marculescu Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Va salut Caut de putin timp un Pajero Pinin insa ce am gasit este in general neinscris sau volan dreapta , cele inmatriculate RO sunt pe la 5000 euro. Ma refer aici la modele cu 5 usi. Cele cu 3 usi ies din discutie Am gasit ceva la 4500 inscris RO dar are 4x4 permanent , fara posibilitatea selectiei 4x2 sau 4x4H, Va cer parerea , este ok pretul pentru 4x4 permanent, in fond nu as mai sta cu grija sa "mestec" ... Motor de 1,8 aspirat, cred ca e mai ok asa decat turbo (daca exista) Multumesc p.s.=cele la 2-3000 euro ori sunt neinscrise, ori sunt cu volan dreapta, ori au taxa de timbru neplatita Link to comment Share on other sites More sharing options...
marculescu Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 Re: Un Pinin .....Am inteles ..! Sunt masini rare....., am sa-mi caut altceva ....:1100643094: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Re: Un Pinin Va cer parerea , este ok pretul pentru 4x4 permanent, in fond nu as mai sta cu grija sa "mestec" ... Pai la intrebarea asta numai tu poti sa raspunzi. De unde sa stim noi daca e ok un pret la o masina, pe care nu am vazut-o? In plus, trebuie sa te lamuresti daca vrei 4x4 permanent sau nepermanent. In principal bazat pe ce vei vrea sa faci cu masina. Am avut un Pinin cu Super Select, 5 usi, 2.0 GDI, si sunt de parere ca e o masinuta de toata isprava. Doar ca eu nici acum nu stiu daca am platit pe ea pretul "ok" si daca am vandut-o apoi tot la un pret "ok". Cert este ca am iesit bine pe plus cu masina aia. Rezultatul a fost foarte "ok". :wink: Mda, azi sunt eu "raspunzatorul de serviciu"... :f2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marculescu Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 Re: Un Pinin Va fi folosita exclusiv pe drumuri asfaltate. Are 4x4 permanent ...si are becul ABS aprins Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 (edited) Re: Un Pinin Daca o folosesti doar pe asfalt, merge si 4x4 permanent, chiar daca pierzi toata "distractia". Treaba cu ABS-ul poate fi simpla si ieftina, sau complicata si costisitoare. Adica poate fi doar un senzor dus, vreun contact imperfect, sau probleme cu unitatea de ABS. Verifica bine treaba asta, o unitate noua e pe la 2000 euro, iar pentru Pinin e destul de putin probabil sa gasesti second hand. Daca mai e si 4x4 permanent, e posibil ca problema cu ABS-ul sa influenteze si tractiunea integrala. Daca nu ai cumparat-o deja, fa-i o verificare, de preferat la o reprezentanta, tester, sisteme, senzori, etc. Nu crede pe cuvant vanzatorul. Macar afli ce bani mai ai de bagat in ea. In sensul asta, ca raspuns la intrebarea ta, pretul ala nu e "ok" pentru masina aia. Nu te bucura ca dai cu 500-1000 euro mai putin decat pe alta masina, si apoi sa te trezesti ca mai bagi 2000+ euro ca sa o faci sa mearga cum trebuie. Chiar daca motorul de 1.8 MPI este sub cel de 2.0 GDI, ai macar avantajul ca-i poti pune GPL pentru reducerea costului cu consumul de carburant. Mai rar, se gasesc si cu motor de 1.8 GDI. Mai vezi si cum merge motorul, daca chiar cupleaza toate rotile... O diferenta de pret intre Pininuri poate veni si din faptul ca unele sunt complete - roti originale, eventual cu jante de aliaj, sistem audio original cu comanda pentru computerul de bord, iar altele nu. Plus aspect general, kilometri, alte briz-briz-uri. Edited December 10, 2013 by Optimus Link to comment Share on other sites More sharing options...
marculescu Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 (edited) Re: Un Pinin Da, multumesc mult de raspuns. Este varianta cu 5 usi, motor de 1,8 si 84 kw Becul de ABS se stinge la scoaterea bornei bateriei si se reaprinde la vreo groapa sau o franare brusca. La fel se aprinde cand spala m,asina si se stinge...cand se usuca, ..apoi se reaprinde la vreo ..groapa, ..etc ..si tot asa. Omul e deosebit de cooperant , nu are nimic de ascuns. Masina are jante de aliaj se prezinta in stare originala, fara adausuri sau lipsuri. Omul e proprietar in acte, nu e revanzator etc. In ceea ce priveste pretul consider ca e limita superioara, nu am vazut Pinin la 5000 euro, nici nu cred ca ar plati cineva atat pt o masina veche de 12 ani. Acest model (4x4 permanent) angreneaza ambele punti continuu , deci 1 roata in fata si una in spate sau automat blocheaza satelitii cand "simte" aderenta scazuta ? Adica are vreo asemanare cu sistemul 4Motion de la VW ? Edited December 10, 2013 by marculescu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Re: Un Pinin Omul e deosebit de cooperant , nu are nimic de ascuns. Asa era si cel de la care am cumparat masina actuala, si cand s-a dus cineva sa o vada, fiind in alt oras, a vazut ca are becul de ABS aprins, si vanzatorul si-a adus apoi aminte ca a taiat in teren firul de la senzorul de ABS stanga/spate, ca l-a scos pentru a-l lipi, si nu-l mai gaseste. Pentru ca in rest masina era ok, m-am dus eu cu senzorul la mine ca sa ma conving ca merge, ca sa nu ma trezesc ca trebuie sa cumpar unitatea de ABS. Cam asta este principiul. Verifici temeinic inainte, sau iti asumi riscuri, si platesti daca iese prost. Poate iti raspunde vreun coleg care a bibilit mai mult la un Pinin, dar de baza ramane tot o verificare pe masina intr-un service. Parerea mea. Eu am avut experiente pozitive cu M Car Trading, atat pe Expozitiei cat si pe Metalurgiei. Cum lucreaza tractiunea permanenta nu stiu, cu atat mai putin la VW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marculescu Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 Re: Un Pinin Multumesc pt raspuns Binenteles ca facem o diagnoza Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockshox Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Re: Un Pinin Chiar daca motorul de 1.8 MPI este sub cel de 2.0 GDI, ai macar avantajul ca-i poti pune GPL pentru reducerea costului cu consumul de carburant. Scuze te offtopic, dar sa inteleg ca pe 2.0GDI nu s-ar putea pune GPL?.... sau 1.8 consuma mai mult decat 2.0 si de aceea ar fi recomandat un GPL? Scuze daca n-am inteles eu ceva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabau Gigel Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Re: Un Pinin Scuze te offtopic, dar sa inteleg ca pe 2.0GDI nu s-ar putea pune GPL?.... sau 1.8 consuma mai mult decat 2.0 si de aceea ar fi recomandat un GPL? Scuze daca n-am inteles eu ceva. 2..0 este diesel Membru club GTC Motosport: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Re: Un Pinin 2..0 este diesel Gresit! :grin: GDI = Gasoline Direct Injection Adica benzinar asemanator unui diesel, injecteaza amestecul carburant direct in piston. Nu se poate pune GPL pentru ca nu exista (inca) solutie de injectare a GPL atat de "adanc". Motorul de 1.8 MPI este motor benzinar "clasic". Tocmai de aia motorul GDI are cuplu bun la turatii joase, chiar si in cartea masinii se recomanda turatia de 1700rpm la mers "bland". In plus, senzorul "ECO" din bord chiar se simte bine la turatia asta. Face urat la forje, cand te atentioneaza ca bagi prea multa benzina in amestec si nu mai esti eco. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockshox Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Re: Un Pinin 2..0 este diesel Nu ca nu s-ar pune GPL chir si pe diesel. Chiar exista astfel de instalatii... dar macar ce inseamna GDI si ca nu exista pinin diesel m-am informat si eu inainte sa pun intrebarea. Gresit! :grin: GDI = Gasoline Direct Injection Adica benzinar asemanator unui diesel, injecteaza amestecul carburant direct in piston. Nu se poate pune GPL pentru ca nu exista (inca) solutie de injectare a GPL atat de "adanc". Motorul de 1.8 MPI este motor benzinar "clasic". Tocmai de aia motorul GDI are cuplu bun la turatii joase, chiar si in cartea masinii se recomanda turatia de 1700rpm la mers "bland". In plus, senzorul "ECO" din bord chiar se simte bine la turatia asta. Face urat la forje, cand te atentioneaza ca bagi prea multa benzina in amestec si nu mai esti eco. :wink: Nu-s mecanic... dar am vazut cu ochii mei Cayenne, H2, Lancer EVO, etc. cu GPL (diverse tehnologii/modele) si de aia ma intrebam ce are asa de special pinin-ul asta de nu s-a descoperit "gazul" care sa mearga pe el? PS: Sunt interesat si eu de aceasta masina, nu intreb sa ma aflu in treaba. Merci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marculescu Posted December 15, 2013 Author Share Posted December 15, 2013 Re: Un Pinin Parerile despre Pinin nu sunt prea optimiste. Concluzii din discutii si sfaturi: Masina este uzata moral, service si piese destul de scumpe, intretinere oarecum pretentiasa, vanzari simbolice in RO, unele piese f greu de procurat, consum apreciabil (10% media) , km multi la ce exista in RO, nu se mai fabrica de cativa ani buni, practic este "un break" mai inaltat, gen HRV , comportament mediocru la crash-test Probabil o masinuta apreciata de pescari sau cine isi duce copilul la scoala mai in siguranta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 18, 2013 Share Posted December 18, 2013 Re: Un Pinin Trebuie sa te corectez putin aici: 1. uzate moral sunt toate masinile fabricate inainte de 2005, deci, nu le mai cumparam? 2. pretul la service si piese este relativ, iar intretinerea (reviziile) sunt FOARTE IEFTINE, intra foarte putin ulei la motor, cam 2,7 l, filtru de ulei jakoparts bun si ieftin. 3. nici nu cred ca s-a vandut in Romania, oficial, cand imi cautam eu, TOATE care erau la vanzare erau aduse de afara. 4. Alpadrino aduce orice fel de piese, era cat pe ce sa am si eu nevoie de niste rulmenti de pe la suspensia fata, dar a reusit mesterul sa-i dea jos, sa-i spele si sa-i unga, si erau ca noi. 5. consumul este ca la orice alt motor de 2.0 benzinar, personal nu vad nici o diferenta. 6. si asta cu km este relativa, multi dau kilometrajul inapoi, la orice masina SH, ca sa dea mai bine la cumparator, deci... sau poti sa-ti aduci tu una de afara, cu istoric curat, si gata. 7. Samuraiul nu se mai fabrica cu mult inaintea incetarii fabricatiei la Pinin, cu toate ca la Pinin s-a continuat fabricarea cu modelul nou, dar care nu se aduce in Europa, se vinde doar prin Asia si America de Sud. 90% din masinile folosite in offroad nu se mai fabrica de ani buni... deci nu este un criteriu asta. 8. nu este deloc un break, este chiar mai mic decat o berlina in doua volume (break), dar este corect, este un SUV insa cu 4x4 nepermanent, cu Super Select, ceea ce este foarte rar la SUV-uri. 9. fiind o masina mica, fara sasiu, nu te poti astepta sa reziste la impact ca un tanc. 10. intr-un Pinin nu-ti duci copilul "mai in siguranta", sunt foarte multe berline care sunt mult mai sigure decat Pinin-ul, atat prin constructia mai robusta cat si prin multitudinea de airbaguri, care la Pinin nu-s decat vreo 4, in fata. Nu vreau sa zic ca Pininul este masina suprema, insa criteriile enuntate de tine mai sus nu sunt valide, in cazul acestei masini. Poate fi aleasa de cineva, sau nu, pe alte considerente, dar nu pe alea de mai sus. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts