiului mi se reteaza 3 prezoane la roata fata st,ma dau jos si constat asta,verific si pe cealalta roata si surpriza doua de pe dreapta erau slabite si alea,ajung cu 10 km/h la primul service care nu are de unde sa-mi comande si vin tot eu cu ideea sa luam de pe cealalta roata si sa facem 3 si 3 prezoane sa pot pleca,marfa mecanic,plus ca incepe sa-mi fluiere un rulment pe fata dr,din aia noi pe care-i schimbase,si replica lui a fost ca:"a,mai trebuiesc stransi putin,sau s-au stricat". mai trec cateva zile si omul vedeta isi cumpara masina,si tot eu imi spun ca poate a gasit un chilipir si ca sa nu-l piarda l-a luat,dar trebuia sa imi spuna. mai trec cateva zile si isi ia un set de roti noi,gume bfg +jante si avm-uri noi,si el tot nu mi-a dat banii. il sun si ne vedem si zice: "ce bani frate 300 ron,iti dau eu",raman perplex/interzis si-l intreb de unde 300,ca sunt 2000-120 ron=1880,plus troliu curatat,sufa,2 ocheti,astea vedem cum facem,dar da-mi banii platiti mecanicului tau si atunci vine alta bomba: "pai stai frate ca masina ta era stricata dinainte,stiu eu mai bine asta si oricum nu am condus eu masina ta ca sa te despagubesc,ai condus-o tu" tacere,si il intreb: pai daca tu sti mai bine decat mine starea tehnica a masinii mele,daca intradevar asa ar fi fost,de ce ai mai venit la mine sa merg cu masina asta stricata sa te scot din padure,cand ar fi fost doar o singura continuare,si anume odata ajunsi acolo sa se strice si mai rau,iar despre partea cu condusul,de ce nu ai mentionat-o de la inceput,ca trebuie sa conduci tu,eventual cu un sterix in josul paginii. si el spune:"frate daca iti dau tie banii acum,asta ar insemna ca trebuie sa opresc lucrul a constructia casei mele pentru vreo 3-4 zile si nu vreau asta",ca "sufa am comandat-o in anglia,impreuna cu ochetii,si ca trebuie sa soseasca" mai trec cateva zile si imi da 500 ron,dupa care vreo 2 luni si nimic. sms-uri cu "iti dau banii pana la 1900 si sa uiti nr meu",altele dupa aceea cu "marsh" nu-ti mai dau nimic. cand si-a aratat adevarata fata am inceput si eu sa fac o socoteala,demna de asa om josnic: 1900+1 sufa 20 m+2 ocheti+250 ron buldo+200 motorina+100 spalatorie+1 sticla de single malt,asta pe langa curatat si repus in functiune troliu,plasticele lasale bonus,iar de coroana si pinion+cruce card spate nici nu am mai vorbit. vine dupa alte cateva saptamani si imi aduce inca 500 ron+1 sticla de whiskey si zice ca a facut un gest si ca imi da jumatate din banii platiti la mec,dar ca nu ar trebui,deci iar se sucise ca doar mi-a dat sms ca mai are 1400+ celelalte. deci pt a 2-a oara,cine mai face ca mine......... acum eu stau cu crucea card spate,care se poate rupe oricand cu diferentialul fata spart si demontat (am gasit second cu 2000 ron cu tot cu montaj) cu rulmentii fata fluierand si cu un joc la ambele roti de 2-3 cm fara sufa,fara ocheti,cu plasticele sparte,cu 900 ron gaura,cu prezoane retezate,si cu alti 250 ron buldo+200 motorina paguba,ca omul nu avea bani sa bage sa-l trag din padure. deci ca sa revin si sa raspund intrebarii tale: troliul trebuie curatat putin (am scris asta in anunt) Editat Decembrie 9, 2013 de Yonutz Are you sure,you want me to lead !!!??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuko Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: VAND-Troliu original Toyota,blocant ARB,bara ARB,rezervor suplimentar 160 litri etc Greseala fundamentala ai facut-o, cand ai ales sticla cu single malt... Toyota Hilux 3.0 D4-D,171 cp-2010 VW Golf IV 1.9 TDI,165 cp-2003 Suzuki GSR 600,98 cp-2007 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chevy Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: VAND-Troliu original Toyota,blocant ARB,bara ARB,rezervor suplimentar 160 litri etc Greseala fundamentala ai facut-o, cand ai ales sticla cu single malt... da,se pare ca da. Are you sure,you want me to lead !!!??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: VAND-Troliu original Toyota,blocant ARB,bara ARB,rezervor suplimentar 160 litri etc Eu recunosc ca am citit de doua ori povestea sa o inteleg ...dar tot n-am inteles-o ptr ca: -de fiecare data cand am fost la recuperare n-am solicitat niciodata decontarea unor cheltuieli, nici macar carburantul -de cate ori am fost la recuperare, daca as fi rupt ceva n-as fi solicitat niciodata c/v pieselor stricate cu ocazia recuperarii -mai mult cand mi s-au oferit diferite sume de bani ptr ajutor (cheltuieli sau recompensa) nu le-am primit M-au deranjat cazurile cand am fost sa-i ajut pe unii si n-am primit la final simplul dar suficientul MULTUMESC! Sa ma ierte D-zeu dar n-as putea face asta chiar daca recuperatul m-ar costa o piesa majora la masina sau daca ar trebui sa repar masina si nu as avea banii necesari reparatiei. Spiritul 4x4 asa cum il inteleg eu spune ca odata intrat in hora urmare a liberului arbitru ar cam trebui sa joci. Pana la urma mergem la recuperare urmare a vointei noastre, nimeni nu ne obliga. De asemenea am solicitat de cateva ori asistenta si/sau ajutor logistic (cei drept ptr altii, nu ptr mine) si aproape de fiecare data l-am primit fara sa mi se solicite vreodata ceva in schimb. Si asta s-a intamplat in mai multe zone ale tarii ... Ajutorul la necaz nu mai este ajutor daca el se face pe bani sau cu gandul ca daca vei strica ceva la masina cel ajutat iti va deconta aceste cheltuieli. Cel mai sanatos este sa stai acasa, cand cineva iti cere ajutorul, gasesti o scuza sa nu te duci daca iti faci probleme de genul care le povestesti tu pe forum. Cei drept in urma cu ceva timp am facut un experiment (nu voi da nume) ...in urmatoarele conditii: Am luat la intamplare 10 inscrisi in topicul ala cu ajutor de urgenta/suport 4x4 si le-am zis ca am ramas undeva in judetul lor. Din 10 doar unul a raspuns afirmativ la solicitare. In perioada imediat urmatoare am sunat aleatoriu alti 10 in decurs de 2 saptamani (8 dintre ei nu stiau cine sunt) din sectiunea Nissan dupa datele din recensamant...Surprinzator am primit 6 raspunsuri afirmative din 10 in conditiile in care doi vandusera masinile dar au ramas sa sune prieteni cu 4x4 sa vina sa ma ajute. Cam asta e... o sa se faca un split de topic aici ...ptr ca sa stii draga Daniel, prin upuri mascate adica povestirea vietii la sectiunea de vanzari cu siguranta nu iti va spori sansele de reusita cu produsele comercializate! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - merita sau nu? spre deosebire de altii :) eu am citit tot dar nu am inteles nimic :) adica ce am inteles este ca o vedeta (nu stim cine) e cam scartara cand e vorba sa acopere cheltuielile de care zicea ca se ocupa daca i se recupereaza masina,asta din spusele lui @Chevy :) eu am ajutat de 2 ori pe cineva care mi-a solicitat ajutorul si niciodata nu a fost acelasi om :) si nici masina 4x4 :) doua turisme care faceau off road intre Petricani si prcelalalt mal pe unde vor astia sa faca autostrada :) ca asa le aparea lor pe gps drum pe acolo :) Iwa stie :) oricum ce nu inteleg este de ce nu se da numele acelei "vedete"sa stim si noi si sa ne ferim sau macar sa aiba dreptul la replica,ca daca nu suna a barfa :) oricum daca mi se solicita ajutorul de catre cineva cunoscut il voi ajuta ca altfel fie vorba intre noi nici altul necunoscut nu vine pentru mine...uneori nici aia cunoscuti si pe care i-ai ajutat nu te ajuta dar asta e alta discutie:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - merita sau nu? E, Eu am fost de destule ori la recuperare ...am fost dupa masini inzapezite, masini rasturnate, utilitare cu diverse probleme, 4x4 intepenite samd ... Niciodata nu am rupt nimic la masina, in unele cazuri am apelat la tot felul de improvizatii...imi amintesc de un caz de pe A2 dintr-o iarna ...fiind solicitat de cineva de pe forum sa pun o masina pe roti, aceasta fiind pe plafon exact ca un capac pe oala undeva in zona km 20, si sa o aduc pe drumul corect mi-am legat Patrolul de balustrada dintre sensuri, colegul fiind ocupat sa opreasca masinile sa nu ma trezesc cu vreunul peste mine in cabina ... Cea mai neobisnuita recuperare: Alta data am fost dupa un 4x4 tot de pe forum suspendat la 10m de deneu pe niste busteni ...chestia este ca nu avea telecomanda de troliu la el si tragand de el cu cinetica am iesit direct pe contrasens ... Cea mai neobisnuita recuperare unde eu am fost victima. Am ramas pe un drum drept cu gheata sub roti cu o masina tractiune spate. Aveam nevoie sa ma misc 20 de cm dar oricat am sapat la roata, am pus nisip n-am reusit sa ies ...A venit un coleg a pus sufa pe mine si in cateva secunde ...eram salvat ... O sa schimbam titlul topicului ...ca am fost putin cam drastic! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - merita sau nu? Salutam! ma vad in ambele situatii si Chevy si Yonutz au dreptate sunt oameni si "oameni" problema ar fi foarte simpla daca ai putea sa ii recunoasti inainte . Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte exista o vorba:fa bine si asteapta-te la rau..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte de noi tine daca spunem DA sau NU. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte Posturile astea erau intr-un topic de vanzari. Au fost mutate aici ptr ca era de asteptat sa se infiripe din ele o discutie constructiva. Si aceasta discutie sa fie in folosul tuturor. O alta intamplare, asta vara eram in Apuseni, unii dintre noi au plecat mai devreme. In urma noastra un coleg a rupt masina, mai exact roata stanga la masina. Desi eram la aproape 200km, prin amabilitatea unui coleg de la Cluj si a celor ramasi acolo (ne-am pus cu totii pe telefoane si cautari de piese), masina colegului a fost reparata iar costurile au fost minime. Nu-mi amintesc ca acel coleg sa fi solicitat ceva ptr carburant sau munca ...Ceea ce stiu este ca daca acel coleg ma va suna, oricand la orice ora din zi sau din noapte ...voi fi disponibil! :h5 Chiar, cine e VEDETA din povestea ta Daniele? O fi vreunul de are boala pe Toyota de te-a bagat cu ea in craci ca prea ti-a rupt-o grav. Eu am avut o masina de genul ala si oricum am mers cu ea in 3 ani, n-am rupt nimic...Cei drept tineam reviziile si verificarile la dansa ca babele crucile rosii din calindar ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chevy Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte Chiar, cine e VEDETA din povestea ta Daniele? O fi vreunul de are boala pe Toyota de te-a bagat cu ea in craci ca prea ti-a rupt-o grav. Eu am avut o masina de genul ala si oricum am mers cu ea in 3 ani, n-am rupt nimic...Cei drept tineam reviziile si verificarile la dansa ca babele crucile rosii din calindar ... cheloo de la parazitii Are you sure,you want me to lead !!!??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte N-are legatura cu recuperarile ( ma refer la recuperarile auto ) , dar stand intr-o seara in cabanuta , cu un Jidvei in nas , dupa alte 3-4 Jidveiuri , singurel ...am avut o revelatie pe care doresc sa v-o impartasesc si voua ( ca stiu ca ma simpatizati toti ..si aveti nevoie de vorbele mele intelepte , ca insetatul de apa plata Bucovina ) . Deci , cum stateam eu asa am inteles ca : ... ne facem o idee personala despre lume si cand realitatea nu corespunde cu ideea ...suntem nefericiti . V-am furnizat varianta scurta , desi ma mancau dejtutele mele alea sprintele sa va scriu vreo doua pagini . :old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 (editat) Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte Facand putin haz de necaz ...macar puteai si tu incerca la X-Factor ...poate o dadeati pana la urma intr-un barter ceva ...si iesea de-o ciunga cu aripi! Cheloo asta al tau, nu e baiat rau ...sa stii :wink:...cine stie care a fost contextul de s-a sucit ca rama in faianta...:wink: @Jurasik Realitatea e relativa ... si uneori se deschid orizonturile exact asa cum nu am vrea sa le vedem. Putzul gandirii mele de acum e blond si usor la fel ca si continutul sticlei care mi-a prescris-o medicul sa o beau seara, asta ca in ziua urmatoare sa ma duc sa fac plinul iar ...cica auzi ...cura de slabire ...drumuri pana la supermaket si inapoi, desi a zis asa eu merg cu masina ...drumurile astea ne omoara incet si sigur ...la fel si blondele lasate neterminate de cu seara! ... :ha1 Editat Decembrie 9, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte interesante aventuri la recuperari ca si cand ar veni cei de la SMURD...si inainte de a te scoate din rahat iti inmaneaza nota de plata eu personal am patit ceva asemanator...sunat omu disperat...plecat dua el...scos din cacao...iar la final.....tot el era nemultumit de atunci....ma gandesc de doua ori inainte de a merge dupa cineva ..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b80xox Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte Imi dau si eu cu părerea ca tot omul care a ajutat si el de câteva ori la câte o recuperare. Odată mi s-a întâmplat cu un cunoscut undeva aproape de Giurgiu pe care l-am ajutat împreuna cu un prieten. Mai greu a fost sa il găsim pe unde se icotopenise săracul decât sa il salvam. A doua oară s-a întâmplat lângă Sibiu pe un mesaj auzit întâmplator pe CB împreuna cu ipampu. Omul cu un ARO rămăsese fără alternator noaptea prin pădure, a mers pana a terminat bateria si a rămas acolo fără curent. De fiecare data, fie cunoscut fie nu, am ajutat când am putut dar NICIODATĂ nu m-am gândit sa ii cer omului ceva. Din punctul meu de vedere trebuie făcută o diferența clară dintre aceste lucruri care sunt pana la urma dovezi de omenie si solidaritate si acțiunile comerciale. Vrei sa faci bani-fa o firma de remorcare si tractare. Nici măcar acolo sau la taxi nu ii spui clientului sa îți dea bani ca s-a stricat utilajul...... Dar asta este doar părerea mea.... Mircea, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chevy Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte Din punctul meu de vedere trebuie făcută o diferența clară dintre aceste lucruri care sunt pana la urma dovezi de omenie si solidaritate si acțiunile comerciale. Vrei sa faci bani-fa o firma de remorcare si tractare. Nici măcar acolo sau la taxi nu ii spui clientului sa îți dea bani ca s-a stricat utilajul...... Dar asta este doar părerea mea.... cred ca s-a inteles gresit,eu nu vreau/nu am vrut sa fac bani din asa ceva,el a venit la poarta sa ma roage sa il ajut,cu mentiunea ca daca se rupe ceva plateste el stricaciunea,si eu am decis sa merg sa-l ajut. ca dupa aceea el nu a mai vrus sa plateasca reparatia,chiar daca avea bani,asta e altceva. nu am spus cand a venit la mine,imi dai X suma de bani si merg sau nici macar nu am pretins ca daca se rupe sa suporte el,asta a fost doar propunerea lui. altfel am ce sa fac cu banii,am doi copii mici,sotie,casa neterminata,deci nu se pune problema ca nu am pe ce sa-i cheltui sau cui sa-i fac un bine. problema a intervenit abia dupa,modul in care a decis el sa "rezolve" o problema pe care a generat-o. Are you sure,you want me to lead !!!??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte Foarte bine spus de colegul @b80xox Si eu am ajutat neconditionat diversi oamenii ramasi prin intersectii inzapeziti sau cu masina defecta.Ba chiar pe o tipa am dus-o pana la service la reprezentanta. Cel mai tare a fost cand am gasit pe sosea un TIR strain un pic dus cu botul in sant ..si eu ca sa-i demonstrez lu' nevasta-mea ca nu-i masina ca Patrolul m-am legat de TIR si dai ...de topaia masina pe asfalt ..cu elan cu ce dracu am incercat ..nu am clintit TIR-ul ..e drept era incarcat. Basca ma erau si politai pe acolo ..cum domle trage TIR-ul..eu senin ..hai dom-le mata stii ce e asta nr.Patrolul A trebuit sa tai sufa ca era sudata ...a ras nevasta-mea trei zile de mine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 (editat) Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte problema a intervenit abia dupa,modul in care a decis el sa "rezolve" o problema pe care a generat-o. Ce problema a generat el? Tu crezi ca el a vrut sa ramana intepenit acolo? Sau ca tu sa iti rupi masina ptr el? Ca avea bani sau nu, chiar nu e relevant! Acum pe bune ...Accepta faptul ca poate vreodata ai fost ajutat, sau poate ca vei fi ajutat si la un moment dat vei ajuta si tu pe alti ...TOT GRATIS ...ca asta e spiritul ...asa ar trebui sa functioneze o comunitate! Dupa cate ne-ai povestit in ultimul timp, ori nu te-ai mai dus pe la biserica ori nu prea ai mai dat de pomana ...ca e clar ca belelele se tin lant de tine. Am mai zis-o, e postul Craciunului si n-ar fi timpul pierdut sa mai faci INCA o fapta buna, poate norocul va incepe sa iti surada si tie, cine stie ...:wink: @seba Ori tu nu le ai cu volanu ...ori Patrolu nu era Patrol. Cu un Patrol eu am scos cu cinetica intr-o iarna dintr-o parcare 3 tiruri incarcate ...pe rand, bineinteles ... :ha1 Editat Decembrie 9, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte Daca-s povestiri, va povestesc si eu ca am nasul infundat si nu pot dormi. De cite ori am tras oameni din sant sau de pe pasune (erau la putz-putz) de atitea ori am fugit de ei si ei cu banii dupa mine. Cea mai tare faza: o doamna (ca era doamna nu curva), fugea cu banii dupa mine, dar in dreptul fetei isi tinea cutia de pizza, sa nu cumva sa o vad la fata si sa o spui barbatului ei. S-a impiedicat si a tras o tranta de si-a rupt mina dreapta. Morala: Al de la etaj le vede toate ... Alta data, cu ambraiajul pe duca, ma roaga un septicar sa-l trag din sant. Dupa ce am legat sufa, l-am chemat linga masina sa auda cum se tureaza motorul, dar rotile nimic. L-am tras de spate, si culmea, am reusit sa-l scot pe urmele pe care intrase, desi trageam de el in sus. Omul, desi nu avea taxa de intrat in oras, s-a oferit sa vina dupa mine pina acasa, in caz ca moae de tot ambreiajul sa ma i-a el la sufa. I-am explicat ca am pe cine chema daca ramin in drum si ca nu are rost sa plateasca amenzi degeaba. Alta data, m-a chemat un amic sa-l scot cu tot cu atv din padure. La intrare in padure, era sapata o groapa cu cupa sa nu mai putem intra cu masinile. Am incercat, dar in afara de faptul ca am bagat aripa dreapta peste usa si am indoit treger-ul nu am reusit altceva. Am luat-o pe jos, in ideea ca tragem amindoi de atv si-l scoatem. Am alergat vreo 5-6km prin padure, in urcare, pina am ajuns la el. Noatea. Bezna, ca-ti bagai degetele in ochi. Pe vremea aia, aveam o frontala cu halogen, care sugea bateriile intr-o ora. O mai aprindeam din cind in cind sa vad marcajele pe copaci. Dupa ce am ajuns la el, mi-am tras sufletul vrea 15 minute, apoi ne-am inhamat la sufa de 10m ce am carat-o dupa mine. Am scos jucareaua si am luat-o catre masina. Eu, in fund pe plasticul ala de deasupra rotilor din fata. Din cind in cind, mai bagam un fac, ca-mi prindeam degetele la roti, dupa care cadeam de pe platforma aia. Am ajuns la masina. Am baut amindoi apa cainelui (aici vine faza nasoala: eu eram cu cainele la plimbare cca 1km mai sus de locul unde s-a impotmolit el; cum nu a stiut sa-mi spuna de cite ori s-a intersectat traseul de cruce albastra cu triunghoil rosu, nu mi-am putut da seama pe unde se afla, asa ca in loc sa cobor 1 km, am ocolit pe drum vreo 15km plus 5-6km la picior), si pe la 3 dimineata mi-am gasit si eu patul. Dureros a fost la trezire, cind la dus, parca imi taia cineva cu cutitul carnea de pe buci. Cum m-am frecat de platforma aia a lui, mi-am ras pielea de pe buci, in asa hal, ca am golit mai mult de o duzina de flacoane de baneocin ca sa-mi cicatrizez mai repede ranile. Masina ... am scos farul, am legat treger-ul si aripa interioara cu sufa, sufa de copac, si dat cu spatele. Aripa a mers la locul ei, usa am mai aranjat-o si bin balama si gata. Morala: cand te roaga x sau y, in functie de ce si cum, te bagi sau nu. Si daca o masina a ramas, probabilitatea sa ramana si cea care merge in ajutor, este mai mare de 50%. Asa ca, de la ultimul drum, pina la fata locului, e bine sa mergi pe jos sa-ti faci o idee. Drumurile/cararile de prin paduri, se schimba de la o ora la alta ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte sincer am ajutat si eu multe persoane cu recuperarile dar imi foloseam capul si nu ma bagam de unde nu pot iesi . AM sufe peste 200 m care le desfasor incaz de nevoie . Am rercuperat Patrol din prapastie eu fiind pe varf pe drum uscat ( Turagmes poate sa va confirme din recuperare cel mai greu eracomunicarea ca nu ne auzeam din lipsa de statie pe masina rasturnata) 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte lucrurile sunt simple - nu te baga in lucruri care te depasesc , daca stii ca ai probleme cu hernia nu te apuca sa impingi masini defecte ramase in parcare ca dupa aia sa ceri bani de spitalizare. pun pariu ca data viitoare o sa evaluezi mult mai bine o situatie de genul asa si o sa chemi de la inceput buldo. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte nu-i nici chiar asa, cand iti sta cineva in spate si te bate la cap hai ajuta-ma, hgai scoate-ma, hai ca platesc eu tot daca se strica ceva si mai ai si o vedeta de renume care-ti toaca chestile astea in cap aproape ca nu mai poti zice nimic...eu il inteleg si pe chevy, sufe care nu i-au fost inapoiate, pai fratele meu te tragi pe cur ca nu platesti tu nu stiu ce diferential sau un rulment la roata dar sufa omului da-i-o inapoi, plus bani platiti efectiv la buldo(am inteles ca ceva tot a platit).....il inteleg si pe chelo, adica atatea stricaciuni intr-o singura recuperare, bine nu cunosc terenu si ce a fost acolo si cat s-a tras de masina....dar si el poate sa spuna ca chevy vrea sa-si repare masina pe barba lui. intortochiata poveste si nu stiu daca-si are rostul... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte Daca am zeama in fier si nu sunt la servici ajut fara interes.Asta, asa, in zona de acoperire si cu o descriere obiectiva a situatiei in care a ramas respectivul. "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte Eu sunt f. impresionat de 80, dar din ce ne-ai povestit masina sa rupt de zici ca-i de plastic. Toate alea la o singura iesire/tractare? don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Re: Ajutor la recuperare in comunitatea 4x4 - povestiri si invataminte Eu am avut HDJ80 3 ani ...si n-am rupt niciodata nimic. Acum cu ruptul e discutabil ...80-ul are cateva chestii unde e vulnerabila ...dar nici nu e din plastilina ...sa se rupa la prima opinteala... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate